• 1
    fener deplasmanında, sunta bacaklı oyunculara sahip olmasına rağmen "savunmadan pasla çıkmazsam gözüm açık gider" diyerek, yarım saatte 3'lük olan, anadolu takımı teknik direktörü açıklaması.

    göz göre göre gelen hezimetten sonra da işin içine galatasaray'ı da katarak "ama bunlar da çok güçlü, ne yapalım" diyerek işin içinden çıkıyor bu arkadaşlar. galatasaray'a karşı maşallah kök söktürürler bu arada. cidden galatasaray'ın çok güçlü olmasının hakkını verip, catenaccio vari bir düzen ve üst düzey bir konsantrasyon ile oynarlar. vatan millet sakarya anlayışıyla, son nefeslerine kadar "ya 0-0 ya ölüm!" derler.

    ama çok güçlü dedikleri fenerbahçe'ye karşı da kelin barcelonası gibi oynamaktan çekinmezler. defansı 45-50 metreye kurup fenerbahçe'ye konya ovası boşluğunda alan vermekten vazgeçmezler.

    misal 28 milyon euroluk kayserispor kadrosuyla galatasaray'dan 1 puan alan adam, 60 milyon euroluk başakşehir kadrosuyla fenerden yarım saatte 3 tane yediği maçtan sonra bu cümleyi nasıl kurar biri izah etsin.
  • 2
    bu sene fenerbahçe'ye güle oynaya kaybeden her takımın teknik direktöründen duyduğumuz cümleler. bir de bizi işin içine katıp vicdanlarını* rahatlatıyorlar galiba. şey gibi işte; kasımpaşa'nın en iyi oyuncusunu* bedavaya fenerbahçe'ye verip sonra galatasaray'a da güya bedava yedek kalecisini* vermesi. rezalet bir lig izliyoruz uzun süredir ama dozajı bu sene çok arttırdılar.
  • 4
    kullanılış amacını bilemem ama doğru sözdür.
    galatasaray piyasa değeri bakımından en değerli takım konumunda bulunuyor.
    3. ve 4. sıradaki takımların neredeyse 2 katı piyasa değerine sahip.
    daha önce böyle bir tabloyla karşılaştığımızı hatırlamıyorum.
    dört büyükler arasında böyle bir farkı bırak, anadolu takımlarının çoğuna bile 100m. euro fark atmak zordu.
    şimdiki tabloda galatasaray'ın piyasa değeri olarak 200-225m. euro farklar attığı takımlar bulunuyor.
    bizden bir tık geride olan fenerbahçe'ye bile 36m. euro fark atmış bulunmaktayız ve bu durum transfermarkt sitesinin fenerbahçe yalakalığına rağmen oluştu.

    olaya fenerbahçe üzerinden bakınca da farkın açıldığı iyice belli oluyor.
    bizim gibi şampiyonlar ligi takımı olmamalarına rağmen ligdeki diğer takımlara piyasa değeri olarak bayağı bir fark atmış durumdalar.
    fenerbahçe'nin 3. ve 4. takımlara piyasa değeri bakımından attığı farklar 60-70m. euro civarında.
    en fazla fark attığı takımla ise arasında 187m. euro fark var.
    hal böyleyken bir zahmet iki takım da ligin üstünde olsun.

    iki takımın ilk 11'inin dışında kalan yedek ve rotasyon oyuncularından ortaya şöyle bir kadro çıkmakta.

    günay - 1.5m.

    mert müldür - 4.5m.
    nelsson - 19m.
    kaan ayhan - 3.7m.
    oosterwolde - 5.5m.

    crespo - 6m.
    ndombele - 21m.
    kerem demirbay - 6m.

    kent - 8m.
    barış - 5.5m.
    batshuayi - 9m.

    toplamda 85m. euro değeri olan bir ilk 11 ortaya çıkıyor.
    bu 85m. euroluk değerin 11 oyuncudan oluştuğunu unutmamak lazım.
    11 oyuncuyla ulaşılan bu değere tüm kadrosuyla beraber ulaşamayan ligde 16 takım bulunuyor.
    bu takımların da kadrolarında 30-34 arası oyuncu var.
    beşiktaş ve trabzonspor'un sahaya sürdüğü 11'lerin de bu değere ulaşacağını sanmıyorum.
    bir de bu oyuncuların çoğu ilk 11'e hasret kalmış durumda, hatta içlerinde formaya hasret kalanlar bile var.
  • 9
    evet arada fark var ama sandığınız kadar değil. iki takımın da puan kayıpları artarak devam edecek. şampiyonluk 80-85 puan civarında olacak.

    galatasaray ve fenerbahçe avrupa elemeleri nedeniyle sezonu erken açıp erken form tuttu. anadolu takımları ise kadro iskeletini transfer döneminin sonu olan eylül ortasına kadar anca oluşturdu. anadolu takımlarının fiziken form tutmaları kasım aralığı bulduğu için bu süreçte söylenen yanıltıcı bir ifade oldu.

    rakipleri fenerbahçe ile oynarken temmuzda norveç'e deplasmana giden türk takımları gibi fiziken 0 mücadele gücü gösterebiliyorlardı. diğer türlü 35'lik tadic dzeko ve szmanzski ile ön alan baskısı falan yapamazsın. şimdi fizik güç açısından anadolu takımları denk hale geldiler, hatta fenerbahçe ve bizde başlayan yorgunluğun etkisiyle ileriki maçlarda daha üstün halde olacaklar.

    takımın fizik yüklemesini doğru yönetip, nisan mayıs aylarında psikolojik olarak üstün olacak takımın hangisi olacağını söylemeye gerek yok zaten. mayıslar bizimdir haybeye söylenen bir laf değil. ardında bir planlama yatıyor.

    bir maç kaybettik diye eyvah şampiyonluk gitti paniğine kapılmaya gerek yok. bu köprünün altından daha çok sular akacak.
  • 12
    bu seneki anormal fenerbahce performansini yedirmek icin kullanilan goy goy.

    fenerbahce asla bizim seviyemizde degil. anadolu takimlarinin bize karsi gosterdigi performansla bunlara gosterdigi performans arasinda ucurum var. hatayspor'un bizi yenmesi sonrasi sampiyonlar ligi kazanmis moduna girmesi bunun guzel bir ornegi.

    fenerbahce bulgar 4.su ludogerets'e karsi pozisyona girmeden 2-0 kaybetmis bir takim. daha nordsjeallan'a da kaybecekler, cok bir sey kalmadi o gune de.

    izleyelim gorelim. bu goy goyun bitecegi tarih de aralik sonu oynayacagimiz ust uste iki mac olacak. oyuncularimiz sampiyonlar ligi seviyesinde konstantre olursa fenerbahce'yi 1 haftada iki kere cok rahat yenecek. sonrasinda da haci ismailin gonderilisi ve klasik dagilis surecini izleyecegiz.
  • 13
    doğru bir laf ama yarım bir laf. fenerbahçe dediğin takım en fazla mart'a kadar sürdürür bu tempoyu. sonra helva gibi dağılırlar. galatasaray buraları her daim iyi oynayan bir ekip. şubat sonu geldiğinde galatasaray'ın 10 puan önünde değilsen hatta 10'u geçtim 7 puan önünde değilsen geçmiş olsun. galatasaray geri döner bitirir işi. hem de sondan bir önceki hafta galatasaray'ın evinde derbi maçı duruyorken.
  • 14
    taraftarımızdaki geçmişe dayalı öngörüleri anlıyor ve yer yer de destekliyorum ancak bu sezon ilker biraz farklı. geçen sezon fenerbahçe şampiyon olamazı ağustostan itibaren söylemiştim çünkü orta sahaları yoktu. fenerbahçe’de bu sezon fred var. bakın arkadaşlar fred küçümsenecek topçu değil bir kere komple orta saha. bizde nasıl torreira x faktörse onlarda da fred öyle artık. bunun yanında ismail’den ve szymanski’den de orta sahada katkı alıyorlar. galatasaray’ın 2024 ocak ayında yapması gereken tek iş torreirayı rahatlatacak kaliteli iki orta saha almak. yek yapmamız gereken bu. umarım yaparız. sezon her iki takım için de bıçak sırtı geçecek. orta sahası ayakta kalan şampiyon olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın