• 1
    gün itibariyle başlayacak olan, son yılların belki de en çılgını olmasını öngördüğüm premier lig sezonu.

    teknik adam bazında top kulüpler arasında muazzam bir rekabet olacak. four four two'nun şu kapağına bakmak bile durumu açıklıyor.

    http://oldtraffordfaithful.com/.../BuYXDm6IAAADHdo.jpg

    kadrosunu koruyan son şampiyon city, daha da güçlenen chelsea ve arsenal, artık daha tecrübeli olan liverpool ve teknik adam faciasının ardından favoriler arasına dönen man united kıyasıya bir şampiyonluk yarışına girecekler... arkalarında ise gücünden hiçbir şey kaybetmeyen everton, hoca değişikliğine giden tottenham ve southampton yeniden devleri zorlayacak performanslar sergileyebilirler.

    son şampiyon ile başlayalım.

    manchester city

    geçtiğimiz sezon en büyük tehditleri man united'ın efsanevi hocası sir alex ferguson'ın emekli olmasının ardından bir nevi fetret devrine girmesiyle şampiyonluk yarışına kafadan rahat başlayan manuel pelegrini'nin ekibi, liverpool ile ligin son haftasına kadar liderlik yarışı verdi. rakibinin kendini aşan performansına ve hatta son haftalarda anfield'da kaybedip liderlikten uzaklaşmalarına rağmen kırmızıların tecrübe eksikliği bir nevi şampiyonluğu onların ayağına getirmişti.
    güç dengelerinin birbirine bu kadar yaklaştığı yeni sezonda ise işleri hiç de kolay olmayacak. şampiyonluğu almaktan daha zoru varsa o da onu koruyabilmek. hem de premier lig gibi bir yarışmada.

    hocaları ve iskelet kadroları tamamen aynı olduğu için oyun anlayışlarında farkılıklar olacağını beklememek gerek. gelenler-gidenler dengesine bakarken daha da güç kazandıklarını söylemek gerek. gönderdikleri oyuncular, kadroda şişikliğe sebebiyet veren, fazla şans bulamayan oyuncular oldu genelde.
    javi garcia - zenit
    jack rodwell - sunderland
    joleon lescott - wba
    costel pantilimon - sunderland

    bunların yerlerini ise çok daha kaliteli oyuncularla doldurdular.

    willy caballero - malaga(7 m sterlin). bu transfer ile joe hart ile ciddi bir rekabet oluşturacak tecrübeli kaleci eksikliklerini doldurdular. rumen pantilimon bu konuda fazla tüy siklet kalıyordu.
    eliaquim mangala - porto(35 milyon sterlin). bu belki de en kritik transferleri. vincent kompany gibi first class bir savunmacının partneri olarak demichelis bu seviyede bir takım için yetersiz kalıyordu. mangala'yı alarak artık o bölgeyi garanti altına aldılar diyebiliriz. bir aksilik olmazsa uzun yıllar için hem de...
    fernando - porto(13 milyon sterlin). sezonun ilk transferi olmuştu kendi adlarına. defansif özellikli bir oyuncu olan fernando, geçtiğimiz sezon takıma katılan fernandinho ile forma rekabetine girecek gibi görünüyor. kadro derinliği için önemli bir takviye.
    bacary sagna - arsenal(bedelsiz). tıpkı gael clichy gibi arsenal'den çok daha yüksek maaş teklif ederek kadroya kattıkları bir bek oldu sagna. takımda halihazırda gayet iyi giden zabaleta varken formayı kapabilir mi soru işareti. ancak muazzam bir rekabete girecekleri kesin.
    frank lampard - new york city(kiralık). bu tamamen piyango bir transfer oldu. chelsea'den yeni kontrat almayarak amerika'nın yolunu tutan efsane, takım aktif olarak ligde yer alana kadar geçecek sürede boş durmamak için bir senelik takım ararken kendini city'de buldu. chelsea taraftarlarının hoşuna gitmeyeceği kesin. ancak city böylesine tecrübeli bir oyuncudan alabileceği kadar faydayı elde etmeye çalışacaktır.

    bu hamlelerin ardından öngörülen yeni sezon kadroları;

    ----------------------------hart(caballero)-----------------
    zabaleta(sagna)---kompany---mangala---kolarov(clichy)
    ----------toure(lampard)-----fernandinho(fernando)----
    nasri(navas)--------------------------------------------silva
    -----------------agüero------dzeko(negredo)---------------

    henüz pre-season çalışmalarında ayağı kırılan alvaro negredo yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacak. dönüşü muhtemelen ilk devrenin sonlarını bulur. hatta bu sebeple oyuncunun şampiyonlar ligi grup aşamaları için verilecek kadroda da yer alamayabileceği konuşuluyor. geçen sezonun sonunu formunun zirvesinde tamamlayan edin dzeko, format değişikliğine gidilmezse ideal takımda kendine yer bulacaktır. bu arada bu seçeneklerin arkasında yakın zamanda yüksek beklenti ve maliyetlerle transfer edilen stevan jovetic de bulunuyor. henüz kendini kanıtlayacak süreleri bulamayan oyuncu için bu sezon farklı olabilir. zaten olmazsa ayrılık da yakındır.

    son sezonun ikincisi liverpool ile devam edelim.

    liverpool

    kırmızılar yıllar sonra yarışa girmekle kalmadı, şampiyonluğu son anda ellerinin içinden kaçırdı... her şeyiyle çılgın bir sezonu geride bıraktıkları kesin. bunda en büyük pay amansız bir tempolu hücum futbolcu oynatan teknik direktör rodgers'ın oyun sistemi olmakla birlikte; bireysellikler de son derece ön plandaydı. bunların içinden ise söylememiz gereken ilk isim kuşkusuz luis suarez. premier lig'de çıktığı 33 maçta 31 gol 21 asist gibi korkunç bir istatistikle takımını şampiyonluğa sürükleyen oyuncu artık takımda yok. takımın en önemli parçalarından birinin ayrıldığı sezonda liverpool'un neler yapacağı merak konusu. onlar bu satıştan kazandığı parayı aynı kalitede bir forvete yatırmak yerine, yıllar sonra dönüş yapacakları şampiyonlar ligini de düşünerek kadro derinliği için harcadılar. oldukça genç ve yükselişte oyuncular katıldı takıma. artacak olan maç sayısı için doğru bir yaklaşım olsa da daha bir sezon önce gareth bale'i rekor ücrete satıp yepyeni takım kurup hüsran yaşayan tottenham örneği de çok taze. hoca faktörü nedeniyle benzer bir fiyasko yaşayacaklarını öngörmüyorum ancak geçen sezonki gibi son ana kadar şampiyonluk yarışında yer almaları da hiç kolay gözükmüyor... yine de bu genç kadronun artık bir yıl daha tecrübelenmiş olması insanda merak uyandırıyor.

    luis suarez'i 70 milyon sterline barcelona'ya satmalarının ardından kadroyu nasıl genişlettiler inceleyelim.

    rickie lambert - southampton(4,8 m sterlin). bu yaz gerçekleştirdikleri ilk transfer, aynı zamanda takıma katılan tek gerçek "tecrübeli" santrafor oldu. 32 yaşındaki oyuncu soton'daki başarılı performansının ardından katıldığı liverpool'da şüphesiz çeşitlilik yaratacak. zira fiziksel gücü, boyu ve tekniği ciddi bir avantaj olan, sırtı dönük oynamayı seven ve gizli bir duran top silahı da olan lambert'in özelliklerinde bir hücumcu yoktu kadroda.
    adam lallana - southampton(27 m sterlin). soton'da dikkatleri üzerine çeken bir başka oyuncuyu daha kadroya kattı liverpool. ingiliz futbolcu piyasasının ciddi anlamda overpriced olduğu düşünülürse bu parayla çok daha iyi oyuncular alabilirdi liverpool ancak bunu söylerken oyuncunun yeteneklerini gözardı etmemek gerekir. kendisi sezona sakat giriyor ve takımdaki yeri de hazır değil. yani sezon boyu formayı kapabilmek için ciddi bir rekabete girecek oyuncu. milli takımla genç yaşta dünya kupasında da şans bulan oyuncu liverpool adına iyi bir yatırım.
    dejan lovren - southampton(22 m sterlin). bu yaz southampton'dan gelen üçüncü oyuncu olan lovren, takımda istikrarlı bir savunmacı arayan rodgers'ın elini güçlendiren bir takviye oldu şüphesiz. aslında nicelik olarak kalabalık bir stoper rotasyonu var takımda ancak martin skrtel'in çileden çıkaracak hataları onun yerine şüphe götürmeyecek bir transfer gerektiriyordu. lovren epl'nin en sağlam savunma performanslarından birini sergilemişti geçen sezon. artık sakho ile birlikte tandemi oluşturacaklar liverpool'da.
    emre can - leverkusen(10,5 m sterlin). bu şüphesiz kimsenin beklemediği bir transfer. rodgers'ın oyuncuyu uzun süredir izlettiği ve beğendiği kesin zira lig biter bitmez oyuncunun kontrat çıkış bedeli çat diye ödenerek transfer edildi. ilk 11'e kafadan girmesi oldukça zor görünse de emre'nin çok yönlülüğü ve epl'ye uygun güçlü fiziği onu özel bir oyuncu yapıyor. bekleyelim görelim neler yapacağını.
    lazar markovic - benfica(22 m sterlin). son zamanda ciddi sükse yapan bir başka genç yetenek. müthiş bir patlama gücü var ve sterling'le birlikte kanatlardan yardırma potansiyelleri oldukça yüksek. lige alışması bence zaman alacaktır. biraz riskli bir transfer gibi gözükse de oyuncu gerçek potansiyeline ulaşırsa herkese adından söz ettirecektir.
    alberto moreno - sevilla(15 m sterlin). kronikleşen sol bek sorununu, son uefa şampiyonu sevilla takımının önemli parçalarından birini alarak çözmeye çalışacak liverpool. önemli bir hücum gücü bulunan oyuncunun savunmada aynı çizgide olduğu söylenemez. ancak katacağı enerjiye şüphesiz ihtiyacı var takımın.
    javier manquillo - atletico madrid(kiralık). satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı bu genç ve potansiyelli sağ bek. yaşlanmaya başlayan glen johnson'ın yerini 1-2 sene içinde alırsa şaşırmam. tabi öncelikle kendini kanıtlayıp liverpool'un bonservisini de almasını sağlamalı.

    bunlara ek olarak divock origi'nin de bonservisi alındı. oyuncu 2014-15 sezonunu mevcut takımı lille'de kiralık olarak geçirdikten sonra takıma katılacak. potansiyelini 2014 dünya kupasında herkes görmüştür herhalde.

    yeni transferlerin yaş ortalaması 23. rickie lambert'i çıkarınca ortalama 21,7'ye düşüyor. kadronun tüm kanalları güçlendirildi hem de oldukça genç ve potansiyelli oyuncularla. ancak en önemli eksik suarez'in yeri dolmadan neler olacak kestirmek güç. liverpool transferi forvet dışında kapattı. forvet için an itibariyle adı geçen oyuncu chelsea'den ayrılan samuel eto'o. ancak kendisi gelse bile ilk onbire değil de alternatif olmaya gelecek gibi duruyor. zira liverpool'un gözünü diktiği radamel falcao, karim benzema gibi oyuncuların maliyeti kulübü çok aşıyor. daniel sturridge santrafora çekilerek onun arkasına daha ucuz yollu bir alternatif bulma yoluna gidecekler gibi. görünen bu.

    edit: işbu entry girildikten sonra liverpool oynadığı ilk hafta maçında da hücumda kısır gözükmesiyle rodgers'ın kararları değişti ve maro balotelli'yi takıma kattılar. 20 milyon euro için oynanabilecek bir kumardı zira o fiyata bu kalitede başka bir oyuncu bulmak çok zor. bakalım oyuncu liverpool'un oyun tarzına adapte olup katkı sağlamayı başaracak mı? ben pozitif bir birliktelik olacağını düşünüyorum.

    yeni sezon line-up'ları;

    ------------------mignolet-----------------
    johnson----lovren----sakho----moreno
    -----------gerrard--henderson-------
    sturridge------coutinho----sterling
    -----------------balotelli-----------------

    chelsea

    geride bıraktığımız sezonu üçüncü sırada tamamlayan mavilerin, bu sezonun en çok güç kazanan ekibi olduğunu söylemek yanlış olmaz. mou'nun dönüşü sonrası yaptıkları sükseli transferlere rağmen çok da başarılı bir sezon geçirdikleri söylenemez. bunun temel nedenleri olarak merkez orta sahadaki kalite eksikliğinin yanında şöyle ligi götürecek bir forvetlerinin olmayışı sayılabilir. bu sezon bu görünürdeki eksiklerini kapatmış görünüyorlar ve artık gerisi teknik ekibin işi. kadrolarının hakkını vererek oynarlarsa şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri konumundalar.

    öncelikle sattıkları oyunculardan çılgın bir gelir elde ettiklerini söylemek gerek. sadece gözü kapalı harcayan bir kulüp değil aynı zamanda oyuncu satıp para kazanmayı, kendi transfer bütçesini yaratmayı iyi beceren bir kulüp chelsea.

    david luiz - psg(43,5 m sterlin)
    romelu lukaku - everton(31 m sterlin)
    demba ba - beşiktaş(5,3 m sterlin)
    lampard - serbest
    eto'o - serbest

    özellikle david luiz'i sattıkları para inanılmaz, böylesine bir teklifi kaçırmadılar. yaşlanan ve kadroda yeri olmayan oyuncuları da elden çıkararak kazandıkları geliri, kadrolarını upgrade etmeye gayet başarılı bir şekilde kanalize ettiler. şöyle bir inceleyelim yenileri.

    thibaut courtois - atletico madrid(kiradan döndü) 3 sezondur atleti'de oynaya oynaya world class bir kaleciye dönüşen kalecilerini artık kiradan çağırarak en önemli hamlelerden birini yaptılar. artık yaşlanan cech'den eldiveni alıp uzun bir dönem bırakmayacak gibi görünüyor.
    diego costa - atletico madrid(33 m sterlin) chelsea, uzun yıllardır dev bütçesine rağmen aradığı forveti bulmakta sıkıntı yaşayan bir takım. andrei schevchenko gibi bir efsanenin eriyip gittiği, en parlak döneminde rekor bir ücrete gelen fernando torres'in trajik performansı... bu tecrübelerin ardından daha dikkatli olmalarını beklerdim zira diego costa, muazzam bir sezonu geride bıraksa da riskli bir transfer. nedenlerim: daha bir sezonluk bir oyuncu olması. üst seviyede kendini daha uzun süre kanıtlamış oyuncular tercih edilebilirdi. ayrıca hiç ingilizce bilmemesi(gerçi takımda ispanyolca bilen mou dahil çok isim var), oyun tarzının büyük takımlara yatkınlığı gibi soru işareti uyandıracak etkenler var. yine de çoğunluğu yanıltıp golleri sıralayabilir, bekleyip görelim.
    cesc fabregas - barcelona(29 m sterlin). yaz transfer sezonunun en büyük bombalardan biri oldu. arsenal'in efsanesinin premier lige mavilerle dönmesi çok kişiyi şaşırttı. ancak orta sahasında kalite eksikliği olan chelsea için her açıdan muazzam bir transfer.
    filipe luiz - atletico madrid(17,5 m sterlin). atleti'nin efsanevi başarı elde eden kadrosunun en çalışkan isimlerimden birini alarak sol bek açığını da kapattı chelsea. zaten iyi bir savunma karakteri olan takıma cuk diye oturacaktır.
    kurt zouma st.etienne(kiradan döndü). geçen sezon kadrolarına katıp kendi takımına kiraya verdikleri wonderkid stoper bu sene rotasyona girecek gibi görünüyor. daha çok kupa maçlarında oynayacaktır ama kendini gösterirse uzun vadede formayı kapacak potansiyel fazlasıyla var kendisinde. akıllı yatırım.
    didier drogba - galatasaray(bedelsiz). kısa sürede arkasında pek çok iz bırakarak buralardan giden drogba gerçek efsanesi olduğu kulübe döndü. muhtemelen takıma abilik yapacak ve skor gereken anlarda her zaman bir silah olarak bekleyecek. sonradan girerek atacağı 5 golü gözümün önüne getirebiliyorum. sezon sonunda da teknik ekibe katılması muhtemel.

    bu arada bunlara ek olarak kaptan john terry de 1 yıl daha sözleşme uzattı.

    --------------------------courtois(cech)---------------
    azplicueta(ivanovic)-----cahill----terry----filipe luiz
    -------------fabregas----ramires(matic)------------
    willian(schürrle)------oscar---------------hazard
    --------------------diego costa-------------------

    yeni sezon kadroları şuanki haliyle böyle olacak gibi. yalnız mourinho'nun bir stoper takviyesi daha kovaladığı biliniyor. adı geçen adaylar miranda ve mehdi benatia. böyle bir hamle gelirse muhtemelen son sezonuna giren terry yedek kalır ve uzun bir dönem boyunca bozulmayacak sağlam bir takım oluşur. eğer bu kadroyla başarı gelmezse mourinho'nun tahtının ciddi bir şekilde sallanması muhtemel.

    arsenal

    geride bıraktığımız sezona çok iyi başlamıştı gunners. uzun bir süre ligi lider götürdüler hatta. özellikle aaron ramsey'nin kendini aşması, mesut'un takıma girer girmez performans vermesi ve iyi savunma yukarılarda tuttu takımı. ancak ilerleyen zamanda ramsey'nin sakatlanması, mesut'un ne olduysa temposunun çok düşmesi fazla etkiledi onları. zirveden uzaklaştılar ve toparlayamadılar ligin sonuna kadar. bu sezona girerken çok fazla transfer yapmadılar ama kalitelerini koruyup özellikle alexis sanchez transferiyle bir tık yukarı çıktılar denebilir. tabi hala herkesin dilindeki dertleri olduğu gibi duruyor. forvet yok... spend some fucking money arsene!

    çok fazla kaybı yok arsenal'in. takımın parçaları içinden ayrılan tek isim bacary sagna. sakatlıklar yüzünden artık takımda yer bulamayan thomas vermaelen ise barcelona'ya satıldı. ayrıca pek işe yaradıkları söylenemeyen nicklas bendtner, lukasz fabianski ile sözleşme yenilenmedi ve ayrıldılar.

    gelenleri incelersek;

    alexis sanchez - barcelona(33 m sterlin). geçen sene real madrid'den kopan mesut'u almaları gibi bu sefer de barcelona'dan kopan alexis'i aldılar. ben mesut'dan daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. her açıdan muazzam bir transfer.
    mathieu debuchy - newcastle(13 m sterlin). city'e kaptırdıkları sagna'nın yerini, milli takımda onu kesen isimle doldurdular. ofansif katkısı onun kadar etkin olmayabilir belki ama doğru bir transfer. faydalı olacaktır.
    calum chambers - southampton(17,8 m sterlin). soton'un kaliteli altyapı ürünlerinden birini de arsenal kaptı. 1995 doğumlu bu velet sağ bek, stoper, ön libero olarak forma giyebiliyor.
    david opsina - nice(3,5 m sterlin). 2014 dünya kupası'nda parlayan pek çok kaleciden biriydi ospina. sczcezny benim pek tutmadığım, hataya meyilli bir kaleci. şimdilik forma onun olsa da ilk hatasında ospina kaleyi alıp bir daha bırakmayabilir. bu fiyata çok iyi transfer.

    görüldüğü gibi az ama öz transfer yaptı arsenal. ancak hala şöyle herkesin içine sinecek bir forvetlerinin olmaması epl gibi bir ortamda 38 hafta boyunca şampiyonluk yarışında bulunmalarını zorlaştırıyor. giroud bana göre faydalı bir oyuncu olsa da takımını şampiyon yapacak bir isim değil. en büyük sıkıntılarından biriyse vermaelen'in de ayrılmasıyla yedek stoperlerinin kalmaması. arsene wenger transfer sezonu kapanana kadar mümkünse orta sahada da oynayabilen bir stoper aradıklarını açıkladı. william carvalho'nun adı geçiyor.

    -------------------sczcesny(ospina)---------------------
    debuchy------mertasacker----koscielny------gibbs
    ----------------arteta-----ramsey-------------------
    alexis---------------mesut-------------cazorla
    ---------------------giroud-----------------------

    manchester united
    sir'ün bırakmasından sonra kabus gibi bir sezonu geride bırakan manchester united, yeni sezona 2014 dünya kupası'nın en başarı hocalarından louis van gaal'i getirerek başladı. ancak bu kadar travmatik bir sezon tecrübe edinen ve bana göre pek çok bölgesinde kalite eksikliği yaşayan takımın şuana kadarki transfer sezonu süreci kötü yönetiliyor. rooney-rvp ve mata içeren hücum hatları dışında herkesin ortak bir şekilde içine sinebilecek bir pozisyonu bulunmayan takım, nokta atışlar yaparak eksiklerini gidermekte sıkıntı yaşadı şimdiye kadar. aldıkları oyuncular da tartışmaya sonuna kadar açık!

    gidenlerle başlayalım,
    nemanja vidic - inter(kontrat bitimi)
    rio ferdinand - qpr(kontrat bitimi)
    patrice evra - juventus(1,3 m sterlin)
    nani - sporting(takas/kiralık)
    ryan giggs - emekli

    takımda miadını doldurmuş futbolcularla yollar ayrıldı genellikle. ancak ilk bakışta göze çarpan, yıllardır takımın savunma tandemini oluşturan ikilinin gitmiş olması. united ise sezonun ilk maçına bu bölgeye transfer yapmadan çıktı. ayrıca bunlara ek olarak javier hernandez, shinji kagawa ve hatta fellaini gibi oyuncular şimdilik kapının önünde. talipleri çıkmazsa takıma girebilirler yeniden.

    gelenler;
    luke shaw - southampton(33 m sterlin). evra'nın ayrılışıyla boşalan sol bek pozisyonuna ingiltere'nin en gelecek vadeden oyuncularından biri alındı. yalnız overpriced ingiliz topçu piyasasında normal, dışarıdan bakan biri için ise çılgın bir para ödediler. benim en çok eleştireceğim hareketlerden biri bu olacak, zira hem nicelik hem nitelik olarak bu kadar transfere ihtiyacı olan bir takımın genç bir sol beke bu kadar para harcaması hiç rasyonel bir hareket değildi. sonuçta manu dünyanın en büyük kulüplerinden biri, hem bunu alır hem diğerlerini alır diyenler olabilir fakat öyle bir durum olmadığını da görüyoruz. oyuncu iyi, gelecekte daha da iyi olacak ama sol bekin de dibe vurmuş bir takımın kaderini değiştirme şansı olmadığından zamanlama açısından hatalı bir transfer olarak görüyorum.
    ander herrera - atletic bilbao(32 m sterlin). takımda pek bir orta sahası bulunmayan manu'nun uzun bir süredir takip ettiği bir oyuncuydu ve bu dönemde sonunda takıma katıldı. merkez orta saha, takımın omurga parçalarından biri olduğundan para harcamak için ideal bölgelerden biridir. buraya harcanan parayı tartışmanın lüzumu yok. ancak yine de insan üzerine biraz daha koyup vidal'i alaydınız be arkadaş demeden geçemiyor. daha tecrübeli bir oyuncu tercih edilebilirdi ancak herrera gibi yetenekli bir oyuncu, premier lig'e adaptasyonunu tamamladıktan sonra çok canlar yakacaktır.
    marcos rojo - sporting lisbon(17,5 m sterlin). 2014 dünya kupası finalisti arjantin'in tüm maçlarında forma giyen oyuncuyu kadroya kattılar. dünya kupası boyunca sol bek oynayan bu 1,90'lık arkadaş eski takımı lisbon'da olduğu gibi stoper oynamaya geldi manu'ya. iyi bir oyuncu olduğuna şüphe yoksa da yine de bu hakkın, savunması hallaç pamuğu gibi dağılan takımı çekip çevirecek, toparlayacak bir arkadaşa ayrılması daha hayırlı olurdu.

    sonuç olarak ortada harcanan 80 milyon sterlin civarı para ve yalnızca 3 adet yetenekli, gelecek vadeden ancak takımın çehresini değiştirebileceği şüpheli futbolcu var. takımda hala sol bek, merkez orta saha ve kanat eksikleri bulunmakta... kesin transfer yapacaklar ve ben bu entry'i editlemek zorunda kalacağım ama mevcut durum üzerinden gidersek; van gaal'in de 3-5-2'yi bir süre daha deneyeceği ve olmazsa 4-3-3'e döneceği düşünülürse takım;

    -------------------de gea---------------
    ------smalling-----jones-------rojo
    young?------------------------------shaw
    ----------fletcher---herrera--------------
    ----------------mata-----------------------
    --------van persie---rooney--------------

    şeklinde olabilir. bu arada angel di maria için yoğun şekilde bastırdıkları biliniyor. öyle bir durumda takımın şekli şeması tamamen değişecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın