• 1
    not: bununla ilgili bir başlık aradım bulamadım o nedenle açıyorum.

    bir futbol maçında ilk golü atan taraf olmaktır. tersi ilk golü yemektir. ancak ilk golü atmak özellikle ligimizde, hem de galatasaray için o maç kazanılacak mı yoksa puan kaybı mı geliyor belli ediyor açıkçası bu nedenle ilk gol çok ama çok önemli 90 dakikada.

    bir diğer bakıma sorulması gereken soru şu; galatasaray comeback yapabiliyor mu? diğer takımları boşverelim.

    -2020/21 sezonu; şu ana kadar 3 lig 3 avrupa toplamda 6 resmi maç yaptık. 1 tanesi 0-0 bitti. 4'ünde ilk golü atan taraf olduk ve hepsini kazandık. 1 tanesinde ilk golü yedik ve yenildik.

    2019/20 sezonu; 34 lig + 6 kupa + 1 süper kupa + 6 avrupa maçı. toplam 47 maç. bu 47 maçın 4'ü 0-0 bitmiş. kalan 43 maçta 21 kez ilk golü biz atmışız, 22 kez ilk golü rakipler atmış. vurucu bölüm geliyor. ilk golü attığımız 21 karşılaşmada hiçbir maçı kaybetmemişiz. beraberlikler biraz fazla ama puansız ayrıldığımız maç yok. ilk golü yediğimiz 22 maçta ise 2 kez comeback yapmışız. biri kayseri maçı, biri fener maçı.

    2018/19 sezonu; burada ise comebacklerimiz daha fazla, ilk golü yediğimiz ankaragücü, sivasspor, kasımpaşa, bursaspor, kayserispor, başakşehir, akhisar maçlarında ilk golü yeyip kazanmışız, sayı bayağı fazla. yani takım reaksiyon veriyormuş.

    buradan ne çıkarıyoruz, ilk golü yiyorsanız geçmiş olsun, özellikle galatasaray adına. 2018-19 sezonu sonrası 2 sezonda 54 maçta ilk golü yeyip kazandığımız 2 maç var, berbat bir istatistik bu. ilk gol bu nedenle çok önemli.

    mesela dünkü 1 ekim 2020 rangers fc galatasaray maçında ilk gol gelene kadar ortadaydı maç, ilk golü yeyince kaç kişi çeviririz dedi? 2. gol sonrası bile 35 dakikada reaksiyon gösteremedik. 2-1 oldu, 2-2 yapmak için bir pozisyonumuz bile yoktu.

    galatasaray pes etmez, etmemeli. önce bunu çözmemiz lazım. takım gol yeyince yüzde 95 puan kaybediyorsa sıkıntı büyüktür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın