• 1
    not: bununla ilgili bir başlık aradım bulamadım o nedenle açıyorum.

    bir futbol maçında ilk golü atan taraf olmaktır. tersi ilk golü yemektir. ancak ilk golü atmak özellikle ligimizde, hem de galatasaray için o maç kazanılacak mı yoksa puan kaybı mı geliyor belli ediyor açıkçası bu nedenle ilk gol çok ama çok önemli 90 dakikada.

    bir diğer bakıma sorulması gereken soru şu; galatasaray comeback yapabiliyor mu? diğer takımları boşverelim.

    -2020/21 sezonu; şu ana kadar 3 lig 3 avrupa toplamda 6 resmi maç yaptık. 1 tanesi 0-0 bitti. 4'ünde ilk golü atan taraf olduk ve hepsini kazandık. 1 tanesinde ilk golü yedik ve yenildik.

    2019/20 sezonu; 34 lig + 6 kupa + 1 süper kupa + 6 avrupa maçı. toplam 47 maç. bu 47 maçın 4'ü 0-0 bitmiş. kalan 43 maçta 21 kez ilk golü biz atmışız, 22 kez ilk golü rakipler atmış. vurucu bölüm geliyor. ilk golü attığımız 21 karşılaşmada hiçbir maçı kaybetmemişiz. beraberlikler biraz fazla ama puansız ayrıldığımız maç yok. ilk golü yediğimiz 22 maçta ise 2 kez comeback yapmışız. biri kayseri maçı, biri fener maçı.

    2018/19 sezonu; burada ise comebacklerimiz daha fazla, ilk golü yediğimiz ankaragücü, sivasspor, kasımpaşa, bursaspor, kayserispor, başakşehir, akhisar maçlarında ilk golü yeyip kazanmışız, sayı bayağı fazla. yani takım reaksiyon veriyormuş.

    buradan ne çıkarıyoruz, ilk golü yiyorsanız geçmiş olsun, özellikle galatasaray adına. 2018-19 sezonu sonrası 2 sezonda 54 maçta ilk golü yeyip kazandığımız 2 maç var, berbat bir istatistik bu. ilk gol bu nedenle çok önemli.

    mesela dünkü 1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçında ilk gol gelene kadar ortadaydı maç, ilk golü yeyince kaç kişi çeviririz dedi? 2. gol sonrası bile 35 dakikada reaksiyon gösteremedik. 2-1 oldu, 2-2 yapmak için bir pozisyonumuz bile yoktu.

    galatasaray pes etmez, etmemeli. önce bunu çözmemiz lazım. takım gol yeyince yüzde 95 puan kaybediyorsa sıkıntı büyüktür.
  • 2
    türkiye ligi için an itibariyle çok ama çok önemli bir futbol olayıdır. kalitenin eskisi gibi olmadığı ve anadolu takımlarının az biraz güçlendiği, büyüklerin ise kan kaybettiği şu dönemde ilk golü atan çok büyük avantaj sağlamakta. galatasaray futbol takımının da 2020-21 sezonunda iyi başlamasının temel sebeplerindendi ilk golü atmak. kadro çabuk oyuncularla kurulu olmadığından ve geri hattı kuvvetli olduğundan bir şekilde maçı tutabildik. ancak o golü atamadığımız maçlarda süre ilerledikçe maçtan kopan ve maç genelinde pozisyon üretemeyen bir takım izledik. 6 maç elbet, büyük çıkarımlar yapmak yanlış olacak ancak bize takımın hem mental hem fiziksel hem de kalitesi anlamında bilgi veriyor bu durum.
  • 3
    son olarak 2 ekim'de yazmıştım bu başlığa; (bkz: #2988479), biraz bahsedelim haftalar sonra;

    ön not; başlamadan önce kabul ediyorum, istatistik her şey değildir.

    süper lig 2020/21 sezonunda galatasaray;
    ilk golü attığı toplamda 11 maçta; 9g 1b 1m - kayseri beraberlik ve alanya mağlubiyeti. ilk golü atıp kaybettiğimiz son maç 2018-19 sonunda sivas maçı ama ciddiyeti tartışılır, ondan önce 2017-18'de kasımpaşa deplasmanı.
    ilk golü yediği toplamda 3 maçta 3 mağlubiyet.
    2 maç 0-0 bitti, toplam 16 lig maçı.

    sonuç;
    1- bu takım öne geçerse yenilmesi zor bir ekip, alanya maçı zaten 10 kişi kalıp, son saniyede kaybettiğimiz bir maçtı.
    2- bu takım golü yiyorsa geçmiş olsun, comeback'i unuttuk 2 sezondur. son 2 sezonda 2019-20'deki fb ve kayseri deplasmanlarındaki geri dönüşlerimiz var sadece.

    süper lig 2020/21 sezonunda fenerbahçe;
    ilk golü attığı 6 maçta 6 galibiyet.
    ilk golü yediği 7 maçta 3 galibiyet 4 mağlubiyet. comeback yapabiliyorlar ama özellikle başakşehir maçı hakem yardımı, hatta ne yardımı hakem + fenerbahçe vs. başakşehir'di.
    2 maçları 0-0 bitti.

    sonuç;
    comeback yapabiliyorlar o kesin ama hep değil.

    süper lig 2020/21 sezonunda beşiktaş;
    ilk golü attığı 11 maçta 10g 1b
    ilk golü yediği 4 maçta 4 mağlubiyet
    0-0 biten maçları yok.
    (burada bir parantez, sergen yalçın döneminin hepsine bakarsak da benzer bir tablo var, tek fark 2019-20'deki alanya maçındaki comeback, bir de trabzon maçında son saniyede 3 puanı kaçırmaları, başka da yok)

    sonuç;
    1- bu adamlar karşısında 1-0 öne geçiyorsan işi götürmen çok olası.
    2- golü yiyorsan geçmiş olsun.
    3- şahsi düşüncem de bu takımın 1-0'ı en iyi oynayan takım olduğu yönünde.
  • 4
    (bkz: #3053332)
    2 ay sonra tekrar bir şey karalayalım, o zamandan sonra değişen bir şey var mı, durumlar nedir vs.
    bu sefer kısa keseceğim, başlıktaki diğer entrylere bakabilirsiniz bilgiler için.

    galatasaray; 2020-21 sezonunda değişen bir şey yok. 8 maçlık seri de olmak üzere ilk golü atıyorsak aldık maçları. alanya ve kayseri maçı dışında firemiz yok. ilk golü yediğimiz maçlarda ise galibiyet yani comeback yok, son olarak sivas ile berabere kaldık ve ilk golü yediğimiz maçlarda ilk kez ''puan'' aldık. ilk golü yeyip yenildiğimiz alanya kupa maçı da var ekstra olarak.

    beşiktaş; antalya maçına ekstra olarak hatay ve trabzon maçları eklendi, bu maçlarda ilk golü atan beşiktaş'tı ama hiçbirini kazanamadılar. hatta trabzon maçına dikkat edelim, öne geçip puan alamadıkları tek maç o. geriye düştüğü maçlarda sadece göztepe'yi yendiler.

    fenerbahçe; bu sezon ilk golü attığı maçlarda hiç puan kaybetmediler ki aslında tehlikeli bir istatistik. ilk golü yeyip çevirdikleri son maç ise meşhur başakşehir maçı, ne olduğunu yazmama gerek yok. ilk golü yedikleri son 4 maçı + 1 kupa maçını çeviremediler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın