• 1
    selçuk 34, burak 33 yaşına geldiğinde 3 milyon euro civarı garanti para almalarını sağlayacak olan sözleşmelerdir. alan memnun, satan memnun ama bizi germiştir.

    tepkimiz futbolculara değil yönetimedir.

    yaptığınız bu sözleşmelerle futbolcular aktif olarak oynadıkları sezonlarda 3,5-4 milyon euro civarında kazanabileceklerdir. sezon boyu hiç maça çıkmasalar bile 2,8-3 milyon euro garantidir.

    selçuk da, burak da takımın önemli oyuncularıdır fakat 5 sene içinde performansları doğal olarak düşecektir. 3-4 sezon sonra bu sözleşmeler futbolculara da, kulübe de zarar verecektir.

    dolayısıyla 28, 29 yaşındaki futbolcularla 5 senelik sözleşme yenilenmesi ve bu sözleşmelerde maaşların devamlı olarak artması tam anlamıyla saçmalıktır. yaptığınız iş akıl karı değildir.

    http://www.kap.gov.tr/...etayi.aspx?id=363064

    en kısa zamanda bu yanlıştan dönülmesini temenni ediyoruz.
  • 3
    kotu gecen bir sezondan sonra bu ikilinin sozlesmeleri iyilestirilerek uzatiliyorsa burada ezber bozan bir yonetim anlayisi vardir.

    burak ve selcuk bu ligde oynayan en degerli 2 yerli futbolcu. kariyerlerini galatasaray'da noktalayacak imzayi atmislar, kotu zamanda bile arkalarinda durmak ve bu guveni onlara hissettirmek onemli.

    form dusuklugu olabilir ama tum takim olarak kotu oldugumuz bir sezonu geride biraktik. ikisinin de neler yapabileceklerini ve daha iyi olabileceklerini biliyoruz. ayrica karakterli cocuklar, parayi alip ustune yatacak degil sonuna kadar hakedecek mucadeleyi gosterecek oyuncular.

    bir de boyle dusunmek lazim.
  • 4
    ülkemizde istatistiklere üniversite mezunu olarak geçenlerin en az beşte biri işletme mezunu, ama yönetim, motivasyon, güdüleme, strateji gibi konularda bırakın derin bilgi sahibi olmayı basit bir fikir yürütmek dahi neredeyse kimsenin aklına gelmiyor.

    burak yılmaz'ın sözleşmesi ile ilgili kamuoyu bilgilendirmesi: http://www.kap.gov.tr/...etayi.aspx?id=363064
    selçuk inan'ın sözleşmesi ile ilgili kamuoyu bilgilendirmesi: http://www.kap.gov.tr/...etayi.aspx?id=363412

    bizim için başarısız olarak nitelenebilecek bir sezonun ardından; ki bu da tartışmaya açıktır, bana göre doğru kelime grubu "beklentinin altında kalmak" olmalıdır, başarısızlık değil; bu iki oyuncu ile sözleşme uzatıldı ve ücretlendirmelerinde iyileştirmeler yapıldı. fark ettiğiniz üzere her ikisine de sunulan şartlar aynı. bu; bu ikili çok yakın arkadaş olduğu için "ölümüne kankayız!" diyebilmeleri adına yapılmış, ya da tesadüfi bir adım değil.

    bu sezon burak ve selçuk bizim pek çok güzel şeyi hak etmeyen bir kısım taraftarımızca yuhalandılar, tepkilerle karşılaştılar; biliyorsunuz. hem takım olarak, hem de bireysel olarak taraftarın başarısız gördüğü bu iki oyuncu ile bire bir aynı şartlar altında yapılan sözleşme iyileştirmeleri kesinlikle alt metin içeriyor.

    1) size güveniyoruz!
    2) siz de en az wesley veya bu sene aramızdan ayrılan didier kadar kıymetlisiniz!
    3) ikinizin de aynı düzeyde kıymetli ve takdiri hak eden oyuncular olduğunuza inanıyoruz ve birlikte uzun yıllar başarıdan başarıya koşacağımıza, bu başarılarda siz ikinizin büyük katkıları olacağına inancımız tam.

    göreceksiniz; sakatlık, ceza olmadığı takdirde önümüzdeki sezon bu iki oyuncunun da performansı inanılmaz artacak. ikisi birden veya en azından biri olumlu bir kariyer rekoruna imza atarsa (gol, asist vs.) hiç şaşırmayın. galatasaray yönetimi en düşük maliyetle yapılabilecek en düzgün iç hamleyi yapmıştır bu hamle ile. bu kadar da iddialıyım bu hususta.
  • 8
    ikisine 5 yılda toplam 100 milyon tl civarı (muhtemelen daha da fazla ama yuvarlayalım) bir ödeme yapılacak. finansal fair play açısından sıkıntıya girdiğimiz bu yılda ilginç bir hamle gibi geldi bana. nitekim uefa'dan gelen uyarı neticesinde oyuncu ve çalışan maaşlarında azaltmaya gideceğimizi taahhüt etmiştik yanılmıyorsam. bunun yanında 2019 yılında 34 yaşında olacak selçuk inan'a ödenecek garanti paranın insanların gözünü korkutması ve tepki toplaması da normal. hayır bir de yabancı sınırı kalksın diyoruz avrupa birliği pasaportlu futbolcular sınırsız olsun diye hukuk mücadelesi başlattık diyoruz farz edelim ki mücadelemiz olumlu sonuçlandı. ne yapacak yönetim 34 yaşına kadar 3 milyon euro garanti (maç başılarla 4'e geliyor) maaşı olan adamı hangi avrupa takımına satacaksın ki zaten. bu hamleyle ister istemez kulübün geleceğini mühürlemiş oluyorsun. burak ve selçuk'a 5 yıl daha kulübün geleceğini teslim etmiş oluyorsun. amacın futbolculara güven vermekse bunun yolu bu değil. resmen koca kulübün kaderi burak ve selçuk ikilisine teslim edilmiş oldu 5 yıl boyunca. sen yıllık 4 milyon euro verdiğin burak'ı nasıl kenarda tutacaksın? farz edelim ki tuttun onun yerine oynatacağın forvet 500 bine mi oynayacak? 5 yıl yahu dile kolay 5 yıl. 5 yıl boyunca burak yılmaz bu takımın forveti olacak. getirdiğin hoca ben pivot santrfor oynatmak istiyorum derse ne yapacaksın? hayır guardiola'yı getirsen adam false 9 oynatmak isteyecek burak var diye oynatamayacak saçmalığa bak. hadi selçuğu geçtim formsuz da olsa yetenekleri ortada fark yaratan bir oyuncu selçuk'u kesip yerine şunu koyarım diyemiyorsun ama burak yılmaz be abi. ne duvar olabilir ne top sürebilir ne çalım atabilir takım hızlı hücuma çıkarken içimden dua ediyorum ilk pası burak'a atmasınlar diye. burak'ın zeki bir oyuncu olduğunu düşünüyorum ama teknik becerileri o kadar düşük ki akıl alır gibi değil. zaman zaman orta sahaya top almaya gelip gelen topu pas olarak geri yolladığında attığı pasların yarısı kısa düşüyor. dany'nin bile teknik becerileri daha yüksek yahu. tamam canını alalım demiyorum da adamın zaten mevcut sözleşmesi varken bu yeni sözleşme neyin lüksüdür neyin şovudur basketbol şubelerinin maaşları kaç ay geç yatıyor insaf be. neredeyse her hareketinin arkasında durduğum ünal aysal'ın şu ana kadarki en büyük yanlışı bence. 4-5 yıl sonra saçma sapan adamlara verdikleri maaşlarla salary cap'i dolan nba takımlarına benzemeyiz inşallah.
    edit: vodafone arena'nın maliyeti 120 milyon tl. bu ikiliye verilecek maaşlarla kendimize yeni bir stad yapabilirmişiz şaka maka. fena mı olurdu yapardık bir stad sonra kiraya falan verirdik mis gibi yatırım sana.
  • 9
    olur da takımdan ayrılma durumları olursa kalan yılların ücretlerini falan alacaklarını sanmadığım için bu kadar büyütülecek bir olay olduğunu düşünmüyorum.
    ayrıca sevin ya da sevmeyin milli takımın en iyi orta sahası ve forveti bu ikili. e yerli sınırı da varsa mecbur alırsın.
    selçuk bir ıslıklandığında çıkan fener beşiktaş transfer haberlerini, taraftarlarının yamyamlığını unutmayalım isterseniz.
    ikisinin de bu sezonki formsuzluklarının psikolojik olduğuna inanmak isteyen biri olarak güven ve para daha iyi hissettirecektir.
    biri golleri atsın diğeri asistleri yapsın aldıkları paranın p'si konuşulmaz. baktın oynamıyorlar gönderirsin. selçuk ve burak paramı verin yoksa dava ederim demezler.
    yerli oyuncuların saçmalıklarının zararları olduğu gibi yararlarından biri de bu sanırım. hatır gönül ilişkileri iş yapar.
  • 10
    sözleşmelerde önemli iki unsur var. birincisi paraların euro değerlerinin tl ye sabitlenmesi. bu durum basit bir şeymiş gibi gelebilir ancak türkiyede kulüplerin yaşadığı en büyük problem budur. sene başındaki kura sabitlemek galatasarayımıza -euro düşse bile ama türkiye'de düştüğü görülmemiştir- yüzde 20-25 oranında kar getirir. ikinci önemli unsur da -yalan bilgi olabilir duyumla gerçekleşmiştir- galatasarayın sözleşmeye istediği zaman fesih hakkı koymasıdır. yani galatasaray isterse sözleşmeleri tek taraflı tazminatsız bir şekilde feshedebilecektir.
  • 11
    ikisi de mevkilerinin en iyi yerli alternatifleri oldukları için yapılmış sözleşmelerdir. şahsen burak yılmaz hiç bir camiadan görmediği ilgiyi, desteği görmüş oldu galatasaray'da ve bu durum önümüzdeki sezon yeni bir gol krallığı getirebilir kendisine. keza selçuk berbat geçirdiği bir sezonun ardından gördüğü bu desteğin bu vefanın altında kalmak istemeyecektir önümüzdeki sezon. en azından şu karar 6+4 olsaydı da burak'ın yerine yabancı bir alternatif bakabilseydik, bunu en çok isteyenlerden biriydim ben ama 5+3 gibi bir saçmalık varken yapılabilecek en mantıklı sözleşmeler bunlar maalesef. yani sövmek için şuranın en alt kısmında bulunan iletişim bölümüne yönlendiriyorum sizi. https://www.tff.org/
  • 12
    gözünüze dizinize dursun dediğim sözleşmelerdir. dünya'nın neresinde 29 yaşına gelip dayanmış oyunculara 5 yıllık sözleşme yapılıp her sene ödenecek garanti para arttırılır amk dalga mı geçiyorsunuz milletle siz. uefa'dan daha geçen ay fınansal faır play'a uymadığı için ceza yiyen bir kulüp iki oyuncusuna 35 yaşına kadar sözleşme yapıp salt garanti 100 milyon tl ödemeyi taahhüt ediyor akıl alır gibi değil. hele ki selçuk inan denilen zatı muhterem ilk seneki hayvani performansından sonra son 2 sene istikrarlı bir şekilde geriye doğru giderken ve fenerbahçe gibi bir maçta en kritik zamanda formayı çıkıp sahadan çıkarken burak yılmaz ise attığı gollerden bağımsız olarak modern futboldaki forvet tiplemesinde en ufak bir yer edinemeyecekken bu paraları ödemek galatasaray kulübünü sabote etmek değil de nedir? gidin bakın fenerbahçe'yi bu sene şampiyon yapan ve yıllardır büyük bir istikrarla oynayan gökhan,caner,topal üçlüsü kaç para alıyor. yani ben bu sözleşmeyi gidip bu iki futbolcunun önüne sunan futbol aklına sahip bir yönetimi gördükten sonra 2014-2015 sezonunda her türlü kepazeliğe açık bir sezon bekliyorum net bir şekilde. fener bu sene 4. yıldızı takamazsa kendi aptallığına yansın amk o kadar net konuşuyorum.
  • 13
    bu adamlar geçirdikleri ilk sezonlarda gösterdikleri başarılı performanslarla bizlere hem başarı sağlarken hem de fbjk li arkadaşlar arasında melo ile psikolojik üstünlük olarak gösteriliyordu. bütün gol ve asistlerindeki hareketlerine övgüler yağıyordu. sonraki sezon yapılan sneijder ve drogba transferleri hepimizin gördüğü gibi bu ikili yapıyı salladı biraz. sneijder kendi performansını toparladıktan sonra gayet güzel takımla uyum sağladı hatta burak ve selçukla da ama drogba nın saha da serbest vuruş anlarındaki seçimleri, oyuncu değişiklikleri sırasındaki tavırları dengeleri bozuyordu. (drogba çok iyi bir oyuncu forvette çok güçlü olmamızı sağlamıştı fakat bu sezonki tavırları ben ve bir çoğumuzu ona karşı olmaya zorlamıştır özellikle chelsea maçları. bir nevi kendi etti kendi buldu diyebilirim.)bu sezonsa selçuk ve burak ikilisinin saha da yaptığı her yanlış harekette taraftar tarafından çok büyük bir şekilde eleştirilmesi bence taraftar olarak yaptığımız yanlışlardan biri tabiki sorgulayacağız performanslarını ama drogbanın alakasız serbest vuruşu dağlara taşlara gidiyorken "olsun o vursun bir olmadı iki olur" tarzı laflar yapılıyorken selçuk ve burak'ın bu kadar eleştirilmesi cidden çok yanlıştı. bu hasan şaş'ın "hagi vurunca bir şey yok ben vurunca auuuvv" lafına örnek olan bir yanlış.
    mesela burak ve selçuk'un her hangi bir mekanda şöyle bir http://www.turkiyegazetesi.com.tr/.../118040_drogba_1.jpg fotoğrafı haber yapılsaydı çok daha fazla tepki gösterilirdi zaten oynayamıyorlar iyice salmışlar tarzında. ama drogba işte belki burdaki yazar arkadaşlarınında bir çoğunun fotoğraftan haberi yoktur.

    selçuk bu sezon cidden kötüydü evet ama burak tam olarak forvet bölgesinde oynamasa da bir sürü gol atmış -ki kaçırdığı pozisyonların çokluğu malum-. ayrıca burak ın cezalı veya sakatken oynayamadığı maçlarda çok zor pozisyonlara giriyoruz ortada böyle bir durum ve yabancı sınırlaması varken sezonu 8. bitirmiş bitik bir takıma gelen ardından üst üste şampiyon olan avrupada belli bir başarı sağlayan kadroda belli bir katkıyla yer alan bu iki oyuncuyu kötü geçirdikleri bir sezonun ardından daha fazla desteklememiz gerekiyor ikisi de duygusal ve kendilerine güvenilen bir yer de o güveni boşa çıkarmamak için canla başla oynayabilirler yeter ki o güven olsun. bu sözleşmeler ile yönetim bir yandan tekrar güven tazelemesi yapmış oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın