• 1
    hemen gidelim, kar kış dinlemem anasını satıym, bakın parkamı giydim, botlarım hazır, eldiven, bere, tam takım kuşandım. hadi gidelim vallaha hazırım ben. sözleşme feshedildikten sonra gitmek bir boka yaramaz.şimdilerde yapmak lazım.

    120 filmi gibi, cesur, azimli ve yürekleri kewell aşkıyla dolu aslanların yazdığı bir destan olsun bu.*

    haydiyin çocuklar!
  • 8
    gazetelere bile düşmüştür. artık yapılması şarttır. bir kere dillendirdik. yapmayın etmeyin hacılar, biri çıkıp "şu gün şu saatte, şurda" desin. adnan polat ne dedi? "önümüzde ki hafta içinde transfer sorununu çözeceğiz" o zaman sadece 1 haftamız var, hadiyin yahu, daha neyi bekliyoruz? kim düzenliyor bu organizasyonu? kim? kim? kim?
  • 11
    türk insanın tez canlılığını gösteren yürüyüştür. önce bir iş netleşsin, kewell ne zaman dönecek sezonu kapadı mı belli olsun. sonra sözleşme dondurulacak mı, dondurulacaksa sezon sonu uzatılacak mı bir anlaşılsın. ondan sonra bakarız duruma. kaldı ki kewell'ı ne kadar sevsem de gönderilmesi galatasaray'ın menfaatineyse yapılacak birşey yoktur. içten içe üzülürüz o kadar. aslolan galatasaray'dır.
  • 12
    heyecandır, gelir geçer dedim ama insanlar harbi harbi yürüyüş yapacaklar bıraksan. kewell iyidir hoştur ama... aması çok; birincisi sakatlığı ciddi, sezonun son 4-5 maçına anca yetişir ki yetişse de kadroya girebilitesi tartışılır. yokluğunda caner sol kanadı kewell'dan çok daha efektif kullandı. gol desen gol de attı. yaşı kaç? 23, kewell? 32. dos santos ismi geçiyor, yaşı kaç? 20-21. bu kulüp bir atılım yapıyor, bugünü değil yarını düşünüyor. anlık başarı değil istediği, avrupadan kupa getirince "tesadüf" diyemesin insanlar diye uğraşıyor bu sefer. seneye yeni statta*şampiyonlar ligi oynamak için, sadece ligde oynatacağını bile bile jo'yu getiriyor. belli ki bu gelecek planında kewell'a yer yok. kulübede otursun abilik yapsın diyenler var. bu ülkedeki yabancı sınırlamasından haberleri yok sanırım. sırf takıma abilik yapsın diye yabancı kontenjanında yer kaplatamazsın hiçbir oyuncuya.

    yeri geldi mi kimse kulübün üzerinde değildir diye ahkam kesiyoruz. e o zaman sormazlar mı adama; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye? geçmişte ve gelecekte hiçbir futbolcu yoktur ve olmayacaktır ki gidişine yürüyüş yapılsın. parasını verir oynatırsın, anlaşamadığın yerde de yolarını ayırırsın.

    galatasaray'la ilgili yürüyüş yapılmasına destek vereceğim tek şey, yapılacak kongrede adnan polat'ın lise tayfasınca devrilmesi olur ki, onu da allah göstermesin.

    edit: caner 22'ymiş.
  • 13
    "kewell'ın gönderilmesi galatasaray'ın menfaatineyse yapacak bişey yoktur, üzüldüğümüzle kalırız" lafının, kewellsevmez olmakla eşdeğer görüldüğünü anlamamıza yardımcı olan yürüyüş organizasyonudur. tabi bu organizasyon, söylenen lafı farklı yerlerinden anlama yeteneğini de ortaya koymaktadır. galatasaraylılık vefadır, fedakarlıktır ama söz konusu galatasaray ise gerisi teferruattır. bu noktada takımın selameti açısından bir vefa, fedakarlık yapılacaksa; bunu yönetim değil kewell veya nonda veya baros veya arda yapacaktır.
  • 14
    yürüyüş yapmak isteyenlere söylemek istediğim bir kaç şey var;

    evet kewell giderse çocuğumu keserim
    evet kewell giderse galatasaray dan soğurum
    evet kewell giderse kendimi intihar ederim
    evet kewell giderse sözlüğü ateşe veririm

    biraz fazla abartmıyor muyuz bazı şeyleri. bu gözler hagi'nin, fatih terim'in, hakan şükür'ün ve bülent korkmaz'ın gidişini gördü. e peki o zaman nerdeydiniz?

    hagi'ye niçin bir sene daha kal diye yürüyüş yapmadınız?
    fatih terim için neden bizi bırakma diye yürüyüş yapmadınız?
    hakan şükür için niye gitme kral diye yürüyüş yapmadınız?
    bülent korkmaz için hani o efsane kaptanımız için neden 1 sene daha kal bu gençlere abilik yap demek için yürüyüş yapmadınız? ya da teknik direktör olarak geldiğinde onu gönderen bu yönetime karşı neden bir yürüyüş yapmadınız?

    önce bi oturun sağlıklı düşünün.

    kusura bakmayın ama hiç kimse ya da hiçbir şey galatasaray'dan büyük değildir. galatasaray sevgimin önüne geçemez. her güzel şey bir gün biter. zamanı geldiğinde bu da bitecektir. ve bu işin sonunda biz yine bize her sevdadan geriye kalan sadece galatasaray diyor olacağız. gerisi de hikaye zaten. tek gerçek galatasaray.
  • 16
    elbet birgün canımız, kanımız olan arda turanda bu formayı birgün bırakacak yada bırakmak zorunda kalacak. ki bunu düşününce acaba o zamanlar ne organizasyonlar yapacağımızı merak ettirendir.

    kaldı ki bu formanın değişilmezleriden tugay kerimoğlu, hakan şükür hatta metin oktay bile bu formayı bırakıp başka formalar giymişler yada giymek zorunda kalmışlardır. bunu göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

    harry yi çok severim, ama galatasarayımı daha da çok severim.
  • 18
    hagi, bu kulüp için tam 5 yıl top oynadı. en büyük başarılarımızda hep onun imzası vardı. içimiz kan ağlaya ağlaya uğurladık onu. futbolu bıraktı ve gitti. gidişiyle içimizden bir parçayı da götürdü. ondan sonra gelen oyuncular da buluruz o teselliyi dedik ama saolsun össan abi bratuları petreleri saidouları getirdi. öylesine büyük başarıların, büyük isimlerin ardından çoküş dönemine girmiştik sanki.

    daha sonra başımıza adnan polat geldi. geldikten sonra yaptıklarını bilmeyen yok. en büyük imzalarından birisiydi kewell yönetimin. kewell da oynadığı futbolla birlikte, karakteriyle ve armamıza yakışan hareketleriyle bu taraftar tarafından bu kadar sevildi. umarım ki gitmez ve kulüpte daha nice başarıları bizlere yaşatır.

    ama, şu anda sakat ve nisan sonuna kadar yok. yani neredeyse sezonu kapattı. türk olsa takımda kalsın ama yabancı sayısı zaten kısıtlı, e bu durumda sezon sonuna kadar oynamayacağını bile bile takımda mı kalsın yoksa zaten oynayamacağı için sözleşmesi dondurulup yerine transfer mi yapılsın?

    zaten kritik bir dönemdeyiz. seçimler yakın. 6 yıl özhan canaydın üzerine üzerimizdeki ölü toprağını atıp robinho gelsin mi diye tartışabilecek kadar götümüzü kaldıran bu yönetime tam destek olmamız gerekirken bir çok sorgulanmaması gereken şeyi sorguluyoruz. bizim aşkımız armaya, renklere. bugün olmasa da elbet bir gün bütün oyuncularımız değişecek. en az bizler kadar bu takımın aşığı olan ve her yaptıklarıyla hem bugünü hem geleceği kurtarmaya yönelik adımlar atan bu ekibe destek olup, aldıkları kararlar canımızı acıtsa bile sineye çekebilmeliyiz.
  • 19
    yanlis anlasilmalra mahal veren olasi protesto yuruyusudur. harry'nin futbolculugunu, profesyonelligini ve karizmasini kimse tartismamaktadir. ancak hepimizin en cok takdir ettigi harry ozelligi, profesyonelligi degil midir? simdi soruyorum malum arkadaslara, harry, galatasaray'in olasi buyuk basarisizliklari sonucunda sizce bu takimda kalir mi ?
    su an formalarimin birinin arkasinda kewell yazmaktadir, o derece sevmekteyim kendisini. ancak sartlar nasil gelisir, bunu zaman gosterir. bu mantikla yaklasirsak, tum galatasaray efsanelerini takimda tutmamiz gerekirdi halen. harry galatasarayimiza gelmeseydi, hemen hemen hepiniz aklinada leeds macinda tekme atip oyundan atilan harry kewell portresi kalacakti. yani farkindaysaniz , harry hayranligimizin temel sebebi de galatasarayimizdir. donem donem kulube yapilan haksizliklarda yurumeyi dusunmeyen taraftarin, bir oyunucusu icin bu fikre kapilmasi bence mantiksizdir. protestonun her turlusunu desteklerim, herkesin hakkidir fakat, sevdanin her dildeki adi galatasaraydir, sonra baslar, metinler, george'ler, sukurler, korkmazlar, harryler...
  • 20
    gereksizdir. galatasaray herşeyden önce gelire girmeyeceğim herkes söylemiş. başımızda aklı başında harika bir yönetim, dünyanın en iyi 10 hocasından birisi vardır. e kewell'da son derece aklı başında bir adamdır. bu 3lü bir kara verecek ve bizde bunun en doğrusu olacağını kabul edeceğiz bu kadar basit bişey. ha kewell'ın gitmesini bende istemiyorum, parçalı ve kırmızı formalarımda kendisinin ismi yazmakta. ayrıca madem bir protesto söz konusu, bunun dile getirilmesi gereken yer ali sami yen stadı'dır. stadda maçtan önce organize olunur gereken tezahüratlar yapılır o kadar. yürüyüş neyin nesi...
  • 21
    bu organizasyonu gündeme getirenlerin iyi ki yönetici olmadıklarına şükrettiğim harekettir ve fazlasıyla duygusal bir yaklaşımdır.yaklaşık bir aydır yurt dışında bu transferi bitirmek için uğraşan haldun üstünel'e, murat yalçındağ'a ve başkan adnan polat'a haksızlıktır.bu yönetim değil mi, takımı gençleştirmek için yıllardır uğraşan, vaktiyle ekonomik darboğaz yüzünden kaçırdığımız caner erkin'i bir şekilde kadroya katmış, bizleri, orhan ak, cihan haspolat'lı, song, necati ateş, ümit karan, hasan şaş v.b. isimlerden kurtaran.bu hamle tüm bu yapılanları sekteye uğratabilir ve geçmiş yönetim modeline dönmemize yol açabilri bu bakımdan vahimdir.günümüz iletişiminin çok boyutluluğu göz önüne alınırsa bu hareket cokça dillendirilir ve savunulursa yönetim işte o zaman köşeye sıkışacaktır.son dönemde yapılan transferlere bakıldığı zaman takım seviye atlamıştır.iki sezon öncenin yıldızı servet, uğur uçar, hakan balta hatta arda turan bile yetersiz kalmaya başlamıştır.dos santos transferi de bu seviyeyi yukarıya çıkartacak bir hamledir.dos santos'un videolarını izlediğiniz zaman ronaldinho havası seziliyor, eğer rijkaard başarılı olabilirse ronaldinho ayarında bir oyuncu kazanmış olacağız.ronaldinho demişken mevcut haliyle bıakın direkt ronaldinho'yu almayı onun kadar sükse yapamamış olsa bile onun meziyetlerindeki bir oyuncu transfer etmenin bedeli 25 milyon avrolardan başlıyor.bu şartlar altında bugün dos santos alındı, alındı; alamazsak bir daha da böyle genc ve yetenekli başka bir oyuncuyu bu kadar ehven şartlarla almak mümkün olmaz.ayrıca oyuncununda 5 büyük lig varken bizi seçmesi biraz zor.kewell'a vefa konusuna gelince, futbolculuklarının en güzel yıllarını avrupa'nın önemli liglerinde ve takımlarında tükettikten sonra türkiye'ye emeklilik ve bonus kazanmak için gelen oyunculardan biridir maalesef.karizmatiktir, sportmendir, liderdir, sempatiktir, turizm elçisidir bunlar ayrı konular.benim naçizene görüşüm bu oyuncular bizden bekledikleri vefayı gençliklerini tükettikleri kulüplerde aramalıdır.aynı düşünceler fazlasıyla nonda içinde geçerlidir.galatasaray artık emeklilik günlerini yaşayan hocalar ve futbolcuları değil, meslek hayatlarının en verimli günlerini yaşayan hocalar ve futbolcuları transfer etmeye başlamıştır, hepimize hayırlı olsun.türkiye'nin en büyüğü olduğunu iddia eden kulübe de bu yakışır.herkes bu yeni vizyona ve tercihlere kendini adapte etmelidir, ve romantizmi bırakmaldır.
  • 24
    hakarete varan entryler girilmesine sebep olan basliktir. sevda ayni, dert ayni, takim ayni fakat usluplar birbirinden cok farkli. daha once de yazdigim gibi, mesele galatasaraydir, yonetenler taraftarin harry'i ne kadar cok sevdigini gayet iyi bilmektedirler zaten, bu kadar basarili hareketinden sonra, daha yapmadigi bir hamleyle yonetime bu kadar sallamak ayiptir. harry formali bi kardesiniz olarak ben de yuruyecegim, ancak taksimden evime kadar, ve yolda da 'harry gitmese ne guzel olur' diye de dusunecegim, gerekirse yolda yasadiklarimi da aninda cepten nete baglanarak burda aktarabilirim.
    demem o'dur ki, sakin olalim, kimse kimseye saygisizlik etmesin, herkes istedigi protestoyu yapsin, bir grubun adina olmamak sartiyla..
App Store'dan indirin Google Play'den alın