• 26
    doğu finalinde boston celtics'i favori görenler, büyük ihtimal çok uzun süredir nba izlemiyor olabilir. ben son yıllarda bu miami kadar elit bir savunma takımı izlemedim galiba. hücumda ise normal standartlarının üzerine çıkıyor, fakat ben bunun süreklilik kazanacağını düşünmüyorum. özellikle butler böyle bir ivme kazanmışken serinin favorisi miami'dir.
  • 28
    yarı finalleri sona erdiğinde çokça final serisi gibi maçlar izlediğimiz hissiyatıyla huzur dolduk. özellikle boston-millwakue serisi izleyenleri savunmaya, dallas-phoenix serisi de doncic sevenleri heyecana doyurdu diye düşünüyorum.

    büyük büyük dedelerim bile boston'lu olduğundan mütevellit kimse celtics fanlığımdan şüphe etmemelidir. lakin giannis'in 7. maçtaki çaresizliğine üzülmem buna engel değil. seri boyunca "yunan'a vurur gibi" duvardan duvara vurdu boston giannis'i. yine de bana mısın demedi ve harika bir seri geçirdi modern shaq. 7. maçta daha ilk çeyrekten neredeyse triple double yapıyordu. ama 36 saatte bir öyle dövmüşler ki oğlanı, son nefesi 7. maçın ilk yarısına kadar dayanabildi. sadece boston'un başarısı değil, millwakue'nin diğer üyelerinin de etkisi büyük elbette giannis'in pilinin bitmesinde. bir allah'ın millwakuelisi de demedi ki "yav çocuk çabalıyor biz de iki şut atalım da yazık olmasın." boyalı alan savunması dışında da yeterli verimi veremeyince 7.maçta sazı eline aldı bizim bostonlular. grant williams'ından smart'ına, tatumundan jaylen brownuna vurdukça vurdular. seri adaptasyonları da koça yazar elbette. kötü tercihlerin olduğu ilk maçın analiziyle beraber doğru oyunu ortaya koyarak aslında 4-2 bitmesi gereken seriyi giannis'in insanlık dışı performansıyla 4-3 geçtiler. finalde rakip miami. ve yine ilk maçı verdiler. bakalım.

    miami ise kendini test edeceği bir maçı henüz bulamasa da finale kadar bence rahat geldiler. philly 3 ve 4. maçta zorluk çıkarsa da o hardenla, sakatlıktan çıkmış embiid'iyle daha fazla bir şey yapamadı ve 4-2 aldı miami. coaching takımlarını çok severim. spoalstra da bu sezonun nba adına en iyi koçu olsa gerek. seride çok sürprizli maçlar izleyeceğimizi tahmin ediyorum. ilk maçtan gördük bunu. doğu finali çok şeye gebe.

    batıya yüzümüzü döndüğümüzde ise parıl parıl parlayan güneşimiz doncic'i görüyoruz. batının ahlaksızlığını almamış yumurta gibi çocuk. bilenler bilir bostonlu dedelerim dallas'tan çok kız alıp vermişlerdir. o yüzden anaerkil taraftan dallaslı sayılırım. buna rağmen phoenix'in turu geçecek çok anahtarının olduğunu düşünüyordum. ama cp3 daha 2. maçtan kontak kapatınca olanlar oldu ve dallas bayrakları nowitzki'den sonra tozlu raflardan yine çıktı. bu kez rakip batının en iyi takımı gsw.

    gsw hiç de iyi bir memphis serisi geçirmedi. bu memphis'in kafa karıştırıcı bir takım olmasından da kaynaklı olabilir bilmiyorum. belki de bukalemun gibi takım olan gsw memphis kılığına büründü seride ondan kaos dolu bir maç izledik onu da bilemiyorum. 1 ve 2. nin elendiği batıda saha avantajıyla final oynayacak gsw. en büyük avantajı bu olsa da dallas'ın phoenix'in sahasında üstelik 7. maçta phoenix'e neler yaptığını görünce bu bir avantaj mı emin değilim. manyak la bu dallas.

    dedelerimin mutluluğu benim için her şeyden önemli. o yüzden boston-dallas finali görmeyi isterim. sağlıklı finaller dilerim...
  • 30
    konferans finallerinde batıda fena çuvalladıktan sonra iyi kötü doğuda tahmini tutturdum: https://gss.gs/3378925

    gelelim finale. boston yine çok yıpratıcı bir seriden geliyor; avantajları final sersinde maç aralarının daha uzun olması olacak. hücumu hele de hero'nun sakatlığı sonrası tamamen butler & adebayo ikilisinin zorlamalarına kalan miami'ye az daha eleneceklerdi. akıl alır gibi değil bu kadar iyi savunma yapan takımın böyle saçmalaması. bunun temel nedeni o kadar abuk sabuk top kayıpları yaptılar ki (brown & tatum toplam kaç kere elden verdiler topu sayamadım) seri boyu; yarı sahada hücum edemeyen miami sürekli top kayıpları ile seriye tutundu desek yanlış olmaz. boston'ın hero olmayan bir miami'yi çok daha rahat geçmesini beklerdim; butler büyük oyuncu! öte tarafta miami net şekilde duncan robinson'ın rotasyon dışı kalmasının acısını çekti. bu kadar kısıtlı hücum opsyinuyla buraya kadar gelinebilir ancak. yazın hücum çeşitliliğini arttırıcı hamleler lazım spoelstra hocama.

    öte tarafta gsw dallas'ı dümdüz etti. ben 4-2 bir dallas sürprizi bekliyordum; ama golden state tarafında curry kontrolü hiç elden bırakmayarak ihtiyaç duyulan anlarda liderliğini konuşturdu. yine de seriye benim gözümde damga vuran wiggins & kevon looney oldu. gsw'nin çok da iyi olmadığı hücum ribaundu ve 2. şans sayılarında looney inanılmaz katkı vererek seriye damga vurdu. gsw genel olarak da standardın altında top kaybı yaptı seri boyunca. dallas cephesinde özellikle deplasmanda serinin 2. maçı çok rahat çalınabilecek bir maçtı; beceremediklerinde iş koptu sanki. hele 5. maçta doncic ilk yarı bitse de gitsek moduna girdi. dış şutla kazanan dallas, dış şutla öldü. en azından kendi evlerindeki ilk maçta iyi dış şut sokup seriyi 2-2 yapabilselerdi hala şansları olurdu.

    çok çok iyi bir savunma takımı olan boston gsw'yi durdurma noktasında elbette dallas'tan daha iyi iş çıkaracaktır. yine de mantığım ve kalbim patlayıcı hücum gücüyle 4-3 ile golden state'in şampiyon olacağını ve nihayet curry'nin finaller mvpsi olacağını söylüyor. öte yanda tatum ve arkadaşları şampiyon olursa da zerre üzülmem.
  • 31
    nihayete gsw-boston finaliyle erecek...

    celtics konferans yarı finali ve finalinde serileri 7 maça taşıyarak buralara geldi. seri adaptasyonu en iyi takım şu ana kadar. hem yarı finallerde milwakue'ye karşı hem de finallerde miami'ye karşı ilk maçı vermesine rağmen seri içi adaptasyonu hemen sağlayarak ilk maçtaki hataları minimize ederek oynadılar. adeta boa yılanı gibi rakiplerini seri boyunca yavaş yavaş boğarak 7. maçlarda diri kalmayı başardılar. özellikle bir-iki yıldız merkezli oynayan takımların yıldızlarını seri süresince gerekirse döve döve 7. maçın son çeyreğinde dermanları kalmayacak kıvama getirdiler. milwakue'de giannisin ve miami'de butler'ın sonu bu şekilde oldu. 7. maçın son çeyreklerinde dermanı kalmamış giannisi top bile kullanamayacak hale getiren tarife bu kez konferans fianlinde butler'a uygulandı. son çeyrekte toplar oladipo üzerinden oynandı ve butler topa bile gitmedi. son topu kullanma iç güdüsü dışında son çeyrekte tıpkı giannis gibi sahadan silindi adeta.

    ancak boston bu tarifeyi tek oyuncu merkezli oynamayan gsw ye karşı yapabilir mi emin değilim açıkçası. gsw diğer rakiplerinin aksine karşı takımı maç içerisinde çözümleyerek adeta bukalemun gibi şekil değiştirerek farklı farklı formatları oynayabilen bir takım. celtics ise maçtan maça adaptasyon gösterdi şu ana kadar. bu cephede gsw avantajlı görünüyor. ancak gsw nin yarı final ve final serisinde oynadığı takımlar görece tecrübesiz takımlar olduğu için bunu uygulamaları kolay olmuş da olabilir, bilemiyorum. memphis ve dallas savunmalarının tek yönlülüğü gsw'yi rahat göstermiş olabilir. ancak ellerinde çok fazla silah var ve celtics de maçtan maça inişli çıkışlı grafik sergileyebiliyor. bana göre serinin favorisi gsw.

    umarım sakatlıklar seriye damga vurmaz ve bütün güçleriyle arz-ı endam eder iki takım oyuncuları...
App Store'dan indirin Google Play'den alın