• 1
    ekşi sözlüğe baktım ortalık yıkılıyor, bu günlerde başımızı ağrıtacak bir konu olacak.

    galatasaray gökhan zan'ın kırmızı kart ertelemesine kalmadı. herkes bunun farkında. kimse ayak yapmasın öncelikle. işimiz yok gökhan zan için lobi yapacağız. gülerler…
    bizim ligde erteleme diye bir şey var. diğer liglerde var mı bilmiyorum açıkçası ama bizde var. kaç kere oldu. böyle bir şey varsa, bu kural kullanılır. kitaba (!) göre… bu kitabı kim yazdı kimler yazdırdı ne zaman bu hale geldi ona bakmak lazım, galatasaray’ın üstünden çekin pis ellerinizi o yüzden.

    kafa atan lualua'nın cezasının 2 yıl ertelendiği bir ligde verilmiş bir karar bu. emsal yani biz çıkarmadık.

    “bu direk her kırmızının iptal edilebilmesi demekmiş. nasıl bir ertelemeymiş bu?”

    valla bunu da 6-1 birilerinde olan tahkim kurulu'una ya da 4-3 olan disiplin kuruluna sormak lazım * neyse fenerlileşmeden hangi maddelere göre olduğuna bakalım.

    --- alıntı ---

    izlenen görüntülerden eylemin fdt'nin 36. maddesinde düzenlenen sportmenliğe aykırı hareket boyutunda kaldığı anlaşıldığından pfdk'ca futbolcu gökhan zan'a neticeten verilen 2 resmi müsabakadan men cezasının 1 resmi müsabakadan men cezası olarak düzeltilerek onanmasına karar verilmiştir.
    verilen cezanın futbol disiplin talimatı'nın (fdt) 103. maddesine göre ertelenebilir cezalardan olması, futbolcunun aynı sezon içinde tekerrür etmiş disiplin ihlalinin bulunmaması bla bla….. gökhan zan'ın 1 maç men cezanın 1 yıl süreyle ertelenmesine ...

    --- alıntı ---

    bu da lualua’nın hikayesi http://haber.stargazete.com/...-karari/haber-726036

    maddeler dikkatini çekti mi? 103 yine. aynı laflar geçiyor zaten.

    emsal teşkil eden olaya galatasaray söz konusu olunca savunucu çıkıyorsun. öncelikle samimi değilsin zaten bu belli. amacın galatasaray’ı kirletmeye çalışmak. olası şampiyonluğumuza leke sürmek.

    eğer tff'yi taraf olup galatasaray'ı şampiyon yapmış zaten oynamayalım diye de gelmeyin . tff karabük’ü de mi şampiyon yapacaktı? ya da isterseniz tff’ nin verdiği kararları, bütün olan biteni koyalım ortaya, şu ana kadar yapılanları? yemez değil mi?

    -lualua ertesi maçta oynadı mı?
    -evet..

    öyleyse gökhan'ın da oynamak hakkı. bitti. çifte standart hep bizim aleyhimize mi olacak?

    ortada bir emsal var, verilen karar var. kimse tff üzerinden gs'ye bok atamaz.

    ben diyorum ki bu kurallı koyan tff'ye baksınlar. nereden geldi bunlar. hangi sürecin getirdiği şeyler..

    yoktan madde türetmedik, var olan maddeyi sildirmedik. tff o hakkı lua lua'ya tanıdıysa, aynısını gökhan'a verince konuşmayacaksın, ya da tff'yi bu hale getirenlere konuşacaksın.

    galatasaray'a değil!
  • 5
    fenerbahçe lehine verdikleri kritik saçma kararları galatasaray lehine fakat faydasız bir kararla dengeleme çabasından ibarettir.
    melo'nun yanlış cezasına dokunmayan
    fatih terim'in yanlış cezasına dokunmayan federasyon
    galatasaray ilk 11'inde yeri olmayan ve zaten kenarda oturacak, hakan balta gibi bir alternatifi bulunan gökhan zan'ın cezasını erteleyerek şeklen herkese eşit uzaklıktayız mesajı veriyor. biz de yedik amk.
  • 6
    bu ertelenmenin hala tek stoperimiz kaldı diye gerçekleştiğini ve kollandığımızı söyleyenler var. lan amına kodugumun salakları, insan biraz araştırır harbiden sakat mı bunların stoperleri diye http://www2.galatasaray.org/...orya/haber/16391.php görüldüğü üzere stoperlerimiz ** takımla çalışıyor demek ki oynayabilecekler kayseri deplasmanında. hee evet çok lazım gökhan zan, ohhhhh iyi ki ertelendi ne yapardık lan yoksa http://i.imgur.com/Mord1qt.png
  • 11
    federasyonun eyyamıdır. fatih hoca'dan ricam oynatmasın gökhan zan'ı bu maçta ve iti köpeği konuşturmasın. gökhan zan'a gelene kadar meireles'in ceza indiriminden melo'nun aldığı haksız cezadan emre'ye verilmeyen cezalardan bahseden var mı ? tabi ki yok. ben size söyleyeyim maksat galatasaray'ı kollanıyor konumuna sokmaktan başka bir şey değil. yazıklar olsun.
  • 12
    lama'nın tükürükleri hakeme * topsun hareketinin yok sayılması,

    melo'nun tükürmemesine rağmen 4 maç cezası, *

    caner erkin'in cezasının silinmesi, *

    küçük enişte belözoğlu'nun kasımpaşaspor yedek kulübesine küfürleri,

    serkan çınar denen ibişin 25 şubat 2013 galatasaray orduspor maçında sıçıp sıvaması, küfür olmamasına rağmen fatih terim'e uydurulan 3 maç ceza,

    17 kasım 2012 eskişehirspor fenerbahçe maçından sonra fırat aydınus'un ne ailesi ne sülalesinin kalması. aynı maçta haşortmanlının sahaya dalıp hakeme el ense çekmesi.

    bu kararları veren tahkim kurulu,* 8 mart 2013 galatasaray gençlerbirliği maçında sarı kart olan pozisyona kırmızı kart çıkıyor. gençlerbirliği'li faul yapılan oyuncu kırmızı kart yanlıştı, kasıtlı hareket yoktu diyor. çıkan karar; kırmızı kart cezası 1 maç ama o da 1 yıl erteleniyor. haklı olan galatasaray'a kıyak yaptık muamelesi çekiliyor. sizin adaletinizi ben allaha havale ediyorum.
  • 13
    semih kaya için, muslera için ya da banko 11 oynayan başka bir oyuncumuz için asla ve katta uygulan(a)mayacak olan karar idi. uygulandı. şahsım adına utanç duyuyorum. öyle veya böyle bu pisliğin içine çekiliyor olmaktan dolayı. ha görüntüleri izledim gökhan'ın teması yok, petrovic kendi de söylüyor kırmızı kart değildi diye. ama ertelemek yani şu 106. madde mi her ne zıkkımsa onu uygulamaya koymak tam olarak şunu demektir:

    "bakın hepimiz din kardeşiyiz. bu yeni sikko icadımızın imkanlarından dün biz yararlandık bugün de siz yararlanıyorsunuz. hem hatırlayın fatih terim'in cezasının ertelenmesinde de size yardımcı olmuştuk. bir yerde ortak sayılırız. öyle değil mi?"
  • 14
    https://twitter.com/.../1368123837150334977
    https://twitter.com/.../1368136612991938561

    konuyla ilgili çok güzel bir flood okudum. 8 sene sonra hala bu konuyla ve tahkim kurulu'nun fatih terim'in cezasını ertelemesi ile ilgili algı yapılıyor olması tuhaf. halbuki işin aslını erinç bilican çok güzel anlatmış;

    --- alıntı ---

    dün beceriksiz iletişimcinin söylediği şampiyonluk maçı için “stoperlerin cezası ertelendi” dediği stoper gökhan zan 83’te girmiş oyuna. asıl komik olan ise gökhan zan’ın ertelenen cezası 2013 yılında yani neredeyse 1 yıl sonra.

    yine aynı beceriksiz ve heyecanlı iletişimci bu ertelemenin fatih terim’e özel o maçlık olduğunu söyledi. halbuki fdt 105. madde sezon başında 58.madde değikliği ile beraber hayatımıza girmişti. öyle bir düzen kurmuşuz ki ileri görüşlülüğe bakar mısın:)

    şimdi size muhteşem bir yönetim hamlesi göstericem. fatih terim’in 2012’deki cezası ertelenmeden 1 hafta önce ilgili madde olan 105.madde için tahkim’e itirazda bulunuyoruz ve tahkim bunu reddediyor. 1 hafta sonra ise aynı maddeyi fatih terim için talep edince mecbur kalıyorlar.

    --- alıntı ---

    o gün o kararın alınması bile fenerbahçe için değiştirilen meşhur futbol disiplin talimatı 58. madde'nin bir sonucuydu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın