• 1
    superbowl'un 2019 ayağı

    ilk çıkan rams oldu.

    türkiye'de 3 şubatı 4 şubata bağlayan gece fox sports'dan canlı olarak izlenebilir.

    2 çok kritik field goal ile 20 ocak 2019 saints maçı'nda superbowl'a kaldılar.

    drew brees uzatmalarda bir interception yaptırdı. önemli bir dönüm anıydı.
    umarım karşılarına cheefs gelir. ama patriots da gelse favori rams.

    ben chiefs kazansın istiyorum.
  • 4
    daha kaliteli oyunculara sahip olan taraf tartışmasız los angeles rams. fakat karşı taraftada tarihin en iyi koçu ve oyuncusu var. acaba yıllar önce rams'i yenerek bir hanedanlığın temellerini atan patriots'ın yaptığını rams yapabilecek mi ? yoksa brady, new england bölgesi hariç bütün abd'yi hüzünlere mi gark edecek bir kez daha. iki takıma da başarılar diliyor sonunda kazanan patriots olsun diyorum.
  • 6
    bu gece 02:30 oynanacak maç. yalnız amerika'da bu maçı boykot çağrıları öyle bir noktaya vardı ki sanki maç hiç yokmuş gibi bir hava var. önceki yıllarda herkesin dilinde bu maç olurdu ama şu an muhtemelen günry kaliforniya ile kuzey doğu amerika dışında hiçbir yerde heyecan yok. bunun da doğrudan sebebi los angeles rams'in bu maça çıkmasını sağlayan hakem hatası. kimilerine göre sporun doğasında olan bir şey ama maçı izleyen milyonlarca kişinin anında gördüğü bir pozisyonu o bölgeden sorumlu 3 hakemin ayrı ayrı 2 faulü görmemesi kabul edilebilir değil. o pozisyondaki faul verilseydi şu an bu maçta new orleans saints olacaktı. o denli büyük bir etki yarattı.

    dünya üzerinde en çok sevdiğim spor bu olmasına rağmen bende de maçı izleme isteği pek yok doğrusu. muhtemelen maç saatinde hala uyanık olacağım ama gerek new england patriots'tan artık sıkılmış olmam gerekse los angeles rams oyuncu ve teknik heyetinin new orleans maçı sonrasındaki yüzsüzlükleri ile bende oluşturdukları antipati izlemeye değmez düşüncesini yerleştirdi.

    gelecek sezona artık.
  • 8
    dünya'nın en heyecanlı finallerinden biri. iki takıma da gönlüm var ama bugün rams'in yanındayım.
    go rams!
    digiturk'u olanlar 136 nolu kanaldan izleyebilirler.

    canlı edit: maç çok sıkıcı geçiyor. rams çok dağınık az önce de bir hücümu hiç ettiler.
    jared goff çok heyecanlı konsantre olamıyor oyuna.

    canlı edit 2: ilk yarı 3-0 patriots'un üstünlüğü ile sona erdi. şimdi sırada halftime show!

    canlı edit 3: superbowl her şeyiyle hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. berbat bir halftime show izledik. (justin timberlake'i aradı gözlerim)
    ikinci yarıdan beklentimiz vur, kır, parçala!

    canlı edit 4: goff gerçekten çok kötü. brady canlandığı an rams'i çok zor dakikalar bekliyor. durum halâ 3-0.

    canlı edit 5: rams field goal! durum 3-3. 3.çeyreğin bitmesine 2 dakika var.

    canlı edit 6: 3. çeyrek 3-3 eşitlikle tamamlandı. goff son bölümde biraz canlanır gibi oldu ama fayda etmedi. oyun umarım uzamaz bir kaç dakika daha katlanılmaz!

    maçı çok güzel özetleyen bir tweet!
    https://twitter.com/...245286800379907?s=19

    canlı edit 7: ve touchdown patriots! brady'nin golden önce 30 yardlık muhteşem pasıyla gole 1 yard yaklaşan patriots touchdown yapmayı başarıyor! bence maç burda bitti. skor 10-3.

    canlı edit 8: rams oyundan düştü. goff'un pası interception oldu. oyunun bitmesine 2 dakika!

    canlı edit 9: field foal patriots skor 13-3. son 1 dakika!

    son edit: ve maç sona erdi. kazanan new england patriots 13-3.

    patriots 2002'de ilk şampiyonluğunu rams karşısında almıştı. son ve 6.şampiyonluğunu ise yine rams karşısında almayı başardı.
    maça gelirsek tanıma yakışmayan bir maç oldu rezalet ötesi bir maçtı. çok sıkıcıydı düşünün maçta puntlar ön plandaydı. hatta 65 yard ile punt rekoru bile kırıldı.
    goff çok kötü bir oyun sergiledi gerçekten batırdı. brady ise yine tecrübesini ve yeteneğini konuşturarak şampiyonluğu takımına hediye etmeyi bildi.

    umarım gelecekte superbowl bir daha böyle bir maç görmez...
  • 12
    patriots - new england destekleyenlere hatirlatma yapma geregi hissettigim karsilasma, kendileri fenerbahce gibi sikeci, basaksehir gibi 'arkadan destekli' bir guruh. rakibin taktiklerini calip, agiz okuma uzmanlari kiralayip masa basinda mac kazanma icin her halti yiyen bir guruh. parayi basip oyuncu ayartma falan da cabasi.

    patriots desteklemek = fenerbahce ve basaksehir'i ayni anda desteklemek.
  • 17
    patriots’un rams’i resmen tokatlayıp kupayı aldığı mücadele olmuştur; resmen touchdown yaptırmadan maçı kazandılar.

    bilmeyenler için kısa bir dipnot düşmek gerekirse, bu oyunun en önemli elemanı quarterback ve patriots hali hazırda 5 yüzük ile sahaya çıkmış, bu maçla birlikte en çok yüzük sahibi olan oyuncu unvanına erişmiş, gerçekten sevsek de sevmesek de yaşayan efsane, 41 yaşındaki “legendary” tom brady ile sahaya çıkarken, rams, 1994 doğumlu, 2016 1. round 1. pick goff ile sahaya çıkmıştır.

    normal sezonu takip edemedim ama goff resmen maçın ağırlığı altında ezildi. karar verme sürecini kısaltması ve özgüvenli oynamayı öğrenmesi lazım. bunları başaramaz ise starting quarterback rolünü kaybedebilir.

    brady - edelman uyumu, savunmada hightower performansı ile patriots bence çok da zorlanmadan maçı ve yüzüğü aldı. seneye daha çekişmeli bir superbowl olmasını ümit ediyorum.
  • 19
    bir patriots taraftari olarak oldukca sikici bir macti. los angeles rams'in superbowl'da isi yoktu, onlarin yerine new orleans saints oynasaydi cok daha cekismeli gecerdi. ben patriots'u da vasat buldum. karsisindaki takim kelek cikinca zorlanmadan kazandilar ama cok buyuk fark atabilirlerdi.

    ayrica patriots qb (futbolda oyun kurucu gibi) tom brady 6. yuzugunu takarak rekor kirdi. keza koclari bill bellicheck'te 6. sampiyonlugunu alarak alaninda rekor kirdi.
  • 20
    küçük çaplı bir fiyasko ile neticelenmiş maç. canlı izlemedim, maç esnasında dvr kaydı alıp dün gece tamamını izledim. maçın en keyifli şeyi kesinlikle maçı anlatan jim nantz ve tony romo ikilisiydi.

    new england'ın savunması çok da iyi olmayan bir takım olmasına rağmen rams hücumunun üstüne battaniye atmış gibi oynaması tamamiyle belichik'in takımını maça hazırlama şeklinden ve jared goff'un da henüz bu seviyelerde futbol oynamaya hazır olamayışından kaynaklıydı. bir anda nfl'de en popüler insan haline gelen rams koçu sean mcvay ise belichik'ten bir ustalık dersi alarak genç koçları kandırabilirsin ama numaraların bana sökmez mesajını acı bir şekilde deneyimlemiş oldu.

    yanlış hatırlamıyorsam goff'un tamamladığı ilk 3rd down pası 3. çeyreğin sonunda geldi. ona rağmen hala skor çok yakın olduğu için maçı kazanabilirlerdi ama new england touchdown'ı öncesinde cooks birkaç saniye bomboş touchdown alanında durmasına rağmen goff'un onu geç görmesi maçın kırılma anıydı. o pozisyon tamamiyle interception yapma korkusundan kaynaklandı.

    tom brady açısından bakacak olursak da aslında hiç de iyi bir oyun çıkarmadı o da. ama adamın bir offensive line'ı var ki arkasında piknik yapsa yine ona gelemezler. brady da bundan bir güzel faydalandı ve tek td ile fişi çekti.

    bu arada maç daha öncr bahsettiğim boykot vakası yüzünden son 10 yılın en az izlenen super bowl maçı oldu. new orleans bölgesinden ise %26.1'lik izlenme oranıyla nfl tarihinin en düşük reytingini almış. bu her ne kadar nfl için çok önemli bir gösterge olacak olsa da cbs kanalı için hiçbir şey ifade etmiyor çünkü reklam başına kazandıkları 5.2 milyon dolar hesaplarına yatmıştır bile.

    son yılların en güzel ve çekişmeli normal sezonunun nispeten zevksiz bir playoffla ve rezalet bir finalle bitmesi hiç yakışmadı. 1 ay sonra offseason başlıyor, nisan'da draft, sonra mayıs'ta ota, sonra mini camp ve ağustos itibariyle de training camp var. eylül ayında da yine yeniden the big dance.
App Store'dan indirin Google Play'den alın