• 3
    ilk takibe başladığımda gerçekten faydalı bilgiler veriyordu vücut geliştirme konusunda, epey güzel paylaşımı bulunuyor geçmişte. fakat bir süredir ya steroidcilere sallıyor ya da kendi hayatını anlatıyor. ben steroidle ilgilenmiyorum ve kendi hayatını da merak etmiyorum, bu paylaşımlarından ötürü de uzun zamandır faydasız görüyorum kendisini.
  • 4
    önceleri çok bilinen hareketlerin doğru formunu gösterdiği videolar ile yotube yayınlarına başlamış, daha sonra ufak ufak fizyoterapi ve beslenme&anteman bilgileri ile devam etmiş olan abimiz. gayet de dolu dolu içeriği olan videolardı bunlar.

    taa ki bizim barzo türk bodybuilding youtuberları ile tanışıp kaynaşana kadar.
    o gün bugündür birilerine laf çakan ergen işi videolardan başka bir şey yapamaz oldu adam.
    muhataplarına anladıkları dilden konuşurken aslında bir yandan da kendisini düşürmüş oluyor malesef...
  • 5
    vakti zamanında başlığını da ben açmışım şimdi farkettim. bana lise ve üniversite zamanımda yapmış olduğu videolar ile vücut geliştirme için faydası dokunmuştur. 2017 gibi sporla birlikte kendisini de takip etmeyi bırakmıştım. açıkçası o zamanlar aklı başında bir adamdı. sosyal medyanın zehrine kapılıp kendisini kaybettiğini düşünüyorum. neyse son malum kaan kazgan olayı üzerine de çok güzel bir laf vardır.

    ''kula bela gelmez hak yazmadıkça hak bela yazmaz kul azmadıkça.''
  • 6
    hayatı spor salonlarında geçmiş birinin, mma yapmış veya yapmakta olan biri ile kendisinin hiç bir dövüş veya self defense eğitimi vb yok iken dövüşmesi gerçekten akıl tutulmasıdır. yahu o kadar yıldır salonlardasın illaki bir kaç arkadaşın vardır herhangi dövüş sanatında ileri seviye, bir sor bir bak bir öğren. söz konusu videoa da evet rakibin seni pert ediyor da en az 3 kere çok büyük açık veriyor. vurmayı ve kapanmayı bilsen, o güç kuvvetle zaten avantajlı konuma geçerdin. hiç bir şey olmasa bu kadar acz duruma düşmezdin.
  • 7
    10 yıl önce paylaştığı harika bilgilerle, vücut geliştirme konusunu tamamen bilimsel olarak ele almasıyla ve bunları çok anlaşılabilir bir şekilde anlatmasıyla akıllarda kalsaydı keşke. o dönemde kendisini çok severdim saygı da duyardım. vücut geliştirme konusunda çokça faydasını görmüş yeni şeyler öğrenmiştim. ta ki 3-4 sene öncesine kadar...

    kendisi de sosyal medya kanalizasyonuna düştü. baktı ki kaliteli ve yararlı içerikleri yeterince izlenmiyor; başladı millete sataşmaya, insanların bam teline basmaya, parasıyla varoş hareketler yapıp tepki çekmeye... gördü ki kaliteli içeriklerden 10 kat daha fazla izleniyor, bunu sevdi ve bu hayatı yaşamaya başladı. içindeki kötü alter egosu tüm kontrolü eline aldı ve git gide düşmeye başladı. izlenme sayısı arttıkça o benliğini kaybetmeye başladı. 18.09.2023 tarihi itibariyle de bu serbest düşüşü yere çakılmakla son buldu. umarım artık bundan bir ders çıkarır, bu yola çıktığı zamanki eski savaş'a dönüşü başlar.

    her şeyi geçtim 50 yaşında, bir çocuk babası adamı bu hallerde görmek üzücü.
  • 9
    spor salonundaki bazı gorillerin psikolojisini bozmuş yutıbır.
    sabah gittiğim salonda(beşiktaş'taki en iyi salonlardan biri, 7 yıldır tek bir tatsız olaya şahit olmamıştım burada) tek hücreli bir goril, durup dururken olay çıkartmaya çalıştı, bulaşmaya çalıştığı zayıf bir tipti, fakat adam akıllı bir adammış muhatap olmadı çıktı gitti.
    bilemeyiz tabi,belki adam çıkışta bekleyip bu maymunu vuracak, ders çıkarıp adam olmak yerine hala kaşınıtılı şekilde dolaşıyor angutlar.
    adam gibi spor yapanları tenzih ederiz tabi, vücudunu yapan yapsın.
  • 10
    kendisi daha ilk ortaya çıkmaya başladığında ekşi sözlükte sage ile beraber kendisinin steroid kullandığını vs söyledik. o dönem de aynı bugünkü gibi muritleri vardı, savundular. kendisi de facebooktan bize sallamıştı.
    sonuç olarak yıllar sonra steroid kullandığını söyledi ki yanlış bir şey yok. steroid oturulan yerde bu hale getirmez, yılların emeği lazım. ama yalan söylemek, insanları kandırmak başka şeyler.

    neyse, o dönemden belliydi kafayı yiyeceği ve yedi.
    bu arkadaş agirsaglam gençlerine de laf söylerdi ilk çıktılarında (zargana derdi), sonuç olarak onlar yürüdü. kendisi de bu hallere düştü.
  • 11
    steroid kullanmadan önce beyaz tahtanın önünde efendi efendi bilimsel bilgiler ışığında insanlara düzgün bilgiler ve öğütler verirken steroid kullandıktan sonra resmen kafayı yedi ve kibir abidesi birine dönüştü. ona buna laf attı, önüne gelene bulaştı en sonunda 70 kilo serseri bir dövüşçüden dayağı yedi. keşke hep o beyaz tahtanın önünde video çeken adam olarak kalsaydı, kendini bugünkü durumuna kendisi düşürdü.
  • 13
    kaan kazgan'dan yediği dayağı hak etmiş kişi. kaan işin nasıl buralara geldiğini birkaç yerde anlattı. çocuk ilk önce nasıl olsa unutulur zamanla diye salmış ilk videodan sonra, bu adam her gün video çekmiş. sonra kaan o zaman düzgün bir müsabaka yapalım deyince ona da yanaşmamış. araya adam sokmuşlar video çekmesin konu kapansın demişler. üzerine yine videolara devam etmiş bu. kaan artık yanına gelmiş hala anasına küfür ediyor. bu durumda dayak yersin, 50 yaşında demez kimse.

    ayrıca delikanlı gibi de dayak yememiş, kaan bunu altına alınca "ilyas ilyas" diye silahlı arkadaşına seslenmiştir.
  • 15
    sosyal medyada vücut geliştirme sporuyla ilgili en derin ve açıklayıcı bilgileri yıllarca insanlarla paylaştı. uzun dönem oldukça kaliteli şekilde yayınlar yaptı. sıkmadan izletti kendisini. başlangıçta da son derece seviyeli bir uslubu vardı. ayrıca vücut geliştirme alanında olan bilgi ve tecrübesine saygı duyulması gerekmektedir. maalesef son yıllarda çizgisini kaybetti. jahrein denen sosyal medya şovmeninin tahriklerine gereksiz yere kapıldı. maalesef o kaliteli çizgisini düşürdü. ağzından küfür eksik olmayan, spor salonu sahibi yaşlı sözde hocalar ile gereksiz yere polemiklere girdi. düştüğü durumu izlemek beni son derece üzdü. keşke hep o savaş hoca seviyesinde kalsaydı. savaş olmak ona yakışmadı. her insan hata yapabilir. olsun önemli olan ders çıkarmaktadır.

    şimdi olaya başka açıdan bakmak istiyorum. suçu işleyen çevredir. bu noktadan hareketle. bu adamın bir ailesi var. sevenleri var. bunlar sosyal medyada zorbalığa maruz kalıyorlar. sürekli tahrik ediliyorlar. gerçek hayatlarında da benzer durumlara maruz kaldıklarına eminim. savaş hoca haketmiş olabilir (ben öyle düşünüyorum da!). ancak bu kadar olayın gündemde kalması doğru değil. yarın bunun üstüne birileri intihar filan ederse bambaşka şeyler konuşulur. ve bu dalga geçenlerin hepsinin vebali olacağını düşünüyorum. karşı taraf istediğini almasına rağmen susmuyor. birşeyin de suyu çıkmasın. neyse bilemiyorum altan

    son alarak buradan başka görüşlerimi yazacağım yer yoktu. sözlük formatına pek uygun değil belki ama. silinirse de sağlık olsun. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın