• 1
    aslında başlığı -galatasaray sözlük'teki "ben demiştim" sorunu- olarak açılacakken sözlük formatı gereği mevcut biçimde dile getirmek durumunda kaldığım garip sorun. 3 mart 2019 bb erzurumspor galatasaray maçısonrası en ofsayt entry'lerde olmasından gurur duyulan entry başlığında yazarlarımızın arşivlerini tarayıp kötü futbol ve puan kaybının sorumlularını aylar öncesinden tespit ettiklerini vurgulamalarıyla kendini belli etmektedir. bunu anlayabiliyorum. şampiyonluk yolunda ağır darbe aldık, üzgünüz, sinirliyiz. söz konusu başlığı doldurmak bir yere kadar anlaşılır geliyor; "bakın biz bunları hep kitaplarımızda yazdık, al!" der gibi biraz komik ama anlaşılır. fakat bu "ben demiştim" olayının sözlükte farklı biçimlerde iyice içselleştirildiğini görüyorum. gol yediğimiz anda muslera başlığına ":)" şeklinde enrty'ler girilmesi, iki gün öncesine kadar marcao hakkında tek olumsuz eleştiri yokken hata yapmasıyla birlikte adamın transferi daha gerçekleşmemişken youtube'dan izleyip kötü transfer diye yaftalandığı enrty'lerin hortlatılması; belhanda, feghouli, muslera, diagne gibi fikir ayrılıklarına yol açan oyuncuların en ufak olumlu veya olumsuz hareketinde sanki sinsi sinsi bekliyormuş gibi "karşı tarafa" laf çarpılması gibi şeyler doğal refleksimize dönüştü sanki. diyelim muslera gol yedirdi, diagne ayağını uzatamadı, belhanda pası atamadı, saniyesinde sözlüğe "ben demiştim" diye enrty döşemenin kime ne kattığını anlayamıyorum. hayli ciddi oranda yazarın sevmediği, hakkında birtakım öngörülerde bulunduğu oyuncularımızın hata yapmasına, gol yedirmesine içten içe sevindiğini, haklı çıkmaktan memnuniyet duyduğunu düşünür oldum. nasılını niçinini bilmiyorum ama kutuplara ayrılmaya çok yatkın bir yapımız var. başakşehir denen herkesin ne olduğunu bildiği oluşum yüzünden sinir stres içinde bir şekilde devam ettiğimiz şampiyonluk yarışında hangi yazarın hangi oyuncunun hata yapacağını öngördüğünü dillendirmesi, bu hususta "taraf" olması cidden değişik. yapıcı eleştiri parmakla sayılacak kadar az oluyor "ben demiştim"ler yüzünden. ancak sular biraz durulacak, puan kaybının üzerinden birkaç gün geçecek, haklı olmanın tadına doyasıya varılacak da ondan sonra takımın futbolu konuşulacak.
  • 2
    sorunsal olarak görmediğim durumdur. şimdi adam bir konuda görüşünü yazıyor. bunu yaparken atıp tutmuyor genelde. ölçüyor biçiyor ve diyor ki böyle böyle olursa bunun böyle böyle sonuçları olur. sonra yazarlardan başka bir grup çıkıyor ve entry'e hadi lan oradan, bir şey bildiğin yok diyerek basıyor ofsayt'ı. işin sonunda entry sahibi haklı çıkınca adam da diyor ki; ya dedim dedim inanmadınız. bak ne oldu şimdi?

    buna hakkı var mı? sonuna kadar var.
  • 3
    asıl sorun ben demiştim demesi değil, ben demiştim diyebilmek için fırsat kollanmasi. sonuçta hepimizin futbola.dair bir çok çıkarımı var ve illa ki birileri ben demiştim diyecek yorumlarımız oluyor. bunu sadece burası için demiyorum. teknoloji ile büyüyen nesil de herşeye anında bir yorum yapma ve devamında o yorumun doğru çıkmasını bekleme gibi bir durum söz konusu. diagne beş para etmez diyoruz, ve istiyor ki yazan gol atamasin. o nedenle çok takılmamak lazım. bu nesilde bir sonraki nesili eleştirip söylenecek.hayatin kuralı bu.
  • 5
    üzülerek söylüyorum sırf haklı çıkmış olmak için takımımızın düşmesini gözleyenler var. erden timur'u olur, okan buruk'u olur, icardi'si olur, x olur, y olur. hepsinin burada nefret edeni var. malesef belirtmeliyim ki haklı çıkmak için fener şampiyonluğu bekleyenlerinin dahi olduğu çok bariz. bu çıkarımı sözlük gözlemi yapan herkes yapacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın