• 6
    eğer gedson işi olmayacaksa yanlarına düşük maliyetli, tecrübeli, sert orta sahalara aynı sertlikle karşılık verecek, asker bir 8 numara takviyesi gerekir. cicaldauyu henüz bilmiyoruz ama taylan ve berkanın bütün sezonu istikrarlı bir şekilde geçirebilecekleri hususunda soru işareti var. o bölgede alternatifler aytaç, õmer ve emre kılınç.
    emrenin daha çok kanatlarda yer alması gerekiyor, aytaç mutlaka belli bir düzeyde katkı verecektir, õmer ise hala orta sahada çevre kontrolünü ve ne zaman topa basması gerektiğini öğrenemedi.
    tarif etmeye çalıştığım oyuncu tam olarak atibanın bjkye ilk geldiği dönemki profilidir. berkan ve taylan oyunlarını ve tecrübelerini daha üst seviyeye çekene kadar bu oyunculardaki tecrübe eksikliğini destekleyecek, en fazla iki üç sene rotasyona katılacak bir orta saha.
  • 8
    üçü hakkında da soru işaretlerimiz var ve üçü de gelişime açık oyuncular. taylan genç mi diyenler olacaktır ancak yeni pozisyonuna bu sene daha da fazla uyum sağlayıp daha yüksek performans gösterme ihtimali var diye düşünüyorum. çok büyük beklentilerle girmemek lazım ancak ben umutluyum bu üçlüden. tabi bir de gedson katılırsa tadından yenmez.
  • 9
    nihayet gerçekleşmiş olan orta sahadır. bir takviye daha yapılabilirse harika bir takım izleyebiliriz.

    her zaman derim; bir takımı takım yapan orta sahadır. yıllardır galatasaray orta sahası kör topal bir orta sahaydı. kiralıklarla, devşirme oyuncularla doldurulmaya çalışılıyordu.
    nihayet orta sahamızda bonservisi bizde olan gencecik çocuklar var. ve bu çocukların hepsinin de ortak özelliği tempolu oyunu benimsemeleri.
    umarım iyi bir uyum yakalar, bizi başarılara taşırlar.
  • 10
    oyun kurulumunda stoperler tarafından desteklenmesi gereken orta sahadır. sol tamam gibi, marcao ve aanholt yeterli desteği verir diye düşünüyorum ancak sağ defans ayrı bir hikaye. herkes sacha'nın oyun kurulumundaki eksiklerinden bahsediyor. 21 yaşına daha girmemiş bir oyuncu için normal zaten. luyindama zaten herkesin malumu rakip yerine oyun kuruyor sayılır. oraya ayağı çok iyi bir stoper alınması lazım. bakın idare eder değil çok iyi bir oyun kurucu lazım. görüldüğü üzere ilk iş olarak bu tanıma uyan ve alabileceğimiz türk oyuncu olan kaan ayhan'a yöneldik. tabi sassuolo türk futboluna biz türklerden daha hakim* olduğu için kazık bir fiyat çektiler. min-jae kim ve anel ahmedhodzic bu tip bir oyuncular olduğu söyleniyor.

    çok uyumlu olacaklarını düşünmekle beraber inşallah gedson fernandes de aramıza katılabilir. aytaç, kılınç, akbaba, atalay ve hatta gerektiğinde ömer ile çok zengin bir rotasyon oluşuyor. günümüzdeki futbolda oyunculardan kaleciden santrafora orta saha özellikleri istendiği için orta sahası güçsüz takımın başarı elde etmesi olanaksızdır. geçen seneki 2.liğimiz tamamen fatih terim'in başarısı. başkası olsa 10. olmuştuk o kadro ile. 2010-2011 sezonundan kötüydü geçen seneki kadromuz. tamam isimli oyuncular var da bankamatik memuru gibi boş boş dolaştılar geçen sene.

    benim futbol anlayışıma göre sahada her zaman kaleci hariç bir tecrübeli isim olmalı. bu orta saha rotasyonu ise gencecik. kötü bir şey olmasa da tecrübe eksikliğinden bazen kaybedebiliriz. özellikle gelecek seneki futbol anlayışımıza cuk oturacağı için ve karakteri konusunda hiçbir soru işareti olamayan jean michael seri'nin bonservisini eline alabilirse gelmesini çok isterim. lig uzun bir maraton ve avrupa'da devam edersek türkiye kupası hariç 52 maç yapacağız. taylan olmadığında yerini aratmayı geçtim taylan'ı kesme ihtimali olan bir isim ile devam etmemiz en doğrusu olur.

    bu rotasyonda beni sevindiren bir başka detay ise orta sahada defansif özellikleri ağır basan bir oyuncu olmaması. bizim gibi takımlarda sadece kontra kessin, hava toplarını toplasın ve orta sahadaki sertliği tek başına sağlasın diye bir oyuncu oynatmaması gerek. futbolda top artık alan daraltmalar ile kapılıyor. bizim geçen sene bunu çok iyi uyguladığımızı düşünüyorum. bu sistem sayesinde senelerdir ligin en az gol yiyen takımı konumundayız. bunu muslera'ya bağlıyorduk ancak gördük ki muslera'ya o kadar bağımlı değilmişiz. yine de muslera kalede olduğunda verdiği güveni kimse veremiyor.

    doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum sevgili sözlük. parayı saçtığımız yer doğru olduğu sürece geri dönüşünü alacağız. mesela luyindama sakatlanmasaydı tarihimizin en pahalı satışı olacaktı kendisi. talihsizlik diyelim ama buna devam ettikçe illa ki artıya geçeceğiz.
  • 11
    birlikte oluşturdukları kompozisyonu çok da sağlıklı bulmadığım ortasaha. gedson'a olan ilgimizin devam etmesinden anladığımız kadarıyla asıl planın da zaten bu 3'lü olmadığı, berkan'ın yedek olarak düşünüldüğü çok açıktı fakat 3 yerli kuralı bizi bir şekilde buna sürükleyecek. dolayısıyla kural değişmediği sürece gedson peşine koşmak yerine, bu ortasahaya göre ihtiyaç belirleyip, asıl bütçeyi kanat oyuncusuna ayırmak çok daha mantıklı.

    bana liverpool'un emre can-handerson-wijnaldum 3 lüsünü hatırlatıyor. tank gibi ortasaha olmasına rağmen 3. bölgede topla yaratıcı bir oyuncu barındırmadığı için salah ve mane'ye giden yolları kesmeyi becerebilen her takım liverpool'u kontrol edilebiliyordu ki o kadronun şampiyonluğu alamamasının en önemli nedeni de buydu.

    dolayısıyla bir kanadımızda kerem olacağını düşünürsek, diğer tarafa kesinlikle delici bir kanat almamız lazım, zira ghezzal tarzı bir adam almak bizi tamamen sıkışık oyunları çözemediğimiz, kontraya çıkarken gerekli hızı bulamadığımız, dribling eksikliği yaşadığımız bir kaosa sürükler ki, geçen sene emre-taylan-gedson ortasahasının bu 3'lüye oranla daha ofansif olmasına rağmen, ön alanda çektiği en büyük cereme de kanat oyuncularındaki bu eksiklikti zaten.

    acilen hauge gibi hızı ve driblingiyle gerçekten delici bir kanat forvet oyuncusuna ihtiyacımız var. bu durumda da taylan'a yedek, avrupa maçlarında ise direkt formasını alabilecek seviyede aliou dieng gibi atlet bir dmc de şart.
  • 12
    taylan antalyalı, berkan kutlu, alexandru cicaldau orta sahasının performansında cicaldau belirleyici rolde olacak. cicaldau henüz ne oynayacağını bilemediğimiz bir oyuncu. taylan ile berkanı az çok tahmin edebiliyoruz. fakat kanat oyuncularımız da istediğimiz düzeyde değil. oyun bilgisi yüksek olanlar yaşlı ve kontratı bitirmenin derdinde. kerem ve barış alper ise oynayarak gelişebilecek ve oyun bilgileri son derece zayıf oyuncular. kanat oyuncularına gelecek topların kesildiği, kanat oyuncularının performansının düşük olduğu maçlarda ya da 5li 6 lı savunmalara karşı taylan antalyalı, berkan kutlu, alexandru cicaldau orta sahasının yetersiz olduğunu düşünüyorum. bu tür maçlarda ya pas hızının çok yüksek olması ve topun çizgiye hızlı ve klas paslarla inmesi gerekmekte ya da orta saha oyuncularının üstün şut yetenekleri ile kilit açılmalıdır. taylan antalyalı, berkan kutlu, alexandru cicaldau orta sahasının bunları ne kadar yapabileceğini göreceğiz. ama benim umudum yok maalesef. asla kötü oyuncular değiller ama bizim hayallerimiz çok başka
  • 13
    kağıt üzerinde bal yapmayan arı ya da anadolu takımı orta sahası gibi gözükmekte.

    galatasaray orta sahası oyuncularında olması gereken; ara pas, isabetli uzun pas - diagonal pas, şut, hücumları organize etme, orta sahadan gol katkısı verme, kapalı savunmalara karşı çözüm üretme gibi özellikleri sahada ne kadar gösterebilirlerse, takım da o derece başarılı olacak. umalım ki her şey istediğimiz gibi olsun. gelişmelerini, değerlenmelerini takımım ve kendileri adına çok isterim.
  • 18
    geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gedson ritim kazandıktan sonra taylan ve gedson ile ikili çapa gibi yapıp önüne skora yakın isim olan akbaba'yı koymuştuk. eğer gedson gelmezse bu sefer taylan ve berkan ile bu tandemi kurup önüne cicaldau'yu koyacağımızı düşünüyorum. bahsedilenlere göre cicaldau akbaba'nın daha çok mücadele edeni ve gole daha yakın olan ismi böyle olursa eğer hücumda çok problem çekeceğimizi sanmıyorum.
  • 24
    gedson, harroui gibi bir transfer daha yapabilirsek atalay ve bartuğ'u yedek olarak oturtabiliriz. bunu yapabilirsek gerçekten ciddi bir yapılanma süreci olabilir. altyapıda oynayan çocuklar aynı yoldan geçen abilerinin şans bulduğunu görürse daha sıkı çalışıp kulübe daha ait hissedebilirler. eğer gedson olmuyorsa benim fikrim tecrübeli bir oyuncu transferi yapılmalı orta sahaya. tecrübeliden kastım ne vereceği belli bir oyuncu.

    fatih hoca ciddi bir jenerasyon bırakmak istiyorsa sonuç odaklı değil de oyun odaklı devam etmeliyiz. bu takımın amacı sadece başarılı olmak olmamalı. iyi oyun ortaya koyarak oyuncuların performansını yükseltip satmak daha elzem görünüyor. avrupa ile olan makas kapansın istiyorsak ekonomik olarak biraz düzelip daha ciddi yatırımlar yapabilecek duruma gelmeliyiz. bunun olması için ekonomimizin rahatlaması gerekiyor. mevcut borç ve anlaşmalar ile mümkün görünmüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın