resim
Sébastien Romain Teddy Haller
Takım:Dortmund
Mevki:Santrfor
Yaş:29
Boy:1.91
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1
    eredivisie ekiplerinden utrecht'te forma giyen 1994 doğumlu, 1.90 boyundaki fransız santrafor. 2014-2015 sezonu ara transfer döneminde altyapısında yetiştiği auxerre'den satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanmış, 17 maçta 11 gol, 5 asistlik performans sergilemiştir. utrecht kulübü memnuniyetini 750 bin € bedelle bonservisini satın alarak göstermiştir. 2015-2016 sezonuna da 7 maçta 4 golle formda başlayan haller'in fransa genç milli takımlarında 41 maçta 18 golü bulunuyor, tahmini bonservis bedelini ise şimdiden 2 milyon € seviyesine çekmiş durumda.
  • 8
    fizik olarak ligimize çok uygun, vizyon olarak ise "bireysel hedefi" büyük olmasından dolayı takımımıza uygun forvettir.

    hollanda ve türkiye ligi kıyas götürmez iki farklı kutup olsa da, böyle adamları takımda görmek beni heyecanlandırıyor. denayer-carole gibiler gelsin, madem para yok. 14 tane yabancı alabiliyorsun zaten. ben 5 tane çok iyi 18 tane vasat bile olmayan oyuncu görmekten sıkıldım galatasaray'da. artık zaman 3 tane çok iyi 18 tane en azından vasat üstü oyuncu zamanı. yerli oyuncuya verilecek tek kuruş bonservis israftır.
  • 11
    sadece youtube'dan izlediğim genç forvet. youtube'daki videolar yanıltıcı olabiliyor. hele hollanda ligi'nden forvet oyuncusu izlemek... ne bileyim, sarhoşken her şeyin çok güzel gelmesi gibi bir şey. ama ne olursa olsun, etrafındaki savunmacılar ne kadar kötü olursa olsun; çocuk top kontrol edebiliyor. şu an forvet hattımızın en büyük eksiği bu. sırf top kontrolü var diye de transfer yapılmaz tabii. özellikle penaltı vuruşları, akıllı bir oyuncu olduğunun göstergesi. defansın arkasına koştuğu pozisyonlarda da zamanlaması çok iyi ve dikkat ederseniz etrafı izlediği de belli oluyor. 3.5 milyon oyroya sar hocam bunu sen.
  • 12
    hollanda en üst liginden(eredivisie) türkiye en üst ligine(süperlig) transfer yaparken iki lig arasındaki oyun anlayışı farkından dolayı beklenen sonuç alınamayabilir. fakat söz konusu futbolcu haller gibi zaten fizik gücü iyi ve diğer hollandalı(hollandalı derken yanlış anlaşılmasın hollanda'da oynayan kastedilmekte, kendisi fransız) forvetlerden farklı olarak kaleye sırtı dönük oyunu da oynayabilen bir santraforsa sorun olmayacağını düşünüyorum.

    hatta transferi gerçekleşirse ligi domine edecek bir forvet performansı bekliyorum.

    şu sıralar tek bir isteğim var en yakın zamanda kendisini parçalıyı giyerken izlemek.
  • 13
    2015-16 sezonunda ligde attığı 11 golün 5 tanesi penaltıdandır.

    ekleme: yok penaltılarla takımı öne geçirmiş, yok bir penaltı golüyle galibiyeti sağlamış, zart zurt affedersin. ha dersin ki bana penaltılar kendisine yapıldı, gole giderken düşürüldü falan tamam derim. burak yılmaz da iyi penaltı kullanıyor ona bakarsan, bir santrafor için kriter değil bu. dünyanın en kolay gol atılan liglerinden birisinde attığı gollerin yarısının penaltıdan olması benim için büyük soru işaretidir. santrafor mevkisi risk alabileceğimiz bir mevki değil, daha net isimlere yönelmek gerek.
  • 14
    bu sezon ligde attığı gollerin yarısına yakınının penaltıdan olmasının analizini iyi yapmak gerekir 11 golün 5 tanesi penaltıdan demek, hemen her yerden ulaşılabilecek basitlikte bir istatistiktir. bu şuna benzer; ligin ilk yarısında sabri sarıoğlu, 17 maça çıkarak galatasaray'ın en fazla sayıda forma giyen oyuncularından biri ve 4 asistle takımının en çok asist yapan 2. oyuncusu. bu istatistiğe baktığında sabri'nin hem istikrarlı hem de bir bek olarak ne kadar da hücuma destek veren bir oyuncu olduğunu düşünebilirsin. bir ara hatırlarsanız tek işleri yorum yapmak olan tv insanları sabri'yi bu sezon yaptığı assistler yüzünden göklere çıkarıyordu(sen bu istatistiğin yanına yaptığı hatalardan dolayı yedirdiği golleri, ileriye çıkıp nefesi yetmediğinden geri dönemeyip arkada kalan boşlukları rakiplerin nasıl değerlendirip kaç pozisyon bulduklarını yazarsan anlamlı olur).

    konumuza dönelim haller'in bu sezon attığı 5 penaltı golünün hatırladığım kadarıyla 3'ü takımını öne geçiren gollerdi. ayrıca zwolle maçında gelibiyeti getiren penaltıyı da uzatmaların sonunda attı. 21 yaşındaki bir yabancı futbolcu bu penaltıları kullanabiliyorsa 1.si kendine ve yeteneğine güveniyordur, 2.si ona takımı da güveniyordur, 3.sü sadece güven yetmez bunları gole çevirebilen futbolcu soğukkanlılığı ve penaltı atma becerisi yüksek bir oyuncudur diye değerlendiririm.

    bir kaç detay daha vereyim hazır zaman bulmuşken haller güçlü fizikli dedim daha önce; güçlü fizikli olmak, tanımlarken tek başına yetersiz kalır. bu fiziğini de iyi şekilde kullanabiliyor tıpkı fernandao gibi hava toplarında ezici bir üstünlük gösteriyor, sırtına rakibi ve kaleyi alıp arkadaşlarına duvar olabiliyor. buna rağmen fernandao'yu örnek olarak kullanmaya devam edersek çok hızlı olmasa da çok daha kıvrak. sağ ayağı baskın olsa da sanırım bu sezon sol ayağını güçlendirmeye yönelik antremanlar yapıyor ve sonucunu da görüyor gibi geçen seneki kadar ürkek değil top sol ayağına geldiğinde. bu özellikleri ile iyi bir santrafor olmasının yanında zaman zaman kendi pozisyonunu da yaratabiliyor. zaman zaman hucüm pres yaparak takım oyuncusu olma özelliğini de gösteriyor.

    kısaca yönetime sesleniyorum alın bu adamı.
  • 15
    videolarını yeni izlediğim, bizimle adı geçmekte olan santrafor. şahsi kanaatim 94 doğumlu bir oyuncuya göre fiziği, bitiriciliği, pozisyon bilgisi, tekniği ve gol sezisi yüksek bir topçu olduğu. fakat üstte de bahsi geçtiği gibi attığı gollerin yarısının penatıdan geldiği kafada soru işaretleri bırakıyor. ama yine de sonuçta burak ve umuttan daha fazla katkı verir mi?
    -su götürmez bir gerçek, evet.
    işte burada tıkanıyoruz. kriterimiz burak ve umut'tan iyi olması mı yoksa avrupada da bizi taşıyabilecek netlikte biri olması mı?
  • 16
    vallaha istatiksel olarak hollanda ligi kadar yanıltıcı bir lig yok. fener'e gelmeden önce stoch'un tarih yazdığı, neredeyse 40'lık kuyt'un bu sezon gol krallığına koştuğu bir lig. videoların zaten ne kadar yanıltıcı olabildiğini herhangi bir 'burak yılmaz golleri' videosunu izleyerek anlayabiliriz. kendi adıma forvetimizin hollanda liginden gelmesini istemem.
  • 17
    hollanda'dan santrafor çıkmaz, ordan çıkan santrafor bize yaramaz...
    bu lafları geçmek lazım.

    luis suarez'i keşke daha hollanda'da oynarken alsaydık. ama bizde iş yapmayacağı için premier lig'e gitti liverpool'da kendini kanıtladı.
    orjinal ronaldo hollanda çıkışlı.
    kluivert hollanda çıkışlı.
    bergkamp hollanda çıkışlı.
    nistelroy hollanda çıkışlı.
    romario hollanda'dan barcelona'ya geçmiş.
    hasselbaink, van persie sonra.

    yani var oğlu var. daha da tonla çıkar. böyle saçma sapan genellemelerle yürümez transfer. oyuncuyu analiz edersin. teknik kapasitesi ne, mental yapısı ne, fiziği ne... ona göre alırsın veya almazsın.

    hayır 2 sezondur sözlükçe dilendiğimiz huntelaar sanırsın ki japon amk. hollanda'dan ispanya, oradan da italya yapmış abi. ama hollanda'dan türkiye'ye transfer olsa oynayamayacak ha? güldürmeyin adamı.

    eğer gerçekten hurafe, batıl inanç değil de futbol konuşacaksak sebastian haller fiziği itibarıyla baya sağlam bir futbolcuya benziyor. onun dışında malesef 4 dakikalık videosuyla oyuncu hakkında fikir edinemiyorum ben. umarım transferi hakkında mustafa denizli ve scout ekibi en doğru kararı verir.
  • 19
    öncelikle şu konuya açıklık getirelim. kendisi hollanda'lı değil, hollanda'da yetişme hiç değil. alt yapısını fransa'nın auxerre takımında almış olan fildişi sahilleri asıllı fransız futbolcu.

    diğer konuya gelecek olursak. söylemler kısmen doğru. hollanda ligi savunmaya önem verilmemesi, maçların sık sık üst bitmesi nedeniyle forvet oyuncularının çok kolay istatistik kasabileceği bir lig. ama artık orada da eskisi gibi değil işler. 6 7 sene öncesini hatırlıyorum. 1.nin 38 gol 5.nin 32 gol attığı bir krallık yarışı olurdu. şimdi durumlar pek öyle değil. geçen sene depay 22 golle gol kralı oldu.

    ama şahsi fikrim sadece hollanda değil hangi ligden olursa olsun bir santraforun sadece gol istatistiklerine bakılarak değerlendirilmesinin doğru olmadığı yönünde. çünkü fransa gibi çok az gol atılan bir ligde estirmiş olan waris ve yatabare bu ligde neredeyse hiç gol atamadılar. bununla birlikte fransa liginde gol nedir nasıl atılır bilmeyen bakambu geçen sene penaltıları kullansa bizim ligde gol kralı olabilirdi.

    kendisi için şunu söyleyeyim. alt yapısını fransadan almış ve fransa ümit milli'de oynamış bir oyuncu. carole transfer edildiğinde de söylemiştim. alt yapısını fransada almış ve fransa ümit millide oynamış bir oyuncudan zarar gelmez.
  • 24
    defalarca buradan ve galatasaray.org scout önerilerinden seslendiğim gibi yine sesleniyorum iş işten geçmeden alın bu adamı, bizim ligde geldiği gibi fark yaratır.

    bazı kardeşlerim var, adamın tek maçını izlemeden holanda liginden gelecek forvetten hayır gelmez düşüncesine sahipler. haller'i oynadığı ligle değil oyun tarzı ile değerlendirmek lazım, tekrar yazmak zorunda hissediyorum; haller fernandao tarzında bir futbolcu ve daha yetenekli, üstelik genç. biraz daha hızlı olsa her ligde yıldız olur, mental olarak kendini geliştirirse yıldız değil efsane olur gittiği kulüpte.

    bazıları da diyor ki hollanda liginden son 10 senede çıkıp başarılı olmuş oyuncu sayısı iki elin parmaklarını geçmez(ki bu düşünceyi bile tartışmam net ayak parmaklarını hatta ayaklarını kolunu bacağını kafanı toplasan yine daha fazlası çıkmıştır). hiç bakınız mı iki elinizde kaç parmak var ve hiç düşündünüz mü bizim ligimizden bırakalım 10 seneyi bütün futbol tarihimiz boyunca kaç başarılı futbolcu çıkmış yurt dışına.

    velhasıl kelam damiao'ya ya da bir başka futbolcuya vereceğimiz yıllık ücrete oranla daha düşük bir ücret isteyeceğini düşündüğüm(uhtrect 6-7 milyondan aşağı bırakmaz diyordum 8.5 muhabbetleri dönüyor norwich için) haller'i transfer etmek hem uzun vadede daha ucuz bir transfer olacaktır hem de kesinlikle aradığımız tarzda bir forvet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın