• 801
    (bkz: komşu mahalleler arası turnuvalar)

    biraz da mahallenin dışına çıkalım.

    top bizden saha sizden.

    biz 10 kişi geldik ama ben kaleci-oyuncu olarak oynayacağım.

    5’te devre 10’da biter.

    topu havaya fırlatın da maç başlasın.

    penaltı penaltı! kaleden 9 adımı kim sayacak? (hop hop hop, babanın tarlasını mı ölçüyorsun?

    izzet nerede ya az önce oyundaydı.
    -annesi çağırdı, yemek yiyip geri gelecek.

    yağmur yağmaya başladı, dağılalım.
  • 802
    sözde ermeni soykırımı gibi sistemli bir şekilde kabul ettirilmeye çalışılan yalan. galatasaray da tıpkı türkiye gibi yıllar boyunca yapılan organize çalışmaları sadece izlemekle yetindi, yumurta göte dayanınca da veryansın etti.

    galatasaray yönetimi 5 sene üst üste şampiyon bile olsa bu yalan kabul edildikten sonra benim için yok hükmündedir. f.bahçe tekme tokat saldırıyor, galatasaray kız çocuğu gibi elini kolunu sallayarak kendini savunuyor.
  • 803
    yıldız statüsü kabul edildiğinde profesyonel ve milli ligler üst başlığı ile kabul edilmişti. yani milat aslında profesyonellik açısından 1952, ulusal olma bakımından 1959 olarak belirtilmişti.

    beşiktaş'ın 1959 öncesi sayılan 2 şampiyonluğu da hem profesyonel dönemde oluşu, hem de oynanış statüsü gereği ilgili 2 sezonun da 1959'da başlayan profesyonel ve milli 1. lig gibi oynanmış olmasından ve şampiyonunun avrupa şampiyon kulüpler kupasına gitmiş olması nedeniyle kabul edilmişti.

    1952 öncesinin hiç bir durumda, profesyonel ve milli olmaması sebebiyle, federasyon statüsü değişmeden sayılma imkanı yoktur. yıldız statüsü, profesyonel ve milli liglerde diye net bir biçimde belirtilmiş.

    tff'nin 9 temmuz 2001 tarihli ve 24457 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2001-2002 sezonu türkiye milli lig ve kupa müsabakaları statüsünün 10/i maddesi (buraya dikkat!) türkiye profesyonel 1. süper liginde şampiyon olmuş kulüpler, her beş şampiyonluğa 1 yıldız takma hakkına sahiptir der.

    beşiktaş bu 24457 sayılı resmi gazetede yayımlanan statünün ilgili 10/i maddesine itiraz ederken dayanağı; bugün de kullandığımız "süper lig" tabirinin profesyonel 1. liglerde şampiyon olmuş (yine dikkat! profesyonel!!) kulüplerin kazanılmış haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle yapılmıştı.

    federasyon savunmasında süper lig tabirinin profesyonel ve milli liglerde ilgili statünün yayımlandığı tarihten önceki şampiyonlukları da kapsadığı tabiidir diye cevaplamıştı (ama şart ne hem profesyonel olacak hem milli lig olacak)

    mesela galatasaray 1955-1956 sezonunda ilk kez ülkemizi şampiyon kulüpler kupasında temsil etmiştir. ama galatasaray bu yıl için, yıldız sistemine dahil bir şampiyonluk talep etmemiştir. çünkü lig profesyoneldir ama ulusal değildir. istanbul profesyonel ligidir.

    kısacası, hukuken 1952 yılından önce alınmış herhangi bir şampiyonluğun ilgili statüden profesyonel ve milli olma şartı kaldırılmadıkça sayılma şansı yoktur. ancak o statü milli ve profesyonel olma şartı aranmaksızın diye değiştirilirse olabilir ancak o zamanda türkiye genelinde bölgesel amatör yüzlerce şampiyon ve şampiyonluk ortaya çıkar ki arap saçına dönen bu işin içinden kimse çıkamaz.

    dolayısıyla aynı yıl 2 şampiyon olur mu? gazozuna maçlardı, önemsizdi vs gırtlak yırtmaya gerek yok.

    esas mesele ligin profesyonel ve ulusal olmasıdır. profesyonel olacak ve ulusal olacak. buranın üzerinde durulması yeterlidir.
    hukuken kazanamazlar. inceleme komisyonu ne derse desin, ilgili statü değişmediği değiştirilmediği sürece tahkim kurulunun onaylaması da mümkün değildir.
  • 804
    şu an için 23-24 sezonu adına can sıkan tek şeydir. acilen önlenmelidir. bir gram başarısı olmayan bir camia bir anda onlarca şampiyonluk kutluyor, 4 yıldızlı forması olmadan 5 yıldızlısını çıkarıyor... eee biz yıllarca boşuna mı rekabet ettik, bu ne saçmalık, oyun oynanırken kural mı değişir, tarih 50 yıl ilerden bakılarak yorumlanır mı, değiştirilir mi?

    yıldız nasıl verilir zamanında belirlenmiş. ulusal ve pro niteliği taşımalı turnuvan. ayrıca fırsat eşitliği olmalı. sallıyorum, mardin'in bir takımı turnuvaya katılabilmeli. 59 öncesi turnuvalarda bunlar aynı anda bulunmamakta... ayrıca fb'nin şampiyonluk istediği turnuvaların yıllar sonra ulusal ve pro şampiyonluk sayılacağını o dönemin futbolcuları bilemezlerdi. çoğu takım bu yüzden bu turnuvalara katılmadı bile. istanbul ligi maçımız var haftasonu dedi mesela, onu daha önemli gördü.

    tr'nin en çok şampiyon olan takımı falan değildir fb... keyfine göre turnuva kazanmalarından oluşan bir küme seçip ben en çok şampiyonum diyemezsin. sıkıysa en çok kupa kazanan takıma bakalım, en değerli kupalara bakalım, avrupa kupalarına bakalım, aktif devam eden turnuva şampiyonluk sayılarına kupalara bakalım... hepsinde ama hepsinde öndeyiz...

    ben hepsini görmezden gelip kafasına göre 5 yıldızlıyız biz heyooo, en çok şampiyon olan biziz heyooo diye gezen bir camia görmek istemiyorum.

    yönetim lütfen gerekli cepheyi alsın.

    ha biz yıldızları eklemedik ki biz arma değiştik ehehe mi diyor koskoca 100 yıllık camia. aferin, bravo... o zaman tff de çıkıp diyecek ki yıldızların benim 5 şampiyonluğa karşılık verdiğim yıldızlara benziyor, armanı düzelt.

    gs taraftarına, dijital medyasına, yönetimine sesleniyorum. bu 5 yıldızlı arma ile devam ediyorlarsa etsinler, siz de bu logoyu yuvarlak içine alıp üstüne 3 yıldızı koyun. bu şekilde rezil olsunlar iyice...

    gerçekten çoluk çocukla uğraşıyoruz ya, yazık gerçekten çok yazık. böyle bir ortamda ne spor gelişir ne başka bir şey.

    edit: imla.
  • 805
    formaya, armaya yildiz koymak, armanin icine yildiz yedirmek filan hikaye. dananin kuyrugu resmi agizdan aciklanan sampiyonluk sayilarinin degisip degismemesine gore kopar. fenerbahce yonetimi "biz 57 kez sampiyon olduk" dese vasat camiasi agzini aca aca alkislayacak zaten. bunun da bir degeri yok. onemli olan su: 23-19. buna dokunduracak gs yonetimi zaha'yi icardi'yi degil, haaland'i getirse kimseye laf anlatamaz. 23-19. bu kadar.
  • 807
    tff’nin bir sure sessiz kalacagini dusundugum yalan.

    reddederlerse 10 yildir sampiyonluk goremedigi icin zivanadan cikmis fener taraftarlari 3 temmuz surecindeki gibi sokaga cikip elinde dekoder sallayacak “fenerbahce yikilmaz” diye tezahuratlar yapacak ic huzursluk cikarip ortami gerecek.

    kabul ederlerse bu sefer galatasaray taraftarlarini karsisina alacaklar ve yine huzursuzluk cikacak. ancak bu tff oyle yildirim demiroren veya nihat ozdemir gibi arkasi saglam baskin bir tff degil anladigim kadariyla. o yuzden bu cikmaza da gireceklerini dusunmuyorum.

    o yuzden bir sure sadece “uzaktan izleyecekler.” olur da fenerbahce 1-2 sampiyonluk kazanir da bize yaklasirsa - bu kafayla bi bok yapamazlar da neyse - ortam yumusarsa unutulacaktir. ama su siralar bir karar verip ulkeyi gereceklerini zannetmiyorum. o guven ozveri tecrube bu federasyonda yok.

    edit: malum sahis geri vites yapti. ama yine her fener basarisizliginda isitip isitip onumuze konulacak gundem degisecek. olur da sampiyon olurlarsa muhtemelen oldu bittiyle 4 yildiz takacaklar.
  • 808
    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...269975894777857?s=46

    “son dakika - fenerbahçe başkanı ali koç, tff'nin 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili komisyon kurma kararı nedeniyle yeni sezonda yıldızsız formayla sahaya çıkacaklarını açıkladı.”

    --- alıntı ---

    en başından beri bunların derdi şampiyonlukları saydırıp yayın geliri dağılımında geriye düşmemek zaten, yıldız sayısı işin taraftarı komsolide etmek için ortaya atılmış popülist paravanı.

    bir ligin yayın gelirleri hesaplanırken o lig dışında alınmış kupaların dikkate alınması saçmalık zaten ama illa hesaba dahil edilecekse de tüm kupalara göre hesaplanmalı.

    buradaki tüm kupalara da avrupa kupaları da dahil edilip kupanın ehemmiyetine göre katma değer üzerinden pay hesabı yapılmalı.

    hiç kimse inkar etmesin ki bu ligin yayın gelirlerinin artması için yapılan pazarlamada 2000’de arsenal’den ve madrid’den alınmış avrupa kupalarının etkisi 1930’larda rica minnet oynanan maçlar neticesinde verilen kupalardan kat be kat fazla. onları geçtim x bir türkiye kupası dahil bu hesaba dahil edilmeli bu mantıkla. kulübümüzün ilgili komisyonlarda terditli olarak öncelikle bu işin saçmalığı için devamında da illa sayacaklarsa da en azından her şeyi saydırmak için bir mücadeleye girişmesi gerekiyor.
  • 810
    öncelikle bunun için komisyon kurulması hukuk dışıdır. verilecek her türlu karar adil bir dönemde yok hükmüne düşecektir.

    konuşulacak, araştırılarak konular net ama işlerine gelmez:

    - milli küme ve türkiye futbol şampiyonası profesyonel miydi?
    hayırsa konu kapanır. ki doğru cevap bu ama teorik olarak devam edelim. evetse ikinci soru sorulur.
    - turnuvayı kim organize etti?
    tff organize etmediyse konu kapanır. organize ettiyse üçüncü soru sorulur.
    - şampiyona ulusal çapta mıydı ve tüm profesyonel kulüpleri kapsıyor muydu?
    cevap evetse o şampiyonluklar da dahil edilir. hayırsa konu kapanır.

    kimin oynadığının, kaç takım katıldığının hukuki olarak bir önemi yok. profesyonel olmayan bir şeyi profesyonel saydırmaya çalışmak dolandırıcılık yapmaya yeltenmektir.

    yukarıdaki şartları karşılayan bir turnuva varsa ve çemişgezekspor ile menemenspor oynayıp kazandıysa versinler adamların şampiyonluk payını. ama yok ikisini sağlıyor bir tanesini sağlamıyorsa bile ister üç büyük ister real madrid ya da barça kazansın, turnuvanın tff'nin ulusal düzeyde düzenlediği 1. lig seviyesindeki şampiyonluklar ile ilgisi yok demektir.

    2013'te emirates kupasını kazanmamızın tff ile alakası ya da sivasspor'un her sezon öncesi cumhuriyet kupası düzenleyip kupa vermesinin lig şampiyonluğu ile alakası ne kadar ise yukarıdaki şartları karşılamayan turnuvanın da mevcut adıyla süper lig ile alakası o kadardır.

    her sey bir kenara zamanın milli eğitim bakanlığının adına oynanan turnuva için tff'den şampiyonluk payı istemek nitelikli dolandırıcılık girişimidir.

    yıldızlar umrumda değil zaten onların derdi de yıldız değil. dertleri tff'den alacakları payı artırmak.
  • 811
    galatasaray bir sonraki jenerasyonu nasıl galatasaray taraftarı yaparım diye çalışıyor, fenerbahçe ise gelecekten umudu olmadığı için geçmişinde boğulmaya çalışıyor.

    bu kafayla giderlerse 20 sene sonra “ taraftar yok tribün dolmuyor “ diyerek kendi tribünlerini yıkar bunlar. aman bana neyse. tam gaz geri gidin, devam. 1453’e kadar yolu var swh.
  • 816
    "1923 öncesini istemiyoruz, sonrası lazım" diyip; tarih kitabında "biz osmanlı'yız" demek kadar tuhaf bir durum 1959 öncesini istemek.

    dün sayın ali koç özetle şunu söyledi: biz hukuk istiyoruz, karar kesindir itiraz edilemez diyorlar. ama o kuruldakiler hangi takımın üyesiydi?

    şimdi ben merak ediyorum da kendine ayrıcalık istemek değil mi bu? yarın öbürgün trabzonspor'da çıkıp, 2010-2011 şampiyonu biziz, alınan kararı tanımıyoruz derse, ne diyeceksiniz? yada şampiyonluk maçlarına yönelik skandal hakem kararlarıyla kaybeden takımlar aynı şeyi isterse?

    özetle bence bu durum hukuk tanımamazlıktır. tff'de bu yanlıştan dönmeli. ama beşiktaş'a da o iki şampiyonluğu nasıl verdiklerini açıklamalılar.

    her seferinde metin oktay ve lefter küçükandonyadis'i bu konuya malzeme edinenlerle de futbol konuşmak bence gereksiz. türk futboluna figür olmuş efsanelerin büyüklüğü kupa mıdır? metin oktay hiç kupa almamış, "ya ben ya galatasaray? galatasaray. o daha vefalı!" söz öbeğiyle bilinir. benim fenerbahçe'li sevgilim bile bilir metin oktay selamı vermeyi, duruşunu, büyüklüğünü. bu efsaneleri kupa büyüklüğü ile mi tanıyoruz yani? metin ve lefter'in formayı değiştirip, onur duymalarıdır futbol.

    tff'nin de türk futbolunun değerini korumak noktasında, takımların içsel emellerini kurtarmak için bu değeri düşürmesine izin vermemesi gerekmektedir. eğer tff kendi aldığı ve hukuken değiştirilemez kararı görmezden gelir ve skandal bir karar alırsa, hukukun üstünlüğü sonlanır. sadece futbol için değil, 7'den 70'e bu durumu duyan herkes için hukuksuzluk bir seçenek haline gelir. üstelik daha da kötüsü bunu isteyen de bence bu ülkenin en önde gelen ailelerinden birinin çok ciddi eğitim almış bir ferdi. neresinden tutsan elinde kalıyor..

    gerçekten odaklanmamız gereken genç oyunculara değil, bir grup mızıkçının kendi tebahasını memnun etmesini konuşuyoruz. o kadar devlet yatırımı var; stadyumlar, tesisler, alanlar. içi boş. buralara 7/24 oyuncu arayacaklarına yanlış işler peşinde koşuyorlar. bu kadar nüfuslu bir ülkeden torpilsiz oyuncu çıkaracaklarına, "nasılsa düzen böyle camiam neyi istiyorsa onu yapayım" diyeceksiniz.

    bir süper çocuğumuz gibi 18 yaşında genç ve yetenekli olsam bende yurtdışına giderim, niye burada bu ortamda kalayım ki? odağımızın futbol olması gereken yerde, bence futbol dışında herşey var. hayırlısı.
  • 818
    --- alıntı ---

    günaydın arkadaşlar..
    güne pozitif bir haber ile başlayalım..
    fenerbahçe'nin 5 yıldız ve profesyonel lig kurulmadan öncesi yani (1959 öncesi ) istediği mahali lig şampiyonlukları komisyon kurulmasına rağmen sağlam gerekçeleri olmadığı için kabul edilmeyecek..
    bu yazdığımı geçen sozon fenerbahçe başkanı ali koç'un söylediği "fenerbahçe bu sezon şampiyon o..la..cak.." sözü ile karıştırmayın.
    nokta.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...951936145539072?s=20
  • 820
    buradan bir şey çıkmayacak. ama hadi diyelim ki çıktı. işin ekonomik boyutunu nasıl aşacaklar. ts, ads geçen çıktı bizim de şu kadar sampiyonlugumuz var dedi. batik olan eskişehir spor durur mu? drumaz. can suyu gibi gelir o para. hadi bunlar kabul oldu diyelim istanbul ligi için biz bastırmayacak miyiz? ya da izmir ve ankara ligleri için diğer kulüpler. trabzonspor' un takimindan daha kuvvetli siyaset desteği var arkasında. camia olarak zayıf gelebilirler belki ama perdenin arkası kuvvetli. oluşacak maddi kaybın hesabını sormak için aihm ya da cas yolu açılmayacak mi? neticede kararlarına itiraz yolunun kapalı olduğu, kapı gibi tahkim kurulu kararına aykırı sekilde alınacak olan bir usulsüz karar var ortada. taraftarı oyalama çabasından başka bir şey değil. zaten son zamanlarda gerek tv, gerek sosyal medyada olsun dikkat ettiyseniz, metin oktay, lefter muhabbeti taca çıkınca şampiyonlukları yok sayiyorlar goygoyu döndürmeye başladılar. halbuki kimsenin o şampiyonlukları yok saydığı yok.
  • 825
    bu ülkenin yüz karası bir camianın şımarıklıklarıyla zaman harcırıyoruz.

    onlar daha önce şikesi aklandığı için çok rahatlar "tüm deliller ortadayken koskaca şikenin üzerini kumpas diyerek örttük, gö.ümüzde uydurduğumuz şampiyonları mı saydıramayacağız" diyorlar.

    şike olayında karşılarında tranzonspor vardı ve bastırdılar bu sefer karşılarında galatasaray var.
    camianın her bir bireyinin bu konuda elinden geleni değil fazlasını yapması grekiyor çünkü bu olay kıçı kırık bir şampiyonluk talebi değil doğrudan bize bir meydan okuma.
App Store'dan indirin Google Play'den alın