• 30201
    yapılanmaya benzer veya aynı strateji ile, gençleri geliştirebilecek veya oyuna dahil edebilecek bir teknik direktör ile devam etmesi gereken takım. potansiyelimiz yüksek, bu seneki transferlerden ciddi kâr elde edeceğimiz de gün gibi ortada. bu sistemin böyle berbat(avrupa ligi senaryosu dışında) bir sezonda bile verdiği sonuçlar ve konuşulan rakamlar düşünüldüğünde buradan devam edersek kulübün geleceğini kurtarmak hiç de uzak değil gibi duruyor. genç oyuncuların gelişmesini hedeflediğimiz düşünülürse de pas oyunu gibi oturtması zor ve zaman alan bir sistem yerine geçiş oyunu gibi daha kısa zamanda daha çabuk sonuç alarak oyuncuların gelişimini kısa sürede sergileyip piyasaya sürmek açısından elimizi güçlendirecek bir sistemi tercih edecek hoca seçimi ile gerçekten hem başarı hem maddi gelir sağlanabilir. kim gelirse gelsin öncelik başarı değil gelişim ve ilerleme olmalı. şampiyonluk bize şampiyonlar ligi şansı verebilecek olabilir ancak 1 2 sezon şampiyonlar ligi yerine özellikle şu dönemde düzenli bir kâr elde edebileceğimiz yatırım sistemi ile bir avrupa turnuvasına katılmaya çalışmak daha öncelik olmalı. yozlaşmış bir ligin üç kuruş etmez kupası galatasaray'ın geleceğinden daha değerli değil.
  • 30203
    orta sahası ciddi bir karadelik olan takım. 2019-2020 sezonunda kiralanan seri - lemina ve nzonzi üçlüsünü beğenmediğimiz bir durumdan taylan - berkan - cicaldau - pulgar rotasyonuna gelişimizi hayretler içerisinde izliyorum. gelecek sezon sadece 2 takviye yapma imkanımız olsa 2 tane gerçekten kaliteli orta saha alıp tahtayı kapatırdım. işimiz zor.
  • 30204
    eski başkanımız ünal aysal'ın kendisine edindiği "başarı,başarı,başarı" mottosu gibi "orta saha,orta saha,orta saha" üçlemesini kendisine motto edinmesi gereken canım takımım.

    adı geçen xeka,elneny gibi oyuncular gerçekten rüya gibi olur. umarım bu belirsizlikte bu ayarda iki futbolcu çözeriz. şu an sosyal medyada denk geliyorum, elneny şöyle xeka böyle gibi burun kıvıran yorumlara kanım donuyor. bu sezon gaziantep'ten maxim, kasımpaşa'dan hajradinovic ikilisi takımımızda olsaydı ilk 5 içerisinde olacağımızı unutmamak lazım...
  • 30205
    hiç bir şey beğenmeyen taraftar kitlesine göre değil, akli selim profesyonellere uyarak transfer yapması gereken takimimiz. babel, fegho, arda gibi enerji çeken ve yaşlı oyunculardan kurtulacak artık. bence mohammed, cica ve depresif romen reis'i de satmaliyiz. kemik bir kadro ile yola devam. ıki orta saha aldik mi, taylan da toparlar kendini, rotasyonumuz da mis olur. farkli sablonlarla oynayabilecek, hızlı bir ekip olmaliyiz kesinlikle. yunus ve kerem ikilisi önem arzediyor bu açıdan. onlara uyacak tempo ve hızda iki orta saha, başka bir şey istemiyoruz.
  • 30207
    (bkz: 7 mayıs 2022 başakşehir galatasaray maçı) kovulmayı bekleyen bir antrenörle, sözleşmesi bitecek oyuncularla mücadele ettiğimiz bir maç. gelecek sene adına hiçbir hamle, planlama yok (beklenemez de zaten). başkanı bile belli olmayan kulüpteki belirsizlik hali oyuncularda da mevcut. oysaki seneye takımda olması şu an için kesin olan barış alper’i, morutan’ı oynatmak çok mu zor. ya da altyapıdan bir oyuncuyu kadroya koymak.

    diğer tarafta da ligin ikinci yarısından itibaren istikrarlı bir şekilde performasını artıran, güven kazanan ezeli rakibimiz fenerbahçe var. hatırlanırsa trabzonspor’un şampiyonluk temelleri de bir önceki sezonun ikinci yarısında atılmıştı. 2022-2023 sezonu için galatasaraylılara şimdiden sabır diliyorum, kolay bir sezon olmayacak göründüğü kadarıyla.
  • 30212
    tarihinin en kötü orta saha üçlüsüne sahip takımdır. bu orta saha triosunu kim kurmayı önermiş, kim hayal etmişse, umarım bir daha galatasaray’da görev almaz. diğer mevkilerdeki futbolcular yine 3 aşağı 5 yukarı bir şeyler yapmaya çalışıyor ama taylan berkan cicaldau üçlüsü gerçekten galatasaray’a yakışmayan kalitede oyuncular. umarım yeni gelecek yönetim ne yapıp eder ve orta üçlümüzü tümden yeniler. bir de merkez forvet almamız lazım ama orta saha olmazsa olmaz. yani 3 iyi orta saha alacağız başka da adam alamayız deseler, bunu 30 milyon galatasaray taraftarı sorgusuz sualsiz kabul eder zira olası bir aksiyonsuzluk durumunda bu orta üçlüyle önümüzdeki yıl net küme düşme adayıyız.
  • 30213
    süper lig 2021-2022 sezonu özelinde, ilk 6 dışında kalacağı matematiksel olarak kesinleşmiş olan takım. dolayısıyla süper lig 2022-2023 sezonu'nda avrupa kupaları'nda mücadele edemeyeceğiz maalesef.

    ligi matematiksel olarak bitirebileceğimiz an itibarıyla en iyi sıralama ise, 7. lik maalesef. beşiktaş'ın bugün * alacağı 1 puan o ihtimali de sona erdirecek. yarın * antalya'nın kazanması durumunda 8. lik ihtimali de matematiksel olarak sona erecek. galatasaray ismini uzun yıllar sonra ilk 10 dışında görmemiz yüksek ihtimal ve çok üzücü bir durum maalesef bu durum.
  • 30214
    artık yaş ilerledi, ekonomik ve sosyokültürel durumum eskisi gibi müsade vermiyor elbette, fakat 2022-2023 sezonu öncesi durumu, tam da football manager serilerinde seçilip, kadroyu baştan aşağı revize edip bıçkın gibi bir takım kurmak için harika bir seviyededir. mesela football manager 2023 çıksa ve oynayabilecek durumda olsam direkt manchester united, barcelona ve juventus ile kariyer yapmalık takımlar arasında gösteririm. galatasaray ile beraber bu 4 takım, kadronun iyi para harcanarak baştan aşağı değiştirilip, sıfırdan en tepeye tırmanmanın yapılacağı harika bir kariyer denemesi olur.

    ancak gel gelelim -en azından benim ve galatasaray için- ne 2000’lerin sonu, 2010’ların başı gibi ekonomik rahatlık söz konusu, ne bunun için zaman var, ne de oynayacak heves. zaten fm de seneye 550₺ falan olur :(

    ancak şu durum 10 sene önce falan olsa ı dönemdeki oyunda yalnızca ilk transfer dönemi için bile birkaç saat harcayabilirdim.

    şu andaki kadro maalesef allah affetsin futbolcu olmuş denilecek adamlarla dolu.
  • 30215
    normal sartlar altinda 2022-2023 sezonunda zirve mucadelesi verebilmesi icin mevcut kadrosuna 2-3 takviye yapilmasinin yeterli olacagini dusundugum takimimizdir.
    ya da soyle soyleyeyim daha dogru olur sanirim, 2022 yaz transfer donemini artida kapatarak dahi sampiyonluk kadrosu kurabilecek potansiyele sahip oldugunu dusundugum takimdir.
    fakat sartlar normal degil.

    futbolcu takviyesinden veya transfer matematiginden daha oncelikli ihtiyacimiz takima deyim yerindeyse format atilmasidir. bu psikolojik adimi atmadan yapilacak tum hamlelerin yarim kalacagini hissediyorum, bu sene yasadigimiz travmatik anlarin tekrar etme ihtimali surekli canliyken yeni sezona baslayacagimiz futbolcu grubumuzdan yuzde yuz verim almamiz cok zor gorunuyor bana.

    bunu kim nasil yapar bilemiyorum, fakat sunu diyebilirim ki maalesef torrent de bu travmatik zehirlenmeden nasibini coktan almis durumda ve yapi olarak bunu tersine cevirebilecek bir insan oldugu izlenimini vermedi bugune kadar. ısimiz sadece teknik taktik konulara kalmis olsa kendisinin takimi sampiyon yapabilecegine inaniyorum fakat adami birkac ay icinde kaostan kaosa surukleyip, kuluple karsilikli mutabakat sonucunda karar verilmis maasi uzerinden mobbing yapip bir de ustune buyur yeni sezona basla diyemeyiz artik. demesine deriz de, basari beklemek gercekci olmayacak bu senaryoda.
    yeri gelmisken, ozellikle geldigi ilk haftalarda pik noktalarini yasamakta oldugumuz kaosu ve kendisine yapilan sayisiz saygisizliklari kafaya takmayip gorevini layikiyla yapmaya calismasi kim ne derse desin takdir edilesidir.

    ozetle yeni yonetimin futbol takimi ozelinde taraftar da dahil tum bilesenler adina ilk isi saglikli bir ortam yaratmak bu seneyi unutturmak olmalidir.
  • 30216
    süper lig 2021-2022 sezonunun ilk 20 haftasındaki istatistiklerimize bakıldığında;

    - topu ileride halil gibi tutup servis edecek aynı zamanda bitiriciliği yüksek bir pivot santrfor
    - kontratak yerken karşıpres ile topu kapabilecek fizik kapasiteye sahip, topu 2. bölgeden 3. bölgeye pas ya da dribbling ile geçirebilecek bir 8 numara

    eklemesiyle 2. ile puan farkını trabzonspor'un 2021-2022 sezonunda açtığı aradan daha fazla açabilecek takımdır.

    tabi ki takımın başına o 20 haftadaki taktiksel derinliği sağlayacak bir hoca gerekiyor. aynı zaman da geliştirici ve babacan bir hoca olmalı ki bu genç dolaysıyla tecrübesiz kadroyu geliştirirken motive tutabilsin.

    oyuncuların 21 ile 38. haftalar arasındaki performanslarını dikkate almıyorum zira bu dönemde taktiksel olarak bir karadelik var. bu karadelik oyuncuların performanslarını ve motivasyonlarını sıfırlandı. o yüzden kadrodaki oyuncuları sadece ilk 20 hafta üzerinden değerlendirmeyi doğru buluyorum.

    yeni gelecek hocanın, cicaldau'nun geri koşma ihtiyacını azaltıp ceza sahası ve çevresinde daha çok topla buluşturabilmesi lazım. takımın kilit noktası bu. benim ilk 20 haftada izlediğim cicaldau, ceza sahası ve çevresinde tutulması oldukça zor bir oyuncu. bunu sağlamak amacıyla da topu zone 14'de tutabilecek bir forvete ve zone 11'de topu kazanabilecek bir orta sahaya ihtiyaç var. mesela halil'in ilk 20 haftada kaçırdığı net gollere rağmen süre almasının nedeni buydu. halil'in yaptığı işi yaparken halil gibi gol kaçırmayacak bir santrfora ihtiyacımız var. yine zone 11'de topu kazanacak oyuncu direkt olarak gedson fernandes tarzı olmalıdır. taylan gedson cicaldau orta sahasını kurabilseydik takımdaki herkesin performansı en az bir gömlek yükselirdi.

    keşke oyuncu satmadan döndürebilecek ekonomik güce sahip olabilseydik ancak fakir bir kulüp olduğumuz için de para eden bir kaç oyuncumuzu satmamız gerekecek. takımdaki en pahalı oyuncu nelsson ve geldiği günden beri ayrılmak isteyen mohamed'i listenin en üst sırasına koyabiliriz. yine luyindama'nın arabistanda devam edeceğini düşünüyorum. pva'ya da ilgi olduğu söyleniyor, onu da gözden çıkarabiliriz. galatasaray'ın öğrendiği tek bir şey varsa o da +30 yaşındaki pahalı oyuncusuna teklif geldiği anda satması gerekliğidir. şu 4'lüden 30 kazanabilirsek harika olur. aldığın kadar sat gibi bir kısıtlamamız olmadığı için futbol bütçemize bankalar birliği haracından sonra kalan parayı da ekleyip eksik bölgelere oyuncu bakabiliriz. yine uzun vadeye yayılmış transferler bizi bekliyor bu dönemde de.

    en büyük silahımız kiradan dönecek olan oyuncularımız. ozornwafor, yunus akgün, emre akbaba oldukça formda dönecekler. berkan mahmut keskin ve abdussamed karnuçu gittikleri takımların vazgeçilmezleri olmayı başardılar. kiralık performanslarını benden daha meraklı kişiler yorumlayacaktır.

    yetersiz olan oyuncular; ismail çipe, ömer bayram, aytaç kara, jesse sekidika, oğulcan çağlayan, bafetimbi gomis. sözleşmesi biten oyuncular; inaki pena, fatih öztürk, semih kaya, erick pulgar, ryan babel, sofiane feghouli, arda turan. bu oyuncular ile yollar ayrılmalı. ancak sözleşmesi devam eden dünya üzerinde kendisine 1.7 milyon € maaş verecek başka keriz olmayan gomis'in ayrılmak isteyeceğini düşünmüyorum. kendisine futbol aklı denilen akılsız torrent ve gomis'in sözleşmeleri ile galatasaray'ı çok güzel zarara uğratmıştır.

    tff seçimlerinde masada olmadığımız için şampiyon olma ihtimalimiz de yok. sadece ligde yarışacağımız ve şampiyon olmamıza izin verilmeyeceği için genç isimlerden devam etmemiz en mantıklısı olacaktır.

    transfer döneminde bir pivot santrfor ve bir b2b orta saha almamızın şart olduğunu söylemiştim. nelsson ve pva satışı yüzünden bir stoper ve bir sol bek de almamız şart. ne kadar kötü bir dönem geçirse de halil'i kesinlikle kadroda tutmalıyız. gol atmayı öğrenebilir ama şu an yaptıklarını bir başkasına öğretmemiz imkansız. altay'dan kazımcan karataş ve kasımpaşa'dan umut bozok kesinlikle yurt içi hedeflerimiz olmalı. nelsson yerine yapılabilecek en iyi hamle küme düşeceği az çok belli olan bordeaux'tan anel ahmedhodzic'i bağlamak olacaktır. pivot santrfor için alexander sörloth hayaliyle yanıp tutuşuyorum*. b2b orta saha da adı sanı duyulmamış bir scout transferi olmalı bence.

    bunlar yapıldıktan sonra da kalan bütçeye göre maliyeti yüksek bir oyun kurucu transferi yapılabilir. mesela xeka mesela elneny mesela jean michael seri ya da fırsat transferi olabilecek bakayoko gibi taraftarı susturacak sükseli bir isim.
  • 30217
    25 milyon euro harcayan takımın defans hattı haricinde her noktada hem nitelik hem nicelik eksiği var, 12 milyon harcayan takım erzurum'da kar yağarken şampiyon oldu. "siyaset onların arkasında, bize 3 denen onlara 1" bahanesini ise 25 milyon taraftarıyla galatasaray siyaset üstü bir yapı olduğu için kabul edemiyorum. parma'dan cornelius'u getirirken de süslü veya damat işleri ayarlamış olamaz değil mi?

    plansızlık, plansızlık, plansızlık. stoperde gedson oynarken de plansızdık, taylan'ı savunmanın önüne çekerken de, 37lik gomis'ten medet umarken de, 31 yaşındaki genç semih'e bel bağlarken de. bir sezon daha çöp oldu. harcanan paranın büyük bir kısmının geri dönüşü var fakat alt ligde ortalama bir takımın 2000li oyuncusuna 2 milyon vermek yerine kiralandığı takımı şampiyon yapan, yine 2000 doğumlu ama "pişmesi gereken" oyuncumuzu yine takıma kiralamayıp kadroda değerlendirsek, o 2 milyonu da orta saha için kaynak olarak kullansak ne olurdu mesela? veya memleketçilik yüzünden doğu karadeniz'e gönderilen kalecimiz yerine esas mesleğinin ne olduğu belli olmayan bir arkadaşı kulübeye koyarken, as kalecinin daha önce de sakatlandığını, yabancı sınırı varken iyi bir şekilde yedeklenmesi gerektiğini düşünememiş miydik? şu iki hamle bile bize en az 10 puan kazandırabilirdi. en az 10. bir şekilde yine avrupa'ya gidebilirdik. saçmaladığımız çok başka noktalar da var ama kafayı yormaya gerek yok, iş işten çoktan geçti. bu plansızlık, iş bilmezlik, kervan yolda düzülürcülük bize çok şey kaybettirdi.
  • 30218
    2021-2022 futbol sezonundaki kadrosunun daha hücumcu dikine taktik varyasyonlarla daha çok iş yapabileceğini düşünüyorum. oyunculara hiç uymayan orta sahanın çok önemli olduğu bir oyunu orta sahamız olmadan oynamaya çalıştığımız ve bunu da direttiğimiz için bu sezonu çok kötü bir şekilde bitiriyoruz. hocalarımız taktiksel açıdan biraz daha pragmatist olsaydı bu kadro çok farklı yerlere gelebilirdi.
  • 30219
    (bkz: #3376734)

    maalesef entry'deki sonuçların gerçekleşmesiyle ligi ilk 8'in dışında tamamlayacağı matematiksel olarak kesinleşmiş takım. an itibarıyla ligi 2/2 ile tamamlasa dahi tamamlayabileceği en iyi derece 9. luk. süper lig 2010-2011 sezonu'ndan bile daha kötüsü yani. bence o bile zor gibi, çift hanelerde bitireceğimiz matematiksel olarak olmasa dahi mental açıdan bugün kesinleşti. *
  • 30220
    pek çok sıkıntının yanı sıra boy ortalamasını da beğenmediğim futbol takımı.

    her şeyi hallettik bir leylek mi kaldı denilmesin lütfen.* evet galatasaray'ın acil pek çok sorunu var, boy ortalaması bunlardan birisi değil elbette ama ideal olanın bu olmadığını da söylemek lazım.

    stoperlerimiz biraz kısa kalıyor ve boy dezavantajlarını çeviklikleriyle telafi ediyorlar. beklerimizin boy ortalaması hiç fena değil ki bence takımın genel ortalamasını beklerimiz kurtarıyor. fakat orta sahada cicaldau ve taylan hem boy hem kalıp anlamında ciddi eksi yazan iki isim. berkan kutlu'da boy var fakat ikili mücadelelerde fiziğini hamle önceliği elde edecek düzeyde kullanamıyor. bu kadar kısa takıma kerem ve yunus akgün kanatlarından oluşan iki kısa boylu futbolcu da eklenince iyice undersize bir takım haline geleceğiz.

    kimisine saçma gelebilir ama günümüz futbolunda boy meselesini ciddiye alıyorum. nitekim pek çok üst düzey takım bunun matematiğini yapıyor. stoperleri kısa dizdik, orta sahayı kısa dizdik, kanatları da yunus ve kerem'le kısa dizince şapkadan tavşan çıkarmazsak süper lig'de bile fiziksel anlamda zorlanacağız. bu kadar "undersize" bir takıma inşallah kısa boylu orta sahalar almaya devam etmeyiz.
  • 30221
    önünde aslında enseyi karartacak bir oluşumu olmayan takım.
    bence omurga şu an iyi.
    soso,babel,arda,semih,omar,diagne,ömer gibi safralardan da kurtulursa maaş bütçesinde harika bir hafifleme olacak.
    oğulcan,luyindama,yunus akgün,okan kocuk,emre akbaba,ozornwafor gibi iş yapabilecek adamlar kiradan dönecek.
    diyelim ki talibi olan marcao,nelson,aanholt,kerem,cica,mohammed satılmadı ve kadro korundu.
    giden safraların yerine 2 adet billurlu abiler gelirse bu takım can bulur bence.
    muslera
    boey nelson marcao aanholt
    sağ billur berkan sol billur
    yunus mohammed kerem

    önümüzdeki sene arındırma ve dinlenme senesi olmuş olur. gelecek yönetim bu kadroyu en iyi şekilde oynatabilecek teknik heyeti getirmeli.

    ikinci senaryo ise değerli oyuncuları kaybetmek olacak.
    marcao,nelsson,aanholt,cica,kerem,mohammed giderse güçlü bir para elimize geçecek.
    buradan da çok sağlam çıkabiliriz. yeter ki doğru teknik adam ve doğru planlama yapılsın.
    30 yaş üstü adamlardan ziyade futbolun olgun çağı olan 25-28 yaş aralığında adam bulmamız şart.
    marcao'nun kolay kolay yeri dolmaz ancak geri kalan oyuncularımızı aratmayacak profilde oyuncu çok fazla mevcut.
    hadi diyelim 50 milyon avro gelir elde ettik toplamda bunun yarısını kullanabiliyoruz. 25 milyon avro ile takım rahat rahat inşa edilir.
    yeter ki o menajer bu menajer kucaktan kucağa gezmeyelim.

    bu takımın potansiyeli bana kalırsa çok yüksek.
    öyle boey kötü,cica pasif,berkan kötürüm gibi laflara aldırış etmiyorum. çünkü futbollarını okuyabiliyorum.
    bu takımda beni en yanıltan adam nelsson oldu.
    en başta luyindama ile birlikte oynarken tam bir danimarka'lı serdar aziz profilindeyken birden marcao ile kjaer'e evrildi.
    daha buraya eklemediğim morutan,barış alper gibi gelecekte ümitli olduğumuz adamlar var.
    alt yapı ve niğde anadolu futbol kulübüne kiraladıklarımızı saymıyorum bile.

    son söz galatasaray'da umutlar tükenmez.
  • 30222
    her ne kadar bay ben başkanım önderliğinde rezalet bir sene geçirsek de son 10 yıla damgasını da çok afedersiniz dalgasını da vuran takım.
    türkiye'de son 10 yılda kazanılan kupa sayısı.
    galatasaray: 13
    beşiktaş: 5
    trabzonspor: 3
    fenerbahçe: 3
    konyaspor: 2
    akhisarspor: 2
    başakşehir: 1
    tek büyük galatasaray diye boşa söylemiyoruz. bjk+ts+b yapıyorsun 11 ediyor.

    elbette dahili mihraklardan sıyrılıp, tek vücut olup harici mihraklarla çarpışır, gereğini yaparız.
  • 30223
    2021-2022 sezonunda bir kırılma noktasından sonra; kritik maçlarda altın puanlar kazandıran morutan, uefa avrupa ligi maçlarında şov yapan cicaldau, bedavaya bu adamı nasıl aldık dedirten boey, bu adamı elimizde tutamayız dediğimiz berkan ve hatta marcao ve kariyer sezonu geçiren kerem dahil herkesin geriye gittiği, her oyuncusunun kötülendiği takım. herkes suçlu, her futbolcu kötü, herkes formsuz, her oyuncunun gönderilip baştan kadro kurulması fikri hakim. bilin bakalım o kırılma noktası neydi?
    (bkz: domenec torrent)
  • 30225
    2021-2022 sezonunda potansiyelinin çok altında kaldığını düşündüğüm takımım. bu kadronu oynayabileceği maksimum oyunun, bu sezon izlediğimiz oyun olduğuna asla inanmıyorum. 2022-2023 sezonunda yeni bir teknik direktör ve yönetimle başarılı olabileceğimiz kanaatindeyim. hem bana göre bu yılın aynı zamanda cumhuriyet tarihinin en önemli genel seçiminin olacağı yıl olması sebebiyle siyaset futbolla pek haşır neşir olacak vakti bulamayacaktır. saha dışından müdahale olmadığı sürece zaten bu ligin doğal şampiyonu galatasaray’dır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın