• 3
    yüksek ihtimalle kara para aklama sebebiyle gerçekleşmiştir.*

    detaya gelirsek anladığım kadarıyla porto'nun 15 milyon euroluk satın alma opsiyonu var ve o opsiyonun süresi dolmadan önce veya porto o opsiyonu kullandıktan sonra real madrid oyuncuyu geri almak isterse 7.5 milyon euro ödüyor. tabii opsiyonu kullandıktan sonraki ödeme planına göre porto'nun ödediği miktarı da geri vererek.

    porto'nun opsiyonu kullandığına dair bir haber var mı bilmiyorum ancak bana iki seçenek mantıklı geliyor: ya real madrid casemiro'nun performansını çok beğendi ve porto'ya fırsat vermemek için opsiyon süresi dolmadan bastı parayı ya da kara para aklanıyor.

    kara para daha mantıklı zira porto istediği kadar opsiyonu kullansın casemiro porto'yu real madrid'e tercih etmediği sürece bedava olarak dönecekti kulübüne. belki porto'nun melo'su olmuştur o ayrı.

    son bir ihtimal, sözleşme detaylarını bilmiyorum fakat 2 yıllık bir kiralama ise anlaşma, real madrid oyuncusunun bir sezon erken gelmesini istemiş olabilir. 6.5 milyon euroya (1 milyon kiralama bedelini düşüyoruz) 1 sezon düzenli üst düzey futbol oynatmış olurlar böylece ki 6.5 milyon euro real madrid için hiçbir şey.

    (bkz: yaş ortalamasını düşürdüğünü gizlemeye çalışmak)
App Store'dan indirin Google Play'den alın