• 2
    sözlükte sık kullanılmasının sebebi türk futbolunun bir bataklık olmasından ileri geliyor sanırım.
    bir genç futbolcu geldiği zaman türkiye şartlarında gelişmesi imkansızdır çünkü teknik direktörler yabancı sınırı denen melanetten dolayı mental yetkinliği vasat ve altı olan türk futbolcuları oynatmak zorundadır. bu oyuncular fırsat bulduğunda ise karabük, konya, sivas veya türkiye kupasında 120. lig takımlarına karşı oynayabiliyor. bu adam bu şartlar altında nasıl, ne kadar gelişebilir?
    yabancı teknik direktör türkiye şartlarına ayak uyduramıyor. çünkü adam hayatında çalışmayı sevmeyen, disiplinsiz, mental olarak yetkin olmayan futbolcularla çalışmaya; tetikçi hakemler, taraflı federasyon tarafından biçilmeye alışmamış. ayrıca bir şekilde gidişat olumsuz olursa taraftar hemen pms'e bağlıyor.
    yabancı transfer türkiye'ye gelirse uluslararası başarı sağlandığında geliyor ki bunun için de;
    (bkz: galatasaray)
    tüm bunlara rağmen drogba, sneijder, elmander, kewell, fener'e yumurtlattığımız kupalar türkiye'de spor izlerken aklımızı kaçırmamızı, ilgimizi kaybetmemizi engelleyen nadir şeyler. günümüz türkiye'si bana kalırsa çöplük. sevdiğimiz, yanında olmak istediğimiz insanlar olmasa çekilecek gibi değil. spor da bunun bir yansıması aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın