• 2
    iyi gasaraylı. siyasete katılmasına kıyısından köşesinden katkım vardır. (biraz "seyyar tayyar" hesabı olacak ama üyelik kaydını sayın algan hacaloğlu eli ile ben yaptım) sayın deniz baykal'ın (sağlam gasaraylıdır) parti meclisine tavsiyesi ve parti meclisinde yaptığı güzel bir konuşma ile 2009 yerel seçimleri öncesi bakırköy ilçesinden kaydı yapıldı.
    ateş ünal erzen'in yerine (o da sağlam gasaraylıdır ama yaşlandı artık) bakırköy belediye başkan adaylığını beklerken, deniz baykal'ın özel tavsiyesi ile partide henüz bir aylık üye iken o aralar gündeme gelen olağan kurultayda fatih altaylı'nın gazına gelip çıkıntılık yaparak deniz baykal'a karşı genel başkan adayı oldu. doğal olarak garipsendi bu durum.
    bu olay kendisine bakışımı tamamı ile değiştirmiş ve ona olan güvenimi temelinden sarsmıştır. artık bir araya gelmemek için herşeyi yapıyorum. ömrümün sonuna kadarda gelmem.

    bakırköy ilginç bir yerdir. geçmişten bu yana galatasaray'ın kalelerinden birisi sayılır ve belediye başkanlarında galatasaray ağırlığı bulunur. eğer olağan kurultayda çıkıntılık yapıp henüz bir aylık üye iken fatih altaylı'nın gazına gelip deniz baykal'a karşı genel başkan adayı olmasaydı, bugün bakırköy belediye başkanıydı ve zımba gibi galatasaraylı bir bakırköy belediye başkanı hepimizin çok işine yarardı.
  • 4
    http://www.maraton.com.tr/...-yapiyor_197595.html

    bariz şekilde şikecilere yağ çeken kişi. ne aziz yıldırım sevgisiymiş arkadaş. aziz ceza almayınca ne olacak, futbol mu kurtulacak. genel başkanı bir kafada vekilleri ayrı bir kafada.

    sözlükteki akp'lileri biliyoruz hiçbirinde zerre samimiyet yok. adamlar galatasaray'ı kapatsa vardır bir hikmeti diyecekler. neyse ben 2 seçimde chp'ye oy vermiş birisi olarak diyorum ki bu şikecileri koruma yavşaklığı devam ettiği müddetçe oy moy yok. galatasaray'ın yolunu kesmeye çalışan zihniyeti koruyup kollayan, futbolun mafyalaşmasına ses çıkarmayan parti siktir olsun gitsin. aynı samimiyeti, ''sayın platini ile ben konuştum. kişiler yüzünden kurumlar cezalandırılmamalı'' diyen başbakana oy verenlerden de bekliyorum.

    aslolan galatasaray'dır. tabi bunu söylemeye yetecek yüreğiniz varsa.
  • 5
    http://www.pesindeyiz.tv/...i-tbmmde-h21155.html

    söylenene göre aysal'ın açıklamalarıyla ilgili soru önergesi vermiş chp milletvekili. "icraat yok diyen" arkadaşlara gelsin bu. galatasaray kulübü başkanı olarak tff başkanını falan değiştiremez bu adam, ilgili açıklamaları yapar ve bizi yönetenler cezayı keser. tabi ki biz bir muz cumhuriyetinde yaşadığımızdan ceza falan gelmiyor, haliyle taraftar yönetime atıp tutuyor o ayrı.
  • 7
    yabancı sınırlamasına sonuna kadar karşı olan ve hatta 14 yabancı kuralını bile yetersiz bulan bir kişi olarak, yapmış olduğu açıklamaya bir kaç ufak nokta dışında büyük ölçüde katılmaktayım.

    zira, yapılan uygulama öyle plansız, programsız, içi boş ve birilerine yaranmak için hayata geçiyor ki negatif etkilerini çok yakında göreceğiz.
  • 8
    http://www.cumhuriyet.com.tr/...bolunu_bitirir_.html

    meclis gündemine yeni yabancı oyuncu sayısıyla ilgili abuk subuk bir sürü soru yöneltmiş olan milletvekili. madem sormuş, cevabını da verelim. hatta tek bir tanesini cevaplasak yeter;

    --- alıntı ---

    2- bu kural türk futbolcunun bitmesine yol açmayacak mı?

    --- alıntı ---

    açmayacak.

    hadi git şimdi.
  • 9
    http://www.cumhuriyet.com.tr/...bolunu_bitirir_.html

    adam 12 tane madde saymış. sadece 3 tanesi mantıklı. %25mantıkla hayatını devam ettiriyor.

    9- yeni yabancı kuralına göre yerli futbolcuların 2’sinin altyapıdan gelmesi gerekiyor, ancak 1500 tl aylık alan hocayla altyapıdan yıldız sporcu yetiştirilebilir mi, kural getirip kaldırma yerine altyapıya yatırım yapılması niçin teşvik edilmiyor?

    11- bu yabancı kuralı ptt 1’de uygulanacak mı? düşen bir takım kadrosundaki 14 yabancısını ne yapacak?

    3- neuchatel üniversitesi cies futbol gözlemevi’nin 2014 yılı raporunda, spor toto süper ligi naklen yayınlar ve gelirler bazında avrupa’nın en değerli 6. ligi olarak lanse edilmesine karşın, türkiye’nin altyapıdan oyuncu yetiştiremediği, ülke dışına oyuncu gönderemediği, ülke dışı transfere bağımlı hale geldiği, oyuncularını yüzde 50’sinin yabancı ülkelerde yetişen sporculardan oluştuğu saptamaları karşısında türk futbolunun tamamen bitmemesi, milli takımda oynayacak oyuncu bulamayacak duruma düşmemesi için hangi acil önlemleri alacaksınız?
  • 10
    önerisi şöyle;

    --- alıntı ---

    1- eski kurala göre planlamasını yapan kulüpler ne yapacak, zararları nasıl karşılanacak? bu açıklamanın neden çok daha önce yapılmadı? böyle bir uygulama için 2 yıllık gibi bir geçiş süreci neden tanınmadı?

    2- bu kural türk futbolcunun bitmesine yol açmayacak mı?

    3- bu durum türk vatandaşı futbolcuların önünü kesmeyecek mi? bu kural uygulandığında yerli futbolcuların alacağı lisans ücretleri düşmeyecek mi?

    4- futbol takımında 14 kişinin tamamının yabancılardan oluşması ve bu durumun ligde giderek yaygınlaşmasının ardından ligin ve tff’nin adının da değiştirilmesi gündeme gelecek mi?

    5- gelen yabancılar için ölçüt olmaması, kalitesiz yabancıların türkiye’ye yığılması gibi bir riski barındırmıyor mu?

    6- anadolu kulüpleri eskiden futbolcu satarak, bonservis ücretlerine bel bağlayarak idare ediyorlardı artık ne yapacaklar, gelir kayıpları nasıl telafi edilecek? bu kural anadolu kulüplerini batırmayacak mı?

    7- yerli futbolcular zaten kulüplerde kendilerine zor yer bulurken, 14 yabancının alındığı takımlarda türk futbolcunun önü iyice tıkanmayacak, “yer yok” bahaneleri ileri sürülmeyecek mi? bu kural sadece türk oyuncuların rekabet içine girmesi için mi getirildi?

    8- tff başkanı, son genel kurulda “5 yabancıyı daha da azaltacağız” demesine rağmen bu yabancı kuralı nasıl alınabildi?

    9- yeni yabancı kuralına göre yerli futbolcuların 2’sinin altyapıdan gelmesi gerekiyor, ancak 1500 tl aylık alan hocayla altyapıdan yıldız sporcu yetiştirilebilir mi, kural getirip kaldırma yerine altyapıya yatırım yapılması niçin teşvik edilmiyor?

    10- yıllık bütçesi 360 milyon tl olan tff neden altyapıların güçlendirilmesini sağlamıyor?

    11- bu yabancı kuralı ptt 1’de uygulanacak mı? düşen bir takım kadrosundaki 14 yabancısını ne yapacak?

    12- yerli ya da yabancı transferini mali ölçütlere bağlamak için yeni düzenlemeye gerek var mıydı, zaten var olan ama uyulmayan lisanslama talimatı bunu engellemeye yeterli olmuyor muydu?

    13- neuchatel üniversitesi cies futbol gözlemevi’nin 2014 yılı raporunda, spor toto süper ligi naklen yayınlar ve gelirler bazında avrupa’nın en değerli 6. ligi olarak lanse edilmesine karşın, türkiye’nin altyapıdan oyuncu yetiştiremediği, ülke dışına oyuncu gönderemediği, ülke dışı transfere bağımlı hale geldiği, oyuncularını yüzde 50’sinin yabancı ülkelerde yetişen sporculardan oluştuğu saptamaları karşısında türk futbolunun tamamen bitmemesi, milli takımda oynayacak oyuncu bulamayacak duruma düşmemesi için hangi acil önlemleri alacaksınız?

    --- alıntı ---

    1. eski kulüplerin zarar ettiğini söylüyor. aslında bu görüşteki pek çok isim böyle söylüyor. demek ki aslında türk futbolcularına ödenen ücretlerin anormal rakamlar olduğu kabul ediliyor. bunu zarar olarak kabul edersek bile, bu zarar, ödemeyeceği yüksek bonservis ve maaşlarla karşılanmış olacak.

    2. harry kewell the wizard of oz'un da belirttiği üzere açmayacak. futbolcu var. kulüp var. taraftar var. bunlar oldukça futbol yaşamaya devam eder. sıkıntı yok.

    3. türk oyuncularının önünü kesmeyecek; bilakis götlerini yayamayacakları için gelişmelerini sağlayacak. lisans ücretlerinin düşmesiyle önlerinin kesilmesi niye aynı maddede; bu da ayrı mevzu. düşerse düşsün.

    4. ingiltere'de, almanya'da, italya'da, ispanya'da, fransa'da isimlerin değişmediği gibi, türkiye'de de değişmesine gerektirecek bir durum yok.

    5. barındırıyor. ama limit koyarsanız diğer liglerle mücadele edemezsiniz. böylece ligin kalitesi yükselmez. ligin kalitesi yükselmezse futbol da yükselmez. belki ilerleyen yıllarda duruma bakılarak yeni düzenlemelere gidilebilir bu konuda.

    6. anadolu kulüpleri ya sürekli olarak iyi oyuncu yetiştirip bunu ucuz ama gelecek vaadeden yabancı transferleriyle destekleyerek daha yukarıya oynayacak ya da bu oyuncuları "gerçekten" geliştirip satacak.

    7. yerli futbolcular zor yer buluyor falan değil. geçiniz.

    8. buna tff başkanı yanıt versin.

    9. altyapının en büyük sorununun altyapı hocasının maaşı olduğunu düşünen kafaya ne anlatacaksın ki? bunun yabancı sınırıyla ne ilgisi var? bu sınırın yanına "altyapıya toplam gelirinin yüzde 10'undan az yatırım yapamaz" gibi bir koşul gelse sıcak mı bakılacak yabancı sınırına?

    10. yabancı sınırıyla ne ilgisi var?

    11. evet aydınlatılması gereken bir konu.

    12. tff yanıtlasın. yabancı sınırıyla ilgisiz.

    13. yine yabancı sınırıyla ilgisiz.

    peki acaba kendisinin ve partisinin, türk vatandaşlarının avrupa'da çalışabilmesine olanak sağlayacak girişimleri olmuş mudur?
    veya bu konuya nasıl bakarlar?
    ve güya sol bir parti olarak, sırf pasaportundan dolayı bir işçinin engellemesi, bir diğerininse avantaj sağlamasına bakışı nedir?
    türkiye'nin en önemli derdi bu mudur?

    girişim tamamen gösteri amaçlıdır.
    üzerinde en ufak bir çalışma yapılmadığı aşikârdır.
    ve güya iktidara alternatif olması gereken bir partinin içler acısı halini ortaya koymaktadır.
    komik.
  • 11
    futbolun içinde bulunmuş biri olarak kendine vazife görmüş galiba.
    eh be umut oran, şu mecliste aklı başında gördüğüm az sayıdaki insandan biriydin, böyle saçma bir önerge niye?
    futbola siyasetin bulaşmasına bu kadar karşıyken, meclisi ilgilendirmeyecek bir hususta soru önergesi vermek niye?

    bu karar değildi türk futbolunu bitiren, "nasıl olsa yerim garanti" dedirterek yerlilerin kendilerini 1 gram yetiştirmesine gerek duymamasına neden olan muazzam yerli zorunluluğuydu.
    adam burada vazgeçilmez olduğunu biliyor, aldığı paranın çeyreğini de yurtdışında alamayacak ve türkiye'deki çalışma temposunun 2-3 katına maruz kalacak. böyle kebap ortam mı var?

    yıllardır destek verdiğim muhalefet cephesinden de iyice koparıldım son 5-6 ayda, artık meclis dışıyız. bayağı üzdünüz ulan beni.
  • 15
    kendisi bence bahis kuponu paylaşan internet sitesi virali. yaptığı bu anlamsızca çıkışların başka bir açıklaması yok.

    www.umutoran.com : bahisçinin adresi.

    siteye şimdi baktım, kendi resmi sitesiymiş. domain'i almışken bence fikrimi değerlendirebilir. iddaa'ya da muhalif olur, böylelikle 'muhalefetsek her şeye muhalif olmalıyız' düsturunu da bozmamış olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın