• 1
    galatasaray orta sahası başlığı varken bu da olsun ve altında kalecilerimiz hakkında bilgi dolu girdiler girelim.

    2022-2023 sezonu için yabancı oyuncu sayısı belli olmuşken kaleci rotasyonumuz benim kadro planlamamda aşağıdaki gibidir.
    1. kaleci = fernando muslera
    2. kaleci = okan kocuk
    3. kaleci = ismail çipe

    efsanemiz nando'yu açıklamaya gerek yok. ben aslında ikinci kaleci olarak sinan bolat'ı kadroya dahil edip okan gibi, batuhan şen gibi, berk balaban gibi gençlerimizin oynayabileceği takımlara tekrar kiralanmasından yanaydım ama sinan westerlo'ya gittiğine göre hiç macera aramadan okan'ı ikinci kaleci olarak takımda tutmak en doğrusu olacaktır.

    batuhan ve berk yine kiralık olarak oynayabileceği takımlara gönderilmelidir. fatih öztürk ile sözleşme yenilemek gibi sapkın bir düşünceye kimse sahip olmamalıdır. inaki pena'nın da bize bir yanlışı olmadı hatta güzel hatıralarımız da oldu. kendisi ile güzelce yolları ayırmak lazım.

    peki neden üçüncü kaleci ismail? maalesef kendisinin bir sezon daha sözleşmesi var ve hiçbir takım kaleci olarak ismail'i almaz. kendisini takımdan ayırmanın tek yolu sözleşme feshi ki buna da o yanaşmaz. hoş bir ara ayrılmak istiyor tarzı haberler çıktı ama bana inandırıcı gelmemişti. zaten sözleşme feshi bana sokağa atılan para gibi geliyor. en azından yedek kulübesinde dursun da verdiğimiz para boşuna gitmesin. kavga falan çıkarsa iş görür. olur da kendisine saha içinde iş düşerse de yine kendisine güvenmeyiz zaten. jankat yılmaz'ı oynatırız, kendisi yine yedek kulübesinde oturur.
  • 2
    yerlisinden pek hayır görmediğimiz pozisyon. bu zaten herkesin malumu.

    bir hususta daha hem dikkatinizi çekmek, hem de düşünmenizi sağlamak istiyorum. neden muslera her oynamadığında 30-35 metreden jeneriklik goller yiyoruz? hatta muslera öncesi mondragon sonrası da dahil. leo franco'nun selçuk şahin'den yediği tıngır mıngır gol, sinan bolat'ın arsenal'den yediği puskas'a layık gol, hep nedense okan'a denk gelen ''90'a gitmiş, kimse çıkaramazdı'' golleri vs.

    benim çıkarımım şu ki; galatasaray kalesinde kaliteli bir yabancı kaleci yoksa, biz jeneriklik golleri yeriz. hafızası kuvvetli olanlar örnekleri çoğaltabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın