• 1
    ekşi sözlükten görüp alıntı yaptığım başlık.

    transfer nedir, nasıl yapılır, oyuncu nasıl geliştirilir, para nasıl kazanılır, yönetilir gibi yüzlerce soruya cevap veren bir başlık olmuş.

    başlığın konu olan olayda şu

    --- alıntı ---

    real madrid, geçen sezon porto'ya kiraladığı orta saha oyuncusu casemiro'yu anlaşma gereği porto'ya 7,5 milyon euro ödeyerek, tekrar kadrosuna kattı.

    real madrid, geçen sezon satın alma opsiyonuyla porto'ya kiraladığı brezilyalı orta saha oyuncusu carlos henrique casemiro'yu portekiz ekibinden geri aldı.

    real madrid kulübü'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki casemiro'nun geri alma opsiyonunun kullanıldığı bildirildi.

    madrid ekibi, geçen sezon 1 milyon euro karşılığında casemiro'yu porto'ya kiralarken, portekiz kulübünün 15 milyon euro ödemesi halinde bu futbolcunun bonservisini satın alabileceği yönünde anlaşmaya varmıştı. aynı anlaşmada, real madrid'in casemiro'yu porto'ya satmaktan vazgeçmesi durumunda 7,5 milyon euro ödemesi gerektiği maddesi konulmuştu. bu hakkını kullanan real madrid, 2013'te sao paulo'dan 6 milyon avroya transfer ettiği casemiro için bu kez porto'ya 7,5 milyon euro daha ödemiş oldu.

    porto'da bu sezon 41 maça çıkan casemiro, 4 gol attı.

    casemiro'nun tekrar real madrid'e gelmesinde yeni teknik direktör rafael benitez'in kararının etkili olduğu iddia ediliyor.

    --- alıntı ---
  • 3
    yüksek ihtimalle kara para aklama sebebiyle gerçekleşmiştir.*

    detaya gelirsek anladığım kadarıyla porto'nun 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu var ve o opsiyonun süresi dolmadan önce veya porto o opsiyonu kullandıktan sonra real madrid oyuncuyu geri almak isterse 7.5 milyon euro ödüyor. tabii opsiyonu kullandıktan sonraki ödeme planına göre porto'nun ödediği miktarı da geri vererek.

    porto'nun opsiyonu kullandığına dair bir haber var mı bilmiyorum ancak bana iki seçenek mantıklı geliyor: ya real madrid casemiro'nun performansını çok beğendi ve porto'ya fırsat vermemek için opsiyon süresi dolmadan bastı parayı ya da kara para aklanıyor.

    kara para daha mantıklı zira porto istediği kadar opsiyonu kullansın casemiro porto'yu real madrid'e tercih etmediği sürece bedava olarak dönecekti kulübüne. belki porto'nun melo'su olmuştur o ayrı.

    son bir ihtimal, sözleşme detaylarını bilmiyorum fakat 2 yıllık bir kiralama ise anlaşma, real madrid oyuncusunun bir sezon erken gelmesini istemiş olabilir. 6.5 milyon euroya (1 milyon kiralama bedelini düşüyoruz) 1 sezon düzenli üst düzey futbol oynatmış olurlar böylece ki 6.5 milyon euro real madrid için hiçbir şey.

    (bkz: yaş ortalamasını düşürdüğünü gizlemeye çalışmak)
  • 5
    kara para aklamadan ziyade bizdeki koray günter ile aynı şekilde anlaşma yapmışlar. dortmund da koray'ı isterse iki sezon kiranın ardından 7 milyon dolar ya da avroya geri alabilecekti. biz de kendi adamlarını 7'ye onlara satmış olacaktık. tabiki onlar porto biz ise galatasaray olduğumuzdan transferin son aşamaları aynı değil. incelemek lazım ama koray ile hemen hemen aynı transfer anlaşması gibi. başlangıçta kira bedeli verip alıyorsun. ama aldığın kulüp ya ben bunu istiyorum geri derse anlaşmadaki parayla geri alıyor. koray parlasa ve dortmund isterse aynısı olacak ama pek öyle olacak gibi durmuyor. hatta hepimiz korkmuştuk koray çok iyiyse ve bizden 7'ye geri alırlarsa diye. bir kısmımız da iki yıl oynatıp para kazanıyoruz nesi kötü demişti. başlığında ikinci sayfadan itibaren mevcut o goygoy.
App Store'dan indirin Google Play'den alın