• 1
    geçmişten bugüne her takımda benzer özelliklerdeki orta saha oyuncularının aynı 11de oynamayacağı yazılıp çizilir. bunların en meşhuru sergen ile tümerdir herhalde. bunun dışında alex ile tümer, delgado ile ricardinho, şifo ile sergen...

    sneijder ile burak hem mevki olarak hem özellik olarak birbirinden çok farklı futbolcular. ama bu sene boyunca gördüğüm şey bu ikilinin kesinlikle özelliklerinin birbiri ile uyumlu olmadığı.

    son maçlarda dzemaili sol kantta oynarken, sneijder forvete yakın hatta 2. forvet oynamaya başladı. ancak işin sıkıntılı yanı burak ve sneijder birbirini tamamlamaktan öte kendi oyunlarını ve birbirlerini daha da aşağı çekiyorlar. burak yanında alan boşaltan pres yapan bir oyuncuya ihtiyaç duyarken, sneijder al-ver yapabilecek duvar olabilecek bir forvet istiyor. ne sneijder alan boşaltabiliyor ne de burak duvar olup verkaça girebiliyor.

    kısacası burak yanında hakan şükür olursa, sneijder yanında drogba olursa çok daha iyi oynar. burada bir karar vermek gerekiyor. elinde drogba veya benzeri yapıda bir oyuncu yok ama hakan şüküre benzeyen umut mevcut. bu kadar finansal sıkıntıların da olduğu bir dönemde istemeden de olsa bir karar verip sneijderle yolları ayırmak bana mantıklı geliyor. diğer türlü her iki futbolcuya da yazık oluyor.
  • 3
    'ancak işin sıkıntılı yanı burak ve sneijder birbirini tamamlamaktan öte kendi oyunlarını ve birbirlerini daha da aşağı çekiyorlar.' denilmiş. şu cümle bile yazının ne kadar mantıksız olduğunu anlatmaya yetiyor. buradan sonrasını okumasanız da olur yani. benim gördüğüm ve eminin birçok kişininde gördüğü, sneijder ile karşılıklı olarak birbirlerini etkiledikleri değilde, sadece burak yılmazın bütün takımın oyununu ve birlikteliğini aşağı çektiği. ve bunun sebebi de burak yılmazın bir forvetin yapabilmesi gereken temel şeylerden aciz olması. bu yüzden iki futbolcuya da yazık oluyor, sneijder'i gönderelim demekte saçmalığın daniskası hakikaten.
  • 6
    geçen sene emirates cup'ta bir performans var arkadaşlar arsenal'e karşı. izleyenler bilir benim gibi. orada drogba ciddi anlamda drogba gibiydi ve sneijder'le beraber 2. yarıda girip maçı alıverdiler. sneijder'i hepimiz görüyoruz arkadaşlar 34 maçın 28'inde en az maçta 1 kez gol olabilecek bir pas atıyor. şimdi bunları atabilecek beraber oynayabilecek bir forvetimiz olsa keşke. zaten lige 2si çok rahat yeter. bir kaç maçı da diğer futbolcular alırsa şampiyonsun işte. *. yani demem o ki wesley sneijder oynar. burak oynayamaz.
  • 11
    ajax'ta ibrahimoviç'le,
    real madrid'de nistelrooy'la,
    inter'de milito'yla,
    hollanda milli takımı'nda van persie'yle beraber oynamış sneijder maalesef burak'la oynayamıyor.

    bir fıkra var. temel ile dursun kahvede otururlarken bir turist geliyor. ingilizce bir şeyler söylüyor, bizimkiler anlamıyor; fransızca soruyor, ses çıkmıyor; almanca anlatıyor derdini, gene tık yok. en son basıp gidiyor turist. dursun, "ula temel lisan öğrenmek şart oldu ha" diyor. temel, "amaan", diye karşılık veriyor; "elin gavuru üç dört tane biliyor da ne işe yarıyor?".

    sneijder: turist
    burak : temel
    selçuk : dursun
  • 12
    kesinlikle katılmadığım önerme.

    önermenin ana fikrini anlayabiliyorum. yazarı öldürmeye gerek yok. taktiksel açıdan konuşuyor fakat atladığı bir nokta var.
    bu sene burak yanında umut olduğu zaman da oynayamıyor. yani genel olarak büyük bir formsuzluk durumu hakim.
    aksine sneijder gibi tek top oynayabilen, ayrıca ters ve hızlı şekilde pas çıkarabilen, bunların yanı sıra savunma arasına top bırakabilen bir oyuncunun oynamak isteyeceği partner tarzı tam olarak da burak tarzı bir oyuncudur. burak müthiş formsuz bu sezon o ayrı bir konu. atıyorum sneijder'i forvette doumbia ile eşleştirseniz ben çok etkili olabileceklerini düşünüyorum.
    statik bir santraforla, mesela cardozo, sneijder'in üzerine daha fazla koşu ve skor yükü bineceğini oyunun çok rahat sıkışabileceğini düşünüyorum. çünkü sneijder dribbling ile top taşıyabilen mesut özil ya da kaka tarzı bir oyuncu değil daha çok ortasaha özellikli klasik bir 10 numara. bu konuları zaten çok konuştuk. sneijder'in önünde kesinlikle çok hareketli savunmayı saga sola koşturan çabuk bir forvet olması gerekiyor. ama işte burak bu sezon öyle bir santrafor mu?
    burak kesinlikle haraketli değil bir kere. sürekli aynı yerde duruyor ve savunma arkasına depar atıyor. saga sola deplase olamıyor kendini kesinlikle boşa çıkaramıyor bunların yanısıra burak tipi forvetlerde olması gereken özellik olan dribbling'lerin ise esamesi okunmuyor. yani burada sorun burak'ın çok formsuz olması. şu alt yapıdaki sinan gümüş bir maçlık forma şansı bulabilse sneijder ile çok iyi anlaşacaktır.

    veya normalde sağ kanat oynayan fakat milli takımda tamda yukarıda tanımladığım şekilde bir santraforluk gösteren joel campbell da sneijder'e çok iyi eşlik edecektir.

    yerlilerden ise son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden adem büyük ve muhammet demir düşünülebilir.
  • 13
    burak sanki top oynuyor da sneijder yüzünden oynayamıyor. tutmayın küçük enişteyi. kafalara gel.

    ek: eklemeden geçemeyeceğim. bu tam da fight club'daki his name is robert paulsen sahnesi gibi. olur da aramızda filmi izlememiş olanlar vardır spoiler alert çakalım.

    ****spoiler*****

    big t*ts bob aka robert paulsen bir eylem sonrası kaçarlarken polis tarafından başından vurularak öldürülür. anlatıcının egosu tyler durden'ın kurduğu bu örgütte kimsenin ismi yoktur ve kimse özel değildir. tyler durden anlatıcının haberi olmadan örgütü kurduğundan ötürü anlatıcı ölen arkadaşı robert'ın değersiz bir şeymişçesine gömülüp gitmesine içerler ve odada bulunanları "o bir insandır onun bir ismi vardı onun adı robert paulsen'dı" diye fırçalar. elemanlar tyler ile anlatıcıyı aynı insan zannettiklerinden ötürü bu açıklamayı alır ve neredeyse slogan haline getirirler "onun adı robert paulsen" diye bağırıp dururlar hatta bu ülke çapındaki tüm kulüplere sıçrar.

    ****spoiler*****

    yani iyi ki sneijder bir maçta oyundan çıktı çift forvete döndük ve umut gol attı. artık his name is robert paulsen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın