• 1
    bildiğiniz üzere bu sezon sonunda euro 2016 başlıyor. turnuva öncesinde bazı takımlar (adidas ve puma) turnuvada giyecekleri formaları tanıttılar. romanya'nın forma sponsoru joma da formayı tanıttı ama joma olduğu için kendisini dikkate pek almıyorum. forma konusunda takıntılı bir adam olduğum için forma sponsorlarından joma ve macron'a ciddi anlamda kırgınlıklarım var ve bu spordan çıkmaları gerektiğini düşünüyorum ama konumuz bu değil.

    forma diyoruz, sahaya çıkan takımın üzerindeki bayrağı, karizmasını doğrudan etkileyen bir husus. inanmayanlar adidas'ın manu için tasarladığı 1980'ler desenli şortuna sahip 3. formasına bakabilir.

    açıklayan takımlardan ziyade, sponsor sırası ile gidelim. bazı resimler hali ile footyheadlines'dan alındı; bazılarını ise sağdan soldan toparlamaya çalıştım.

    adidas:

    forma tasarımlarında yıllardır alışageldiğimiz üç çizginin artık kol yerine daha ziyade vücudun yanında durduğunu görüyoruz. bu durum euro 2016'ya katılacak bütün adidas giyen takımların formalarında net bir şekilde görülebiliyor. bunu 2016-17 sezonunda kulüp takımlarına uygularlar mı bilinmez ama ben şahsen kolda 3 çizgiyi daha çok seviyordum.

    son şampuan ispanya:

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    ev formasına baktığımızda eski esintinin devam ettiğini, hatta siyaha dönük laci kullanımının da devam ettiğini görüyoruz. öte yandan takım olarak bakınca lacinin gereksiz kaldığını düşünüyorum. şort ile aynı renk olabilirmiş çorap.

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-away-kit.html

    şöyle bir takıntım var, isteyen derdimi sikebilir. arkadaş eğer formanın (shirt) üzerinde bir desen kullanıyorsan, şort farklı renkli olmalı. yoksa üstteki desen at sikinde kelebek gibi duruyor. bu formada bunu net şekilde görüyoruz. şort kırmızı olsa imiş güzel forma olabilirmiş deseni beğenenler için.

    şon şampuan sonrasında muhtemel şampiyon ile devam edelim ve almanya gelsin:

    http://www.footyheadlines.com/...y-euro-2016-kit.html

    açıkçası almanya deplasman formasının twitter'da sızan görüntülerinden sonra "bunlar ne biçim renkler amk" demiştim, ne var ki eğer bu formalar doğru ise twitterda sızan resmi bildiğin paint ile çizmişler. ilk forma zaten sadece çorap rengi değişmiş halde; ikinci formada ise sayfanın en altında (deplasman forması giyen en öndeki zenci) görüleceği üzere deplasman formasının şort-çorabı beyaz. neden yavrum bu kadar güzel renk bulmuşken çoraba da aynı rengi yapmazsın ki?

    2014 dünya kupası aksine takım olabilmeleri halinde şampiyon olmaları sürpriz olmayacak belçika:

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    elde fazla kalan kumaşlardan üretilen, halı saha takımlarında görmeye alıştığımız 2014 formasına kıyasla (http://img.bleacherreport.net/...&h=420&q=75) çığır açmış bir forma ile karşımızdalar. adidas'ın eski forma tasarımına benziyor. deplasman forması ki sayfanın en altında en solun bir sağı, son derece başarılı.

    kuzey irlanda

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    ülke formaları arasında çığır açabilecek 2015 forması ( http://i1.adis.ws/..._a&resmode=sharp ) sonrasında adidas'ı basıp "neden birader" demek istediğim bir forma ile karşımızdalar. en alt sol taraftaki kavruk arkadaş ise nispeten daha başarılı deplasman formasını tanıtıyor.

    rusya

    http://www.footyheadlines.com/...a-euro-2016-kit.html

    esas forma tam kasvetli rus havasını ve oligark zenginliğini yansıtmış. en altta sağın bir solundaki eleman üzerinde gördüğümüz forma ise bayrakları formatında. forma seti (ev-deplasman) olarak en başarısız takım. romanya bu konuda liderliği kimseye kaptırmayacağı için bu değerlendirmenin dışında tutulmuştur.

    galler

    standarttan sapmamış galli kardeşler ve düz kırmızı üzerine beyaz şeritli forma ile sahada olacaklar. deplasman formaları (toplu resimde en sağ) çift ton gri üzerine neon rengi ile değişik olmasa da güzel olmuş.

    şimdi de eleme oynayacak adidas'lı takımlara bakalım:

    isveç

    http://www.footyheadlines.com/...n-euro-2016-kit.html

    alt resimde soldan 3. kardeşimizin giydiği deplasman forması ile birlikte adidas'ın bu turnvaya katılan veya katılma ihtimali olan takımlar için hazırladığı setler içinde en iyisi. ukrayna'nın deplasman formasını göremedim.
    ukrayna

    http://www.footyheadlines.com/...e-euro-2016-kit.html

    en güzel forma tasarımı olabilir ev forması için. bunun beyaz üstüne mavi olanı da bosna hersek'in deplasman forması ama onlar ilk formada basiretsiz bir eurovizyon ülkesi tadı yakaladıkları için, ukrayna, deplasman forması güzel ise en güzel formalara sahip takım olabilir.

    bosna hersek

    http://www.footyheadlines.com/...govina-2016-kit.html

    eminim ki tasarımcılar o ortadaki çizgiyi koyup koymama konusunda ciddi sıkıntılar yaşamıştır. isveç'e ton vermişsin ver bunlara da ton. ne kasıyorsun ortaya çizgi çekicem diye bilader. deplasman forması şort mavi olsa daha iyi olabilirmiş ama yine de güzel.

    danimarka

    ton farkı ile kırmızı parçalı forma güzel durmuş. öte yandan şort, alıştığımız danimarka'nın beyaz şortu yerine kırmızı olmuş ki beyaz olsa, deplasman formasının güzelliği nedeniyle (aşağıda soldan dördüncü) kafaya oynayabilirlerdi. tabii turnuva başladığında ya bunlar, ya isveç olacak.

    puma

    "kalıpları kıralım mı abi?"
    "kıralım, amlarına bile koyalım"

    sanırım puma'nın son 1-2 senedir benimsediği motto bu. daha öncesinde italya milli takımı ile başarılı işler yapmışlardı ama bu sene bambaşka yerlere geldiler. özellikle dortmund'un ev, arsenal'in 3 forması ve italya formaları ile çıtayı henüz lansman yapmayan nike için baya bir yükselttiler.

    italya! gel yavrum.

    http://www.footyheadlines.com/...y-euro-2016-kit.html

    bu ev forması. tasarım, çizim, motifler ve sadelik birleşmiş. denecek fazla bir sözüm yok.

    http://www.footyheadlines.com/...y-euro-2016-kit.html

    bu da deplasman forması. deplasman forması olması yanı sıra aynı zamanda, açık ara turnuvanın en güzel forması. ince detaylar ve tasarım olarak daha iyisinin yapılma ihtimali olduğunu sanmıyorum. euro 2016 şampiyonu kim olur bilinmez ancak forma şampiyonunun italya olduğu daha nike forma lansmanı yapmadan kesinleşmiştir gözümde.

    çek cumhuriyeti

    yukarıda başka ülkelerde desen ile şort renginin aynı olması gerektiğini, çift ton kullanarak muazzam formalar yapabileceğini belirtmiştim.

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    işte çift tona güzel bir örnek. shirt üzerinde bordo desen var ana hattı kırmızı ama şort ve çorapta hakim renk bordo. sade ama güzel. beğendim.

    avusturya

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    danimarka formasında anlatmaya çalıştıklarımın çok güzel bir özeti olmuş. ton farklı shirt ve beyaz şort güzel dururken, biraz da bayrağın müsait olması nedeniyle kol uçlarının bayrak ile bitmesi ince bir dokunuş olmuş gerçekten.

    isviçre

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    yine çift ton, yine başarılı uygulama. isveç formasının kırmızı beyazı gibi.

    slovakya

    http://www.footyheadlines.com/...o-2016-home-kit.html

    puma'nın turnuva için yaptığı en sade forma olmasına rağmen net şekilde başarısız diyemeyiz.

    adidas ile değişik duygular yaşayan, puma ile coşan gözleriniz için özür dilerim ama en kötüsünü en sona sakladım.

    romanya

    kaç yıldır çeşitli takımlara forma sponsoru olmasına rağmen henüz 1 (yazıyla bir) tane daha güzel forma yapmayı başaramamış joma, formalarını tasarımcılara değil de kapının girişinde duran pedro başgan'a çizdirdiği sürece şuradan şuraya gidemez.

    http://www.footyheadlines.com/...-euro-2016-kits.html

    nereden başlayayım inan bilmiyorum. ya arkadaşım hadi hiç özenmedin, tasarım falan kasmadın. bari kola alttan gelen kırmızı ile ucundan dönen kırmızı birleştir değil mi? yok. kaleciler için güzel çalışmalar yapan o kadar firma varken soluk yeşil, soluk pembe ve siyah üzerine atanamamış neon ile forma yapmak nedir bir otur sor kendine. formalar gittikçe daralırken halen çarşaf genişliğinde yapmışsın formayı; o kadar detaysız düşünmüşsün ki formayı içine sokan hiçbir adam yokken bir de tanıtım fotoğrafında formayı şortun içine sokmuşsun. ayıp.
App Store'dan indirin Google Play'den alın