• 1
    ben böyle hep uzun ve sıkıcı yazıyorum ya, bu sefer öyle yapmayacağım;
    champions league, basketbolda euroleague oluyor, böyle iyiler güzeller hep burada toplanıp, kendi aralarında oynuyor, bazen çarşamba bazen perşembe. asıl olay burada dönüyor yani.
    galatasaray da malum önemli bir camia, 2 yıl önce yaşanan bir şokun ardından, varolan potansiyelini, an itibariyle yönetici olan şahısların da vizyonu konuya dahil olunca hatırlıyor, ve bazı hamleler yapıyor.
    geçtiğimiz 2 yılın özetini en ilgisiz galatasaraylı bile biliyor, o yüzden geçiyoruz.
    şimdi bu 2 yılın ardından asıl kapı çıkıyor önüne, oradan ya giriyorsun, ya da giremeyip hep aynı çemberin etrafında dönüyorsun.
    ne güzel o zaman gelmişiz kapının önüne, şimdi olmazsa seneye olur, niye kasıyoruz diyenleri ise, korkuyoruz şeklinde cevaplıyoruz.
    çünkü biliyoruz, yönetim gider, kişiler değişir, yine başa dönülebilir, yaşanmışları var. lakin bir kez euroleague kapısından içeri girilirse, işte o zaman, en babayiğit yönetim dair gelse cesaret edemez, biz birşeye bakıp çıkacaktık demeye.
    işte o sebep, o sene bu sene.

    10 gün kaldı galatasaray basketbol şubesinin en önemli seyahatine, bu 10 gün boyunca yaratılacak sinerji ise hem klüp için hem de bizim için bir hediye. biliyoruz küme düşme potasındayken finali hedef gösterip beraber yürüdüklerimizi, bu ise ondan bile heyecan verici.
    medical park yok, two nations cup'a, pana ve oly'nin rakibi olarak efes ve fener çağrılmış,
    işte bu sebepten bile bu ülkeye amatör sporları kimin getirdiğini hatırlatmak için en güzel fırsat,
    önce twitterdan, ordan buradan hissettiğimiz 'baglılık'ı konuşacagız,
    ardından da 10 gün sonra, 3 günlük bir macerayla, bu takımı nevizadeden ait olduğu sahneye yollayacağız,
    devlerin arasına..

    not; #galatasarayfeelsdevotion, 10 günlük bir zaman zarfı içerisinde, her bir galatasaraylıya o gün geldiğinde ne olacağını anlatma amaçlı güzel bir twitter sloganıdır, duyanlar duymayanlara anlatsın..
  • 2
    10 gün sonra önümüzde duran eşiğin önemini iyi anlamak lazım. euroleague organizasyonun bir kademe altı olan eurocup'ta son 4'e kalması hariç elle tutulan bir avrupa başarısı bulunmayan, 2 yıl önce büyük bir skandal yaşayan, 21 yıl sonra finale çıkmayı başaran takımımız için euroleague vitrini, bundan sonrası için bambaşka bir gelecek sunuyor şubeye.

    oktay mahmuti ile gösterilen oyun. sisteme bağlı kalınış, gelecek adına büyük umutlar taşımamızı sağladı. nitekim kısa vadade, ligde tarihimizin en fazla galibiyetini aldık ardından önce beşıktaş'ı, sonrasında banvit'i eleyerek finale çıkmayı başardık. kadro kalitesi ve derinliğinin farklı olduğu rakiple son topa kadar mücadele ettik ve başarımızı kanıtladık. bu amansız mücadele ve kaliteli basketbol, galatasaray adının layık olduğu yer olan avrupa'nın en tepesini hak ediyor.

    bu hakkın elde edilmesinin belli olacağı maçlara 10 gün kaldı. galatasaray erkek basketbol takımının çehresini tamamiyle değiştirecek, hafta içleri özlemle beklediğimiz avrupa'daki galatasaray'ı bizlere gösterecek takımın maalesef yanında olamayacağız. ancak teknolojinin getirdiği olanaklar çok fazla, takımlara sesimizi ulaştırmak sanıldığından daha basit artık. twitter bunun en güzel ve etkili yolu. ilk önce slogan, ardından nevizade derken, belki de tarihe tanıklık olacağız kim bilir, destek zamanı..

    zaferler senin ruhunda var..
  • 4
    bazen bir melodi duser dile, sozunu hatirlamaya bile kiyamazsin, fon muzigi olsun ister dillere pelesenk. kaybetmis gibisindir donemezsin, halbuki yeni bir donem aciliyordur onunde, olabildigine hem de..

    benim galatasaraya dair galatasarayin basketbol portalina yazdigim en anlamli yazi, sonbaharin gelisine dairdi bir zamanlar once, yine yeniden sonbahari beklerken akla dusen..

    o zaman sonbaharin tam olarak bir geri donusumu yoktu, cok istiyorduk sadece, malzeme dair olmamistik dillere, gsbasket & gssozluk ortak yapimi diye. kavrulmak kelimesi denk dusmekteydi kendi yagimizla yaptigimiz mucadelede, sessiz bir turkiye basketbol ligini beklerken kosede.

    simdi ise en dibinde, en ozel olana bir adim geride, hafiften niyetli, utangac biraz da, tecrubesiz, istekli bir yandan, potansiyeli ile ucsuz bucaksiz hakeden, sonrasinin rahatlikla geleceginin bilincinde, isyankar..

    en guzeli isyankar bence, icinde arabesk ogeleri barindirsa da delice, bir cok ismiyle, bazilariyla hala canciger, bazilari onlara gore geride ama aslinda kalbin en derinliklerinde. bu mecrada yuregini, emegini birakanlarin tekbiriyle yuruyoruz eurolige. neler birakildi zihinde, kumeye dair endiseler, skandallar, yokluklar, alabildigine soguklar.

    simdi geldigimiz noktanin eksikligine sebep enkaz degilse de hic bir etken, duyulan muzigin yarattigi baglilik duygusu, belki de bir basyapit hissiyati birakmakta en derinlerde, nasil bir talihsizlik notalara hakim olmamak boyle bir donemde..

    kaldi 10 gun, on kutsal bu cevrede, bizi sevenleri uzmeyelim baba diyenin gogsunde, onunde, arkasinda, sirtinda, bu sene jaka'nin onurunda, 10 gun sonra, belki de hagi'nin westfallen'de biraktigi tadi hatirlarcasina..

    daha iyisi icin, ya da degil, kararli, istekli, arzulu..

    cok sevdigini alir ya hep yaradan,
    bu guzel cismin ozelligi hep bundan,
    biz gideriz galatasaray kalir,
    belki ilahi, belki akildisi,
    ama iste,
    sanki ebediyen yasayacakmiscasina;
    galatasaray ulan !
  • 5
    sonunda cok onceleri yapılması gereken yatırım yapılmıs ve camia euroleague için kenetlenmiştir. gs'mizin hak ettiği yer olan basketbolun şampiyonlar ligine katılacagından hiç suphem yoktur. gerek yerli gerek yabancı kaliteli oyuncuların katılımıyla, özellikle lakovic'in hucumun sıkıstıgı anlarda kullanacagı toplar sayesinde ön elemeleri gececegimize inancım tam. bize de dusen her maca gidip sonuna kadar takımımızı desteklemektir. saldir galatasarayim!
App Store'dan indirin Google Play'den alın