• 76
    - eskisi gibi çok sayıda yıldız ve yetenekli oyuncuların olmaması

    - takımların ezberlenmiş belirli şablonlarla oynaması

    - kapanan takımlar, sürekli pas yapan takımlar nedeniyle daha az gol pozisyonu ve daha az gol görmemiz

    - dünyada çok az sayıda kulübün, paralı başkanları sayesinde birçok yıldız futbolcuyu ve en iyi teknik direktörleri transfer ermesi sonucunda, yalnızca bazı takımların iyi futbol oynuyor ancak bizlerin ise o takımların taraftarı olmadığımız için pek de ilgilenmiyor oluşumuz.

    - süper lig özelinde ise, kavga ve gürültünün, sürtüşmelerin, demeç savaşlarının hiç bitmemesi, oyunun sahada değil masada, hakemler üzerinden, tff veya mhk üzerinden oynanmaya çalışılması gibi rezaletler.

    - birçok takımın, birçok futbolcusunun saha içinde yaptığı sahtekarlıklar

    - süper lig'deki takımlarının stad zeminlerinin rezalet düzeyde kötü olması.

    - özetle, ortada izlemeye değer, futbol namına birşey olmaması.

    çuvaldızı kendimize batıracak olursak; şu anda takımımız zirvede, ligin en iyi kadrosuna sahibiz, şampiyonluğa en yakın takımız. peki, bu sezon kaç tane maçı keyifle, arkamıza yaslanarak izleyebildik? kaç tane maçta futbol zevkini bize yaşatacak kadar iyi oynadık? çok az sayıda. şu ana kadar oynadığımız 26 maçın belki 7-8 tanesi, o da maçların bazı bölümleri. fb'yi deplasmanda 3-0 yendiğimiz maçtan keyif aldık, maç stresliydi orası ayrı. peki başka?

    başka da birşey yok işte.
  • 77
    bence futbola erişmenin zorlaşması da bunun sebeplerinden birisidir. eskiden olsa akşam eve gelirdik, bir ulusal kanalda süper lig, şampiyonlar ligi maçlarını doyasıya seyredebilirdik. hatta premier lig, la liga gibi ligler bile bir dönem ulusal kanallarda yayınlanıyordu. şimdi ise bir maç izleyeceksem o maçın hangi platformda ve saat kaçta olduğuna açıp bakmam gerekiyor. bir sürü platform ve bir sürü kanal var. hepsine abone olmak zaten mümkün değil. hal böyle olunca maçları izlemek için çok fazla uğraşmak gerekiyor. zaten gençlik ve çocukluk yıllarımıza kıyasla böyle işlerle uğraşma enerjimiz ve zamanımız da azaldı. bu yüzden sadece tuttuğu takımın maçlarını izlemek için vakit ayırabiliyor insanlar. belki onun da tüm maçlarını izlemiyor, özetini izlerim yeter diyor. ben de bir maçın ne zaman ve hangi platformda hangi kanalda olduğunu öğrenmek için bu kadar uğraşmaktansa izlememeyi tercih edenlerdenim. elbette futboldan soğumak futbolun evrimi ile daha çok ilgili olabilir. ama büyük turnuvalar ve büyük oyuncular ulusal kanallarda şifresiz olsa bu durumun etkisi az olurdu diye düşünüyorum.
    (bkz: 2022 dünya kupası)
  • 78
    hakem yönetimleri yüzünden gerçekleşebilen durum.

    açıkçası diğer sezonlardan farklı bir şekilde her maç tekrarlanan çifte standartlı yönetim bende sinir, öfke ve anksiyete yaratıyor.
    süper lig gündemini takip etmek ciddi bir zaman istiyor. ben bu zamanı kafamı rahatlatmak, özel ve iş hayatımın getirdiği stresi biraz azaltabilmek için ayırıyorum.

    eğer sene sonuna kadar bu hakem yönetimleri devam ederse ve allah korusun şampiyonluktan olursak ciddi anlamda önümüzdeki seneyi takip etmeyi düşünmüyorum. hiçbir şey akıl ve ruh sağlığımdan değerli değil.
  • 79
    gerçekten artık vücuda sirayet etmeye başlayan eylem. bizim ligi ne izlemek, ne takip etmek hiç içimden gelmiyor. yani bu kadar açık bu kadar bariz eyyam, şike yapılması ve kimsenin bunu engellememesi, engelleyememesi insanın midesini bulandırıyor. hata, yanlış yapılır ama yaklaşık 25-30 yıldır futbol takip ediyorum ve bu kadarını kaldıramıyorum. var gibi bir teknolojinin gelmesi futboldan soğuma işini zirveye çıkardı. eskiden hata olunca iyi niyetli düşünür hakem görmedi, açı kötü falan der bir şekilde hazmederdik, lakin şimdi beş tane sahada bilmem kaç tanesi ekran başında, bilmem kaç kamera ve açısıyla dakikalarca izleyip art niyetli kararlar verilmesi ülkedeki adalet seviyesinin de bir göstergesi maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın