• 4
    --- alıntı ---
    ultraslan ömer - ömer ural kükner (akşam-19.03.2002)

    'gece barcelona şöleni var, tutmuş kendini yazıyorsun' diye düşünenler haklıdır, özür diliyorum. ancak ortamı yumuşatmak şart, sahaya gergin çıkmak ters tepiyor.

    galatasaray son yıllarda iki kez saha dışı koşulların acımasızlığına uğradı. ilki abdullah öcalan krizine denk gelen juventus maçıdır. siyasal boyut futbolcu ve taraftara yansıdı, olay çıkmaması özeniyle, sürtüşmesizlik uğruna iki puan yitirildi. seyirci karşılaşmayı afyonlanmış gibi sessizce izlemekle yetinince oyuna yapılacak katkıdan mahrum kalındı. ikincisi ise chelsea rövanş maçıdır. ingiltere'ye girişteki pasaport sorunları, her şeyin önüne geçip galatasaray'ın asy'de kaybettiği son karşılaşma haline dönüştü. artık roma'daki saldırılardan uzaklaşmak gerekir. teknik yönetim travmaya uğramış oyuncuları zihinsel egzersizlerle karşılaşmaya hazırlamalıdır. seyirciye düşen görev ise maç oynanırken roma'da yaşananları anımsatacak en ufak çağrışımdan kaçınmaktır. barcelona'nın orta zeka ve az yetenekli teknik direktörü ile birbirinden kötü kalecileri büyük avantajdır. yalnızca yedek overmars endişe yaratabilir. galatasaray'ın artılarını saymak gereksiz, keyifle çeyrek finali bekliyorum. gelelim kazım kanat'ın iki haftadır köşesinde sürekli işlediği 'ultraslan ömer ural' konusuna.

    bana yazan ultraslan'lar beni hep kendilerinden gördüklerini belirtiyorlar. onlara yanıtlarımda böyle anılmaktan ancak gurur duyabileceğimi söylüyorum. şimdi de sütunumda yazıyorum; benim için ne amaçla olursa olsun 'ultraslan ömer ural' diyenler aslında mültefittir. kanat dahil tümüne teşekkür ediyorum.

    ultraslan, galatasaray'ın başarısını dileyen her yaş ve kesimden insanın ortak felsefesidir. galatasaray'ı çok seven bir yorumcu sıfatıyla bu platformun dışında tutulmama kırılırdım. ancak kanat'ta üzüldüğüm tek nokta var, beni artık okumadığını yazıyor. tv'ye çıkmayan ve yalnızca yazdıklarıyla bulunduğu yere gelen birisi olarak, kanat'ı okur kimliğiyle yitirmekten incindim. kanat'ın canı sağolsun, ama onun nezdinde tarafsız kabul edilmek için özgün çizgimden asla taviz vermem. basın etiğinin temel kavramları, önyargısızlık, karşılıklı saygı, başkalarının görüşünü önemseme ve sorumluluk duygusudur. iki kelimeden oluşan okur cevapları dahil kanat'ı hala ıskalamamaya çalışıyorum.

    --- alıntı ---
  • 5
    --- alıntı ---

    transfer döneminde stoperlere verilen yüksek ücretleri görünce gökhan zan’ın değerini daha çok anladım. beşiktaş’ta sürekli yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle istikararı yakalayamayan gökhan, galatasaray’daki ilk sezonunda da aynı sorunla boğuşmuştu. geçen sezonun ikinci yarısından sonra en büyük derdi olan sakatlıktan kurtulduğunu gördük. darmadağın galatasaray’ın servet’le birlikte en istikrarlı oyuncusu oldu. maçların tümüne yakınında oynadı. böylece galatasaray günlerinin birinci sıkıntısı olan süreklilik eksikliğini aştığını kanıtladı. ancak gökhan’ın hala kendisini galatasaray taraftarına kabul ettirme sorunu var. bunda sakatlığına dair oluşmuş ön yargının yanısıra kalecisiz bir takımın yediği gollerin sorumluluğu eklendi. tarihinin en fazla mağlubiyetini alan bir takımda stoperleri savunmak güçtür biliyorum ancak gökhan, türkiye’nin en iyilerindendir. galatasaray taraftarı ersan gülüm ve serdar kesimal’ın başka takımlara gitmesine üzülüyor olabilir ancak bence gökhan ikisinde de önde yer alır. gökhan’ın yaptığı futbol hataları çözülmüş bir takımın doğal sonucudur. arkasında sağlam bir kaleci, önünde dengeli bir orta saha ile gökhan’ın gerçek performansını göreceğimize inanıyorum. 2011-2012 galatasaray’ında fatih terim, hasan şaş ve selçuk inan’ın katılımıyla gökhan’ın çok başarılı olacağını düşünüyorum.
    şimdi her şey gökhan’ın elinde. müzmin denilen omuz sakatlığını atlatmasından sonra kavuştuğu istikrarını daha iyi futbol oynayarak değerlendirmelidir. bunu yaparak, üzerine yapışmış olan sevimsiz sıfattan kurtulur, galatasaray taraftarının gönlünü ilk kez kazanabilir. ülkemizde topu geriden en kaliteli biçimde oyuna sokma becerisine sahip bir gökhan’ın böylesine eleştirilmesi haksızlıktır. pozisyon bilgisi ve sezgisi yüksek gökhan’ın kendisiyle dalga geçmeye kadar varanları artık utandırması gerekir. genelde beklentilerin düşük olduğu oyuncuların içine düştükleri krizden çıkmaları daha kolaydır. gökhan’dan özelliklerine denk bir çıkış bekliyorum.

    --- alıntı ---

    ah abicim sen ne içtin ?
  • 10
    emre çolak hakkında yazdıkları ile tepkimi çeken yazar. evet emre çolak kendisini beklenildiği kadar geliştiremedi ama şans verildiğinde elinden geleni yaptı. tek eksiği fiziksel güç diyoruz, şimdi oyun zekası sıfır deniyor. severim çolak'ı ama bir o kadar da kızarım ona potansiyelini tam olarak kullanamadığı için. ne olursa olsun takımda -hele bu yabancı sınırı varken- kesinlikle kalmasından yanayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın