• 9
    - italya'da yılın bidon ceo'su seçilmiş, bizde ne işi var?
    - yaşı çok fazla, kaç sene fayda sağlayabilecek ki bize?
    - alacağı para çok, onun yerine 4 tane genç ceo alınırdı.
    - buraya para için geliyor, 3-5 projede öne çıkar, koca sene yatar.
    - bir steve jobs değil!

    *

    aylar sonra gelen uyarı : bu entry ağır ironi içermektedir, her bünye algılayamayabilir.
  • 12
    cemal özgörkey'in adam etmeye başladığı (bkz: #646126) ancak nedense ! adnan polat yönetimiyle anlaşamayıp yönetimden ayrılınca çok kötü yönetilen store'un yeni yöneticisi olmuştur.

    ilk olarak arena'daki haftalardır açılamayan büyük mağazanın inşaat işlerinin bitirilerek açılması gereklidir. (ya ben buna gerçekten inanamıyorum)

    arena'da maç sonlarında store'lar kapanır uygulamasına acilen son vermelidir. (buna da inanamıyorum asgari 30.000 taraftar orda maç çıkışı mağaza kapalı, anahtarı bana verin bari, satılan ürünlerin parasını bir zarf içinde gönderirim)

    zengin çeşit, bol ürün, mantıklı fiyat, takip edilebilir stok, internet üzerinden yapılan satışların zamanında teslimi gibi sorunları acilen çözmesi gereklidir.

    bir taraftar olarak kendisine bildirmek isterim.
  • 15
    ceo vs. kongre üyesi.

    cemal özgörkey'in ön planda toparlamış gözüktüğü, arka planda finansal açıdan çökerttiği gs store'ların sonrasında kendini idare edebilme sürecine girmesi ve nisbeten stok eriterek toparlanma yoluna gitmesinin ardından ünal aysal yönetimi ile birlikte göreve getirilen ceo.

    şahsi kanaatim taraftarlık, kongre üyeliği vb meziyet(!)lerinin bu göreve getirilmesinde yöneticilik meziyetlerinin önünde tutulmuş olması.

    bir de belirtilmesi gereken şöyle bir nokta var ki; geçmiş dönemde başlayan çoğu proje ve aksiyonun arkasındaki insanlar silinip tek elden yeni ceo'ya maledilmeye başladı başarılar. gelişmeleri izleyeceğiz, umalım da derindekiler bu sefer derin galatasaray'ı değil de kulübü düşünsünler.
  • 16
    http://www.fcnblog.com/...aray-store.html#more

    --- alıntı ---
    galatasaray store'da artık ceo dönemi başladığı hepinizin malumu.. bu pozisyona da "perakendecilik ve mağazacılık" alanında türkiye'nin en iyi ve en başarılı isimlerinden mavi jeans'te görev yapan nurettin kantarelli geçti. galatasaray store bu doğrultuda yepyeni bir yapılanmaya girdi. koleksiyonundan, ürün çeşidine, internet sitesinden ürün fiyatlarına kadar bir çok konuda yapılanmaya giren galatasaray store'da tek yetkili isim nurettin kantarelli yeni dönemde yapılacaklarına dair açıklamalarını habertürk gazetesinden menekşe ataselim'e anlatmış. kurumsallaşma alanında bir çok adım atan kulübümüzde maddi gelir getirecek en ciddi kaynaklardan birisi olan resmi ürün ve lisanslı ürün konusunda önemli bir adım atıldığı aşikar. nurettin kantarelli'nin röportajında dile getirdiği tüm açıklamalar ve bizleri bekleyen projeler şu şekilde...

    perakendedeki en son girişiminiz retail platform’du. gs store ile nasıl buluştunuz?
    3 yabancı marka getirip toplam 36 mağaza açmıştık. oradan haziran'da ayrıldım. zaten kulüp üyesiyim. eski yönetimlerle de görüşmüştük. yeni yönetim de teklif edince sevinçle kabul ettim; çünkü bu göreve çok hazırdım.

    galatasaray’ın, başarılarını, ürün satışıyla paraya çevirememesi hep eleştirildi. sizin projeksiyonunuz nedir?
    herkesin diline yapışmış bir ifade var; 2000’lerdeki muhteşem başarı ticari başarıya çevrilemedi diye. haksızlık ediliyor. o yıllarda perakende sektörü türkiye’de o kadar gelişkin değildi. bugünkü gücü, ihtişamı, imkânları yoktu. gerçekçi tespitim budur. bugüne sıra gelince, yine haksızlık ediliyor. gs store’un 7 yıllık bir geçmişi var. perakendenin de yükselmesiyle her yıl tuğla üstüne tuğla koyulmuş. başarılı işler oldu. ama bazı şeyler yönetim değişikliği dalgalarında sürüncemede kalmıştır. galatasaray’ın 25 milyon taraftarı var; türkiye’nin en büyük, yurtdışında en iyi tanınan markası. mavi’deyken uzakdoğu, vietnam, filipinler, kore’ye gittim. oralarda bile insanlar “türk’üm” deyince “galatasaray” diyordu. tanıştıklarım “forma” diye yalvarırdı; çok götürdüm. muazzam potansiyel hâlâ mevcut. internet satışlarına bakınca 44 ülkeye satış yaptığımızı gördüm. online satışın çok kısa vadede 2-3, sonra da 8-10 kat artabileceğini görüyorum. bu potansiyeli türkiye ve yurtdışında sonuna kadar kullanacağım. internetin toplam ciromuza katkısı yüzde 10’larda ama rahatlıkla yüzde 40’a gelebilir.

    özellikle fenerium ile kıyaslanınca ürün çeşidinin az olması da eleştiri konusu. nasıl rekabet edeceksiniz?
    41 mağazamızın 19’u istanbul’da. 11’i bize ait; diğerleri franchise. balon gibi değil, nitelikli büyüyeceğiz. her yerde mağaza açmayacağız. çeşit artacak. koleksiyon sayısını artıracağız. bugüne kadar hep yaz ve kış olarak 2 koleksiyon çıkmış; artık baharlarla 4’e yükselecek. böylece ürünler yavaş yavaş vitrine konup taraftarın gözünde de eskimeyecek. ara sıra flaş koleksiyonlar çıkacak. kadın taraftarlara da daha çok çeşit sunacağız.

    merak edilen soru: fenerium’u geçebilir misiniz?
    böyle bir yarış içinde değilim. ama sadece şunu söyleyeceğim: benim ölçeğim lokal değil.

    tt arena’daki mağaza ne zaman açılacak?
    mecidiyeköy’deki çadır gibi bir yer gerekiyordu. 31 ocak’ta açıyoruz. nike ve sony işbirliğiyle hayata geçiriliyor. çok büyük bir mağaza. içinde farklı etkinlikler de olabilecek. mesela, playstation oynanacak. çok enteresan şeyler bekliyor taraftarları.

    korsan satışı engellemeye yönelik bir uygulama olacak mı?
    taraftarın beklenti ve şikâyetlerini görmek için geceleri kitap niyetine forum okuyorum. lojistikten fiyata ve erişim sorununa kadar her problemi gidereceğiz. bizim sorunumuz da korsan. bunu çözmek için yasal gereklilikler zaten yerine getiriliyor. 2’nci etken fiyat. 3’üncüsü taraftar bilinçlenmesi. fiyatta bir adım atacağız. bizde kaşkol 19, korsanda 5 tl. ben de 7 tl’lik koleksiyon yapacağım. taraftarı bilinçlendireceğiz. 2 tl daha ver, bunu al, kulübüne kazandır diyeceğiz.

    --- alıntı ---
  • 18
    kendisi elbette göreve başlamadan önce belli başlı planlamalar yapmıştır ama, nacizane görüşlerimi de bildirmek isterim.

    store'nin satışlarının az olmasının birincil sebepleri ürün kısıtlılığı ve ulaşım ağındaki problemlerdir. galatasaray store'de kadın / erkek galatasaray taraftarlarının ihtiyacını karşılaşayacak her şeyin olması gerekir. mesela kış şartlarının gerektirdiği derecede mont, atkı, bere vs. ürünler olmalıdır. bu ürünlerin satılması için de göze hitap etmesi gerekmektedir. atıyorum ben simsiyah, kalitesiz, sırf galatasaray logolu bir monta para vermem. ama güzel bir şekilde dizayn edilmiş, sağlam yapılmış bir montu herkes giyer. bunun yanında süeter, hırka, sweet tarzı kaliteli ve tasarımı iyi ürünlerin de olması gerekir store'de. umarım bunu gerçekleştirebilir.

    bunun yanında kargo olayında da atılım gerekiyor. sırf istanbul'da bile sipariş vermesine rağmen eline geçmeyen ürünleri olanlar var. artık çoğu kişi alışverişini internetten yapıyor. iki tıkla real madrid'in, barcelona'nın ürünlerini alıyor. bizde de bu atılımın yapılması gerek.

    son olarak, fiyatlar. hırka, sweet, t-shirt, sweet tarzı ürünlerin fiyatlarının da abartı olmaması gerek. açın bakın hiçbir şekilde ne tasarım ne de dayanıklılık olarak para etmeyecek ürünler store'de 60 - 70 liradan satılıyor. yukarıda bahsettiğim şekilde iyi tasarımlarla hazırlanan ürünlerin 45 - 50 lira arasında satılması da önemli. lcw'ye bakın, gideri olan ürünleri 30 lira civarı, tasarım olarak beğeni toplayan ürünleri de 50 civarı satıyor, iyi de para kazanıyor. galatasaray gibi bir markanın alışveriş mağazası da bunu yaparsa, eminim ki çok daha büyük ciro yapacaktır.

    son olarak; playstation kolu, bilgisayar - cep telefonu kapları, oyuncu maketleri vs. gençlerin ilgisini çekecek ürünler de satılsa çok hoş olur. ben inanıyorum, olacak. göreyim benim ceo'mu *
  • 20
    kendisini twitterda takip ediyorum. gsstore ile ilgili dusuncelerimi yazdıgım bir yazım vardı kendisine yollamıstım. sagolsun okumus ve bana hemen geri donus yaptı. bu şekilde taraftarın sozunu dikkate alması cok hosuma gitti. umarım cok basarılı olur.

    bu arada kendisi bir taraftar tasarım yarısması yapmayı dusundugunu soylemişti yakında haberiniz olsun. bir mujde de yakın zamanda gs logolu tost/ekmek kızartma makinası cıkaracagımızı da iletmişti benim yazdıgım uzerine geri donus yaptıgında hadi hayırlısı...
  • 23
    kendisinin artık mavi jeans ile bağlantısı kalmamıştır.mavi projesinin kilit adamlarından biridir ve çok büyük başarı elde etmiştir.ancak şu anda gsstore projesi için çalışmaktadır ve bu alanda vizyonunu,tecrübesini,başarılarını gsstorenin ciddi anlamda 1 numara olması için gösterecektir ve tahminim 3-4 sene sonra sportif başarılarla desteklendiği sürece ciro konusunda rekorlar kırılacaktır.

    not:mavi jeans gibi bir firmanın gsstore ürünlerine yer vermesi mantık dışıdır.nurettin kantarelli mavi jeans'ın sahibi değildir.olaya rakip takımın kiğılı mantığıyla yaklaşmamız yanlış olur.(ki kiğılı mağazalarında fenerbahçe ürünleride yok yalnızca fazla iç içeler.)zaten bizim kulübümüzün de başka markalar boyunduruğuna girmektense kendi markasının değerini yükseltmek için çabalaması oldukça takdir edilesi bir duruştur.
  • 25
    twitter'da kendisine sorulan her soruyu büyük bir özen ve samimiyetle, içtenlikle cevaplamasını hayretle izliyorum. daha önce böyle bir yönetici profiliyle karşılaşmadığımdan olsa gerek. kendisinin gs store için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. umuyorum yarattığı yeniden yapılandırmayı gelecek seneden itibaren tam anlamıyla göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın