• 2
    futbol bir gün önemini kaybederse sebebi büyük ihtimal e-spor olacaktır. eskiden sokakta futbol oynayan neslin yerini bilgisayarında oyun oynayan bir nesil aldı. özellikle 2000 sonrası doğan gençlerin ilgisi sanal ortama kaydı. futbol hala çok önemli ama bu gençler büyüyüp nüfusun çoğunluğunu oluşturduğunda durum farklı olabilir. hayatını futbolla kazanan dembele, mesut özil gibi futbolcuların bile oyun bağımlılığı nedeniyle işlerini aksattığı yönünde haberler çıkıyor. şuan için çok önemli görünmese de gol sevinçlerinde oyun karakterlerini taklit etmeler başladı. tüm bunlar futbolun önemine darbe vurabilir ama belki de futbol sanal dünyaya ayak uydurarak yeni neslin ilgi odağı olmayı sürdürür.
  • 4
    futbolun bu kadar çok sevilmesinin sebebi temelde çok kolay bir oyun olması. küçücük bir çocuk için bile çok basit bir olay; topa vur ve goool! bu kadar.

    insanoğlu doğası gereği yapabildiği şeylerden zevk alır. dolayısıyla bu kadar kolay benimsenen ve sevilen bir oyundan vazgeçmek insanoğlu için pek mümkün olan bir şey değil bana kalırsa. karşılaştırma olması açısından; basketbol da temelde kolay bir branştır mesela, küçük bir çocuğa ufak bir top verirsin, duvara minik bir çember monte edersin, o kadar. ancak oyun olan bu sporlar profesyonelleştikçe daha çetrefilli bir hale bürünürler. basketbol detay ve kural açısından futbola nazara daha yoğundur ve bu birçok sporseveri soğutur bir noktada.

    futbolsuz bir dünya düşünülemez. :(
  • 5
    yakın tarihte yaşamasını beklemediğim olaydır.
    günümüz dünyasında gelişen teknoloji sayesinde bir gün e - spor yerini alabilir, şu ana kadar en güçlü rakip olarak onu görüyorum.
    ülkemiz açısından gördüğüm en büyük sıkıntı ise biz galatasaraylı, fenerli veya beşiktaşlı olarak yetiştik. dünya' daki diğer kulüpler hakkında orta okul ve lise dönemlerinde bir şeyler öğrenmeye başladık. günümüz teknolojisinde ise çocuklar ve gençler çok rahatlıkla bütün takımlara, bütün liglere ulaşabiliyor. eğer bu kısır çekişme ve kalitesiz futbol devam ederse ileride galatasaraylı, fenerbahçeli çocuklar değil real madrid madridli, barcelonalı veya manchester cityli çocuklar olarak yetişir. işte o dönem ülkemizde ki futbola ciddi bir darbe vurur. açıkçası yakın dönemde bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum.
  • 7
    benim için asla olmayacak durum. biz toz toprak içinde, mesaisi sabah 7-8 gibi başlayıp akşam babası işten gelinceye kadar, karnını gün boyu salçalı ekmekle doyuracak kadar sevdik futbolu. ama yukarıdaki şu esporla alakalı entrylerede kesinlikle katılıyorum. üzülerek belirtmekte fayda var çocuklarımızın futbol oynayacağı ne bir alan var ne de ilgilenen.
  • 8
    net bir şekilde 35-40 yaşlarına geldiğinde kaybediyor önemini.

    bu yaşta insan hayat mücadelesinin içerisindeyken gerçekten nelerin önemli olduğunu anlayıveriyor. sevdiği bir iş, ailesi, arkadaşları. insanın karşısına sevinecek ve üzülecek gerçek şeyler çıkıverdiği için boş işlere kafayı fazla takmamaya başlıyor.

    ayrıca futbolun nasıl hükümetler tarafından seni başka şeylerden uzak tutmak için kullanıldığını farkediyorsun. lüzumsuz polemiklerle içindeki mücadele enerjisini boşalttıklarını görüyorsun. üstüne bir de bu düzeni korumak için şikesine ve her türlü başka pisliğe nasıl izin verdiklerini görünce soğuyorsun, senin için önemini kaybediyor.

    futbolu hayatına bir spor karşılaşması olarak sportmen bakış açısıyla sokarsan, düzen de belli etik ve ahlaki kurallardan taviz vermiyorsa, yenilsen de yensen de hayat boyu zevk alarak takip edersin bak. ama bu biz türkler değiliz, bundesliga filan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın