• 1
    2022 dünya kupası eleme grubu'nda hollanda ve norveç'i mağlup eden a milli takım'a, türkiye futbol federasyonunun maç başı 100’er bin euro prim dağıtması olayıdır.

    öncelikle dağıtılan parada değilim. para milli takımın bütçesinden karşılanıyor ama özellikle pandemi sebebiyle amatör futbol tamamen bitmişken bu para amatör futbola ve ülke futbol altyapısına yatırılamaz mıydı? zaten yılda milyon dolarlar kazanan futbolcular milli görev için grup maçlarında bile akıl almaz primler alıyorlar. hadi dünya kupasına katılırlar ve prim alırlar amenna ama iki maç kazandı diye oyunculara bu kadar para verilir mi?

    o halde geçtiğimiz yıl avrupa uluslar ligi’nde küme düştük. oyunculara neden ceza kesilmedi?

    ülke tepeden tırnağa adaletsizlikler ülkesi oldu. zengin daha zengin fakir ise giderek daha fakir oluyor.

    geleceğe yatırım sıfır! altyapıya ve gençlere yatırım sıfır! para hep daha çok kazananların elinde toplamıyor!

    tebrikler tff, tebrikler bizim çocuklar!
  • 4
    salgın sürecinde millet işini kaybetti. her gün yüzlerce kişi vefat ediyor. herkesin psikolojisi yerle bir olmuş durumda.

    futbolcuların emeğine gram lafım yok ama sanki dünya şampiyonu olunmuş gibi ne primi bu kardeşim?

    sorsan hepsi ay yıldız, vatanım, türkiyem diye geziyor. bu paraya hangi futbolcu itiraz etmiştir? cidden varsa merak ediyorum.

    inanılır gibi değil.

    edit:imla.
  • 5
    https://ajansspor.com/...-750-bin-euro-567684 bu haber salim manav'ın haberi yani güvenilir bir gazetecinin haberidir.

    milli maçlarda milli görev, "vatan millet sakarya" edebiyatı yapıp prim almaktan geri durmayan "bizim çocuklar"ımıza helal olsun.
    30 mart 2021 türkiye letonya maçı sonrası bu ciddiyetsiz topçuların maçını bir daha izlemeyeceğime karar vermiştim bu prim haberinden sonra isabetli bir karar verdiğime emin oldum. milli maçlar sadece zaman kaybı. çünkü ne milli ruh var ne de ciddiyet. "çok saygıdeğer bizim çocuklarımız" prim için oynuyorlarmış sahada da bunu kanıtladılar.
  • 9
    neden futbolcu yetiştiremiyoruz sorusunun işte cevabı burada, biz de bu paralar nereye gidiyor diyorduk. 2021 yılında altyapılara ayrılan bütçe ne kadar acaba.

    2016'da milli takımda yaşanan prim olaylarının neden bu kadar çok yıprattığı şimdi daha çok açık. hani bu forma kutsaldı, böyle para veriyorlarsa ben her maç alpay'ın marş söylerken büründüğü ruh ile oynardım.

    gerçekten inanılmaz bir para. futbolcu isterse bu parayı alsın hayır kurumuna vs versin hiç hiç önemli değil isterse araba alsın yine önemli değil. tff'ye sormak lazım bu parayı neden verdiğini.
  • 11
    bu talan düzenine alet olan, faydalanan ve arpası kesilmesin diye susan kim varsa allah cezasını versin. yazıktır günahtır. ulan hiç mi vicdan yok be. ne primi lan bu. şimdi desem senin benim cebimden çıkan parayı dağıtıyorlar. karşılığında derler ki yok tff nin geliri sponsor vs geliri. lan ben ilgilenmesem, izlemesem, yapmasam etmesem kim tff ye gelir sağlar armut? benim üzerimden para kazanıyorsun ! sanki dünyanın en başarılı federasyonusun da imaj gelirin var ! o parayı alanı da vereni de bu düzeni kuranı da milli takımda prim kovalayanı da allah bildiği gibi yapsın. her şeyi geçtim ilaç parası diye kampanya kampanya dolaşan küçücük bebeklerden de mi utanmıyorsunuz ?

    #primcocuklar
  • 12
    amk bu "yerli ve milli" klişesi bir tek biz, halka gelince mi tl olarak işliyor canım ülkemde? bize de avrodan verin maaşları o zaman yönetici koltuğunu dolduranlar! yav vermeyi geçtim bari pariteyi sabit tutun da anamız daha fazla ağlamasın sizin yüzünüzden! her gün fakirleşmekten bıktık artık!

    bu nasıl bir ülke ya! millet evine ekmek götüremiyor, kaç milyon insan pandemi nedeniyle ölümle yaşam arasında sıkışıp kalmış sen kalk üç maçtan ikisini kazandı diye adam başı bir trilyon para ver. hiç oynamayan adam bile 500 bin tl almış. yav ne desek boş ne söylesek tesiri yok ama söylemezsek içimiz rahat etmiyor. bu parayı verenlere de bu parayı alanlara da çok şey söylenmesi gerekiyor. herkesin buna tepki göstermesi gerekiyor. bu kadar beleş paraları dağıtıyorlar ama bunlar senin benim vergilerimden alınan paralar. cebinden verselerdi bizi enterese etmezdi ama bu ülkenin parasını bu kadar boş beleş işlere harcamak aymazlıktır. hele de hiç olmadığı kadar muhtaç olmuş insanlar söz konusuyken. gerçekten yazık ediyorlar bu ülkeye.

    bir de her milli maç öncesi vatan millet sakarya edebiyatı yapıp sonra da paraları götürüyor bu "milli" oyuncularımız! ne güzel ülke değil mi ama! sanki kupayı kazandılar yaa beylerimize ona istinaden avro cinsinden yüklü miktarda para veriyoruz.

    bu ülkede "yerli ve milli" diye birileri amuduyla götürüyor ama gerçek yerli ve milli olanlar ise hak ettiğinin çok çok azına razı bir şekilde hayatını sürdürmek zorunda kalıyor. ben böyle yerliliğe de milliliğe de hayır diyorum. sade bir "insan" olarak bu yapılanları yerli ve milli edebiyatıyla geçiştirmenin milleti avutmaktan başka bir halta da yaramadığını biliyorum.

    umarım içlerinden karakterli bazı oyuncular çıkar da bu paraları gerçek ihtiyaç sahiplerine dağtır. ancak bunu diyebiliyoruz. gerçek demokrasi olsaydı zaten o parayı gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olurduk güzel ülkemde!
  • 14
    midemin bulandığı prim. gerçekten yazık çok yazık bu millete! uyduruktan iğrenç bir slogan bul, 3 maçta iki galibiyet alıp milleti afyonlaştırıp sıkıntıları unuttur sonra da milletin yastık altındaki paraları top tepenlere ver! gerçekten kanıma dokunuyor kanıma! hayatım boyunca taş bile taşısam kazanamayacağım paraları mert 2 maçta kulübede oturarak kazanıyor! o kadar iğrenmeye başladım ki bu düzenden!
  • 16
    kendi payıma hakkımı helal etmediğim para.

    ekonominin sadece belirli zümreye çok iyi, kalan kitleye ise çok kötü olduğu gerçeğini kanıtlar nitelikte bir cömertlik örneği. yahu milli duyguyu armayı formayı geçtim de bari böyle bir dönemde yapmasaydınız. üstelik millete döviz ve altın bozdurun çağrısının yapıldığı bir haftada 3 maç oynadılar diye futbolculara döviz dağıtmak tam da ülkenin özeti.
  • 17
    maaşı olmadığı için sokaklarda yanına çocuğunu alıp "artık yemeğiniz varsa verebilir misiniz?" diye dolaşan, çeşitli devlet kurumları önünde açlıktan kendini yakan insanlar varken, cayır cayır audilere, mercedeslere binenlerin, devletin kaynaklarını kullananların, devlet işlerini peşkeş çekip aldığı rüşvetle arabasında uyuşturucu kullananların ülkesinde dağıtılan primdir.
  • 18
    "paramız var ki veriyoruz" ve "itibardan tasarruf olmaz" diye savunulması olası olaydır. spor da birilerinin şahsi itibarı ve de lüksü oldu çünkü ülkede. benim de milli takıma son yıllarda profesyonel gözle bakma sebebim kafamda tasdiklenmiş oldu böylece, "bizim çocuklar"a falan çok da gerek yok. pandemi ödeneği veremediği, yeterince aşı getiremediği, ve yine kongreler dolusu "itibar"dan tasarruf edemediği için bölük pörçük yasaklarla hastalığın önüne geçemediği gibi fakirliği de salgına çevirenler aynen devam edecekler, o da bununla direkt bağlantılı bir konu.
  • 19
    https://twitter.com/...703643533742086?s=19

    utanç verici bir durumdur. bu parayı isteyen veya verilince pişkin pişkin kabul eden herkese yazıklar olsun. böyle şeyler genelde birkaç gün konuşulup unutulur ama keşke sağlam bir kamuoyu oluşsa da bu prim mevzusu komple kaldırılsa, istemeyen de gelmesin kardeşim zorla değil ya illa bulunur ay yıldızlı formayı giyecek birileri.
  • 22
    vatandaşlar tarafından değil müşteriler tarafından eleştrilebilecek hadise. futbol hükümetle çok iç içe diye mi bilmiyorum ama tff'nin özerk olduğu unutuluyor. yani tff harcadığı bütün parayı kendisi bulmakla yükümlü.

    benzeri konuları milli takım hoca maaşlarında da konuştuk. tff bağımsız bir kurum, istediği parayı istediği kişiye verir. bir şirketin yılbaşı primden veya ceo'suna verdiği ücretten bir farkı yok. özetle burada bir skandal yok arkadaşlar.

    tabi ki de burada bu yazıyı bitirmeyeceğim. ben başkasının yerinde olsam kendime sunacağım ilk argüman devlet kurumların tff organizasyon veya takımlarına sponsor olması olurdu. bunun cevabı bir soru aslında: neden? neden bir devlet bankası eğlence sektörün bir elemanına sponsor olur? ya da devlet neden futbol'un batmasını hep engellemeye çalışır. futbol "batmak için çok büyük" bir organizasyon mudur? eğer futbolun batması engellenmesi gerekirse, neden bu kadar para harcadığı organizasyonu denetlemez?

    ben büyük alan kaplayan devleti çok beğenen bir adam değilim. türkiye sosyal devlet olgusu bozulmuş, regülasyonlarlarını uygulamayı unutan ama buna rağmen yüksek vergi alan (bir de dolaylı vergi) ve piyasa da kocaman yer kaplayan yozlaşmış bir devlet yapısına sahip. yine de bu tff'nin veya topçuların sorumluluğu, sorunu değil. bu noktada vatandaş olmaya başlayabiliriz ama muhatap tff olmaz herhalde.
  • 23
    bu saatten sonra hiçbir futbolcu vatan millet edebiyatı yapamaz.

    federasyonu böyle yönetilken ülke nasıl yönetiliyordur yorumu size bırakıyorum.

    milli forma, her futbolcunun ülke vatan millet değerlerini gözeterek terlettiği bir formadır. bu prim meseleleri hem halkın futbolcularla bütünleşmesine engel olur, hem de ülke futbolunun gelişmesine engel teşkil eder.

    çok yanlış bir uygulama olmuş.
  • 25
    tam olarak yeni türkiye gerçeğine yakışır bir olay. 1,5 senedir altyapıdaki çocuklara destek olma, amatör sporculara destek olma, seyircisiz oynanan gelir kaybı yaşayan futbol takımlarına destek olma, her şeyi geçtim düz esnaf halı saha sahiplerine bile destek olabilecekken destek olma ama "bizim çocuklar"ı galibiyet primine boğalım.

    çıkar yarın bizim parayla pulla işimiz olmaz bu milli meseledir kardeşim derler, herkes de konuyu kapatır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın