sanırsam melih şabanoğlu'nun ta kendisi. galatasaray sözlük'ün yeni transferi, hoşgelmiş ağabeyimiz.
2
bekledik bunu çok bekledik. sözlüğün flaş transferidir. hoşgelmiştir.
3
sözlüğe katılmasından büyük mutluluk duyduğum değerli büyüğümüz. yazacaklarını merakla bekliyorum.
4
yaşayan en güzel galatasaraylılardan biri. ayrıca galatasaray tarihinin şu anki ve sonraki nesillere aktarılmasında en önemli pay sahiplerinden biridir.
galatasaray, kendisini yücelten kişilere hak ettikleri değeri vermesiyle bilinen bir camiadır. umarım sözlük olarak bu üstadımıza gereken değeri verebiliriz.
5
işte gerçek galatasaraylı, sözlüğe katılmasını en çok beklediğim ve çok sevindiğim güzel insan. hoşgeldin diyor ve bir zamanlar sorduğum soruyu tekrarlıyorum kendisine; tt arena'nın çatısı yapılacak mı?
6
galatasaray'a ait her bilginin tam göbeğindeki isimdir melih abi. hoş gelmiştir, onu takip etmekten keyif alıyoruz,umarım o da burdan keyif alır..
7
sadece galatasaray tarihiyle ilgili değil; diğer takımların da tarihleriyle alakalı çok değerli bilgileriyle bizleri aydınlatan ağabeyimiz. hoşgelmiş.
8
herkesin örnek almasi gereken muhtesem bir yazardir. gayin-sin'de yazdigi yazilar ve essiz mac analizlerini bir suredir kaybetmistim. sim kendisi seref vermis aramiza katilmis, bundan daha guzel bir haber olabilir mi?
o enfes yazilarini sabirsizlikla bekliyorum.
9
melih şabanoğlu başlığında kendisinin davet edilmesini önermiştim, sözlüğe gelmesi bence çok yerindedir. hoş gelmiş sefalar getirmiştir.
10
tahminimce futbolu olabilecek en edebi ve düzgün dille yazan insandır.hoşgeldin abi.burada da bol bol yazman dileğiyle...
11
güzel insan, büyük galatasaraylı. kendisine de söylediğim gibi, yazarlığının sözlüğümüze büyük değer katacağı inancındayım. hoşgelmiştir.
12
twitter'daki girdilerini burada daha derli toplu yazacağını ümit ettiğim güzide galatasaraylı
13
kendisini burada görmekten dolayı fazlasıyla mutlu oldum.
hoş gelmiş, sefa getirmiş.
14
galatasaray spor kulübünün tarihi hakkında engin bilgilerini burada paylaşacak olması beni mutlu etmiştir. sözlüğe hoşgelmiştir, sefa getirmiştir.
15
sözlüğe gelmesine en çok mutlu olduğum ünlüdür
16
sözlükteki liselilerin sayısını artıran abim. hoşgeldin melih abi, twitterda yazdıklarını burada kısaltmaya gerek duymadan içinden geldiğince yazman hepimizi sevindirecektir.
17
şüphesiz ki sözlüğün en büyük transferi, türkiye'de futbolun en akil adamlarından biri. hoş gelmiştir.
18
genç nesile galatasaray tarihini en güzel şekliyle aktarabilecek ender insanlardandır melih abi. hoşgelmiştir sefalar getirmiştir
19
sözlüğe gelmesiyle beni inanılmaz mutlu etmiş değerli ağabeyimiz.
yazdıklarını okuduk, yazdıklarıyla hem galatasaray'ın tarihini daha iyi öğrendik, kendisini daha çok sevdik.
hoş geldin abi.
20
sözlüğe gelişinden dolayı mutluluğumu tarif edemiyorum.birkaç günlük iş seyahati dolayısıyla sözlüğe giriş yapamamıştım.16 mayıs rizespor galatasaray maçı başlığına yazılmış entryi okuduktan sonra yazarın kim olduğuna baktım ve yüz ifadem aynen şu şekilde oldu: http://e1204.hizliresim.com/w/q/4r4qx.jpg
hoş geldin aramıza melih abi.
21
sözlüğe 'ünlü' isimler yakışmıyor/torpilliler diye ağlayanlara ilk kapağı vermiştir.
sozluge cok sey katacagina emin oldugum bir abimiz.
23
son zamanlarda sözlüğe ünlü transfer etmece furyasında, sözlüğe katılmasına dair içimde bişeyler kıpırdanmasına sebep olmuş tek ünlü. henüz daha 12 entry girmiş lakin yazdıkları sözlüğe çok şey katacağının ispatı niteliğinde adeta.
kendisi benim gözümde türk futbol tarihi için bilir kişidir.
24
kendi başlığıma yazmak gibi bir yolu tercih ettiğim için çok özür dilerim. öncelikle şunu söylemek isterim ki hakkımda yazılanları okumuyorum. daha doğrusu okuyamıyorum. (utangaçlık diyelim buna.) bu nedenle bir savunma değil burada söylenecekler. sadece naçizane niçin burada olduğumu biraz açıklamak istiyorum.
buradayım çünkü bunun ilk nedeni lig radyodaki gayın-sin günlerinden beri programı takip eden sevgili ünal arslan'ın beni sözlüğe davet etmesiydi. her ne kadar ünal arslan'ı gerçek hayatta hiç tanımasam da çok değer verdiğim ve saygı duyduğum galatasaraylı kimliğiyle beni her zaman çok etkilemiştir.
ikinci neden ise "söz uçar yazı kalır"a fevkalade inanmam.
şöyle. dönemsel olarak yoğunluk dereceleri farklı olsa da hemen hemen 1994'ten bu yana galatasaray tarihi (galata sarayı acemioğlan mektebi, mekteb-i sultani, galatasaray lisesi ve galatasaray spor kulübü) en önemli hobim olageldi. bu da ister istemez bir birikimin oluşmasına neden oldu.
mizaç olarak sadece akademik bir yayın yapabileceğim için bu birikimi bugüne dek kitaplaştırmam (henüz) mümkün olmadı. düşüncem o ki, format olarak galatasaray sözlük bende hasbelkader oluşan bu birikimi yazıya dökmek için çok iyi bir mecra. o nedenle buradayım ve kendi adımla buradayım.
bu arada belirtmek istediğim başka bir şey daha var. tarihle yakından ilgilenenler tarihte mutlak doğru bir bilgi diye bir şey olamayacağını hemen öğrenirler. bunu ben de öğrendim. tarihe akademik olarak bakmak her şeyden önce dogmatik olanın (ki buna "bilgi" de dahildir) sorgulanmasını gerektiriyor. ben de galatasaray tarihine bakarken ilk olarak önümüze konulan bilginin ne derecede doğru olduğunu sorgulamaya gayret ettim şimdiye dek. söylemek istediğim şey aslında şu: mesele taraftarlık olunca elbette işin içine bir duygusallık karışıyor. bu da tarihi anlamda lejander diyebileceğim efsane tarihçeler ortaya çıkarıyor.
ben bu ekolden değilim. o nedenle bazı maddelerde o güne kadar bilinen birçok şeyin hilafına bir şeyler yazdığımı görürseniz sakın şaşırmayın. (mesela kulaksızzade galip bey maddesi.) amacım birilerinin söylediğine yanlış demek değil. sadece hakikatin ortaya çıkmasına biraz katkıda bulunmak.
bir de naçizane gelecek kuşaklara en saf bilginin miras bırakılmasını sağlamak gibi bir misyonumuz bulunduğunu da düşünüyorum.
sözümü tarih boyunca galatasaray'ın en temel değerleri olan üç karakterinin altını çizerek tamamlayım. galatasaray'ın birinci özelliği dayanışmacı kültürüdür. (bunun nedenleri hakkında bazı düşüncelerim var, ama bundan söz etmek için bu yazının amaçları dışında.) galatasaray'ı galatasaray'ı kılan ikinci özellik ise ironi, ya da diğer deyişle kara mizâhtır. en temel üçüncü karakterimiz ise kartezyen (descartes'tan hareketle) felsefedir. yani rasyonalizm. bunun anlamı her şeyi ve her bilgiyi önce sorgulamak, sonra analiz etmektir.
son zamanlarda maalesef galatasaray'ın son iki karakteri ihmal edilerek sadece dayanışmacı kültür ön plana çıkarılıyor. bu ise net anlamda mikro milliyetçiliktir. bu milliyetçilik uzun vadede galatasaray'ın bütün değerlerine büyük zarar verir. (unutulmaması gerekiyor ki fenerbahçe cumhuriyeti'ne uzanan yol da mikro milliyetçilikle başlamıştı.)
yazdıklarımı bu paradigma eşliğinde değerlendirirseniz çok mutlu olacağım.
25
baya döktürmüşsünüz şöyle yazacağım böyle yazacağım diye ---> (bkz: #935601)
millet de gaza gelmiş, "ooo büyük transfer", "abi hoşgeldin", "çok sevindik", "bilir kişi"
ancak azalarak değil direk bitmiş? yalnızca 13 entry..