• 1
    sözlüğün en sık kullanılan argümanı.

    genç futbolcu mu geldi, aabi türkiye şartlarında gelişmez.
    yabancı teknik direktör mü geldi, aabi türkiye şartlarına ayak uyduramaz.
    yabancı yıldız transferi mi konuşuluyor, aabi türkiye'de şey olur.
    ağaç mı dikeceğiz, aabi türkiye şartlarında onu keserl-

    ya ülke mi fantastik bilimkurgu edebiyatında kötülerin gezegeni klişesi mi anlayamadım gitti. genç futbolcuya özel gelişim programı yaptınız da gelişmedi mi? yabancı yıldız getirdiniz de başarılı olmadı mı? olanı yok mu? gerets kupa kaldırmadı mı, elmander whole season fucking great oynamadı mı, taa 90larda balic geremi ilie genç olarak gelip takımlarına bir sürü para kazandırmadı mı?

    tamam, belirli sıkıntılar var, ama artık bu klişelerden kurtulmak lazım. başarılı olan insanlar belirli dezavantajları da kabul edip onları da yenebilenlerdir.

    isyanım için kusura bakmayın.
  • 2
    sözlükte sık kullanılmasının sebebi türk futbolunun bir bataklık olmasından ileri geliyor sanırım.
    bir genç futbolcu geldiği zaman türkiye şartlarında gelişmesi imkansızdır çünkü teknik direktörler yabancı sınırı denen melanetten dolayı mental yetkinliği vasat ve altı olan türk futbolcuları oynatmak zorundadır. bu oyuncular fırsat bulduğunda ise karabük, konya, sivas veya türkiye kupasında 120. lig takımlarına karşı oynayabiliyor. bu adam bu şartlar altında nasıl, ne kadar gelişebilir?
    yabancı teknik direktör türkiye şartlarına ayak uyduramıyor. çünkü adam hayatında çalışmayı sevmeyen, disiplinsiz, mental olarak yetkin olmayan futbolcularla çalışmaya; tetikçi hakemler, taraflı federasyon tarafından biçilmeye alışmamış. ayrıca bir şekilde gidişat olumsuz olursa taraftar hemen pms'e bağlıyor.
    yabancı transfer türkiye'ye gelirse uluslararası başarı sağlandığında geliyor ki bunun için de;
    (bkz: galatasaray)
    tüm bunlara rağmen drogba, sneijder, elmander, kewell, fener'e yumurtlattığımız kupalar türkiye'de spor izlerken aklımızı kaçırmamızı, ilgimizi kaybetmemizi engelleyen nadir şeyler. günümüz türkiye'si bana kalırsa çöplük. sevdiğimiz, yanında olmak istediğimiz insanlar olmasa çekilecek gibi değil. spor da bunun bir yansıması aslında.
  • 3
    genelde ülkenin kendi haline bırakıldığında kendi kendine daha fazla bok çukuruna batacağını aslında en iyi bilen ama bilmemezlikten gelen insanların; ülkedeki herhangi bir sorunla ilgili çözüm önerisine, hatta çözüm önerisinin başlangıcı olabilecek ufak bir düşünce olsa dahi düşünmeksizin karşılık olarak ortaya sürdüğü savunma.

    e bir taraftan başlanması lazım ki değişikliğe bu her şeye karşı argüman olabilen şartlar değişsin işte, zaten o şartlar var diye o fikirler ortaya atılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın