• 1
    bu gece * ve yarın gece * oynanacak maçlarla birlikte nba 2018-2019 normal sezonu son bulacak.

    playoff eşleşmeleri ise son maçlar öncesinde bu şekilde https://gss.gs/8kR.png.

    houston rockets zorlana zorlana batı finaline erişecektir diye düşünüyorum, golden state ise muhtemelen güle oynaya, süpüre süpüre batı finaline çıkacaktır. doğu yarı finalinde olası milwaukee - boston eşleşmesi zannımca iple çekmeye değer. diğer olası doğu yarı finalinde ise philadelphia - toronto eşleşmesi keza gayet keyif verecektir. bucks celtics'i, philly ise raptors'ı geçer diye düşünüyorum.
    tahminimce 2018-2019 nba finalini golden state warriors ile milwaukee bucks oynar. umuyorum (çok çok zor ama...) kazanan 4-3 ile milwaukee bucks olur.

    nba'de 2019 playoff heyecanı 13 nisan 2019 gecesi başlayacak.

    dipnot: milwaukee bucks'ın playoff boyunca karşılaşabileceği tüm rakiplerine karşı iç saha avantajı bulunmakta.

    edit: sağolsun cimbomluyuz biz uyardı. yukarıdaki playoff ağacını paylaşan twitter hesabı "if the playoffs started today" şeklinde paylaşmış fotoğrafı. ben direkt fotoğrafı görünce yazıyı okumadan eşleşmeler belli oldu sanmıştım. eşleşmeler kesinleştiğinde playoff ağacını editlerim tekrar.
  • 2
    2 gün öncesine göre doğuda herhangi bir değişiklik yaşanmadı fakat batıda işin rengi değişti.

    kesinleşmiş eşleşmeler şöyle https://gss.gs/5ET.png

    portland, rockets'ı 4. sıraya itti. rockets ağacın üst tarafına çıktı ve muhtemel batı yarı finali golden state warriors - houston rockets şeklinde olacak. batıda alt tarafta da işler karışık. denver, spurs'u zorlansa da geçer diye düşünüyorum fakat okc - portland serisi nasıl sonuçlanır kestirmek güç. zira oklahoma sezonu altıncı, portland üçüncü sırada tamamladı batıda fakat portland'ın bu sezon okc karşısında galibiyeti yok.

    13 nisan'da başlayacak playoff'ların ilk gecesinde şu maçlar oynanacak;
    toronto raptors - orlando magic
    philadelphia 76'ers - brooklyn nets
    golden state warriors - los angeles clippers
    denver nuggets - san antonio spurs

    elleri ovuşturmaya başlamalıymışız gibi sanki...
    temennim; maçlar nasıl sonuçlanacaksa sonuçlansın, şampiyon kim olacaksa olsun (gönlüm bucks'tan yana) fazla süpürme olmadan, dişe diş seriler, bol bol heyecan.
  • 3
    keyifli bir normal sezonu geride bıraktık. playofflar'ın da aynı doğrultuda ilerlemesini bekliyorum.
    gelelim eşleşmelere.

    doğu
    bucks-pistons: 8.sıradan heat veya hornets gelse bucks'ın 1 maç kaybedebileceğini düşünüyordum ancak pistons'a maç vermezler bu seride. 4-0 bucks.

    raptors- magic: orlando ve clippers kadro kaliteleri-oynadıkları basketbol bakımından en şaşırtıcı takımlarıydı normal sezonda. ancak playoff tabii farklı dinamiklere sahip. bundan dolayı her ne kadar magic'in devam etmesini dilesem de 4-1 raptors diyorum.

    sixers - nets: bence doğuda playoffların bu turunda kaçırılmaması gereken tek seri. sixers'ın takas döneminden sonra defolarını bir nebze azaltsa da bu sefer de bench olarak düşük seviyede kaldılar. nets ise kolej takımı havasında ilerliyor. içerde oynayacakları ilk maçtan galip çıkabilirlerse serinin 7. maça kadar uzama şansı var. ancak ben yine de seriyi 4-3 phila'nın kazanacağını öngörüyorum.

    celtics - pacers: oladipo'yu kaybettikten sonra performans düşüşü yaşamalarını tüm otoriteler bekliyordu ancak pacers bundan da alnının akıyla çıkmayı başardı. ancak daha öncede belirttiğim gibi playofflarda eksikleriniz, defolarınız daha çok ortaya çıkıyor. celtics ise nba'in tahmin edilmesi, görüş ortaya konulması en zor ekibi şu anda. rotasyonu daralttılar fakat oyuncuların performansındaki dalgalanmalar bir türlü stabilize edilemedi. eğer onu sağlayabilirlerse - ki ben sağlayacaklarını düşünüyorum- seriyi geçecekleri kanaatindeyim. 4-2 celtics.

    batı

    warriors - clippers: clippers daha önce de belirttiğim gibi kadro kalitesi anlamında playoff'un en kötü ekiplerinden biri. warriors da tahmin edebileceğiniz gibi. 4-0 warriors.

    nuggets - spurs: 2-7 eşleşmesi değil de 4-5 eşleşmesi gibi. ekipler birbirine fazlasıyla yakın. nuggets'ın düşen formunu playoffları beklemesi olarak yorumluyorum. spurs ise ilk 4 içinden elebileyeceği tek takımla eşleşti ve bunu sonuna kadar zorlayacaklarını düşünüyorum. ancak nuggets'ın nuanslar ile onde oldugu kanaatindeyim. 4-3 nuggets

    thunder- blazers: nurkic'in sakatlığıyla bocalaması beklenen blazers ismini zikretmediğimiz bir terör destekcisi ile orayı doldurmuşa benziyor. thunder ise savunma isteği ile, dengesiz westbrook ile ve super bir normal sezon geçiren paul george ile izlenmeyi bir hayli hakediyor. ancak belirli sebeplerden ötürü bu eşleşmenin hiçbir maçı ülkemizde yayınlanmayacak. ben thunder'ın enerjisinin blazers'ı alt edeceği kanaatindeyim. 4-2 thunder.

    rockets - jazz: all-star arası sonrası nba'in 2 formda takımı. rockets tüm istatistik kalemlerinde verilerini ilerletti. jazz da oyununu optimuma taşımayı başardı. ancak rockets hakikaten durdurulması güç bir oyun oynuyor. eğer gordon ve tucker'dan bekledikleri katkıları alabilirlerse bu serinin 6.maça uzaması zor gibi. 4-1 rockets.
  • 4
    9 nisan 2019 okc houston macinda paul george’un son saniye uclugu batida 6 takimin siralamasini degistirdi ve senaryo inanilmaz degisti. ilk turda gsw-okc maci izleyecektik, ve gsw birinci olmasinin avantajini cok hissedemeyecekti, seriyi gecse bile daha fazla yorulacakti ancak simdi batinin en zayif ekibi clippers ile eslestiler, mac vermeleri supriz olur. ilk turda gsw ile eslesmekten kurtulan okc ise batinin bence clippers’dan sonra en kolay takimiyla eslesti ve yari finalde de houston ve gsw’den kurtuldu, konferans finali oynama sanslari cok yukseldi. houston ise ikinci olup clippers ile oynama sansi varken, son saniyede yedikleri uclukle dorduncu bitirip, okc’yi altinci siraya attilar ve utah ile eslestiler. turu gecseler bile en az 2 mac kaybederler o seride. tabi burda houston’in avantaji su olabilir, gecen sezon gsw’yi elemek uzereyken takimin yorulmasi, chris paul’un sakatlanmasi isleri degistirmisti. belki yari finalde eslesmeleri finalde eslesmelerinden daha iyi olabilir, cunku chris paul sakatlik konusunda guven vermiyor ve dar bir rotasyonlari var.

    ayrica ilk tur icin tahminlerim su sekilde;

    milwaukee 4-1
    toronto 4-1
    philadelphia 4-0
    boston 4-2

    gsw 4-0
    denver 4-3
    okc 4-1
    houston 4-3
  • 11
    houston rockets'ın golden state'i eleceği playofflardır. bu entry burada dursun, senelerdir obsesif bir şekilde gsw'yi yenmeye taktılar. bir sakatlık olmazsa, o sene bu sene diyorum. sezonun sonunda okc'yi yenemeyerek ayağına sıktı rockets ve yolunu kendi zorlaştırdı. gsw'yi elemeleri için utah'ı minimal efor harcayarak çözmeleri lazım. burada da iş parçalara bakıyor. gsw'nin elenmiş olması tabi ki de rockets'ı şampiyon yapmıyor ki bu da bu oyunun güzelliği. ne idüğü belirsiz doğu ve batı çeyreğinin diğer tarafından gelebilecek okc gibi spurs gibi takımlar mevcut.
  • 13
    golden state warriors bu yılın da açık ara favorisi. normal sezonu da gözlerden uzak rölantide bitirdiler.

    golden state'in elendiği bir tabloda geriye kalan 15 takımın da şansları eşit. ama gsw buna izin vermeyecektir. sakatlık yaşamadıkları sürece bir takıma 7 maçta 4 kez yenilmeleri pek mümkün görünmüyor.

    tabi bana sorarsanız batıdan okc, doğudan da toronto gelsin finallere. bu arada doğu tam er meydanı. toronto-boston-bucks-76ers dörtlüsünden hangisi final oynar söylemek çok zor. hepsi birbirine çok yakın.

    batıda temennim okc, favorim gsw
    doğuda temennim toronto, favorim de toronto. lebron'un olmadığı bir senede toronto şeytanın bacağını kıracaktır.
  • 14
    batı için tahmin edilmesi ne kadar zor ise doğu'da tahmin edilmesi bir o kadar kolay olan eşleşmeler meydana geldi. ne yazık ki ne doğuda ne de batıda desteklediğim takım play-off görebildi bu sezon ama bu kadar eğlenceli bir normal sezon ardından yine çok eğlenceli bir play-off sezonu bekliyorum.

    ilk tur eşleşmeleri için tahminlerim şu şekilde;

    doğu

    bucks vs pistons: 4-0
    76ers vs nets: 4-1
    raptors vs magic: 4-2 (bu eşleşmede sürpriz hakkımı da kullanıyorum)
    celtics vs pacers: 4-2

    batı

    warriors vs clippers: 4-0
    nuggets vs spurs: 4-1
    blazers vs thunder: 3-4
    rockets vs jazz: 4-2

    bu eşleşmeler sonunda herhangi bir sakatlık, ejection veya diğer sebepler meydaane gelebileceğinden sonraki tur tahminlerini eşleşmeler bittiğinde yaparız.
  • 16
    stephen curry isimli arkadaş sakatlanmaz ise, golden state warriors un rahat bir şekilde şampiyon olacağı play-off'lar.

    çünkü ne kevin durant ne de klay thompson bu arkadaşın yokluğunda seri kazandıracak tipler değil.

    öte yandan; houston rockets için utah jazz serisi kesinlikle kolay geçmez. turu geçseler bile, çok yıpranacaklarını düşünüyorum.

    doğu cephesinde finali kim oynar konusunda hiçbir fikrim yok. çünkü belki de ilk defa 14-15 sene sonra lebron james in yokluğunda bu kadar dengeli bir konferans görüyoruz. fakat kim finale çıkarsa çıksın golden state warriors karşısında şampiyon olamaz.
  • 17
    chicago bulls ile utah jazz final oynar. karl malone ve john stockton ne yaparsa yapsın jordan yine sihirbazlıklar yapıp seriyi bitirir...

    olaylar 2019 değil 1998 yılında geçiyor tabi.
    20 sene olmuş arkadaş. feci yaşlanıyorum.

    bu sene yine gs yayıla yayıla alır kanaatindeyim.

    not : djorkaeff tarafından gönderilen meşaz (mesaj değil mesaj) : carl malone degil karl malone, john stackton degil john stockton :)
  • 18
    muazzam başladı.

    golden state warriors sahası oracle arena'da los angeles clippers'ı zorlanmadan geçerken stephen curry attığı 8 üçlükle ray allon'ın elinden nba playofflarında en çok üçlük atan oyuncu rekorunu aldı.
    buyrun tarihe tanıklık edin https://youtu.be/0hiaVz9mfok
    bu da maçın özeti: https://youtu.be/qL6G8Co45fk?t=31

    gecenin diğer sonuçları ise bir miktar şaşırtıcıydı.

    wells fargo center'da baştan sona sergiledikleri üstün oyunla philadelphia'dan ilk maçı çalmayı başardı brooklyn nets.
    maçın özeti: https://youtu.be/IMqUCF-YRFs

    orlando magic de aynı şekilde maç boyunca toronto raptors'a karşı üstünlük sağladı. 4. çeyreğin sonunda raptors orlando'yu yakaladı fakat d. j. augustin'in bitime 3.4 saniye kala attığı üçlük skoru 101-104'e maçı da orlando magic'e getirdi. orlando da deplasmandan, scotiabank arena'dan maç çalmayı başardı.
    maçın özeti: https://youtu.be/2y-nH7gYA-Y

    ilk gecenin diğer maçı da aynı hırsızlığa sahne oldu. müthiş bir çekişmeye sahne olan maçta spurs, pepsi center'da denver nuggets'ı 96-99 ile geçti.
    maçın özeti: https://youtu.be/ESZLr9vA9H4

    bu gece * oynanacak diğer serilerin ilk maçları da şöyle;
    boston celtics - indiana pacers
    portland trail blazers - oklahoma city thunder
    milwaukee bucks - detroit pistons
    houston rockets - utah jazz
  • 19
    tüm platformlardaki izleyici rating'lerinin geçtiğimiz sezona kıyasla %26'lık düşüş gösterdiği nba playoff'ları.

    --- alıntı ---

    ncaa tournament: +9%
    cbb reg seas: +5%
    nascar cup: +3%
    nhl reg seas: +2%
    nba reg seas: -5%
    nhl playoffs: -16%
    nba playoffs: -26%

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/.../1118911819689549824 (abimiz, fox sports'un programlamacısı ve veri araştırmacısı)

    https://gss.gs/Yyf.jpg

    o şampiyonluk milwaukee'ye gelecek!
  • 20
    salary cap'in istenildiği gibi bükülmesini sağlayan sistemle daha çok kan kaybedecek organizasyonun playoff ayağı. salary cap'i aştırmayacaksın arkadaş. aşan vergi ödermiş yok lüks vergisine girermiş..ç çok afedersiniz ama hasiktir ordan. golden state gibi bir takımı kurmak için 100 milyon dolar salary cap'in yanında 100 milyon dolar vergi de öder takımlar.

    sonra da golden state zaten baştan şampiyon, yok takımlar arasında çok dengesizlik var diye ağlarlar. amerikan futbolu nba'den kat kat daha popüler bir lig ve tek bir takım bile salary cap'i aşıp transfer yapamıyor. sen nba'de gsw gibi takımların kurulmasına izin verirsen daha çok düşer izlenme oranları.

    bu playofflardan ne bekleniyor allah için? doğuda milwaukee en iyi takım ama brogdon'ın sakatlığından sonra allah'a emanet guard rotasyonuyla oynuyor ve ileri safhalar için daha çok tecrübesiz. toronto için harika bench'i var deniyordu, siakam ilk 5'e girince ortalamadan hallice oldu. doğuda hala boston en iyisi.

    batıda gsw'ye karşı gelecek takım var diyenler, hele hele bu takım houston diyenlere bir tarafımla gülüyorum.

    şampiyon ekim ayından belliydi. geçiniz efendim.
  • 21
    doğu'daki yarı final eşleşmeleri şu şekilde:

    bucks(1)-celtics(4)
    raptors(2)-76ers(3)

    bucks ve celtics rakipleri pistons ve pacers'ı süpürerek geldi. toronto ve philly ise 5 maçta rakiplerini elediler.

    batı'da ise şimdiye kadar sadece rakibi thunder'ı 5 maçta eleyen portland yarı finale ismini yazdırmış durumda. henüz belli olmasa da ordaki muhtemel eşleşmeler de aşağıdaki gibi olacaktır:

    warriors(1)-rockets(4)
    nuggets(2)-blazers(3)

    warriors ve rockets serilerinin 5. maçlarına çıkacaklar ve muhtemelen ikisi de rakiplerini 4-1'le geçip birbirlerine rakip olacak. en muamma olan ise denver-san antonio eşleşmesi. seri şu an 3-2 denver lehine ve 6.maç texas'ta oynanacak. pop muhtemel son playoffunda bi geri dönüşe imza atar mı bilinmez. zor mu? evet ama kesinlikle imkansız değil.

    erken final tabi ki warriors-rockets arasında olacak. geçtiğimiz sene chris paul sakatlanıp harden da o'nun yokluğunda tuğla atınca rockets seriyi rakibine vermişti. intikam istiyorlar.

    alev alev yanan lillard takımını rakibi fark etmeksizin konferans finaline çıkartacaktır. diğer taraftan gelen rakibi ise kanımca %60-70 ihtimalle warriors olacak. rockets da gelse konferans finali muhtemelen portland için yolun sonu olur ve rakibi nba finali'ne çıkar.

    doğu'da bucks'ın celtics'e 2 maçtan fazl vermeyeceğini düşünüyorum. griffin'siz bir pistons'ı süpürmeleri şaşırtıcı değil ancak bu seride bile giannis yaklaşık 30-35 dakika arası süre aldı. 40 dakikalara çıktığında boston'ın hiç şansı yok. raptors-sixers ise çok zor eşleşme ancak kawhi faktörünün belirleyici olacağını ve doğu finali'nin raptors-bucks arasında olacağını, bucks'ın da finale çıkacağını düşünüyorum.
  • 22
    portland trail blazersın konferans yarı finaline çıktığı play off'lar.

    şimdi şöyle ilginç bir durum var: biz bu takımın maçlarını enes kanter denen gereksiz ötesi, boş şahsiyet sebebiyle seyredemiyoruz. kendisi new york knicks forması giyerken sıkıntı olmuyordu ama portland final görürse nasıl olacak?

    buna kesinlikle bir çözüm bulunması lazım diye düşünüyorum. sadece nba play off'ları için s sport alan insanlar var. sansür mü uygulanır, top bu çöp tenekesine geldiği zaman başka bir isim mi söylenir nasıl olur bilmiyorum ama merak ediyorum açıkçası.
  • 25
    olabildiğince maçları izlemeye çalışıyorum. gsw'nin şansı kafamızdakinden daha az olsa da yine çok yüksek. kaybettikleri 2 maç çok kafa karıştırmasın. ilk kaybettikleri maç net bir kaza maçı ikincisi de clippersın takım olarak azması ile alakalı.

    ancak bana göre gsw'yi eleyebilecek net 2 takım var. bucks ile houston. houston'da capela çok efektif gözükmese de (galiba sakatlığı var) baya iyi durumdalar. bucks'ta açıkçası korkutucu geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın