• 1
    başkanımız sayın burak elmas'ın görevdeki ilk ayını değerlenireceği toplantı. saat 17.00' de başlayacak. gs tv ve galatasaray youtube kanalından yayınlanacak.
    şeffaflık ve taraftarı birinci ağızdan bilgilendirme anlamında önem taşıyan bu toplantının her ay yapılacağı söylemişti.
    umarım verimli ve kafalardaki soru işaretlerini gideren bir toplantı olur.

    https://mobile.twitter.com/.../1417114554266423303

    edit: başkan, toplantının her ay yapılmayacağını belirtti.
    ayrıca ben tatmin oldum. geleceği görme adına güveniyor ve sabır diyorum.
    umarım her şey galatasaray için güzel olur.
  • 15
    burak elmas ve yönetimine 100 gün bir eleştiri yapmayacağımı, zaman verilmesi gerektiğini daha önce belirtmiştim ama şunu yazmadan geçmeyelim.

    üç aşağı beş yukarı beklediğim şeyleri söyledi. transfer falan çok umurumda olmadığından o kısma takılmıyorum.

    kendisi "sosyal medyada içeride konuşulan şeyler çıkıyor kulübe zarar veriyor yönetim ve hocamız ile birlikte bu konu üzerinde çalışıyoruz bunu engelleyeceğiz" tarzında bir açıklama yaptı.

    sayın başkan önceden bu haberleri mustafa cengiz yönetimine yakın olan hesaplar ve başta süleyman rodop veriyordu şimdi twitch yayını yapan insanlar bırak transferi geçmiş transfer belgelerine kadar ulaşıp (en azından ima edip) vergili vergisiz maliyetler üfürüyor, yönetimde konuşulan şeyleri anlatıyor, sizin basın açıklaması yapmanızdan önce alevli geleni gideni emojiler paylaşıyor.

    seçim öncesi sizin destekçiniz olan bu elemanlara haberler nereden gidiyor bulmak çok zor olmasa gerek.

    insanlar önceden bilgileri youtube üzerinde yayın yapan tiplerden öğreniyordu şimdi twitch yayını yapanlardan öğreniyor yenilik dediğiniz şey umarım bu değildir.
  • 16
    bana göre çok güzel bir oyun oynandı.

    dün bir kaç hesap transfer açıklanabilir tarzında duyumculuk yaptı ve bence tamamen veri toplanıyor. potansiyel sızdıranlara “transfer açıklayabilirim” dedi ve onlar da bu yemi yuttu.

    bence kısa süre sonra bir şeyler olacaktır.

    süleyman dedenin uzaklaştırılmasını doğru buluyorum bu arada, geçtiğimiz sezon neler söylediği ortada.

    bana göre iletişim anlamında başarılı geçmiştir, geçmiş entrylerimde de bu konuda başarısız görmüştüm. sonuç olarak kendi hayatımızda da evdeki hesap çok büyük oranla çarşıya uymuyor, neden uymadığını vs anlattı.

    şeffaflık konusunda kap bildirimi açıklamalarına da değinseydi daha iyi olacaktı.

    edit: kap açıklamaları hakkında ve şeffaflık mottosu ile ilgili açıklama yapmış, ben sanırım kaçırdım. transfer sezonundan sonra açıklanacakmış.
  • 17
    burada ne ile karsilasacagimi bildigim icin acip kendim izledigim basin toplantisidir. zira herkesin kendi hesabi var, herkesin hesabi dogrultusunda olusturmak istedigi algi var. bakiniz menajerler konusu. galatasaray'i kendi yollarina cekmek icin yaptiklari algilar zaten goren goze asina da, bir de bunu yuce emellerle suslemeleri komik oluyordu. belki yine ayni algiya ihtiyac duyan ekipler, belki baska turlu hesabi icin kendi algisinin pesinde olan gruplar dolayisiyla imkan el verdigi muddetce yazili degil, goruntulu takip etmeye calisiyorum beni ilgilendiren konulari. (bkz: açıklamanın yazılı hale getirilirken anlamının değişmesi)

    basin aciklamasi her yonuyle ikna ediciydi, icim ferahladi acikcasi. yonetimin belli ki zamana ihtiyaci olacak, ben sabirla gerekli sureyi bekleyecegim.

    boyle bir toplantiyla bilgilendirme yaptigi icin sayin baskana tesekkur ediyorum.
  • 18
    kötü başladı yönetimi, yalan yok. taylan antalyalı konusunda açıklamanın 2 gün sonra yapılması, kim transfer oluyor kim gidiyor fatih terim ile sözleşme yapıldı mı yapılmadı mı belirsizliği ve kiralanan futbolcuların kiralanmalarını, kiralandıkları kulüplerden öğrenilmesi, vaatlerin gerçekleştirilememesi ve ağırlanan bazı isimler. fakat bunlardan biraz ders çıkarılmış gibi. geçen günkü canlı yayınla durumu biraz toparlamıştı. şimdi bu toplantıda biraz daha kararlı gözüküyor. açıkçası bu toplantı umut vermedi değil. sorunları, vaatlerin neden gerçekleşmediğini güzel açıkladı. umarım gelecekte de bu söylediklerini yapabilir.
  • 19
    duruşu, samimi cevapları ile farklı bir tarzı yansıtan galatasaray başkanı. alışmışız “ben” diyen, üst perdeden konuşan ve insanları azarlayıp tepeden bakan başkanlara, garip geliyor.

    konuşmalarının içinde en kritik konuları ve izlenimleri kendi adıma sıralayacak olursam;

    * fatih hoca ile çok uyumlu,
    * transfer edeceği oyuncuların öncelikle başkanları ile temas kurması, hem kulüpler ile gerginlikleri sonlandırmak adına, hem de menajerleri aradan çıkartmak adına olumlu.
    * her ne kadar konuşulan isimler ile örtüşmese de, transferde geleceğe yatırım olacak, görece düşük maliyetli isimler alacağız demesi önemli. bu anlamda ya piyasada ki isimler yem yada söylemi ile icraatı birbirine zıt olacak. bunu zaman gösterecek.
  • 20
    güzel bir basın toplantısı ancak transferler ve psv maçı konusunda eleştirmem gerekiyor. öncelikle şampiyonlar ligine gidebilirsek oldukça fazla gelir elde edeceğiz. yani x oyuncusunun toplamda alacağı parayı düşürmek için transfer sürecini uzatınca uzun vadede yine kar etmiş sayılmıyoruz çünkü elden kaçan bir şampiyonlar ligi geliri olabilir. gelecek planlıyoruz dedi ki makul bir sebep ancak en azından gedson için daha hızlı bir süreç yönetilip ortasaha güçlendirilebilirdi. diğer açıklamalarını ise mantıklı buldum.
  • 22
    öncelikle, sayın başkanın biz sürekli ekran başında olmak istemiyoruz ancak bu basın toplantısı zaruri hale geldi minvalimde bir açıklaması oldu, bundan dolayı kendisini tebrik ve takdir etmek isterim.

    her zaman galatasaray yönetiminin ve seçilmiş başkanının arkasında durulması gerektiğini düşünen biri olarak özellikle bu sene işinin çok zor olduğunu görüyorum, çünkü beklentiyi çok kısa zamanlar vererek kendisi yükseltti.

    öte yandan acele edip zarar etmeyeveğiz, elimizde kalacak adamlar almayacağız ve geleceğin galatasarayını kuracağız cümleleri hepimizin içimi rahatlattı sanırım.

    ben şahsım adına ve bütün pozitif enerjim ile 21 temmuz 2021 psv eindhoven galatasaray maçında ekran başında olacağım ancak anladığım kararıyla yönetim ve teknik heyet, gerekirse avrupa kupaları adına bir sene kaybedelim ancak acele etmeyip transfer sezonu bitene kadar geleceğin takımını kurma adına emin adımlarla ilerleyelim konusunda hemfikir.

    eğer sonuç olarak koşan, mücadele eden, enerjik, gelecek vaadeden ve en önemlisi oturmuş bir sistemi olan bir takım kırulacaksa ben sabretmeye razıyım.

    başkanı açık sözlüğü için tebrik ederim, umarım içerideki köstebeği bir an önce bulup gereğini yaparlar.

    saygılar
  • 24
    ben hala biraz olumsuz tarafa meyilli sekilde notrum baskana ama ilgili basin toplantisi herseyiyle sahanedir. baskan ya da yonetici her kimse asli gorevi taraftari bilgilendirmektir. oncelikleri budur. ulkede koltuga oturan gaza gelip hayal satmaya basladigi icin belki de olmasi gereken sekilde yapilan toplanti bana fazla avrupai gorundu. ben bir taraftar olarak sozlukte de hakli sekilde cokca elestirildigi konularda yaptigi aciklamalari doyurucu buldum. hayal satmamasi, gunu kurtarmak yerine cesaret gerektiren kararlar alacagiz demesi, bunlarin hepsi guzel gidisata dair sinyaller. soylem ve eylem de uyustugu vakit onumuz gercekten cok acik demektir. basarilar diliyorum.
  • 25
    verimli bir toplantı olmuştur. ama transfer ile ilgili aklımda hala soru işaretleri var. geçen yıllarda hep genç oyuncu isimleri çıkarken ( moder, jozwiak, coulibaly, kamaldeen, hauge, berg, lindström.vb ), şimdi transfer edilen barış ve isimleri geçen gedson ile berkan kutlu dışında genç bir isim geçmedi. ki ikiside göz önünde olan oyuncular zaten. stryger, moreno, ghezzal, stanciu, van anholt, alioski, kurzawa gibi isimler kaliteli isimler ama başkan’ın söylediği gibi geri dönüşü olmayan isimlere adaylar. elimizde patlama riskleri yüksek. başkan’nın değindiği sosyal medya duyumcuları doğru söylüyorsa transfer politikamız yapılan söylemlerle çok uyuşmuyor. çünkü gelecek vaat eden hiçbir futbolcunun ismi geçmiyor.

    toplantının can alıcı noktası benim için dört futbolcumuzun harcamamız gereken bütçenin yüzde 48’ini kapattığı açıklamasıydı. bu inanılmaz bir fark. falcao, feghouli ve babel ile yolları ayırdığımız an maaş bütçesi olarak 7-8 transfere yer açılıyor. hatta belki daha fazlasıda mümkün. bunun düzeltilmeye çalışması en az transfer kadar önemli.

    gelecek adına konuşulması hoşuma gitti. düşünülen sistem hayata geçerse bu sene uefa’dan devam edersek benim için sorun olmaz. ama kesin karar vermek için transfer sezonunun bitmesini beklemek daha doğru olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın