resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 21776
    kaybedilen maçtan (bkz: 28 ocak 2026 manchester city galatasaray maçı) bağımsız artık yavaş yavaş hikayesinin sonuna geldiğimizi düşünüyorum. yenilebiliriz man city ile başa baş oynayamadık diye hiç kimseye laf söyleyemem ama takımda bir plan program göremiyorum. o kadar aciz bir oyun ortaya koyduk ki utandım izlerken. skoru kabullenmiş oyuncu/teknik ekip istemiyorum. ben bile halı sahada sonuna kadar çabalıyorum. insanlar maçı izliyor sizin yendiğinizi değil savaştığınızı, maçı istediğinizi göstmek istiyor. gerek kendi gerek rakip takım taraftarı.

    işe yaramayan oyuncuları görmek istemiyorum artık sahada mesela. bitik oyuncu istemiyorum. kanıtlayacak bir şeyi olan oyuncular olsun. yani mertens bir istisna idi ana kanıtlamak istediği bir şey vardı. iyi oynamadığında kendi çıkmak istediği oluyordu. kazanmak istiyor çünkü. yaştan bağımsız yani bu söylediğim.

    bunu sağlayacak olan da teknik ekip ve şu an yapamıyorlar bence. büyük başarılar hayal. bir kaç oyuncunun ne yaptığına bağlı takım performansı. dolayısı ile son yakın gibi.
  • 21777
    öncelikle yorumlarımı ingiletere'de kendi sahasında manchester city'e karşı mağlup olmuş bir durum üzerinden düşünülmemesini istirham ederim.
    daha önce de belirttiğim gibi maalesef kendisi maksimum potansiyeline ulaşmış mevcut yeteneği ile potansiyel yeteneği dengelenmiş bir teknik direktördür. bu seviye kötü olarak değerlendirilir mi belki değerlendirilmez ama iyi bir seviye mi bence çok iyi bir seviye de değil bana göre.
    mevcut seviyenin burada olması belki bugün için gemileri yakmalık bir durum olmasa da sorun; okan hocanın genç bir teknik direktör olmasına rağmen, tecrübelenme ve seviye yükseltme, oyununu geliştirme ve özellikle eksikliklerini giderme, hatalarını düzeltme becerileri maalesef bulunmuyor. bu durumdan dolayı da galatasaray da harcadığı para ve imkanlar artsa bile benzer seviyede ilerliyor.
    mesela genç bir futbolcu değerlendirilirken önce mevcut yeteneği o yaşta yaptıkları değerlendirilir ve bir analiz çıkartılır daha sonra oyuncu belirli bir süre daha incelenip takip edilerek ileride ulaşabileceği potansiyel bir yetenek seviyesi ön görülmeye çalışılır ki zaten sürekli bahsedilen potansiyel yeteneği çok yüksek, gelişimi çok açık gibi tabirler bu şekilde çıkar ve oyuncu değerlemesi bu şekilde yapılır ama her şeye rağmen bu oyuncu bir seviye potansiyel gösterdi diye ona ulaşacağı kesin bir durum değildir çünkü kariyer ilerlemesinde her şey bu durumu pozitif ya da negatif yönde etkileyebilir. yani zamanla oyuncu gösterdiği potansiyele ulaşamayacak mevcut yeteneğinde kalacak durumu da görülebilir.

    maalesef okan buruk hocada da ulaşabileceği potansiyel seviyenin doruğunda olduğunu görmek çok zor değil.
    detaylı bir şekilde birçok şeyden anlatılabilir ama kabaca basit bir şekilde fatih hoca üzerinden bir örnekleme yapılabilir.
    fatih terim hocanın genç bir teknik direktör olarak başladığı sürece biraz göz atarsak. 4 yıllık efsane d olarak adlandırılan dönemdeki teknik direktörlük seviyesi sürecin başından itibaren sürekli artan bir performans ivmesiyle ilerleme göstermiştir. ilk başladığı ile 4. yıl oynadığı oyun, teknik direktörlük becerileri arasında uçurum kadar bir fark olduğunu o zamanları hatırlayan arkadaşlar çok iyi bilir. hatta ilk senesinde faruk süren kendisinde ısrar etmese hem taraftar hem de takım içi birçok kişi kovulması gerektiğini bile bastırıyorlardı o günlerde. adam daha sonra inanılmaz bir ilerleme gösterdi ki 4. yılın içerisinde oynattığı 4-4-2 diamond ve ara ara yaptığı gengenpress ile galatasaray o oyunu belki de o gün dünya üzerinde oynayan en iyi takımdı ve o taktiği galatasaray ile dünya'da ilk oynayan takımlardan biriydi. ve son kötü dönemini saymazsak her zaman yeni şeyler deneyen bir teknik direktördü tabi bunlar bazen tutmuyordu da mesela bazı oynaması imkansız kadrolarla pas oyununa ısrar etmesi gibi kötü değişiklikleri de olmuyor değildi :). bu arada bu örneklemem doğru iş fatih terim hoca hemen teknik direktör olmalıdır örneği değildir eminim o şekilde anlayanlar olacaklardır ama üzgünüm öyle değil.

    sadede gelirsek ben 4. yılına giren okan buruk hoca yönetimindeki futbolda hiçbir gelişme görmüyorum, bir ilerleme görmüyorum. erden timur'lu başlangıç senesinde kurulan kadro ile başlayan oyun ne ise bugün de aynı şekilde devam eden kısıtlı bir sitem üzerinde gerçekleşen bir oyunla yolumuza devam ediyoruz. takım formundaysa iyi oynuyor değilse tel tel dökülüyor. ayrıca imkanlar da her geçen gün daha da zorlanarak yüksek külfetli işler altına giriliyor, uçuk harcamalar yapılıyor her türlü yol deneniyor mali açıdan yapılması gereken her türlü fedakarlıklar yapılıyor ama seviye 4 sezondur aynı. abesle iştigal fenerbahçe'nin önündeysek ve avrupa'da gruptan çıktıysak başarılıyız zaten sonra elensek de biraz tepki gösterilip aynı yoldan devam ediyoruz. demem o ki ben bu seviyeyi yeterli görmüyorum, gelişebileceğinin de mümkün olmadığını görmenin çok zor olmadığını hatta kabak gibi ortada olduğunu düşünüyorum.

    benim düşüncem bu şekilde varsa ya sen göremiyorsun okan hoca bunları bunları yapamıyordu artık yapabiliyor, böyle eksiklikleri vardı bak artık yok, oyunumuz şu seviyedeydi bakın artık bu seviyede futbol oynuyoruz illa star birkaç oyuncunun takımı taşımasına ihtiyacımız yok gibi argümanları olan arkadaşlar varsa yazsınlar açıklasınlar biz de görelim zira ben hiçbir ilerleme görmüyorum. ya da ya bu seviye bizim için yeterli ne güzel şampiyon oluyoruz avrupa'da da bir iki sükseli maç kazansak bir gurptan çıksak ne güzel yeterli fenerin arkasına düşmeyelim yeter deniyorsa da amenna bu seviyede kalalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın