resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 21801
    28 ocak 2026 manchester city galatasaray maçında sane'yi sakat sakat 20 dk oynatıp o sırada başka oyuncu değişiklikleri yapmış teknik direktör.

    hadi kendisi pozisyonu görmedi diyelim, sağlık ekibinden veya yardımcı hocalarından tek bir uyarı gelmedi mi kendisine? takımın bazı futbolcularının göbeği önde gidiyor kimsede ses yok, sakat sakat oyuncu oynatıyor ses yok, yunus'u sakat sakat oynatmaya devam ediyor çocuk perişan oldu. sara'yı form tutmuşken uyduruk bir türkiye kupası maçında sahaya sürdü çocuk orada sakatlandı hala eskisi gibi dönemedi.

    vallahi billahi bıktım yemin ediyorum çok yoruldum bu liyakatsizlikten.
  • 21802
    agir darbe alan oyuncuyu inatla oyundan almama taktigiyle bizi yakmaya devam eden hoca.

    singo dunyada ilk sakatlanan oyuncu degil diyordu kendisi. dogru ama ne hikmetse bu kotulesmesi onlenebilir sakatliklar da en cok senin takiminda oluyor. ortlama bir futbol izleyicisinin bile almayacagi riskleri alip sonra o riskler patlayinca benim ne sucum var ki diye kendini savunuyor.
  • 21804
    leroy sane’nin sakatlanmasının ardından 15-20 dakika daha devam ettirip an itibariyle juventus maçlarına sakatlığı iyileşmeden mecburen oynatılması gündemde olmasına sebep olan teknik direktörümüz. çok da önem teşkil etmeyen manchester city maçında oyuna devam ettirilmesi acemice bir karardan ibaret. bazen aldığı bu denli acemice kararları bizi o kadar zor duruma düşürüyor ki… yunus akgün’de aynı singo’da aynı şimdiyse leroy sane’de aynı acemi kararı tekrarlamasını anlayamıyorum.
  • 21806
    her kararı oyuncunun kontrolüne bırakma huyu bazen sinir ediyor.

    sane'nin sakatlığının sebebi kendisi değil, maç içinde mutlaka sormuştur durumunu ve oyuncu tarafından onay alındığı için devam edilmiştir fakat oyuncuyu kendinden korumanız gerekiyor. bu anlarda çok iyi bir iletişim kurmadığını düşünüyorum özellikle oyuncu sağlığı konusunda biraz patronluk yapması gerekiyor.
  • 21807
    normalde süreçler çıraklık- kalfalık - ustalık olarak ilerler ama kendisinin ikinci yıldan sonraki performansı öyle dalgalı ki. ustalık beklediğimiz onca anda çırakça hareketlerin ardı arkası gelmiyor bazen. sane hiç yoksa 15 dakika civarı seke seke oynadı, transfer de yapmıyorsunuz, hadi çöz bakalım şimdi sane'siz ve lemina'sız kadronla juve maçlarını...
  • 21808
    takımımızın teknik patronu.
    çıkıp bazı şeyleri açıkça ifade etmesi lazım. neden dar kadro tercih ediyor? özellikle orta saha başta olmak üzere oyuncu alınmamasının nedeni kendisi mi yoksa yönetim mi? bazı oyuncuları* sakat sakat oyuna devam ettirdiği doğru mu? bir transfer planları var mı yoksa anlık olarak menajerlerin önerisine göre mi izlenip karar veriliyor? takımın atletik performansından memnun mu? bu departmana takviye istiyor mu?

    keşke bu soruları sorabilecek gazeteciler olsa.
  • 21809
    sakat oyuncu konusunda taraftarımızın dalga geçtiği afrika milli takımı yönetimleri gibi davranan teknik direktörümüz. hem kadroyu çok dar kurar hem de sahadaki oyuncuyu riske eder ya da sahada tutar. yorgun oyuncuları pestili çıkana kadar bekletir, amatör küme takımı ile olan maçta bile forma verir. sonra oyuncumuz sakatlandı mı, takımdaki alternatifsizlik ve oyuncu eksikliğinden, sakatlıklardan şikayet eder. sane gitti, klasik bir devre arası sakat oyuncu transfer etme sevdası ile lang alındı. singo riske edildi, dönemedi. orta sahaya adam alma konusunda alerjisi varsa daha büyüğü genç oyuncu alerjisi. adım adım 2025-2026 şampiyonluğunu başta kendisi ardından yönetimin tercihleri ile fener'e teslim etmeye gidiyoruz. belirlediği maçlara çok iyi hazırlanan ancak sezon planlaması ve maçın gidişatıns göre hareketleri allsha emanet eden hocamız. ilk sexon yspılan transferler ve osimhen tesadüfen gelmeseydi fener güle oynaya ikinci şampiyonluğuna gidecekti... avrupada kendisinden bir şey beklemiyorum, ligde şampiyon yapıp ayrılabilir sezon sonu. kendisi ile uzun vadeli bir ilerleme, planlama maalesef mümkün değil... kısa vadede başarılı olabilir ama oyuna, yönetime ve transfere bakış açısı, kadro beklentisi ile orta-uzun vadede başarısızlık kaçınılmaz.
  • 21811
    her şeyi bir tarafa bırakıp takıma modern futbolda yeri olmayan(!) adam akıllı bir 10 numara alması gereken teknik adam. asprilla, yunus, ilkay falan geçeceksiniz. üçünü toplayın bir talisca kadar skor katkısı veremeyecek bunlar ki hiçbiri o mevkinin adamı değil.

    hocam bu modern futbol ayaklarını falan geçeceksin, modern futbol falan diyeceksek o zaman modern futbolda hocaların adam akıllı bir taktiği yerine birden fazla taktiği oluyor biz de çıkıp tek taktikle iş yapan hoca istemiyoruz modern futbola karşı mı diyelim?

    adam akıllı 10 numara konusunda ısrarcı olmazsan işin sonunda sen kaybetmiş olacaksın. lütfen ısrarcı ol bu konuda.
  • 21812
    okan buruk hoca hakkında ortada dolaşan yanlış bir bilgi var. o da yönetimi koruyor, arkasında duruyor olması kandırmacası.
    1.'si ve en kritik konu abdullah kavukçu denen adam okan buruk hocanın istediği oyuncular transfer edilsin, transferde okan hocanın dedikleri olsun diye dursun özbek tarafından sırf okan buruk mutlu olsun diye takımda çok önemli bir pozisyonda görev alan bir personel.
    2.'si son 1,5 yıldır yapılan transfer stratejisinin son karar vericisi %80 okan buruk hoca.

    şimdi bazı galatasaray'lı arkadaşlarıma gerçeği görmek ağır geliyor ama aslında okan hoca yönetimi koruyup, arkasında durmuyor. aslında kendi yanlış kadro mühendisliğini 1.5 yıldır yaptırdığı yanlış transfer stratejisini koruyor, bunun örtbas olması için "yönetim elinden geleni yapıyor, bakın bekleyin en iyisini alacağız" gibi söylemlerle taraftarı konsolide etmeye çalışıyor.

    biraz mantıklı düşünelim; yönetime 2 çift laf etse. yönetim de çıkıp ya hoca biz sana oshimen getirdik. yaz transfer dönemi daha başlamadan leroy sane kattık kadrona, sonra sana bıraktık sen bütün yaz singo da singo diye gezdin 40 milyon gömdürdün, ayağı iyi kaleci diye ederson da tutturdun sonra uğurcan'a bayıldık, biz 150 milyonu geçkin para harcadık sen daha ne istiyorsun diyerek biraz haber pompalattırıp hocayı kapı dışarı etmezler mi? bence çok da güzel harcar bu yönetim gözünü bile kırpmadan. hatta işlerine gelir oklar üzerlerinden çekilir biraz.

    ek: ayrıca fısıltılarını uzun zamandır takip ettiğim bir hesap tarafından bahsedilen bir bilgi var ki; kulüp 2 hafta önce auxxerre'den kevin danois ile anlaşıyor 18 + bonuslar gibi bir rakamlara, okan hoca durun bekleyelim daha iyi bir oyuncu bulabiliriz bu oyuncu şüpheli diye transfere onay verdirmiyor. sonra tekrar gidiyorlar tamam hadi görüşelim diye bu sefer de auxerre oyuncuyu satmaktan vazgeçiyor. okuduğumdan beri umarım bu bilgi uydurma bir üfürmedir diyorum.
  • 21813
    savunduğu yönetimle beraber iyice taraftarın sinir uçlarıyla oynuyorlar. insanları aptal yerine koymayı bıraksın bir an önce. bu sene neredeyse aldığı doğru karar yok.

    aldırdığı oyuncular, aldırmak istediği oyuncular, oyuncu değişiklikleri ve süreleri, sakatlıkların çoğalması, berbat kadro planlaması, oyunculara boyun eğmesi, sürekli bahane bulması.

    işin kötü yanı öyle hatalar yapıyor ki takım bile absorve edemiyor. takımın önünde engel gibi duruyor artık.

    neyse yarın kazanır biz kötü oluruz. nasıl olsa genele bakan yok. yönetimiyle beraber hatalarından bıktım. oyuncular ne yaparsa o kadar artık.

    kendine sorsun neden bu kadar başarıya eleştiriliyorum diye. istifa demiyorum ama kendisinin ahım şahım katkısı olduğuna inanmıyorum. yönetim yüzde 70 sorumluysa kendiside yüzde 30 sorumlu. öyle yönetime yıkıp kaçmak yok. ki yönetimdende çok memnun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın