• 4
    bazen bir melodi duser dile, sozunu hatirlamaya bile kiyamazsin, fon muzigi olsun ister dillere pelesenk. kaybetmis gibisindir donemezsin, halbuki yeni bir donem aciliyordur onunde, olabildigine hem de..

    benim galatasaraya dair galatasarayin basketbol portalina yazdigim en anlamli yazi, sonbaharin gelisine dairdi bir zamanlar once, yine yeniden sonbahari beklerken akla dusen..

    o zaman sonbaharin tam olarak bir geri donusumu yoktu, cok istiyorduk sadece, malzeme dair olmamistik dillere, gsbasket & gssozluk ortak yapimi diye. kavrulmak kelimesi denk dusmekteydi kendi yagimizla yaptigimiz mucadelede, sessiz bir turkiye basketbol ligini beklerken kosede.

    simdi ise en dibinde, en ozel olana bir adim geride, hafiften niyetli, utangac biraz da, tecrubesiz, istekli bir yandan, potansiyeli ile ucsuz bucaksiz hakeden, sonrasinin rahatlikla geleceginin bilincinde, isyankar..

    en guzeli isyankar bence, icinde arabesk ogeleri barindirsa da delice, bir cok ismiyle, bazilariyla hala canciger, bazilari onlara gore geride ama aslinda kalbin en derinliklerinde. bu mecrada yuregini, emegini birakanlarin tekbiriyle yuruyoruz eurolige. neler birakildi zihinde, kumeye dair endiseler, skandallar, yokluklar, alabildigine soguklar.

    simdi geldigimiz noktanin eksikligine sebep enkaz degilse de hic bir etken, duyulan muzigin yarattigi baglilik duygusu, belki de bir basyapit hissiyati birakmakta en derinlerde, nasil bir talihsizlik notalara hakim olmamak boyle bir donemde..

    kaldi 10 gun, on kutsal bu cevrede, bizi sevenleri uzmeyelim baba diyenin gogsunde, onunde, arkasinda, sirtinda, bu sene jaka'nin onurunda, 10 gun sonra, belki de hagi'nin westfallen'de biraktigi tadi hatirlarcasina..

    daha iyisi icin, ya da degil, kararli, istekli, arzulu..

    cok sevdigini alir ya hep yaradan,
    bu guzel cismin ozelligi hep bundan,
    biz gideriz galatasaray kalir,
    belki ilahi, belki akildisi,
    ama iste,
    sanki ebediyen yasayacakmiscasina;
    galatasaray ulan !
App Store'dan indirin Google Play'den alın