• 1
    aramızda hala beşiktaş olmasın fenerbahçe olsun diyen arkadaşlar görüyorum. bir galatasaray'lı fenerbahçe'nin şampiyon olmasını, hele hele bu sezon şampiyon olmasını nasıl ister gerçekten aklım almıyor. şimdi size olacakları yazayım.

    1- bizim avrupadan men edildiğimiz 1 yıllık cezayı 2 hatta seneye de kötü gidersek 3 yılda çekme ihtimalimiz olan bu dönemde şampiyonlar ligine direkt katılma hakkı elde edecekler.
    2- bizde ön eleme oynayan takım avrupa liginin yolunu tuttuğundan bizim senelerdir aldığımız, drogba2yı sneijder'i getirdiğimiz paraya bu sefer onlar konacak. bu para ffp konusunda derin bir nefes almalarını sağlayacak.
    3- ilk 2 maddede yazdığım nedenlerden ötürü biz dibi görürken onlar daha da yükselecek.
    4- 4. yıldızı takacaklar. artık biz onlarla 3 yıldızlı diye dalga geçemeyeceğiz. onlar bizle bu akşam muhteşem yüzyıl kösem var onu izlersiniz diye dalga geçecekler.
    5- kerizleri gaza getirdik beşiktaş'ı yendiler bizi şampiyon oldular muhabbeti yapacaklar.

    peki neden fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istememeliyiz?
    1-zamanında sırf biz şampiyon olmayalım diye fark yiyen basket takımlarını sahadan çekip hükmen 3-0 yenilerek şampiyon olmaızı engelledikleri için.
    2- cemal nalga olayının olduğu sezon önce küme düşme yolundaki ardından play off yolundaki tüm rakiplerimize yattıkları, alenen şike yaptıkları için.
    3- hükümetle el ele verip spkda sermaye arttırmamızı engelleyerek bugün bu bataklığa saplanmamızda büyük pay sahibi oldukları için.
    4- maç fazlasıyla beşiktaşın 5 puan önündeyken galatasaray bizim dostumuz değil deyip bize karşı birbirinden ağır ithamlar yöneltirken, işleri bize düşünce galatasaray bizim ebedi dostumuz dönekliği yaptıkları için.
    5- terörü bile kendilerine şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak adına bir koz olarak kullanmaya çalıştıkları, derbiyi önce seyircisiz oynatmaya, sonra erteletmeye çalıştıkları ve bunu başardıkları için. (o maç ertelenmese sneijder ve selçuk sakatlanmamış olacak, carole sahada olacaktı ve fenerbahçe yorgundu)
    6- derbiyi beşiktaş maçından sonra oynatmak, tt arenada şampiyonluk turu atmak gibi niyetler besledikleri, ancak bu plan kendi kanallarında ifşa olunca apar topar selçuk ve sneijder'in sakat olduğu tarihe aldırdıkları için.
    7- 12numara gibi yalama ve dönek taraftar grupları olduğu için. daha düne kadar bize çok ama çok ağır ithamlarla saldıran zeka özürlüler kendilerince bizi gazlıyorlar şuan.
    8- insan gibi sevinmeyi bilmedikleri ve öğrenemeyecekleri için. (bkz: sahanın ortasına kangal köpeği getirme) (bkz: belediye sokak köpeklerini zehirlesin yoksa ben el atıcam) (bkz: 2 dklık şampiyonluğa sevinmek yerine timsah yürüyüşü yaparak bursa2yı tiye almak)
    9- bu sene harcadıları 70 milyon euro, adidasa daha geçen sene siparişini verdikleri çürümeye yüz tutmuş 800.000 4 yıldızlı forma götlerinde patlayacak.

    beşiktaş'a yatmamız gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. fenerbahçe'ye oynadığımız topu oynarsak beşiktaş bizi güle oynaya yener zaten. kimse çıkıp galatasaray beşiktaşa yatsın demiyor. ama bütün bir sezon göstermedikleri, fener maçında bile göstermedikleri gayreti de tutup beşiktaş maçında da göstermesinler bir zahmet. ayrıca aynı durumda fenerbahçe olsaydı emin olun her türlü yatardı beşiktaş'a. biz çıkalım bütün sezon nasıl oynadıysak öyle oynayalım beşiktaş bizi zaten bu durumda çok rahat yenecektir. yok bütün sezon oynamadığımız topu oynarsak o zaman ben bu futbolculara mersin, osmanlı, eskişehir,gençlerbirliği, sivas, kayseri gibi birbirinden vasat takımlara mal gibi kaybedilen puanların hesabını sorarım.

    sonuç olarak bir galatasaraylının isteyeceği en son şey olmalı fenerbahçenin şampiyon olmasını istemek.

    ayrıca eklemek istiyorum. cezamızı 1 yılda tamamlamızın en temiz yolu türkiye kupasını almak. ve beşiktaşı yensek, ilk 5 e giremesek, fenerbahçe şampiyon olsa bile. cezamızı daha uzun sürede çekelim diye aziz bütün masa başı gücünü devreye sokacak, bize türkiye kupasını aldırmamak için elinden geleni yapacaktır. aksini düşünen var mı?
  • 3
    turuncusakal duygulara tercüman olmuştur. aklı selim bir galatasaray taraftarının alkış tutamayacağı şeydir.

    şahsen kin tutan bir insan değilim hiçbir zaman da olmadım, sevmem. ama sorarsanız ki fener mi şampiyon olsun yoksa beşiktaş mı diye fenerbahçe demeyeceğimden emin olabilirsiniz. sevmiyorum ve sevmek zorunda da değilim. fenerbahçeli birçok dostum var hatta yakın dostlar ancak fenerbahçeyi günahım kadar sevmem. dolayısıyla şampiyon olmalarını hiç istemiyorum. özellikle beyinsiz taraftar kitlesini* de düşünecek olursak bana kalsa bu adamların ilk 3'te bile olmamaları gerekir. para, güç, kirli oyunlar vs. bir şekilde beceriyorlar işte.

    beşiktaş cephesine gelecek olursak yukarıda da anlatıldığı gibi beşiktaş topunu oynarsa bizi yenmesi hiçbir şekilde sürpriz olmayacaktır kendimizi kandırmanın bir manası da yok. fenerbahçeyi de arenadan eli boş gönderen biz değiliz kendi beceriksizlikleri. dolayısıyla beşiktaşın aynı hataya düşmesini beklemek yersiz olacaktır. yenilsek de çok büyük hayal kırıklığına uğramayacağım çünkü beklentim zaten bu yönde. ha olur da kazanırsak ne ala. ama beşiktaş tam bir loser takım yani galip gelmemiz durumunda şampiyonluğu fenere hediye etmeleri içten bile değil. bana kalsa berabere de kalınabilir, her neyse işte.

    yapmayın arkadaşlar. akılları sıra bizi her fırsatta ezmeye, küçük görmeye çalışan insanlara prim vermeyin. hoş bizi ezebilecek veya hor görebilecek bir takım yok şu an ligde o yüzden içim rahat ancak bu adamlar oyuncusundan yöneticisine kadar karaktersiz adamlarla dolu. demiyorum ki hepsine beddua okuyun, küfür edin ama sempati göstermeniz için de hiçbir sebep yok. herkes kendi işine baksın.
  • 6
    dünyada duymaktan en nefret ettiğim laf "biz şampiyon olamıyorsak kimin şampiyon olduğu önemli değil" lafıdır. bunu söyleyenler dünyada ezeli rekabet kavramından bihaber kişilerdir. ben şampiyon olamıyorsam benim bu hayattaki en büyük rakibim, her alanda çekiştiğim düşmanım fenerbahçe de olmayacak arkadaş. ben niye adamların başarılı olmasını, cl'ye direkt katılmasını, dünya yüküyle para kazanmasını, şampiyonluk sayılarımızı eşitlemesini isteyeyim. eşyanın tabiatına aykırı bir durum. ben bırak futbol takımını, fenerbahçe masa tenisi takımının yenilgi haberini bile okuduğumda mutlu olan bir insanım. o yüzden sahte futbol romantizmi yapmaya gerek yok. öyle ya da böyle bu şerefsiz şikeciler şampiyon olamayacak!!
  • 7
    kuruluş mottosu
    1) ingilizler gibi toplu halde oynamak,
    2) bir renge ve isme sahip olmak,
    3) türk olmayan takımları yenmek.

    olan bir kulübü ilgilendirmeyen hadise. bu mottonun herhangi bir yerinde "fenerbahçe" geçmiyor, hatırlatırım.

    sizinle dalga geçiliyorsa da gülümseyin geçin açıkçası. sekiz yaşında değiliz ki artık sabah okulda birisi laf etti diye depresyona girelim.
  • 8
    olay birkaç ergen taraftarın dalga geçmesi, kendini bilmez yöneticilerinin çıkıp hakkımızda bel altı vurması değil. şampiyon olsalar da olmasalar da yapıyorlar bunları zaten. yalnız fenerbahçe'nin şampiyon olması; rüzgarı arkasına alması ve gelecek sezon(lar)da bizi daha çok zorlaması anlamına gelir. çünkü elindeki maddi ve manevi tüm imkanları beşiktaş'a göre daha etkili kullanıyorlar. beşiktaş'ın şampiyon olması ise yaklaşık 10 senede 1 gerçekleşen bir olay ve galatasaray'ın gelecek yılları için tehdit oluşturmuyor. bu yüzden fenerbahçe'nin şampiyon olamamasını diliyoruz.
  • 9
    bu sene değil.

    yalnız dikkat edin başlıkta aklıselim yazılanlardan yola çıkarak beşiktaş bizi yensin derseniz ''gerçek galatasaraylı'' olmayabilirsiniz ve ''gerçek'' galatasaraylılar size kapıyı gösterebilir.

    ''biz galatasarayız kim şampiyon olursa olsun bize ne'' demek tam anlamıyla akıl yetmezliğidir. fenerbahçe bu sene şampiyon olursa önümüzde 5 yıla ambargo koyar ama şampiyon olamazlarsa hele ki bu kadar transfer ve sezon başı gazdan sonra olamazlarsa serbest düşüşe geçerler ortada ne aziz kalır ne futbolcular kalır.

    bütün bunları düşünerek ve yukarda aklıselim yazılanlara bakarak beşiktaş'ın bu hafta bizi yenmesini istiyorum.

    evet sizin kadar büyük galatasaraylı değilim.

    edit: ayrıca şu ''evimizde derbi kaybetmemeliyiz'' romantikliği nerden çıktı anlamadım. rakip fenerbahçe olsaydı şartlar ne olursa olsun acaba? derdim ama beşiktaş ile rekabetimizi derbi olarak bile görmediğim için kasımpaşa mağlubiyetinden farkı olmayacak.
  • 10
    bu sezon olacaklarına ihtimal vermiyorum ama sonraki sezon şampiyon olmaları benim için şimdiden kesin gibi. kendimce sebeplerini açıklayayım: beşiktaş bir şampiyonlukla başarıya doyacak futbolculara, "ben oldum" diyecek bir hocaya, şampiyonlukla oraya buraya laf atacak çiğ bir başkana sahip olduğu ve şampiyonlar ligi'nde olası bir büyük takımı kendi evinde yenme başarısı gösterecekleri için sendroma girmesi, konsantrasyon kaybı yaşaması çok muhtemel bir camia. yani beşiktaş bu sezon şampiyon olursa seneye aynı başarıyı tekrarlama ihtimalleri çok düşük.

    bize gelirse, daha hocası, planlaması belli olmayan bir takım galatasaray. mali durumu kötü, pahalı çöpleri çok ve bu çöplerden hemen kurtulamayacağı az çok belli. bizim bir tarafımızı doğrultmamız en az iki sezon ister. bu çöplerin de takımı şampiyon yapabileceğini düşünmek fazla iyimserlik olur.

    sonraki sezon fenerin çekişeceği kulüp konyaspor, antalyaspor gibi bir anadolu madrid olur.
  • 11
    ben istiyorum hem de çok istiyorum. herkesin tercihleri farklıdır. pek çoğunuz nasıl ki fenerbahçe' den nefret ediyorsa ben de beşiktaş' tan nefret ediyorum. bunların şeref, gurur edebiyatı yapmasına irite oluyorum. fener şampiyon olur, 3 ay konuşur. ligler başladığında her şey sıfırlanır. ama beşiktaş şampiyon olursa kitap yazmaya bile kalkabilirler. adamlar 100. yıla şampiyon oldu hala daha konuşuyorlar. e fenerbahçe de şampiyon oldu 100. yılda ama ben konuşan fenerli görmedim. fenerbahçe fanatikleri çocuk gibidirler genelde. onlarla hiçbir tartışmayı kazanamazsın çünkü körü körüne diretirler. tek bir açıdan bakarlar falan falan ama asla beşiktaşlılar gibi maneviyat vurgusu yapmazlar. kupamız var derler, 6 0 yendik derler, voleyboldan, basketboldan bahsederler...ama son maçta ezeli rakiplerine şampiyonluk kaybedip de ''bu lig için fazla şerefliyiz'' gibi abuk subuk bir söyleme sığınmazlar. ulan son haftaya kadar şerefsiz miydin de son hafta mı aklına geldi lig için fazla şerefli olduğun. bi hikaye vardır ya hani; napolyon savaş sonunda düşman generali esir almış ama esir muamelesi yapmamış. bundan yüz bulan adam da napolyon' a ''siz para için savaştınız biz ise şerefimiz için'' demiş. napolyon da ''insanlar böyledir, kendinde olmayan için savaşır'' demiş. beşiktaş o hesap işte. hep şeref, haysiyet onur vs. bir de solculuk oynamaları deli ediyor beni. ulan guti, quaresma, simao gelirken neredeydi fakir fukara edebiyatınız...

    bakın fiko ne diyor;

    "her tuğlasında beşiktaşlılar'ın emeği olan stadımıza sonunda kavuştuk. artık beşiktaş için yeni bir devir başladı.sırada şeref'iyle oynayıp, hakkı'yla kazanan futbol takımımızın bizlere şampiyonluk kupasını kazandırması var.''

    inşallah bu hafta koyarız, bu mal fener de saçmalamaz da 3' te 3 ile şampiyon olur. sonrasında çok merak ediyorum beşiktaş edebiyatını.
  • 12
    umrumda olmayan olay. ayrıca fenerbahçe şampiyonlar ligi geliri alsa ne olur almasa ne olur, herifler bu sene şampiyonlar ligi'ne gidemeyince stadın isim hakkını satıp yine hayvan gibi transfer yaptılar. aziz isim hakkını satamasa devreye sow transferindeki gibi şahenk'i sokar, basket mavrasındaki gibi ülker grubu'nu sokar, olmadı kendi paravan şirketini sponsor yapardı, yine de parayı bir şekilde bulurdu. kısacası "fenerbahçe şampiyonlar ligi'ne giderse çok para kazanır o yüzden şampiyon olmasın" demek saçma bir laf. para kazanmasa da ikame edecek yöntemleri var çünkü.

    bir de "fenerbahçe 5 yıla ambargo koyar" diyen adamlar aziz yıldırım'ın nasıl bir ruh hastası olduğunu tekrar düşünsünler. fenerbahçe'nin başına alex ferguson geçse, puan rekoru kırıp şampiyon olsa, aziz 1 senede onu da küstürüp yerine kendi kukla td'sini getirir merak etmeyin siz. aziz yıldırım ve istikrarlı başarı, aynı cümle içinde kesinlikle kullanılamaz. ha, vaad ettiği gibi istifa eder de yerine akıllı biri başkan olursa ne olur bilemiyorum.

    ama fenerbahçe aziz yıldırım dönemi boyunca maksimum dördüncü vitese çıkabildi. ne zaman beşinci vitese atacak olsalar aziz vitesi tekrar üçe takıp motorun anasını belledi. bursa'ya son hafta şampiyonluk verdi diye daum'u kovması, tarihte fenerbahçe'ye yegane avrupa başarısını kazandıran zico'yu şampiyon olamadı diye kovması, kalsa dördüncü yıldızı kolaylıkla takacak olan ersun'u kovması, güiza'ya kezman'a bienvenu'ye krasiç'e diego'ya van persie'ye korkunç paralar döküp hiçbir verim alamaması (bu transferlerin bir iki tanesi bile tutsa fenerbahçe çok farklı yerlere gelirdi).

    uzun lafın kısası, ligde son haftalara kadar şampiyonluğa oynayan ama %60 ihtimalle ikinci olan, avrupa kupalarına katıldığı sezonlarda %80 ihtimalle başarısız olan, sık sık teknik direktör değiştiren, ne zaman "artık fenerbahçe dünya kulübü oluyor" dense aptalca bir yönetimsel hata yapıp bir çuval inciri berbat eden bir kulüptür fenerbahçe. şampiyon olması da bu döngünün ortalama üç senede bir yaşanan bir parçasıdır, ama korkulacak bir olay değildir bana kalırsa.
  • 15
    evet arkadaşlar, fenerbahçe bir sene daha şampiyon olamazsa düşüyormuş, kesin bilgi yayalım bunu. finansal fair play içinde 5 yıl denetime tabi tutulacaklarmış. küme düşme potasında gezeceklermiş. bir rivayete göre ptt yolları da gözüküyormuş. van persie, nani, fernandao bilmem ne hepsi çil yavrusu gibi dağılacaklarmış ayrıca.

    şike davasında aklanıp paklanıp, esas hedef erdoğan'dı, memleketti diyen, bütün iktidarı arkasına alan adamlar şampiyonluk gidince tarihin tozlu sayfalarına karışacaklar.

    cool story bro ☻
  • 16
    gerçekleşmemiş olan dururumdur. gerçekleşmemesinin akabinde de finansal fair play fenerbahçe'ye kol gibi girmiştir.

    sol bekleri caner erkin inter'e gitti, sol bek ve sol stoper oynayan kadlec ülkesine döndü.
    raul meireles ile yollar ayrıldı, bruno alves ile ayrıldı gibi bişey.
    kirası biten oyuncuları geri döndü.
    gökhan gönül'ün beşiktaş'a transferi an meselesi.
    müzmin yedek olsalar da mehmet topuz ve serdar kesimal de ayrıldı.
    mehmet topal'ın akıbeti belirsiz.

    ve fenerbahçe'nin uefa'ya verdiği bir söz var. geçen yaz yandexleyin robben'i alalım diyorlardı şimdi ise takımdan önemli miktarda oyuncu gitti ki bence mehmet topal da giderse bellerini doğrultamazlar. uefa ile yapılan anlaşmadan sonra oyuncuların yerini nasıl dolduracakları merak konusu.
  • 18
    bu iş iyice galatasaray'ın kadıköy'de kazanamama olayına döndü. açıkçası normal şartlarda biz şampiyon olmadıktan sonra fener olmuş, beşiktaş olmuş bir önemi yok. eninde sonunda 4.yıldızı takacaklar. ancak bu sezon fenerbahçe'nin şampiyon olmamalarını istememin tek sebebi mevcut yönetimin sezon başından beri takındığı mide bulandırıcı tavır. her maç öncesi/sonrası istisnasız yalan konuşup, insanları fetöcü olmak ile suçlayıp sürekli mağdur ayağına yatan bir yönetimi var. o yüzden umarım bu kötü niyetli kötü insanlar şampiyon olamazlar.
  • 19
    er yada geç olacaktır bir gün zaten. tıpkı imkansız gözüyle bakılan kadıköy galibiyetimiz gibi yada liverpool'un 30 sene sonra şampiyon olması gibi. ancak umarım başkanlığında ali koç, teknik direktörlüğünde emre belözoğlu gibi ağır çirkef ve galatasaray düşmanı kişiler baştayken olmaz. fener olacağına beşiktaş olsun demem ancak bunların şampiyonluk kutlamasını görmek berbat olur.
  • 21
    elbet olacaklar, sonuçta bir rekabet bu. zamanında 4 sezonda 3 fener şampiyonluğu gördüğümüz zamanlar da oldu maalesef. bundan korkup da yok beşiktaş'ı yenmeyelim, yok efendim beşiktaş bundan sonra puan kaybetmesin gibi temenniler biz galatasaray taraftarına yakışmıyor. neden kaybetmesin beşiktaş? dünkü güzel galibiyeti taçlandırmayalım mı? bize yakışan şansımız %0,0001 bile olsa o ihtimali kovalamaktır.
  • 22
    başta futbol olmak üzere herhangi bir spor branşında kesinlikle istemeyeceğim durum. en azından kendi adıma konuşursam "galatasaray şampiyon olamıyorsa kim olursa olsun, beni ilgilendirmez." minvalinde bir konuşma asla yapmam, yapacağımı da düşünmüyorum. bence sevsek de sevmesek de ezeli rekabet dediğimiz şey de tam olarak budur ve dünyanın her ülkesinde bu şekilde cereyan eder. adı üstünde rekabet ve senin en büyük rakibin. yani sen hanene bir şampiyonluk yazdıramıyorsan en azından rakibinle olan farkı da korumak istersin. bu real madrid - barcelona için de böyle, glasgow rangers - celtic için de böyle. eminim barcelona taraftarları da bugün* sevilla'nın kazanmasını isteyecektir. tıpkı şampiyon olamadığımız diğer branşlarda örneğin; basketbolda anadolu efes'in, voleybolda vakıfbank'ın şampiyon olmasını istemek gibi. bence asıl hayatın olağan akışına uygun olan da bu, aksi anormal çünkü o zaman ezeli rekabetin bir anlamı kalmaz.
  • 24
    bir gün elbet olacaklar, ama dileğim bu sezon olmasın bu.
    kendi elimizle kendilerine destek olmuş gibi bir son, hiç beklediğimiz bir kapanış olmaz bizim adımıza.
    sırf bu nedenle son 2 haftaya az da olsa umutla giriyorsak da, puan kaybı beklentim şu şekilde;
    "fener kaybetmeden beşiktaş kaybetmesin". kısaca önce ikinciliği alalım.
    bu hesaba göre normal şartlarda şampiyonluk umudumuz %5'lerde ise, benim beklenti kriterime göre bu %1'lere falan iniyor haliyle.
    (bkz: 2020-2021 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın