• 3
    ilk iki maçında avrupalılarla karşılaşan amerika birleşik devletleri milli basketbol takımının bir oyuncusu tarafından yapılmış bir twitin bir kısmı. devamında "avrupalılar neden deodoran kullanmıyor?" diye sormuş. ilk iki maçta avrupalılarla oynayıp, vücut vücuda mücadele ettiği adamların kokusundan bahsediyor olabilir pek âlâ. kaldı ki ülkemizde de deodoran kullanımı çok yaygın değil. bu cümleyi yadırgayanlara bir gün 500t hattında çalışan otobüslere binmelerini tavsiye ediyorum*. zira tasvir edilen koku o otobüslerde mevcut.
  • 4
    birincisi, bu kokuyu açık cam karşısında duran amca sayesinde otobüslerde ilk elden tecrübe eden bizlerin buna bu kadar tepki vemesi komik.
    ikincisi, sonisphere'den sonra alice in chains'in yaptığı açıklama da türkler'in deodorant kullanıp kullanmadığını sorguluyordu.

    ortada geçen bir "europeans" lafı var ve illa ki mesele yaratılacak ya.. neyse... canım memleketim, kokuyorsun. haberin olsun.

    birbirinden her anlamda bu kadar uzak iki kişinin, danny granger ve alice in chains'in iki ay arayla geldikleri ülkemizden aynı izlenimlere kapılması da buna bu kadar yaygara koparmamızın gülünçlüğünü kat be kat artırıyor. zira çok farklı kültürün insanları ve birbirlerinden tamamen bağımsızlar. ortak paydaları ise kokuyor olmamız.

    ama yine de söylemeden geçemeyeceğim.
    a be danny granger, kaç tane ölü eşek kokladın yiğenim?*

    not: alice in chains'den de "kişi" gibi bahsetmişim ha kehkeh. neyse, klasik rock grubudur kendileri(u: (:)
  • 5
    ifade şekli yanlış, anlatılmak istenen kesinlikle yanlış değil. rakip oyuncular filan için söylüyorsa bilmemde, halk içinse yanlış değil en azından. ancelotti bana hikaye anlatmasın. gelen giden aynı şeyi söylüyor ayrıca, ki kimseninde söylemesine gerek yok, kendimiz tecrübe ediyoruz hergün. ne yazık ki var böyle bir olay.

    belediyeler bir yaz beleş deodorant dağıtsın aga, hep diyorum. insanlara alışkanlık aşılansın. fena mı olur?
  • 6
    öncelikle, adam haklı beyler. bu aralar özel halk otobüsüne kim binse "i'm dying over here" der valla. o değil de, her gelen a.b.d.'li deodorant geyiği yapmaya başladı, bir türk grubunun falan gidip kontra yapması lazım, milletçe kaldıramayız biz bu durumu.

    yazın insan içine çıktığımızda kokladığımız kokuları tasnif edelim;
    -erkekler için-
    sigara-gülsuyu+ter
    sigara+ter
    sigara-tütün kolonyası+ter

    ortak
    sigara-parfümümsü+ter
    sigara-gülsuyu+ter

    -kadınlar için-
    yaşlı teyze kokusu+parfümümsü
    naylon çorap+ter+kızartma
    sadece parfüm (işte doğru insan)
  • 8
    etik ve ahlâk açısından, kurulmuş olması yanlış olan cümle. insanların kokusundan yada herhangi birşeyinden rahatsız olan her allah'ın kulu bunu bir yerlerde açıkça belirtip de karşı tarafı aşağılamak, küçük düşürmek yada rezil etmek durumunda mıdır yani ?

    içine at kardeşim, o mükemmel ülkene döndüğünde mis kokulu amerikan yurttaşlarının koltuk altlarını yalarsın, rahat edersin.

    ekleme : elit sözlük yazarlarınca ** haklı bulunmuş cümledir ayrıca. kusura bakmayın, türk insanıyız, görgümüz ve imkanlarımız bu kadar.
  • 12
    çoğumuzun nezaket ile dürüst olmak arasındaki incecik çizgiyi sorgulamasına sebep olan abd'li basketbol oyuncusu.

    söyleyiş tarzındaki küstahlık mı yoksa söylediğinde doğruluk payı olması mı bu kadar tepki çekmiştir. benim işyerim günde 180-200 arasın insanın girdiği bir işyeri. kışın en soğuk günde de, yazın en sıcak günde de en az 15-20 kez kapıyı açıp havalandırmak zorunda kalıyorum *.

    insanlarımızın kişisel bakımlarını düzgün yapmadıkları aşikar. ve kimse duygu yüklü sözlerle savunmasın, evi barkı olmayan insanlardan bahsetmiyorum. azıcık su, sabun bile yeterli, parfüme deodoranta gerek yok. malesef bizim böyle bir problemimiz var. siz temiz olabilirsiniz, hergün yıkanabilirsiniz. ama nasıl avrupa birliğinin öne sürdüğü koşullara sizin uymanız yetmiyor ve çoğunluk sağlanması gerekiyorsa bunda da benzer bir durum var. ya da tribünde siz küfretmediniz diye seyircisiz maça alınmıyorsunuz en nihayetinde.

    bu söylemin bu kadar tepki çekmesinde doğru olmasındaki pay çok büyük. ancak bir o kadar yanlış olan söyleniş tarzı. asabi bir millete bu tarzla bir şey söylersen ''asıl senin baban ölmüş eşek gibi kokuyor'' cevabını alırsın. bizim insanımızın yapısı budur. ama sen en nihayetinde bir yabancısın, misafirsin. efendi efendi basketbolunu oyna. bir millete bu tarz bir söylem hakaret sayılabilir. şimdi türkiye ile abd karşılaşsa sen oynayabilecek misin? adamı yıkarlar

    yıllar önce ebru şallı da benzer bir pot kırmış ve diyarbakırlılar kokuyor demişti. o zaman da olay olmuştu. diyarbakırlılar ayaklandı biz kokmuyoruz diye. ebru şallının bu gerçekten akılsız gafından sonra diyarbakırlılar acaba hiç kendine sordu mu? ya da bugün bizim insanımız adama çemkirmeden önce acaba kokuyor muyuz diyorlar mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın