• 25
    yeni pandemi protokolleriyle euroleague yönetimine sorunun nasıl idare edileceğinin dersini veren organizasyon.

    --- alıntı ---

    - takımlar, covid-19 tespit edilen basketbolcularının yerine 20 yaşından büyük olmayan en fazla 6 oyuncuyu karşılaşmanın 2 saat öncesine kadar maç kadrosuna yazdırabilecek.
    - takımlar, maça çıkacak en az 8 oyuncu bulunmadığı durumlarda, karşılaşma başlamadan en geç 72 saat önce müsabakanın ertelenmesini veya yerinin değiştirilmesini talep edebilecek.
    - takımların takvim yükünü azaltmak amacıyla her hafta yerine 15 günde bir maç yapılacak.

    --- alıntı ---

    https://www.ntvspor.net/...5132ce35b22bec13d685

    daha az seyahat, daha fazla hamle şansı ve 20-0 hükmen mağlup sayılma gibi bir adaletsizliğin olmaması. yapan yapıyor görüldüğü üzere.
  • 23
    https://twitter.com/.../1268962115760656384

    bir adet ekole ihtiyacı var, o ekolü bünyesine katabilirse yükseliş süreci bayağı bi' hızlanır. şu an için buna en uygun aday da panathinaikos bc. psikopat sahip* dimitris giannakopoulos'la euroleague ceo'su jordi bartomeu'nun arasında topsuz tüfeksiz bir savaş hali var şu sıra. giannakopoulos, euroleague'in yıllardır katılımcılara verilen pay konusunda cimri davrandığını dillendirip duruyor ki o biçim haklı. öte yandan genelde giannakopoulos kaynaklı nedenlerden dolayı pao'ya istikrarlı bir biçimde ceza yağdıran euroleague'e (haklı olan taraf çoğunlukla euroleague idi) karşı ciddi bir bilenmişlik var yoncalar tarafında.

    pao bugünlerde kararını açıklayacak, ya euroleague diyecekler ya da fşl. eğer tercihlerini fşl yönünde kullanırlarsa bu ciddi kayıp olacak euroleague için; modern euroleague tarihinin en başarılı kulübü, avrupa basketbolunun ekol ülkelerinden olan yunanistan'ın en kafa iki takımından biri, oaka atmosferi... pao'nun olası fşl seçimi birçok takımı önümüzdeki dönemlerde fşl'ye çekebilir. tabii euroleague yönetimi ekonomik açıdan ciddi iyileştirmeler yapar, vadedilen ödemeleri organizasyonların banka hesaplarına 2-3 ay geriden ödemez de gününde öder falan ayrı konu.

    galatasaray erkek basketbol takımının ülke dışındaki yeni arenası, hayırlı olsun.
  • 22
    resmi açıklamanın gelmesi ile önümüzdeki yıl avrupa’da mücadele edeceğimiz platform.

    içinde bulunduğumuz şu durumda bütçenin neredeyse beşte birine tekabül edecek bir rakamı sadece ayakbastı parası olarak alacağız. mantıklı bir hamle yaptığımızı düşünüyorum. hele bir de şampiyon olsak 900 bin euroluk ödülü de tadından yenmez. euroleague şampiyonu 1 milyon euro kazanıyor :)

    hayırlı olsun.
  • 26
    devam eden sezonunda* pınar karşıyaka'nın final 8'e yükseldiği organizasyon. öte yandan galatasaray erkek basketbol takımı olarak ne umduğumuz ama ne bulduğumuz yapı, nal topladık.

    final 8 katılımcıları netleşti, ksk'ya ilaveten alfabetik sırayla: burgos (ispanya, son fşl şampiyonu), hapoel holon (israil), nizhny novgorod (rusya), nymburk (çekya), strasbourg (fransa), tenerife (ispanya) ve zaragoza (ispanya). final 8 katılımcıları arasında çok sivri bir favori yok, yani ağır basan birkaç takım var ama euroleague'deki anadolu efes ve barça dominasyonuna ya da eurocup'taki virtus bologna dominasyonuna benzer bir durum söz konusu değil.

    final 8'in hangi şehirde oynanacağı yarın belli olacak. final 8 kurası ise 16 nisan günü çekilecek. final de mayıs ayının 5'inde.

    bir büyük hayal kırıklığı notu: türk telekom'un mevcut oyuncu grubuyla final 8 dışında kalması ciddi bir başarısızlık örneğidir. maalesef koç burak gören'le yol alamayacak gibi tt.
  • 20
    malumunuz üzere euroleague 2019-2020 sezonunu oynanmamış saydı. bu karar eurocup'ı da kapsıyordu. burada önemli olan şu ki euroleague a lisansı alan 11 takım bu kararı aldı. böylece geriye kalan 7 euroleague ve çeyrek finale kalan 8 eurocup takımı ile birlikte 15 takımın kaderini de bu 11 takım tayin etmiş oldu.

    eurocup sezonun favorileri virtus bologna ve partizan takımlarıydı, partizan kendi liginde de şampiyonluğa oynadığı için seneye euroleague oynamasına kesin gözüyle bakılıyordu. virtus bologna da yatırımını ona göre yaptı, teodosic'e kadar genişletti kadrosunu. şimdi konuşulan özellikle bu iki takıma haksızlık yapıldığı yönünde. euroleague'in 20 takıma çıkması mevzubahis iken 18 takımla devam edilecek olması da zaten bu duruma tüy dikti.

    uleb organizasyonlarındaki bu çarpıklığa karşılık fiba şampiyonlar ligi'nin güçlenmesi bekleniyor. geçen hafta şampiyonlar ligi'ne geçen daçka, bilbao basket ve rytas vilnius takımları ile eurocup yavaştan kan kaybetmeye başladı. darüşşafaka'nın ayrılmasında iç saha avantajı olan maçlarının alakasız şekilde bologna'nın karantinasından dolayı belgrad'a verilmesi ve ev sahibi olduğu için tüm masrafların daçka'ya ödetilmesi de yatıyor. 2018 eurocup şampiyonu daçka artık uleb'in saçmalamalarına kazan kaldırıp organizasyon değiştiriyorsa diğer takımlardan da kopuşlar beklenebilir demektir. partizan ve virtus bologna da bunlara dahil.

    fiba'nın eurocup önünde avantajı daha fazla para vermesi. hatta bir numaralı organizasyon euroleague şampiyonunun 1 milyon euro aldığı yerde basketbol şampiyonlar ligi şampiyonu yeni düzenleme ile 900.000 euro parayı kasasına koyacak. ayak bastı paraları da eurocup'a göre çok daha avantajlı olduğu için uleb'in eurocup'ı çekici hale getirme olasılığı çok azalıyor. yakın zamanda eurocup 2 numaralı organizasyon olma hüviyetini basketbol şampiyonlar ligi'ne bırakırsa kimse şaşırmasın.

    galatasaray için de fiba'nın ısrarı sürüyormuş ama yönetim eurocup ile devam etme noktasında daha olumluymuş. galatasaray'ımız için hangisi hayırlı ise o olsun.
  • 1
    euroleague'e rakip olarak fiba'nın düzenleyeceği ve seneye oynanması beklenen turnuva.

    bildiğimiz gibi uleb euroleague iyice kapalı bir lige doğru evriliyor. euroleague lisansı olmayan takımların bu ligde oynaması önümüzdeki sezonla beraber hayal seviyesine ulaşacak neredeyse.

    tam da böyle bir ortamda fiba şampiyonlar ligi, euroleague'in disinda kalan takımlar için çok cazip hale geliyor.

    ülkemizden galatasarayımız ve beşiktaş prensipte anlasmıslar fiba ile, karsıyaka'nın da anlaşması an meselesi imiş.

    bu organizasyon, yuroligde dev butcelerle oynayan avrupanın buyuk kuluplerinden en az 2-3'ünü de yuroligden çıkıp kendi organizasyonlarına katılmaya ikna etmiş deniyor.
  • 24
    https://gss.gs/n5L.jpg

    pandemi* sonrası takımların çabalarını euroleague gibi yok saymayan, görmezden gelmeyen; beyaz sezon kepazeliğini "söz konusu bile değil" diyerek reddeden; "mevcut sezonu neticelendirmezsek inandırıcılığımı yitiririz" bakış açısı ve söylemiyle olaya yaklaşan, avrupa basketbolunun kimilerine göre yegâne legal üst seviye basketbol organizasyonu.

    pandemi nedeniyle farklı birtakım statü olasılıklarını masaya yatıran fiba avrupa, turnuvayı sekizli final ile neticelendirme konusunda fikir birliğine varmıştı. 30 eylül ile 4 ekim tarihleri arasında oynanacak olan sekizli final sekansıyla da bu fikri pratiğe dökecekler. doğru metot, doğru yaklaşım budur. nba* ile birlikte fiba içinde bulunduğumuz olağan dışı sürecin kazananlarıyken, euroleague komple kaybeden konumundadır. türkiye basketbol federasyonuna hiç girmiyorum zira girersem çıkamam...
  • 11
    basketbolda kesinlikle geçilmesi gereken düzen olduğuna inandığım organizasyon. malum euroleague'in 16 takımlı olması ve kapalı bir lig olması sebebiyle kendisine yer bulamayacak olan erkek basketbol takımımızın önümüzdeki sezon bu organizasyonda yer alacağını düşünüyorum. o açıdan şu an sözlükte pek gündem olmasa da seneye bu organizasyonu çok konuşacağız.

    buradaki fikir nedir? fiba aslında futboldaki şampiyonlar ligi modelini örnek alıyor. liglerindeki sıralamalara göre takımları bünyesine katıyor ve o şekilde bir turnuva düzenliyor. kapalı euroleague sistemine göre çok daha adil bir düzen vaad ediyor aslında. henüz çok yeni ve oturmuş bir organizasyon değil ve belli başlı sıkıntılar ile boğuşuyorlar, boğuşacaklar.

    şimdi efendim, bu organizasyondaki an itibariyle gerçekleşen sorun ne? avrupa'nın elit diyebileceğimiz cska, maccabi, barcelona, real madrid, olympiakos, panathinaikos, efes, fenerbahçe gibi takımlarını bünyesinde barındırmaya ikna edememiş olması. bunun sebebi nedir? çok basit. birincisi euroleague bu takımlara her sene organizasyonda garanti bulunmaları için wild card veriyor. böylece takımlar avrupa'nın en büyük kupasında yer almak için liglerinde şampiyon yahut başarılı olmak gibi bir zorunluluk içerisinde hissetmiyorlar kendilerini, baskıyı azaltan bir faktör. ikincisi, an itibariyle fiba şampiyonlar ligi'nin dağıttığı gelirler euroleague'e kıyasla çok düşük oranda, ama adil bir dağıtım söz konusu. bu gelir azlığı tabi ki elit takımların fiba şampiyonlar ligi'ne katılımı gerçekleşirse artacaktır, buna şüphe yok. ama an itibariyle bu takımlar euroleague'den zaten güzel ekmek yedikleri için böyle bir organizasyona yanaşmıyorlar.

    peki ya bu organizasyonu ne değerli kılabilir? euroleague'in kapalı bir lig olması, yani 11 takımın wild card sahibi olması ve geriye kalan 5 takıma girmenin oldukça zor olması. bu da banvit, beşiktaş, galatasaray, karşıyaka gibi ülkemizden örnek verebileceğimiz ve basketbola yatırım yapan takımların avrupa kupası ihtiyacını karşılıyor olması. euroleague kadar tatmin etmese de bu takımlar da kendilerini bir organizasyon içerisinde buluyorlar. yani eurocup'ın yerini alacağı en azından kesin gibi.

    lakin ben fiba'nın eurocup'ın yerini almak gibi bir amaçla yola çıkacağına inanmıyorum. gözlerine kestirdikleri organizasyon kesinlikle euroleague. daha önce de belirttiğim gibi en büyük handikapları elit takımların şu an daha güçlü organizasyon olan euroleague tarafında olmaları. ama fiba'nın da elinde önemli bir koz var, adil olmaları. değişik liglerde başarılı olup da euroleague'de yer alamayan takımların isyanı bu organizasyonu bir yere taşıyabilir, ya da euroleague'in 32 takımlı bir formata dönüş yapmasına yol açabilir.

    bekleyip göreceğiz. bu entry'de yer alan çoğu şey zaten gerçekleşmesi çok zor olan şeyler. ama yine de bir ihtimal var ve bir kaç sene içerisinde sonuçlarını göreceğiz diye düşünüyorum.
  • 28
    euroleague’i tahtından indirebilmesi için dağıtılan para ödülünü artırması gereken organizasyon. 21/22 sezonunda gruplarda mücadele eden 32 takım bulunuyor. bazılarına katılım ücreti ödendi mi bilmiyorum ancak sezon içi performans ödülleri hayli düşük. gruptan çıkan takımlara 40 bin euro, çeyrek finale kalanlara +80 bin euro, final four oynayanlara ise +120 bin euro ödül dağıtılacak. final four sonucu dördüncü +140, üçüncü +200, ikinci +400 bin alırken, şampiyon +1 milyon euro daha alacak. bu arada oyuncu oyuncu kayıt ücretleri, hakemlerin yol ve konaklama masrafı vb. ıvır zıvır ücretleri de ev sahibi kulüp karşılıyor. haliyle özellikle yüksek bütçeli kulüpler için cazibeyi artırmaları gerekiyor. organizasyon bir şekilde sponsorluk ve yayın gelirlerini artırarak bu parayı kulüplere dağıtırsa kimse euroleague’in yüzüne bakmaz.
  • 12
    platini, uefa başkanı iken 'bu turnuvanın adı şampiyonlar ligi, ancak şampiyon olmuş takımlar dışarıda kalıyor, diye düşünürek daha çok onları içe almayı çalışan bir sistem getirmeyi çalışmıştı ve nispeten de başarılı oldu diyebiliriz. bu organizasyonda da aynısı geçerli bence, fiba şampiyonlar ligi ama başarılı olan ülkelerin şampiyonları bu turnuvada olmayacak.
  • 29
    gelecek sezon kadromuzun ana parçalarını takımda tutup doğru eklemelerle beraber kazanabileceğimiz avrupa kupasıdır.

    andreas pistiolis'e, turgay zeytingöz'e, erden timur'a ve saha içi liderimiz dee bost'a güveniyorum. bu omurga galatasaray'a eurocup'tan sonra bir başka avrupa kupasını daha getirecek umarım. sonra da şubede yakalanan pozitif havayla euroleague yönetiminden özel davet alacağız. şimdilik şubeye dair hayaller bunlar. bir başka hayal ise arena'nın yanındaki basketbol salonu projesinin tamamlanması... ancak bunun gerçekleşmesi için galatasaray'ı mevcut üye profilinin yönetmemesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın