• 5626
    15. kez şampiyonlar ligindedir. buna avrupa şampiyonluk kulüpler kupasını da eklersek sayı 24 olmaktadır. ayrıca kupada yarı final oynayan tek türk takımı, en fazla çeyrek final oynayan (5) türk takımı ve uefa şampiyonlar ligi tarihinin en iyi 20. takımıdır.

    http://www.wikizero.co/...9hbmRfc3RhdGlzdGljcw

    http://www.wikizero.co/...hbmNlX2NvbXBhcmlzb24

    http://www.wikizero.co/...JvcGVhbl9mb290YmFsbA
  • 5632
    cidden çok seviyorum seni cidden.

    normalde işim araba ile olduğundan tüm gün radyospor dinlerim. geçen hafta mağlup olduk bütün hafta radyoyu açmadım. 1 tane spor kanalı açmadım tvde. internette spor sitelerine girmedim. biraz emre akbaba sağolsun milli takımda yaptıkları ile keyiflendim.

    şimdi ise çok keyifliyim. oğlan 17 aylık cimbom diye bağırıyor bugün aslanım benim. salı günüde stattayım nasipse iple çekiyorum.

    böyle sevmeyen bu duyguları bilemez. 22 kişi 1 topun peşinde koşturuyor onlar paraları götürüyor siz üzülüyorsunuz diyen tipleri zaten hayatımdan çıkarıyorum bir kalemde.

    iyi ki varsın galatasaray. bendeki sevgi biraz hastalık oldu. çevremdekiler rahatsız bu diyordur içinden muhtemelen. varsın desinler seviyorum kardeşim.
  • 5633
    mottosu türk olmayan takımları yenmek olan türkiye’nin en büyük kulübü. 2 senelik aranın ardından esas evine şampiyonlar ligine geri döndü ve eminim dünya üzerindeki bütün galatasaraylılar salı günü maçın başlamasını iple çekiyor. o kadar büyüksün ki bu kadar büyük bir kitleye aynı duyguları hissettirip hayal kurmalarını sağlıyorsun. çok seviyorum seni galatasaray. (bkz: çocukluk aşkımsın)
  • 5634
    https://www.youtube.com/watch?v=zo_2WwnDqn4

    tarih kimleri yazar?

    tarih hayal edeni yazar.
    hayallerinin peşinden gideni...
    kendine güveneni...
    yürekli olanı, yüreğini koyanı yazar.

    tarih, inananı yazar.
    gerçekten isteyeni, inat edeni.
    imkansızı deneyeni...
    vazgeçmeyeni yazar!

    tarih, hiç durmadan çalışanı; en yukardakini yazar!
    başarılı olanı, başarıyı paylaşanı yazar!
    ve sadece birlikte olanlar tarih yazar!

    şimdi galatasaray için, türk futbolu için, tarihi yeniden yazmanın zamanı geldi!...

    ***
    futbol takımı bu akşam * 2 yıllık aradan sonra ilk cl maçına çıkacak olan sevdamız, biriciğimiz, çocukluk aşkımız. yediği ofsayt, vurduğu gol olsun; bütün türkiye'ye, kendisine gönül vermiş herkese bayram gibi bir gece yaşatsın inşallah.

    hocam sana çok güveniyor ve takımı layığıyla maça hazırlayacağını biliyorum. allah en başta senin, sonra sahadaki 11 aslanın yardımcısı olsun. bu akşam kazanalım, dosta düşmana korku salalım eski günlerdeki gibi. rüya gibi bir başlangıç daha yapalım seninle, rüya gibi bir sezon daha geçirelim seninle tekrar; bu sefer aramıza karanlık adamlar değil senin ancak ve ancak teknik direktörlüğü bırakma kararın girene kadar!

    göreyim sizi takım!
  • 5635
    sonuna kadar güvendiğimiz takımımız...
    ama maçlar başlamadan (bkz: 2018-2019 uefa şampiyonlar ligi d grubu) dikkat etmemiz gereken hususlar olduğunu düşünüyorum.

    şöyle ki; malumunuz grubumuz hepimizin de kabul ettiği gibi, diğer gruplarla karşılaştırıldığında şampiyonlar ligi seviyesi için oldukça dengeli. bunun anlamı şu demek; terim'in de basın toplantısında dile getirdiği gibi lider de çıkabiliriz ancak allah korusun sonuncu da olabiliriz.
    grubun dengeli olması lehimize gibi gözükse de olası bir başarısızlık durumunda zaman içinde basın tarafından aleyhimize kullanılabilir, tökezlersek bu basın, eminim ki başta terim hoca olmak üzere camiayı karıştırmak için elinden geleni ardına koymayacaktır.

    bizler taraftar olarak şunun bilincinde olalım ki, takımımız inşallah özellikle evimizde 3'de 3 yaparak gruptan çıkar.
    ama çıkamamak ve elenmek de gayet olası, buna göre sonuçlar ne olursa olsun takımın arkasında durarak ligi tehlikeye atacak karıştırma amaçlı çabalara hiçbir şekilde prim vermemeliyiz.
    unutmayalım ki terim hocamız bu transfer sezonunu istediği gibi geçiremedi, takımımıza inanıyoruz, lakin amacım eskiyi deşmek değil ama bir forvet ve stoper transferi yapılmış olsaydı daha farklı konuşacağımız kesin. üstelik 21 kişilik liste vermek zorunda olmak gibi bir cezamızın olması da cabası.
    neyse olan oldu ve bugüne geldik.
    bundan sonrasını yaşayıp göreceğiz.

    bu akşam (bkz: 18 eylül 2018 galatasaray lokomotiv moskova maçı) inşallah tribündeki yerimizi alarak takımızı sonuna kadar destekleyip, süper ligden sonra bir "nerede kalmıştık" ı da şampiyonlar ligi için yaşarız.

    allah yardımcımız olsun...
  • 5638
    çok yerinde ve güzel bir açıklama yapmış canım kulübüm.

    --- alıntı ---

    rakibe saygı, kendine saygı!

    ülkemizin huzur, güven ve kardeşçe dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bugünlerde galatasaray spor kulübü olarak;

    ev sahibi olduğumuz ali sami yen stadyumu ve diğer spor alanlarımızda, taraftarı olduğu takımı desteklemek amacıyla stadımıza gelen rakip takım seyircilerine karşı maç esnasında hiçbir şekilde kasıtlı aşırı yüksek ses, insani ihtiyaçların giderilmesinde zorluk gibi davranışlarda bulunmadan temel insan haklarını gözeten uygar bir ortamda maç izlemeleri için her türlü kolaylığın sağlanacağını, ek olarak her zaman rakiplere ve seyircilerine saygılı davrandığımızın bilinciyle, bu tutumumuzu sahamızdaki ilk karşılaşmada sürdüreceğimizi ve tarafımıza rakiplerimizden “haklı” bir resmi talep geldiğinde daha da iyileştireceğimizi spor kamuoyuna beyan ve taahhüt ederiz.

    --- alıntı ---

    https://www.galatasaray.org/...-luzum-uzerine/40378

    not: geçen yıl saraçoğlunda oynadığımız maçta, tribünlerin önünde devasa hoparlörler koyup saatlerce hepimizi sağır edercesine eziyet eden fenerbahçe'nin örnek alması gereken açıklama.
  • 5639
    geçen gün deplasman başlığına yazdığı entryi üzerine kaideyi taciz eden istisna'ya mesaj atmıştım. deplasmanda* yaşanan puan kayıplarından sonra iç saha maçlarına ilginin azalacağını, bunun sonucunda da bir gün iş sahadq puan kaybı yaşayabileceğimizi belirttim. nitekim 28 eylül 2018 galatasaray bb erzurumspor maçına ilgi baya az ve işin kötü tarafı takım hiç umut vermiyor. bu maçı kazanmamız hiç bir şeyi değiştirmez. epey kötü oynuyoruz. inşallah bu konuya bir çözüm bulabiliriz.
  • 5640
    işin açıkçası türk futbolundan soğumuş biriyim. şike, siyasetin etkisi, kötü yönetimler vs. ama o kadar çok seviyorum ki bu kulübü yine hayatımın en özel parçalarından biri olmaya devam ediyor. bir başka sevda bu. rasyonel bir sebebi var mı? yok. zaten ligde oynanan futbol kalitesi belli ama dünyada hiçbir maç bu takımın maçları kadar heyecanlı gelmiyor işte. bir başka sevda galatasaray.
  • 5642
    genel kurulundan ve lisesinden ibaret olandir. bunca yildir oyle degil galatasaray taraftarin diye bagirdik bagirdik bir ise yaramadi. yavastan kulubun bu kucuk grubun elinde istanbulspordan hallice bir yer oldugunu fark edip bizim birakmamiz lazim. kalabalik bicimde farketmemiz ve sigaradan daha fazla bagimlilik yapan bu aliskanliktan kurtulmamiz biraz zaman alacak tabi.
  • 5646
    113 sene önce bir edebiyat sınıfında, ünlü arnavut şair sami frashëri'nin oğlu ali sami ve arkadaşları tarafından kurulup onlarca başarısız yönetime, federasyonlara ve siyasilere inat bir şekilde ayakta kalan ve şimdilerde 30 milyon bayrak tutucusuyla birlikte sonsuza kadar ayakta duracak olan, varolduğundan beri hedefinden şaşmayan, kültürün simgesi, fikri hür vicdanı hür olanların yuvası, temsil ettiği ülkenin en büyük markası, en güzel duygularımızın başrol oyuncusu, ilklerin ve daimi kazanıcıların anlı şanlı spor kulübü!

    sensiz olmaz galatasaray!
  • 5647
    --- alıntı ---

    galatasaray spor kulübü, türk spor tarihi'ndeki öncü olma özelliğini hiç kuşkusuz içinden doğduğu ve gene öncü bir kurum olan galatasaray lisesi'nden (mektebi sultani) almıştır. okul ile kulüp arasındaki koparılmaz bağ, yadsınamayacak bir gerçeklik ve övünç kaynağıdır.

    devlet adamı yetiştirmek amacıyla ii. beyazıt tarafından 1481'de kurulan mektep, adını kurulduğu bölgeden alır ve "galata sarayı" olarak anılmaya başlar. okul modern konumuna 1 eylül 1868'de sultan abdülaziz döneminde kavuşur. okul' un yeniden yapılanmasıyla birlikte, türkiye'de de gerçek anlamıyla ilk sportif çalışmalar başlamış olur ve okulda beden eğitimi dersi jimnastikçi 'monsieur curel' tarafından eğitim programına konur. bu atılımlar gerçekten bir devrim niteliği taşımaktadırlar. curel, modern aletler eşliğinde çalıştırdığı öğrencileri sportif açıdan geliştirirken, onlar için kağıthane'de bir idman bayramı düzenler. yıl 1870'tir. bu etkinlikte başarı gösteren sporcular değişik ödül ve madalyalar kazanır ve yarışmaların sonunda öğrencilere "kuzulu pilav" verilir. bu da, sonraki yıllarda bir başka geleneğin başlangıcını oluşturur.

    curel'den sonra görevi devralan yabancı spor hocaları (m. moiroux, signor martinetti, stangali gibi), jimnastik ve atletizmin yanı sıra, değişik branşlara da eğilerek (yüzme, kürek, aletli jimnastik), bir ilki daha başlatmış olurlar. bu çalışmaların ürünü çok geçmeden alınmaya başlanır ve adı türk spor tarihi'ne altın harflerle yazılan faik üstünidman'ın yanı sıra, binbaşı mazhar kazancı, abdurrahman ve ahmet robenson kardeşler gsl'nde görev alıp, izcilik, tenis, hokey gibi spor dallarının öğrenciler arasında yaygınlaşmasını sağlarlar. özellikle üstünidman'ın ön ayak olmasıyla, öğrenciler futbolla tanışırlar. ama oynanan futbol, bir kör dövüşünden farklı olmayan ve kural tanımayan bir koşuşturmayı andırmaktadır. ama futbol gsl' nin tören kapısı'ndan adımını atmış ve tam bir salgına dönüşmüştür.

    1901 yılında istanbul'da yaşayan iki ingiliz, james lafontaine ve horace armitage, rum ve ingiliz oyunculardan oluşan kadıköy futbol kulübü'nü kurmuşlar ama 1903'te takımdaki ingilizler bir anlaşmazlık sonucu ayrılarak moda kulübü'nü oluşturmuşlardır. 1904 yılında ise bu kulüpler, imogen, elpis, strugglers takımlarıyla anlaşarak, istanbul futbol birliği'ni hayata geçirmişler ve bugünkü fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadı'nın yerinde bulunan "union club-ittihat spor" sahasında düzenli karşılaşmalar yapmaya başlamışlardır. görüldüğü gibi bu takımlar yabancı ya da azınlık takımlarıdır. türk olmayan ekiplerin gerçekleştirdikleri bu ilk futbol karşılaşmaları, gsl öğrencilerini hem ilgilendirir hem de çok üzer. artık onların amacı, kendi futbol kulüplerini kurmak, ölesiye sevdikleri bu oyunun kurallarını "hatmetmek" ve yabancılarla boy ölçüşmektir.

    türk olmayan takımları yenmek
    galatasaray spor kulübü'nün kurucusu ali sami yen, "ellinci yıl" kitabında kuruluş öyküsünü şöyle anlatır: "1 teşrin 1905'te mektebin beşinci sınıfında edebiyat muallimimiz merhum mehmet ata beyin dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek galatasaray'da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik. ilk müteşebbisler oyuna ve mücadeleye meyyal arkadaşlardan asım tevfik sonumut, reşat şirvani, cevdet kalpakçıoğlu, abidin daver, kamil...gibi gençlerdi. mektepde tahsilde bulunan bulgar ve sırp talebesinden çevik ve kuvvetli olanlar da bize iltihak etmişlerdi. asım'ı muhasebeciliğe, cevdet'i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de reis olmuştum. asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakda mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. ben reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım. topumuza evladım gibi bakardım. zaten varımız yoğumuz da toptu. mektebe gelirken, domuz sokağından geçer, domuz yağı alırdım. topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim. bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi. yani o zaman reisliğe ve diğer vazifelere payeyi, en çok çalışan kazanırdı. cevdet de ikinci reisliği formaları yıkadığı için almıştı.

    "maksadımız ingilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve bir isme malik olmak ve türk olmayan takımları yenmek."

    kulübün adının gloria (zafer) ya da audace (cesaret) konulması yolunda görüşler ortaya atılmışsa da, sonuçta galatasaray olmasında anlaşmaya varılmıştır. araştırmacı cem atabeyoğlu, galatasaray adının, bu takımın yaptığı ilk maçta rum ekibini 2-0 yenerken, seyircilerin onlardan "galata sarayı efendileri"diye söz etmelerinden doğduğunu yazar. bunun üzerine kurucular da ismi benimserler ve "adımız galata sarayı olsun" derler.

    kurucu listeler
    1905'ten 1919'a kadar galatasaray spor kulübü'ne başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi ali sami yen, inci gibi elyazısıyla tuttuğu galatasaray terbiye-i bedeniye kulübü ıhsaiyet defteri'nin (sayım-istatistik defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar:

    1-ali sami yen
    2-asım sonumut
    3-emin bülend serdaroğlu
    4-celal ibrahim
    5-b. nikolof
    6-milo bakiş
    7-pol bakiş
    8-bekir sıtkı bircan
    9-tahsin nahit
    10-reşat şirvanizade
    11-hüseyin hüsnü
    12-refik cevdet kalpakçıoğlu
    13-abidin daver

    1905'te osmanlı imparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, galatasaray spor kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında cemiyetler kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir:

    1-ali sami yen
    2-asım sonumut
    3-emin bülend serdaroğlu
    4-celal ibrahim
    5-bekir sıtkı bircan
    6-reşat şirvanizade
    7-refik cevdet kalpakçıoğlu
    8-abidin daver.

    tüzüğümüzün 5. maddesinde galatasaray spor kulübü'nün kurucuları aşağıdaki liste halinde yayınlanmıştır:

    kurucular
    madde 5: kulüp, ali sami yen ve aşağıda isimleri yazılı arkadaşları tarafından kurulmuştur: (intisap tarihi)
    1) ali sami yen 01.10.1321 (1905)
    2) asım tevfik sonumut 01.10.1321 (1905)
    3) emin bülent 01.10.1321 (1905)
    4) celal ibrahim 01.10.1321 (1905)
    5) bekir sıtkı bircan 01.10.1321 (1905)
    6) reşat şirvanzade 01.09.1322 (1906)
    7) refik cevdet kalpakçıoğlu 01.09.1322 (1906)
    8) abidin daver 01.09.1322 (1906)
    9) ahmet robenson 01.09.1322 (1906)
    10) ahmet adnan pirioğlu 1323 (1907)
    11) neş'et 01.10.1324 (1908)
    12) ruşen eşref ünaydın 01.10.1324 (1908)
    13) yusuf celal 01.10.1324 (1908)
    14) hasnun galip 01.10.1324 (1908)
    15) hüseyin zihni eden 01.09.1325 (1909)
    16) mehmet rıza kara 01.09.1325 (1909)
    boris nikolof (*) 01.10.1321 (1905)
    milo bakiç (*) 01.10.1321 (1905)
    paul bakiç (*) 01.10.1321 (1905)
    tahsin nihat (*) 01.10.1321 (1905)
    hüseyin hüsnü (*) 01.10.1321 (1905)
    (*) bu kişilere kulübün tescil tarihi olan 14 ağustos 1913 öncesi üyelikten ayrılmaları nedeniyle kurucu numarası verilmemiştir.

    kulüp 14 ağustos 1913 tarihinde görevde olan;
    * reis; ali sami yen (1 numaralı üye)
    * 2. reis; mehmet rıza kara (16 numaralı üye)
    * katip; refik cevdet kalpakçıoğlu (7 numaralı üye)
    tarafından beyoğlu mutasarrıflığına (kaymakamlık) yapılan müracaat ile resmi olarak tescil ettirilmiştir.

    --- alıntı ---

    via: galatasaray.org

    iyi ki varsın galatasaray.

    galatasarayımız 113 yaşında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın