• 853
    biz bir altyapı takımı değiliz. önce bunu kabul etmek lazım. 20 senede bir şans eseri arda turan çıkartırız o kadar. geçmişten aklımda kalan özgürcan özcanlar, cafercan aksular, aydın yılmazlar var. hangisinden bir halt oldu? biliyorum herkes özeniyor ajax’a, anderletch’e, porto’ya… gel gelelim futbol, yetenek olduğu kadar mental ve fiziksel de bir spor. bizim ülkemizin futbol öğretme gibi bir meziyeti yok. tutku olarak futbol ülkesiyiz fakat kültür olarak asla futbol ülkesi değiliz. kimse de kendini kandırmasın. bugünkü hull city maçında süre alan hangi genç bundan 3 sene sonra a takım seviyesinde oynayabilir? ali bülbülmüş, yok efendim eren aydın, süleyman luş, hamza akmanmış falan.. alayı fos. genç futbolcu yemeye meraklı değilim fakat altyapı fetişisti de değilim.
  • 855
    negatif enerji santrali insanların bakış açılarını görünce açıklama yapası bile gelmiyor insanın ama gerçekten olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.

    benim diyen altyapı kulüpleri senede kaç oyuncu çıkartıyor ? tüm ülkelerin ümit milli takımlarına bakın ortalama 10 farklı takımdan geliyor oyuncular. erden timur diyor ya hani bu bir matematik oyunu 20 oyuncudan iki yılda 1 tane yukarı çıkıyor, 200 tane oynatalım (multiclub yapısı vs. ile) o zaman 10 tane çıkar.

    beylar, bayanlar, romalılar ! altyapıdan her yıl 5 oyuncu çıkmaz 2 yılda 1 tane yukarıya verirsen ya da 1 tanesini 5-6 milyon euro'ya satarsan altyapıya harcadığın 10 yıllık masrafı çıkartıyorsun...
    millet sanıyor bu altyapılara milyonlar akıtılıyor. daha fazla sinirlenmeden susuyorum.
  • 856
    oyunculara yapılan muameleye bakılırsa ajax barcelona city porto falan birleşmiş de bize oyuncu bulmuş, cevher çıkarıyoruz sanar. atalay yeni modric, recep gül yerli robben, baran aksaka yerli pirlo vs. liste uzar gider.

    reelde çıkmış olan bir tane arda turan, bir ozan kabak. hadi yarımşar da semih kaya ve emre çolak diyelim. özellikle fizik anlamında inanılmaz berbat halde. 20-21 yaşındaki adamlarda bile 14-15 yaşında çocuk fiziği var.

    altyapıda lafta değil icraatta köklü bir reform şart.
  • 858
    öncelikle altyapı oyuncularının hepsi aynı anda sahada olursa sağlıklı fikir vermez.

    (bkz: 5 temmuz 2023 galatasaray hull city maçı)

    biz bugün bildiğin ikinci yarıyı profesyonel bir championship takımına karşı u19 takımımızla oynadık. doğal olarak kimse ne yaptığını bilmiyordu. a takım oyuncularımızla daha dengeli bir dağılım içinde gençlere süre verseydik muhtemelen maç 4-3'e gelmezdi ve kendi yarı sahamızdan çıkabilirdik, ama yine de hiçbir genç oyuncumuz için heyecan duymazdık. çünkü hiçbiri (yalnızca bugün özelinde değil, süre aldıkları tüm maçları hesaba katarak söylüyorum) galatasaray oyuncusu olacak ışığı vermiyor. emin bayram da buna dahil.

    altyapımızda parlayan oyuncu yok. eren'i henüz çok izlemedim, biraz ondan beklentim var biraz da ali fena görünmedi, ama bu çocukları alıp resmi maçta oynatamazsın şu an. jankat altyapı oyuncusu kontenjanını doldurmak için 3. kaleci olabilir. efe için de yorum yapılacak bir durum yok henüz.

    hamza akman yok olup gidecek bir profil; metehan ve baran da ışık vermiyor. birer sene alt liglere kiralamak lazım. olmuyorsa yapacak bir şey yok. mevcut altyapı sistemi çok zayıf ülkede.
  • 859
    burada yıllardır oynayan hatta a takımla antrenmanlara çıkan oyuncuların fiziksel durumunun nasıl bu kadar kötü olabildiğine anlam veremiyorum. bir futbolcunun en kolay geliştirebileceğiniz özelikleri fiziksel özellikleri. mesela oyun görüşü, kondisyonu doğru kullanma vs bunlar oynayarak gelişir ama bir futbolcunun üst gövdesi sokaktaki çocuk gibiyse galatasaray formasını sırtına geçirmemeli kimse kusura bakmasın. belli ki bizim altyapıda dayısı olan oynuyor dün akşam sahada oynayan bir tek emin'in fiziksel durumu iyi görünüyordu diğerlerinin bizim mahallenin 15 yaşındaki çocuklarından farkı yok. burada bir dipnot da altyapı hocalarına siz ne işe yarıyorsunuz çok merak ediyorum genç futbolcunun önce alt gövde, üst gövde fiziksel dayanıklılık olayını halledersiniz öyle üst tarafa gönderme ihtimalimiz olur. belli fiziksel kapasitesiye ulaşamayan oyuncuların a takımla maça çıkmayı bırakın antrenmanını bile seyretmemesi gerekiyor.

    (bkz: 5 temmuz 2023 galatasaray hull city maçı)
  • 860
    "hoca ayıp etti, hepsini sahaya atarak psikolojilerini mahvetti" gibi bahanelere galatasaray takımında yer yok. maçta skor 3-1. kalan süre 15-20 dakika. tek yapmaları gereken şey skoru korumaktı, 1'den fazla gol yememekti. "çıkın sahaya şu hull city'i 5'lik yapın" demedi okan hoca bu arkadaşlara. "skoru koruyun, pas yapın" dedi. doğru düzgün bir rakip baskısı yok iken bomboş yarı alanda arka arkaya iki pas yapamadılar, bunun ne ilgisi var aynı anda hepsinin sahada olmasıyla? hepsinin aynı anda sahada olması aslında bir şanstır; yeteneksiz olanların arasında yetenekli olanların parıl parıl parlaması gerekir. oldu mu böyle bir şey? hamza akman önünden geçen topu kontrol edemiyor, kaptırdığı topta geri koşmuyor. baran desen kendisini pirlo sanıyor ama bilal kısa'yı dün 40 yaşında futbola döndürüp sahaya koysak skoru korurdu takım.

    yıllardır söylüyorum; istanbul'da el bebek gül bebek, pamuklara sarılarak büyük futbolcu olunmaz. o burun bir sürtecek önce, bir zorluk çekilecek. altyapılardaki futbolcularımız istanbul'un ve galatasaray'ın sefasını süren havalı gençlerden ibaret sadece. 20 yaşına geleni bile 1 dakika süre almadığı sezonun madalyasını alma derdinde ve bu uğurda manisa'ya gitmeye burun kıvırıyor. baran'ın, hamza'nın, ali'nin ve diğerlerinin ne işleri var istanbul'da? rahat rahat aşağıda takılmak işlerine geliyor florya'da ama böyle olmaz. böyle olunca hakiki bir maçta, rakip de alt ligden de olsa bir ingiliz takımı olunca, anya'yı konya'yı iki dakikada gösteriyorlar. biz ise burada hala "altyapı gözbeğimiz, ayıp oldu" diyoruz. bundan ötürü yaşıyoruz zaten altyapı sorununu, altyapıdakilerin hepsi tabiri caizse kolej bebesi. anadolu'da düşe kalka, tırnaklarıyla kazıya kazıya futbolu öğrenmedikleri sürece, büyük bir kısmı zaten konforlu alandan çıkamayacak kadar ürkek, bir şey beklemenin lüzumu yok bu arkadaşlardan.
  • 862
    80 milyondan fazla nüfusu olan, takımı maç kaybettiği günden sonraki güne hüzünlü uyanılan bir topraklarda 20-25 yılda 2-3 rotasyon oyuncusu çıkıyorsa burada suçu sadece çocuklara atmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. bakın yıldız demiyorum, ilk 11 için rotasyon oyuncusu. bütün takımlar bunu çıkartsa ve biz çıkartamasak, derim ki bizim çocuklarda hata var. ama yok, bizim buradan giden çocuk iskoçya'da bile oynayamıyor. büyük takımda oynar dediğin çocuk, italya'nın küme düşecek takımında oynayamıyor. bunun sebebi sadece bu çocuklar olabilir mi? bütün çocuklar arda güler ya da arda turan yeteneğinde olmak zorunda mı ?

    ben bunun sebebi ülkedeki bu konuya bakış açısıyla alakalı görüyorum. 2 sene önce niğde anadolu'yu alırken, burak elmas'ın 4 takım alacağım derken , bu sene eyüpspor ile alakalı kurduğum hayallerin temel sebebi bu gençlerin eğitimiyle alakalı.

    biz bu çocuklara futbol öğretmeden gel a takıma oyna diyoruz. daha prof. maça çıkmadan, belki hayatında hiç görmediği sistemleri hiç bilmeden, 11'e 11 halı sahadan farksız olmayan alt yapı maçlarıyla bir oyuncunun gelişmesini beklemek zaten büyük hayalcilik.

    bu oyuncuları rast gele kiralamak da çözüm değil. sen efe akman'ı, pas boyu 30 metre'nin altında düşmeyen, sadece geçiş oynayan bir takıma kiralarsan çocuk oynayamaz, oynamayı geçtim bildiğini unutur.

    oyuncularımızı, alt yapı oyuncularını, geliştirici hocalarla profesyonel maçlara çıkartmalıyız. orada oynamasını, futbolu öğrenmesini sağlamalıyız. bunu alt liglerde takımlar kendi isimleriyle de yapabilirler. yok bunu federasyon yapmıyorsa bizim takım olarak yapmamız lazım. bu oyuncuları en az 100 maç izlemeliyiz. he 100 maç sonunda olmadı mı? zaten ondan olmayacaktır, ama en azından rotasyona sokma ihtimalin olan oyuncu yetiştirirsin.

    sorun olduğu çok açık ama sorunları görmeden çözüme ulaşmaya çalışmak komik.
  • 863
    çubuk kraker fabrikasından hallice olan altyapı. kulübün spor salonu mu yok? tesisi mi yok? diyetisyeni mi yok? kimse kusura bakmasın ama bu durumda suçlu kulüp değil leyla gibi gezen oyunculardadır. ailesinden aldığı 3-5 kuruş harçlıkla merdiven altı salonlarda hayvan gibi fizik yapan gençler var. tamam kimseye git herkül ol demiyoruz ama sahada ayakta kalacak, omuz omuza mücadelede yıkılmayacak kadar da fiziğiniz olsun bir zahmet. futbol mekanikleşmiş bir oyun. fizik ve kondisyon oyundan ayrılamaz bir parça. salt yetenekle falan olacak iş değil. salt yetenekle olacak olsa bile bizimkilerde o kadar yetenek yok.

    velhasıl bence asıl sorun antrenman biter bitmez kafelere kaçıp, ben galatasaray’dayım cakası satan oyunculardadır. en mükemmel dediğimiz bile 2-3 seneye ankara şekerspor’la sözleşme yapar.
  • 864
    sözlük tarafından altyapı fetişisti olarak tanımlanabilecek insanlardan birisi olarak sadece şunu sormak istiyorum. bu altyapıda senelerdir neden oyunun fiziksel yönünü oynayan bir oyuncu yok. hani oyuncuların fiziksel yönleri neden gelişmiyor tarzı bir yorum değil bu. oyunun hep teknik yönüyle ilgilenen sanki hiç top rakibe geçmeyecekmiş gibi de değil rakip hiç topu almaya çalışmayacak fiziksel bir etkileşime girmeyecekmiş gibi oyuncular hep temastan kaçan oyuncular oluyor. geçen sene özelinde a takım ölümüne pres futbolu oynuyordu ama u19 takımı bu konuda alakasız bir düzeyde sanki sene 2013 tiki taka dönemi. oyunculara bakıyorsun fiziksel olarak güçlü bile olsalar temastan kaçınıyorlar. ali yeşilyurt'u sokakta görsen şehre devler inmiş diye bulunduğun yerden kaçarsın maçı izliyorsun geriye kaça kaça oynuyor. gerçek futbol böyle değil. tiki takanın zirvesi barcelona'da bile pres delisi pedro, yorulmak bilmez busquest, defansta rakibi ısıran puyol filan vardı. bizde stoperler bile temastan kaçıyor. galatasaray altyapısı temel topla ilişkiyi öğretme konusunda çok iyi, altyapılar düzeyinde türkiye'nin en elit okulu. burada okuyorum çocukları zora sokacaksın istanbul'da ekmek elden su gölden zaman geçiriyorlar filan deniliyor isterseniz altınordu gibi tarlada çalıştıralım yine bu değişmez. biz takımlarımıza alttan itibaren konforlu oyun oynatmadan devam etmeliyiz sadece. acilen "fakir" oyunlarına geçiş yapmalıyız. galatasaray en alt düzey halinde olsa bile evlatlarına hemen konforlu yıldız oyuncu rolleri veremeyecektir. arada tabii ki istisnalar olabilir. über yetenekli oyuncular çıkar onlar ayrı tutulur fakat bu bahsettiğim konuda genel olarak böyle davranmalıyız. bu işin piri barcelona'da bile uzun süre belkide bu sebepten oyuncu çıkmadı. en yetenekli altyapı oyuncusu ansu fati bile bir eşiği çıkamıyor. (pedri altyapı değil transfer) son yıllarda çıkardıkları en iyi altyapı oyuncusu gavi ise yerde iken topa kafa atan bir deli. galatasaray altyapı oyuncularını aynen bu minvalde yeni sergio oliveiralar yetiştirmek üzerine kurmak yerine yeni torreiralar yeni abdülkerimler yeni barış alperler olacak şekilde eğitmeli ve geliştirmeli.
  • 865
    burada teknik ekip bir analkz yapmalı
    futbolcular 3'e ayrılmalı.
    gelecek vaadedenler, rotasyon olabilecekler, yetersiz olanlar.

    1. gelecek vaadeden oyuncuları kadronda tutarsın. süre verirsin, gelişmezse kiraya verirsin.

    2. rotasyon olabilecekleri kiraya verirsin, dönünce şans verirsin. tutarsa tutar. emin, yunus gibi.

    3. yetersiz olanları hiç tutmadan gönderirsin. ismail çipe, eray işcan vs.

    bunu görmek çok zor olmamalı.
  • 866
    her oyuncuya gereksiz şekilde wonderkid muamelesi yapılan altyapı.

    kumaşı iyi olan, potansiyeli olan adam sahada bunu gösterir. yok fiziği düzelse şöyle olur, tekniğini geliştirse böyle olur diye oyuncu parlatılmaz.

    arda turan manisaspor'dan kiralık döndükten sonraki sezon sahaya çıkıp çılgın atmadı mı? 88-89 jenerasyonunda bir ton adam vardı ne oldu onlara? çoğu 2. 3. liglerden yukarısını göremedi.

    emre belöz 16 yaşında oynamaya başladığında anadoluya kiralık mı gitti? gelmiş geçmiş en iyi galatasaray kadrosunda çıkıp ciddi süreler aldı.

    kazımcan, küme düşen altay'dan gelip bu sene kendisi ispat etmedi mi? oynayan adam her türlü kendini gösteriyor.

    mustafa kapı, bartuğ elmaz nerede? bir şey oynamadan avrupa'ya gidip dünya'nın kaç bucak olduğunu gördüler.

    emin bayram geçen sene oynadığı maçlarda kendisini ispat etti. a takımda oynayacak bir potansiyel.

    hamza akman'da babasından dolayı fazla gazlanıyor da bence çok da iyi bir kariyeri olmayacak.
  • 867
    gelecek vaadeden potansiyelli futbolcularımız var. oyuncularımızın sure bulacağı tff birinci lig, avrupada eerste divisie, challenger pro league gibi liglere oynama garantili kiraya verilmesi lazım. emin bayram a takım kalibresinde olduğu için onu yazma gereği duymuyorum ama özellikle ali turap, baran, eren, hamza ve jankatın üstünde titizlikle durulması gerekiyor. hepsini birer elmas gibi işlememiz lazım, yetenekli gençler.
  • 868
    türkiye ölçeğinde ülkenin en iyi alt yapısıdır. avrupa’ya bir çok futbolcu göndermiştir ve göndermeye devam edecektir.
    eğer yabancı sınırı olmasa 2022 yazında yunus akgün’ü 6 milyon euro üstü bir bedelle satacaktık.
    bugünkü kur ile 150 milyon tl’yi geçiyor. süper lig şampiyonluk geliri 200 milyon tl bile değil.
    galatasaray alt yapısı kendisine gösterilen ilginin kat be katını kulübe geri ödemiştir.
    şu an mesela emin’in stoke city’e transferi konuşuluyor.
    eğer biraz profesyonel maçı olabilseydi özgür baran aksaka için de teklifler gelebilirdi.
    aynı anda 11 tane oyuncunun bir hazırlık maçında iş yapmasını beklemek fazla hayalperestlik olur.
    alt yapıyı nasıl daha iyi geliştireceğiz diye düşünmek yerine komple kapatalım diyen zır cahiller gördüm.
    senin şu an teknik direktörlüğünü yapan adam alt yapından yetişme.
    türkiye’yi geç, dünya’da bile çok az olan bir durum.
    sana bu imkanı sunmuş alt yapıyı kapatalım diyorsun.
    yıldız adam zaten çıkıyor bunu biz de biliyoruz.
    maksat rotasyonda kullanabileceğimiz bir kaç oyuncu geliştirebilmek.
    bide alt yapı oyuncularından umutlu olanlar için altyapı fetişizmi diye bir kavram uydurulmuş.
    evet kardeşim sana göre ben öyleyim.
    hayır bunlara göre hayal de kurmayacaksın.
  • 869
    85 milyonluk futbolla yatıp kalkan dünya devletinin en büyük spor kulübünün, son 15 yıldır arda turan ve ozan kabak dışında uluslararası hatta onu geçtim milli veya galatasaray ilk 11'i standardında tek bir futbolcu çıkaramamış eğitim birimi.

    şimdi fener, beşiktaş kimi çıkardı diyenler damlamadan önce bizim bu vasat kulüplerle rakip olmadığımızı hatırlatmak ister ve elimizde böyle imkanlar varken kaliteli insan ve elit sporcu yetiştirmenin ülke sporuna borcumuz ve sorumlulğumuz olduğunu hatırlatmak isterim.
  • 870
    10 temmuz 2023 galatasaray kisvarda fc maçında efe akman ve ali turap bülbül gibi pırıl pırıl iki potansiyel barındırdığına şahit olduğumuz altyapı. söz konusu oyuncular as oyuncularla birlikte oynatıldığında özgüvenleri de yerine geldiğinden gelecek adına umut verdiler. keza bunlara artık belli bir standardı tutturan emin bayram'ı ve kalede fena bir görüntü çizmeyen batuhan şen'i de eklemeliyiz.

    bir önceki maçta aynı anda sahaya atılan altyapı oyuncuları ise taraftarı "altyapı kapatılsın" noktasına getirmişti. demek ki doğrusu iyi işleyen takıma 1-2 altyapı eklemesi yapmakmış. bu oyuncular sezonda 1000 dakika oynasa 10+ milyon euroluk tekliflerin gelmesi kaçınılmaz, altyapı fetişizmi demeden önce işe bir de bu tarafından bakmak lazım.
  • 872
    yarışmacı kimlikten uzaklaşması gereken oluşum. her sene altyapıda şampiyon olunca bir şey elde etmiyoruz. altyapı hocalarının u17 u18 şampiyonu vs olmak yerine 1 tane a takım seviyesinde oyuncu çıkarmaya yönelik çalışması gerekiyor.

    altyapımız zamanında sabri'yi yaşıtlarından önde diye 10 numara pozisyonunda oynatıyordu. sabri u18'de belki çok rahat adam geçip gol asist katkısı veriyordu ama a takım seviyesinde bunu yapamayacağını altyapı hocalarının öngörmesi ve onun potansiyeline en uygun mevkiye hazırlaması gerekir.

    taraftar her seferinde u18 vs. şampiyonu olduğumuzda zannediyor ki alttan bomba gibi bir nesil geliyor hepsi dünya yıldızı olma potansiyeline sahip vs. vs.
  • 873
    son günlerde gereğinden fazla bir şekilde üstüne gidilen futbol akademimiz.
    sanki 20 yıldır ülkedeki her takım her yıl bir tane yıldız çıkarıyor da bizim akademi çıkaramıyor gibi bir algı oluştu resmen.
    şimdi olay ''bu konteynırın 15 temmuzla ne alakası var?'' durumuna gelmesin ama 20 yıldır zaten ülkede hiçbir şeyin üretimi istenilen seviyede değil artık.
    diyorsanız ki galatasaray bu konuyu türk sporu için kendine misyon edinmelidir, başımla beraber.
    ama altyapıların durumu ve yatırımlar ortadayken, henüz bir proje yapılmamışken bir anda bu kadar üstüne gidilmesini biraz arda güler sonrası kompleks gibi görüyorum artık.
    çünkü 20 yıldır durum neyse şu anda da aynı, dün ila bugün arasında değişen bir şey yok.
    fenerbahçe'nin de altyapısından sanki her yıl bir arda güler çıkacak gibi bir algı oluşmuş, böyle bir şey söz konusu bile değil.
    arda güler bir tesadüftür, çocuk fenerbahçeli olmasa zaten galatasaray'a gelecekti.
    galatasaray'dan da avrupa'ya gidecekti.
    oyuncunun bu seviyeye gelmesi veya yeteneğinin fenerbahçe ile ilgisi yok yani.
    konuyu kendi altyapımıza tekrar getirirsek;
    söz verildiği gibi altyapı projesi yapılsın, meyvelerini görelim eğer ki olmazsa yine çıkıp hep beraber eleştirelim.

    bir de altyapıdan her çıkan oyuncu yıldız olmalı gibi bir algı var, bunu da yanlış buluyorum.
    burun kıvrılan yunus akgün bence müthiş bir altyapı ürünüdür.
    her yıl farklı farklı mevkilere bir yunus akgün çıkarsak, o akademi hocalarını sırtımda gezdiririm.
    yeri geliyor ilk 11'e yazıyorsun yeri geliyor rotasyonda elini rahatlatıyor.
    daha ne olsun? illa her genç yetenek yıldız olacak diye bir kaide yok.
  • 874
    eğitim, eğitimci elbette önemli ama bence işin oyuncu seçimi kısmında yapılacak atılımlar da en az o düzeyde önemli. ben daha çok işin bu kısmına eğilip gerek sözlükten gerek twitter’dan bildiğimiz insanların isimleriyle aklımdakileri daha da somutlaştırarak bi şeyler yazmak istiyorum.

    galatasaray altyapısını bu çocuğun burada ne işi var, altyapıda torpil mi dönüyor sorularıyla kafamızı kurcalayan bi yer halinden ülkenin en iyi futbolcu gençlerine sahip bir akademi haline getirmemiz lazım. nasıl yıllardır galatasaray lisesi’ni kazanmış bir genç için hayatı kurtuldu diyebiliyorsak altyapımıza seçilmiş, altyapımızı kazanmış bir genç için de bunu söyleyebilecek hale gelmemiz lazım. bu cazibeye erişmemiz, bu saygınlığa ulaşmamız, bu gerçekliği oluşturmamız lazım.
    peki galatasaray lisesinin bu intibası nereden geliyor? tüm türkiyenin girdiği bi sınavda en başarılı öğrenciler tarafından tercih edildiği için olabilir mi? scout departmanı kendi reklamını yaparken database’inin genişliğinden bahsetmiyor mu? peki altyapı seçmeleri türkiye’nin kaçına hitap ediyor? öncelikle bu seçmeleri mümkün olduğunda büyük bir havuza yaymamız lazım. bugün haberleri çıkan scoutium ile işbirliği bu açıdan olumlu olabilir.
    ondan sonrası çorap söküğü. geliyoruz yazının başındaki bildiğimiz isimler kısmına. ulaşabildiğimiz kadar çok gence ulaştık, seçmeleri başlattık mı? sözlük yazarımız organize ama amatör kötülük gibi gözlerle bu çocuklara ilk elemeyi gerçekleştiriyoruz, sonra brainsfirst testlerini uygulayalım, zihinsel kapasitelerine göre bir eleme daha yapalım. son olarak erden timur'un karakter analizi testi‘ni de uyguladık mı bitti gitti. hoşgeldiniz akademimize.
    sonrası için akademide hikmet pınarbaş gibi futbol bilgisinin yanı sıra entelektüel bilgi ve merakı yüksek, gençleri doğru yönlendirecek biri, serdar elmas gibi gençlerin fiziğini optimum şekilde geliştirecek birini koy, gerisi mevcut haliyle kalsın icabında.
  • 875
    kurlar böyle giderse ve enflasyon devam ederse eninde sonunda döneceğimiz kulübümüzün genç oyuncu yetiştiren birimi. şu koşullarda gerçekten alınacak bir yabancı oyuncunun maliyetini karşılamak hiç mümkün değil. her şeye zam üstüne zam gelirken insanların futbola ayıracak parayı zor bulacağını düşünüyorum. böyle bir ortamda yapılabilecek tek iş altyapıdan oyuncu oynatmaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın