• 1
    90’lar ve 2000’lerde en iyi yerli futbolcuları bünyemize çok rahat katabiliyorduk. kulüplerle aramız çok iyiydi. yalnız son 10 yıldır özellikle yerli kulüp ve oyuncularla olan ilişkilerimiz oldukça kötü durumda. taraftarımızın çok çabuk tepki göstermesi ve yönetimlerin yabancı oyuncu ve kulüplerle kurduğu güzel ilişkileri ülkemizde uygulamaması bizi yerli transferlerde çok zorluyor. yerli futbolcular bizde muhtemelen kendilerini değersiz hissediyorlar ve tercihleri bu yüzden değişiyor. yabancı sınırı geliyor ve artık yerel unsurlarla ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. taraftar olarak da sabretmeliyiz. yoksa zarar gören biz olacağız. yerel transfer piyasasında beşiktaş, trabzon ve hatta başakşehir kadar bile gücümüz yok farkında mısınız? oysa eskiden şak diye alırdık en iyi türk oyuncuları.
  • 2
    bunda harici ve dahili sebepler var. örneğin uydu anadolu takımları zaten bize uzak oluyor. başkanlarının ya özel işlerinde devletle ihaleleri var ve yahut siyasi görüşleri sebepleri ile devlete yakınlar, bu durumlarda başakşehir, trabzonspor gibi takımlar iliskileri ile hemen öne çıkıyor. ya da ali koç'tan sonra fenerbahçe örneği gibi koç holdingin neredeyse ilişkisiz olduğu başkan yok ligte. beşiktaşın bile sponsoru bu adamlar.

    öte yandan bizle ilgili sebeplerden en önemlisi taraftarın vizyon kisvesi altındaki yanlış kabulleri. en kötü yabancı, en iyi türk oyuncudan evla. 2010lu yılların en başarılı türk oyuncusu selçuk inan'a yöneltilen tepki ve eleştiriler ortada. yavaş yavaş günah çıkarılmaya başlansa da her gün altyapı altyapı diyenlerin son yıllardaki en verimli altyapı oyuncumuz sabri'ye denilenler ortada. galatasaray son yıllarda potansiyel sahibi hiçbir türk oyuncuyu alamadı. uefa'yı nasıl kazandık biz unutulmaya başlandı. ikinci ligten adam gelip oynadı o kadroda.

    inanılmaz yüksek bağlılıkta bizden yabancı oyuncularımız oldu bu süreçte ama buraya sırt cevirmeye devam edemeyiz. yabancı sınırı saçmalığı bağıra bağıra geliyor. başakşehirde mahmut, irfan, mert, aziz behich ; fenerbahçede ozan, deniz, ferdi, serdar aziz, altay, hak ; trabzonda abdulkadir(x2), uğurcanlar var. bizde kim var? emre akbaba sadece.

    transferi olmadığı anda herkes burun kıvırıyoruz. beşiktaşın 2 senelik yüce tarihinde kapıldıgı kibrin benzerine kapılırsak yanarız. adamlar bonservisini almamak için sözleşmeli sol beklerini oynatamadılar.

    anadolu kulübu oyuncuları için burayı tekrar cazip bir yer haline getirmemiz gerekiyor. bunun için de taraftarın en kötü yabanci en iyi türkten iyidir mantelitesinin değişmesi gerekiyor.
  • 3
    tespite katiliyorum. yabanci sayisinin artirilmasi ile bize bir rehavet çöktü, scout ekibinin kapasitesine de güvenerek biz bize yeteriz dedik. örnegin ilk basta bize sunulan dorukhan toköz'e burun kivirdik, cenk tosun, irfan can kahveci gibi yerlileri rakiplerimize kaptirdik. içeride menajerler de dahil kuvvetli bir ag örmek gerekiyor. tamam para her zaman önemli ama iliskiler de öyle. ayrica koç holding'in gücünü arkasina alan fenerbahçe'nin burada bariz bir avantaji var, o yüzden daha da dikkatli olmak lazim.
  • 5
    eskiyi bilmesek önceden anadolu kulüplerinin oyuncuları bize hayrına ya da şak diye verdiklerini sanacağız. yok öyle bir şey. o günün şartlarında bir oyuncu sivrilir ve kulüpler işi sidik yarışına cevirirdi. yöneticiler cebinden para koyuyor ya da bankadan geleceği düşünmeden kredi çekiyor anadolu kulüplerine parayı basıyor ve alıyorduk. 4 yıl üst üste şampiyonluk ve uefa kupası dönemi cazip takımdık futbolcular zaten gelmek istiyordu.

    eskiden her şey iyiydi teorisi canaydın döneminde neden işlemedi o zaman?
    paramız yoktu alamıyorduk. ya da ünal aysal'ın arası futbol piyasasıyla arası çok mu iyiydi de istediğimiz futbolcuları aldık. hayır parayı bastık aldık.

    uzaklara gidelim bayern'in almanya'daki yerel kulüplerle arası çok mu iyi? alakası bile yok tam bir nefret objesi ama bir futbolcuyu bayern isterse bayern alır çünkü ekonomik olarak en güçlü olan o.

    günümüze dönelim "elimizden" futbolcu alan kulüplere bizden daha az para verdikleri ve ilişkileri iyi olduğu için mi veriyor anadolu kulüpleri? geçiniz.

    anadolu kulüplerine niye cazip hale geliyoruz sağılacak inek miyiz biz. irfan'a 1.5 verme git ahmet çalık'a 5 ver anadolu takımı için cazip takımsın zaten herif çakıyor sana daha ne istesin.
    kavramları birbirine geçiriyor insanlar

    burada kritik nokta biz doğru futbolcuları doğru zamanda istiyor muyuz?

    mehmet özcan'ı biz istedik 2 milyon versek vermeyecekler mi? kimse ilişkileriniz iyi diye abi bende bir futbolcu var gel sana vereyim demez. mehmet özcan'ın adını evde oturan benle aynı anda duyursa senin kulübün parayı bastırıp almak dışında çaren yok. ilişkin iyi olmuş kötü olmuş bu noktada bir işe yaramaz. (damat ya da dünür tanıdığın varsa iş değişebilir)

    ilişkileriniz iyi, oyuncu izleme ekibiniz kötü olursa cebinizden 5 lira çıkacağına 15 lira çıkar ama oyuncuyu alırsınız.
    ilişkileriniz iyi, oyuncu izleme ekibiniz de iyi olursa cebinizden 5 lira çıkar.

    demem o ki günümüz dünyasında tek başına iyi ilişki birşey ifade etmez. kimse 5 lira eden malına 8 lira verirken size vermez en fazla "abi 8 veriyorlar sen 8 ver sana vereyim" der.

    kimseyle kavgalı olmaya gerek yok ama bu konu dertlerimiz arasında son sıralardadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın