17:00 Ankara 19 Mayıs Stadyumu
5 - 3
Penaltılar Sonucu
  • 1
    1985 cumhurbaşkanlığı kupası, 1984-85 türkiye 1. futbol ligini şampiyonlukla tamamlayan fenerbahçe ile 1984-85 sezonu türkiye kupası (o zamanki adıyla federasyon kupası) şampiyonu galatasaray arasında oynanan 20. cumhurbaşkanlığı kupası maçıdır. 12 haziran 1985'te, ankara 19 mayıs stadyumu'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı fenerbahçe, seri penaltı vuruşları sonucunda 4-2 kazanarak kupanın sahibi oldu.

    galatasaraylı oyuncu ismail demiriz'e 48 ve 47. dakikalarda, iki sarı kart gösteren hakem sadık deda oyuncuyu oyundan atmayarak kural hatası yaptı. ancak deda, hazırladığı maç raporunda kartlardan tekini adnan esen'e çıkardığını yazdı.
  • 2
    derwall'in, penaltı atışlarında ilk penaltıcı olarak kaleci simoviç'i seçtiği; simo'nun da topu kova yaşar'a nişanlaması ile bilinen kupa finali maçıdır. rahmetli turgay şeren maçtan sonra 'simoviç'i kim penaltıcı olarak seçtiyse çıkışta muhasebeye uğrasın' şeklinde açıklamasıyla derwall'i hedef tahtasına oturtmuştur. diğer penaltımızı da fatih terim kaçırmıştı.
  • 3
    taraflar: galatasaray fenerbahçe
    yer :ankara 19 mayıs stadı
    normal süre:1-1
    penaltılar sonucu :2-4
    hakem : sadık deda

    geçenlerde bir tv kanalında izlediğim maç. bir çok açıdan ilginç detaylar içeren müsabaka. mesela fatih terim'in galatasaray formasıyla son resmi maçıydı. yine galatasaray'ın 4.penaltı vuruşunu gole çevirememiş imparator. maçın hakemi sadık deda, galatasaray sağ beki ismail demiriz'e iki sarı kart göstermiş fakat kırmızı kartı vermeyi unutmuş, daha sonra raporunda ikinci sarıyı adnan esen'e gösterdim demiştir. maçtaki ilginç detaylardan biri de galatasaray'ın ilk penaltısını kaleci simoviç'in kullanıp kaçırmasıdır.
    bir not : bu maçtan bir kaç ay önce olaylı antalyaspor galatasaray maçında fatih terim maçın hakemi merhum hamza alan'ın yüzüne tükürdüğü nedeniyle büyük bir ceza almış, futbolu bu olaydan sonra bırakmaya karar vermiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın