• 1
    zenci burada bir ırkçılık anlamında kullanılmamıştır.

    hatta illa ırkçılık yapılacaksa üstün ırk olduğu bile söylenebilir ki neyse o ayrı konu.

    benim dikkatimi çeken bir konu dünyada zenci teknik direktör azlığı.

    her türlü alanda , her türlü sporda en iyi olan zenci kardeşlerimiz sıra futbol antrenörlüğüne geldiğinde ortada yoklar.

    bunun sebebi dünyada zencilere karşı olan bir güvensizlik mi yoksa ırkçılık mıdır bilemiyorum.

    fakat şu kesin ki benim bildiğim son yıllarda seedorf dışında özellikle avrupa' da hiçbir antrenör yok.

    seedorf da bize gelmediğine pişmanmıış.

    belli ki riekerink gidecek, onun yerine seedorf yardımcılığına da drogba yıgetirerek bu konuda bir çığır açabilir, dünya markası olabiliriz.

    bu fikri oldukça fantastik buluyorum. zenci kardeşlerimize karşı olan ön yargıyı yıkmada galatasaray bir mihenk taşı olabilir ve dünyanın en iyi zenci futbolcuların

    galatasaray' a sempati duyması sağlanarak bir şekilde galatasaray' a kazandırılabilir.

    hollandalılar 4-3-3'' ü

    ispanyollar tiki taka' yı

    italyanlar katı savunmayı kazandırdılar dünya futboluna.

    biz de türkiye' nin dünyaya açılan kapısı olarak zenci antrenör zenci futbolcu denildiğinde dünyanın her yerinde galatasaray' ı ve dolayısıyla türkiye yi akla getirebilecek

    bir sisteme yönelebiliriz.

    önemli olan üretmek, birşeyler katmak ve dikkat çekmek.

    mesela düşünsenize bir amerikan filminde bir sokak futbolu maçı sahnesinde:

    x--'' lanet olsun dostum burada bize hava atacağına o koca kıçını kaldır ve git galatasaray' da oyna o lanet olası beyaz oyununu ''

    tarzı bir konuşmayı duymayı isterdik herhalde.

    edit: rijkard, kliuvert falan varmış. örnekler çoğaltılabilir tabi :)
  • 4
    dünyadaki zenci ceo azlığı gibi bunun kulağa tuhaf bir şey gelmesi ırksal ön yargılara dayanmaktadır.
    zenciler fizik gücüyle çalışır, asyalılar icat yapar, orta doğulular savaşır, beyazlar yönetir gibi bir genel kanı yüzünden idari makamlara fazla yakıştırılmıyor zenciler. nitekim ben de daha yeni dany'nin tipiyle ve aptallığıyla dalga geçtiğim için iğneyi kendime çuvaldızı başkasına batırsam iyi olacak.
  • 5
    afrikalı siyahilerin erken eğitimleri çok kaliteli olmadığı için zeka gelişimleri çok fazla tamamlanamıyor malesef. bazı istisnalar hariç* çok üst düzey zeki, takımın beyni olabilen örnekler göremeyiz. afrika'da doğup yetişmiş ve büyük yıldız olmuş oyunculara bakın, hep ya kanat oyuncusu ya da ön liberodur. bu da fiziği gelişmesine rağmen çok aklını kullanmasına gerek olmayan bölgelerdir. örneğin gervinho en çok öne çıkan afro siyahilerden biridir ama bakın hep sürati vs konuşulur, bitiricilik ve karar verme yeteneği çok zayıftır. bunlar sizde doğuştan yoksa aldığınız eğitim zayıf olduğundan geliştiremezsiniz. babadan vs afrika kökenli olup avrupa'da doğup yetişen siyahilerde ise farklı durumlar mevcuttur. (örn, kompany, pogba, sterling vs). bu noktadan bakılınca zenciler geri ırktır, işe yaramazlar tezi kafadan ezilmiş oluyor. zira zenciler geri falan değildir, sadece aldıkları eğitim ve sosyal hayat malesef onların gelişmesini engellemiştir. bunun da en büyük sebebi o avrupalı sömürgecilerdir..

    e tabi bu başlık altında şimdiye kadar yazmış olduğum şeyler pek bağdaşmamış gibi gözükse de aslında birebir açıklamaktadır durumu. yukarıda bahsettiğim sebeplerle siyahi teknik adamlar başarılı olamamakta, veyahut hiç bu işe girişmemektedir. çünkü teknik adamın başarılı olabilmesi için, bir vizyon, yüksek zeka ve ciddi eğitim almış olması gerekmektedir.

    amerika'da da 50-60 milyon siyahi var, onlara ne demeli?? diyenlere cevaben, amerika'da futbola soccer dendiğini hatırlatmak isterim. futbolla alakası olmayan bir ülke, henüz çok çok zayıflar bu işte. ama ağır da olsa emin adımlarla geldiklerini söylemek durumundayım. amerikalılar el attıkları her işte başarılı olmasıyla bilinir.. eğer bu futbol işini de kotarırlarsa* işte o zaman daha fazla başarılı siyahi teknik adam izleyebiliriz gibi gözüküyor.

    saygılar bizden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın