resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3477
    5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçında rezalet ötesi bir top oynamıştır.

    mertens kaç kere topu alıyor ayağına kerem'e koşacağı yeri gösteriyor kerem lütfedip 5 saniye sonra koşuya başlıyor ama o sürede defans bunu görmüş o bölgeye koşuyu atmış oluyor. sanki süperstar olan mertens değil de kendisi. mertens artık yalvaracak kendisine "lütfen koş" diye. sürekli top eziyor, adam koşacağı yeri bile gösteriyor koşmuyor, topu kaybediyor takip etmiyor. çok savruk durumda. acilen toparlanmalı. bu takıma vereceği hala çok şey var. ancak geçen seneki gibi artık bir tek kendisinin ayağına bakmıyoruz, dolayısıyla süperstar gibi takılmaktan çok acil vazgeçmeli.
  • 3479
    vaktim olsaydı buraya uzunca bir analizini yazardım ama sanırım marcao'yla yaşadığı problemi ve bugünlerdeki psikolojisini yanyana getirirsem bir çok kişi anlayacaktır.

    kerem'in en büyük korkusu hor görülmek, ikinci plana atılmak ve değersiz hissettirilmek. başakşehir döneminde de benzer hikayeler var. mertens, seferovic, torreira vs derken sahne ışıkları üzerinden kalktı ve bu oldu. teknik değil bir mesele değil, iyi bir psikiyatrist rahatça çözer.
  • 3480
    5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı sırasında hakkında yazılanlara bakıyorum da 3 maçta 3 top kaybı gibi şeyler dahi yazılmış.

    bakın böyle bir ortamda messi olsa ne yazar. futbol oyunu içinde dünya çapında futbolcular dahi her maçında birden fazla top kaybı yapar.

    formsuz diyebiliriz de böyle adeta hata yapmasını bekler gibi takip edilmesi enteresan. eleştirenler kendi iş hayatlarında hiç hata yapmıyorlar mı acaba.

    geçen sene olmasa küme düşecektik. 2014-15 şampiyonluğunda muslera neyse 2021-22 içn de kerem odur benim gözümde.

    yetenekleri açık ve süper ligde henüz 1 tam sezon geçirmiş futbolcumuz. kendisini eleştiren zihniyet muhtemelen 2 hatalı golünde muslera'yı da göndermek isteyecektir. emre akbaba bunlar yüzünden alanya'ya gitti. orada rahat rahat gol asist yapan çocuk burada baskı altında kalınca yeteneklerini ortaya koyamıyor. aynı şeyler morutan ve mostafa mohammed için de geçerli. görüyoruz fransa'da yaptıklarını.

    kerem'e gelince iyi futbol iyi futbolcular ile oynanır ve kerem de iyi futbolcudur. hadi ligde yaptıklarını bir kenara koyalım. daha 6 ay önce önce rusya'da 3 puanı söküp alan ve sonra nou camp'ı sallayan da kendisidir.

    yedirmeyiz.
  • 3482
    okan hoca kendisini yanlış kullanıyor, kaleden ne kadar uzaklaşırsa o kadar verimsiz oluyor kerem. en verimli olacağı mevki 4-3-3'ün sol veya sağ içi, şu an oynadığımız sistemde ise 4-2-3-1'in kenar oyuncusu oluyor, çizgiye de ne kadar yaklaşırsa o kadar verimsiz oluyor buraya kadar her şey kabul fakaaaat...

    ne kadar istemediğin mevkide oynatılırsan oynat büyük takımda sahaya çıktığında bu kadar pas hatası ve top kaybı yapabilme lüksün yok, olamaz! 2. yarı* takım 10 kişiyken bile rakip yarı sahada daha fazla oynadı sebebi ilk yarıdaki top kayıplarının aza indirilmiş olması. büyük takım oyuncusu olmak büyük sorumluluk getirir sözü bu durumu da kapsıyor. saha içinde isteğini, arzusunu, sorumluluk almasını beğeniyorum ancak artık kendisini bulunduğu role adapte edebilmeyi de öğrenmeli, daha yaşı genç.

    önceki senelerde taylan ve berkan'a yapılan değersizleştirmenin kendisine yapılmaması adına bir süre yedeğe çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • 3484
    hatırlatma:
    aşık olduğumuz bu camianın futbol takımını geçen sezon küme düşmekten kurtaran sporcumuzdur.

    medya yüzünden; marcao kavgası, yüz mimikleri(?) , van aanholt ile antrenman tartışmasını köpürtüp sürekli kendini eleştirmek için hazır olan taraftarı performansıyla tekrar susturacaktır.

    bu yılki performansını düşük bulsam da, elimizdeki böyle bir değeri hiç edilmesi inanılmaz mantıksız
  • 3485
    (bkz: 5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı)maçının en kötüsü.
    bu performans düşündüğünü biraz incelemek lazım.
    evet kerem'in kişisel performan düşüklüğü var.
    ancak oyun ile de bağlantılı bu düşüş.
    geçen yıl sürekli kanattan içeriye girip kaleyi yokluyor, golleri pes peşe atıyordu.
    bu sene oyun formatina da uyum sağlayamadığıni düşünüyorum.
    hatta sezon başında kanat forvet konusmalari da olmuştu.
    kerem'in özellikleri arasında çizgiye inip orta yapmak gibi bir oyun anlayışı yok.
    bu yüzden oyun içerisinde ne yapacağıni bazen unutup iki oyun arasında gidip geliyor ve bu da vereceği kararın doğru olmamasina sebep oluyor.
    bu oyun sisteminde garry rodriguez muthis iş yapar mesela.
    ya da trezeguet....
    velhasıl bu oyun formatında kerem maalesef yakın zamanda yeni nesil ömer bayram olarak karşımıza çıkacak gibi duruyor.
    hoca nasıl bir karar verir, kerem ile yollar mi ayrılır, oyun formati mi değişir o yakın zamanda belli olur.
    kazandığın sürece sorun olmaz.
    ama kaybetmeye başlarsak terim' i harcayan bu kulüp diğerlerine neler yapmaz.
  • 3487
    topu ne zaman ayağına istemekten vazgeçip, boş alanlara doğru koşular yapıp hemen alan açıp hem de hızıyla topla buluştuğunda ne kadar etkili olacağını tekrardan idrak edebilirse belki etkili olabilir.

    aksi takdirde mantalitesi ile ilerlemesi gerçekten zor.

    tekrardan kendini bulmak istiyorsa eğer 17 nisan 2021 göztepe-galatasaray maçında kendisini tekrar tekrar izlesin.
  • 3489
    2021-2022 sezonunun takımımız adına kahramanı. 2022-23 sezonunda performansını arttırmak istiyorsa kendi mevkisinde fark yaratan diğer oyuncuların neler yaptığını izleyip ders alması gerekiyor. zeki bir arkadaş olduğu belli ama hala gelişmesi gerektiğine önce kendisi inanmalı yoksa geçen seneki boşlukları falan bulamaz bu sene, kızağa da çekilir maalesef.
  • 3490
    5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı gösterdi ki kendisi varken 11 kişi oynamamız bizim için çok daha dezavantajlı. "top kaybetme makinası" olarak adlandırıyorum artık kendisini. 10 kişi iken top kayıplarımızın çok daha az olmasının ana değil tek sebebi kendisidir. bir an önce futbol oynamaya başlamalı aksi taktirde ben her maça 10 kişi başlamaya razıyım.
  • 3491
    geçen sezonun kahramanı falan değildir. bir oyuncu takımda kahramanlaşıyorsa eğer o takım ligi 13. sırada bitirmez. futbol takım oyunudur ayağına aldığı 40 topun 28 tanesini ezip, 6 tanesini yan pas verip kalanıyla da 1-2 hareket yaparak kahraman olunmuyor. bütün takım efor sarf edip kaptığı topu bu kadar hoyratça harcayan oyuncu takıma faydadan çok zarar verir.

    kerem bir süre dinlendirilmeli yerine oğulcan veya emre kılınç oynamalıdır. 3-4 maç kesik yerse belki o suratındaki hiçbir şeyden memnun olmayan ifadesi biraz değişebilir. burası galatasaray kimse kendini takımdan önde göremez.
  • 3495
    nasil ki geçen sene takımın en iyisi diye övdük bu sene takımın en kötüsü diye yerdiğimiz oyuncu.

    pas hataları herkesin gördüğü olumsuzluklardan ancak buna ek olarak kerem üretemiyor, üretemedikçe de klasik çalım numaralarına başvuruyor ve sonuç berbat.
    takımın genel enerjisini bozuyor. kreatif katkısı hiç yok. geçen seneki performansını ezberleyen rakip defanslara yeni numaralarla gelmesi lazım.

    okan hoca tarafından biraz dinelendirilmesi gerek.

    yerine ya yeni transfer ya barış alper ya da leo sachanın, sacha yunus'un, yunus'da kerem'in yerine.
  • 3497
    bundan 2 hafta önce kerem ile ilgili fikirlerimi şu şekilde yazmıştım. (bkz: #3434847)

    "geçen sene kerem nasıl geliştiyse bu senede gelişir ki beni ciddi şaşırtan bir oyuncu oldu. ancak keremin set oyununu ögrenip oyunu olgunlaştırmasını beklerken şampiyonluk giderse kimse şaşırmasın. kerem inadından vazgeçip iyi bir sol açık almak bizi şampiyon yapacaktır. kerem yeri gelir forvet arkası, yeri gelir yunusla değişmeli, bazende sol açık oynayacaktır lig uzun maraton ama kereme güvenip yola çıkarsak yolda kalırız.

    bakın oyuncu kötü demiyorum ancak ben yetenekten ziyade sisteme güvenen biriyim ve sistemin en işlemeyen çarkının kerem olduğunu düşünüyorum. gol atıp asist yapması bunu değiştirmeyecek çünkü öyle top kayıpları ve karar hataları yapıyor ki öyle 1-2 haftada düzelecek şeyler değil bunlar."

    haklı çıktığım için gerçekten üzgünüm, ama son olarak 5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı yine keremden aynı işler aynı sonuçlar geldi hatta 10 kişi kalıp kerem çıkınca takım daha iyi oynadı. isteyen buna tesadüf, rakip takım hocası kötüydü diyebilir ama gerçek olan kerem ile her maç bakın 10 değil 9 kişi oynuyoruz. kaybettiği toplarda geri dönmeyince hem hücum bitmiyor, hem de savunmada eksik yakalanıyoruz. kerem bir süre dinlenmeli, destek almalı.

    ülkemizde "destek almalı" kelimesi kullanıldığında karşıdaki insan hastaymış gibi düşünülüyor ancak 3 senedir destek alan biri olarak bu destek daha iyi kararlar vermenizi sağlar, özgüveninizi yükseltir, baskıdan etkilenme seviyenizi düşürür. vücut dili uzmanı değilim ama bir sorun olduğu aşikar.

    son sözüm galatasaray yönetimine, icardi ile uğraşacağınıza sol kanat takviyesi ile uğraşırsanız şampiyon olabiliriz.
  • 3500
    geçen sezonun kahramanıdır. kerem'in gol katkısı olmasa galatasaray geçen sezonu 15-16. sırada bitirirdi. 13. olmakla arasında önemli fark var. gerçek anlamda bir düşmeme mücadelesi vermediysek ve geçen sene sadece çok kötü bir hatıra olarak kalacaksa bu kerem sayesinde oldu.

    bu sezonki performansına dönecek olursak. bal gibi haklı eleştiriler. öyle bir hava var ki sanki ya kerem'i hep gömmek lazım ya da ne yaparsa yapsın eleştirmekten kaçınmak lazım. şu anda sorunlarının tamamı mental. problem neyse bir an önce çözülmeli. kerem'i ben böyle kabul ettim. ritmini buldu mu maç alacak bir oyuncuyken mentali çöktu mü takımı eksik bırakacak kadar kötü oluyor. doğru insan yönetimi ve varsa saha dışı problemlerin çözümüyle kendine gelecektir umuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın