• 1
    sözlüklerde yazarların isimleri ile açılmış başlıklara yazarların nickaltla'rı denir. yazarla ilgili olumlu olumsuz eleştiriler, teşekkürler ve yazarla ilgili diğer (doğumgünü, vefat, geçmiş olsun vb.) entryler yazarın nickaltına yazılır. sözlük ağzında ve sözlüklerde önemli bir yere sahiptir.

    sözlüğümüzde ise güzel şeylerden çok, olumsuz eleştiri ve linç gibi amaçlarla kullanılıyor. istediğimiz kadar inkar edelim, nickaltı her yazar için önemlidir. oraya güzel şeyler yazılıyorsa motive olur, kötü şeyler yazılıyorsa yazma isteği gider, soğur.

    diyeceğim şu ki;
    birbirimizi yazmaktan soğutmayalım, birbirimize saldırmayalım..

    kızacak birşeyimiz varsa lütfen önce;
    (bkz: özel mesaj)
  • 4
    bastan söyleyeyim isteyen benim nick altıma istedigi kadar yazabilir ama yeter artık be sözlük yazarları. cidden artık sözlük tamamen fetret devrine döndü. eger bir kişi için kötü bir fikir beyan edecekseniz ve onun fikirlerini begenmediyseniz galatasaray'ın felsefesi belirlidir '' kol kırılır yen içinde kalır '' ben simdiye kadar kimsenin baslıgına kötü anlamda birsey yazmadım, bilen bilir fikirlerine katılmadıgım birisi var ise ya o konunun baslık altına yazarım ve acıklarım ya da ona özelden yazarım. böyle yazarlara nefret kusunca emin olun onları kazanmak yerine kaybediyorsunuz.

    bakın fikirlerine ne kadar katılmasam da halim abi'nin bir dönemler beni ergin ataman konusunda özelden uyarması beni o yönde kazanmasını sagladı. ben de ona hak verip bir daha ergin ataman hakkında böyle seyler yazmayacagımı söyledim. yazdıklarım o dönem için elestiri niteligindeydi ama haklıydı ki uslub biraz agırdı. özelden söyledi ben de yaptıgımın yanlıs olduguna hak verdim.

    demem o ki insanları ulu orta elestirirken onları kazanmazsınız, tam tersi kaybedersiniz. hepimiz burda galatasaraylıyız diyoruz, fenerbahce ile ilgili bir konu olsa kim kusarız ama kendi taraftarımıza fenerbahceli degerini bile vermiyoruz. nefret ediyorum bu nick altı yazma olayından.'' bak işte seni rezil ettim ''den baska birsey degil. bunu yazan da biliyor. kişiye hiçbir katkısı yok. fazla uzatmayayım . ben kişinin yaptıklarını özelden güzel dille söylenmesi taraftarıyım. ozaman o kişi emin olun bir daha öyle yazmayacaktır.
  • 7
    sözlüklerin polemik yaratma bölümü.

    doğum günüdür, yazarsın. hastadır, geçmiş olsun dersin. vefat eden bir yakını vardır, başsağlığı dilersin. yeni kayıt olmuştur veya cezası bitmiştir, hoşgeldin dersin.

    nick altına bunlar gibi şeyler dışında yazılan sataşma veya tartışma yazıları inanılmaz antipatik geliyor insana. sözlükler fikirlerin veya ilgi alanındaki kişilerin değil de yazarların tartışıldığı yerler oldukça insanları kendinden soğutuyor, okunurlukları azalıyor. facebook, twitter gibi trollere, halamlara ve küçük kuzenlere kalıyor sonradan. ekşi sözlük'ün başına gelenleri ibretle izliyoruz ve inanın şu sözlükteki seviyenin onda biri kalmadı o efsane sözlükte. sebebi sadece ve sadece sataşmalar, nick altı yazıları falan filan.

    bir yazar bir konuda yalan yanlış yazmışsa veya sana uymayan birşeyler yazmışsa antitezini yaz. yazarı yazma. sözlükler fikirlerin ortaya atıldığı, içimizdeki bilginin dışa aktarıldığı mecralardır. sataşma, hırgür mekanı değildir.
  • 8
    özel durumlar dışında bu sözlükte kullanılmasından nefret ettiğim şey... entryleri beğenilmeyen yazarların linç edilmesine sinir oluyorum. eğer bir yazarın fikrini beğenmiyorsan, ya o başlık altında ya da özel mesaj atarak konuşabilirsin. bir yazar entrysini beğenmediği başka bir yazarın nick altına gelip ilk taşı atıyor. ondan sonra hurraaa deyip bazı yazarlar geliyor. bir bakmışsın adamın başlığı coşmuş. bu hiç adil değil bence:( umarım zamanla azalarak biter.

    edit: özel durum derken, hakaret tarzı eylemleri de içine katmıştım.
  • 9
    nickaltı her sözlüğün bir rengidir. polemik yaratmak adına nickaltı yapılmasına ben de karşıyım. fikirler tabii ki örtüşmeyebilir, kafalar uymayabilir. çok normal. ama çıkıp da biri, hiç haddi olmadan sözlükteki bir diğer renktaşına, belki de bir sürü renktaşına hakaret edemez, veya bir çok mecrada hakaret olarak adledilecek, hakaret gibi algılanacak şeyler söyleyemez. ederse, söylerse, yaparsa, malum; cevabını alır. bu bazen mesajla, bazen nickaltı, bazen entry altına yorumla olur.
    mesela ben çıkıp çoğul olarak laf söyleyim, sonra bana laf gelmesin. böyle bir dünya yok.
  • 13
    haklı ya da haksız şekilde eleştiri yapıldıktan hemen sonra linç ortamına dönen başlıklar bütünü.

    arkadaş burayı twitter filan mı zannediyorsunuz bilmiyorum ama mention-atar/bahseder gibi çullanıyorsunuz hemen. eleştirilen arkadaş haksız olabilir tamam ama toplumca o kadar alışık ve hevesliyiz ki lince, hemen eski entrylere varana kadar didik didik edip döküyoruz nickaltına. anlıyorum hepimiz heyecanlıyız transfer sezonunda ama biraz sakin olalım.
    hasılı burayı okuyan binlerce arkadaş var. sözlüğü ve nickaltlarını amacı dışında kullanmayalım. sözlüğümüzü kirletmeyelim.
  • 14
    eğer bir taraftar gomis gitti diye fatih terim başlığını açıp eleştiri kisvesi altında sözlüğü karıştırıyorsa ben de onun başlığını açıp fikrimi yazabilirim. bence çok güzel bir olay. herkes konuştuğuna dikkat edecek. no name yazıyoruz diye aklımıza her geleni konuşamayız. galatasaray sözlük üzerinden galatasaray'a zarar veremeyiz.
  • 16
    sencilerin bencilerin, fikir babalarının, fikir düşmanlarının, tahammülsüzlerin, galatasaraylılık yarıştıranların, haklıyken haksız duruma düşenlerin, sözlük kurallarından bir haber olanların, herşeyi en iyi bildiğine inanların açtığı başlıklar bütünü. facebook’ta fotoğraf altına yorum yapmıyorsunuz. twitter’da tweet atmıyorsunuz. yapmanız gereken tek şey açılan bir başlık altında fikirlerinizi beyan etmek. insanların nickleri altında onları aşağılamak ya da birilerine şikayet etmek değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın