• 2
    bunda harici ve dahili sebepler var. örneğin uydu anadolu takımları zaten bize uzak oluyor. başkanlarının ya özel işlerinde devletle ihaleleri var ve yahut siyasi görüşleri sebepleri ile devlete yakınlar, bu durumlarda başakşehir, trabzonspor gibi takımlar iliskileri ile hemen öne çıkıyor. ya da ali koç'tan sonra fenerbahçe örneği gibi koç holdingin neredeyse ilişkisiz olduğu başkan yok ligte. beşiktaşın bile sponsoru bu adamlar.

    öte yandan bizle ilgili sebeplerden en önemlisi taraftarın vizyon kisvesi altındaki yanlış kabulleri. en kötü yabancı, en iyi türk oyuncudan evla. 2010lu yılların en başarılı türk oyuncusu selçuk inan'a yöneltilen tepki ve eleştiriler ortada. yavaş yavaş günah çıkarılmaya başlansa da her gün altyapı altyapı diyenlerin son yıllardaki en verimli altyapı oyuncumuz sabri'ye denilenler ortada. galatasaray son yıllarda potansiyel sahibi hiçbir türk oyuncuyu alamadı. uefa'yı nasıl kazandık biz unutulmaya başlandı. ikinci ligten adam gelip oynadı o kadroda.

    inanılmaz yüksek bağlılıkta bizden yabancı oyuncularımız oldu bu süreçte ama buraya sırt cevirmeye devam edemeyiz. yabancı sınırı saçmalığı bağıra bağıra geliyor. başakşehirde mahmut, irfan, mert, aziz behich ; fenerbahçede ozan, deniz, ferdi, serdar aziz, altay, hak ; trabzonda abdulkadir(x2), uğurcanlar var. bizde kim var? emre akbaba sadece.

    transferi olmadığı anda herkes burun kıvırıyoruz. beşiktaşın 2 senelik yüce tarihinde kapıldıgı kibrin benzerine kapılırsak yanarız. adamlar bonservisini almamak için sözleşmeli sol beklerini oynatamadılar.

    anadolu kulübu oyuncuları için burayı tekrar cazip bir yer haline getirmemiz gerekiyor. bunun için de taraftarın en kötü yabanci en iyi türkten iyidir mantelitesinin değişmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın