• 1
    sözlükte başkanlık kriteri olarak önemsenen hadise.

    https://www.dailymotion.com/video/x7nwa2x

    videoyu izlediğimde berat albayrak, süleyman soylu'nun tatlı atışmasını bekledim. ancak görünen o ki saf düzeninde sıkışan bir ortam var sadece. bu mu omuz atmak? bu omuz atmak ise her cuma yüzlerce kavga çıkar memleketin sosyo kültürel seviyesinde.

    herkes bir türkü tutturmuş gidiyor. mustafa cengiz bile "omuz atmadı ortam sıkıştı ileriye gitmesini istedim" diye açıklama yapmış.

    kraldan çok kralcılık bu olsa gerek.
  • 2
    https://youtu.be/SW6JYjwrSz0

    yukarıdaki videoda 9:50’den itibaren eşref hamamcıoğlu konuyu açıklıyor.

    edit: girdiye herhangi bir öznel yorum eklemeden sadece videoyu paylaştım ama hareketin kesinlikle yakışıksız olduğunu düşünüyorum, videoda da çok rahat şekilde görülüyor ki hamamcıoğlu başkanı omzuyla ittirerek kendisine protokolde yer açmaya çalışıyor. nihat doğan yapınca alay edip yerin dibine sokuyor ama aldığı eğitim dolayısıyla gülüp geçiyoruz ama galatasaray divanında bulunan birinin bunu yapmasını kabul edemeyiz. aynı şekilde merhum başkanımızın “günaydın” hitabına herhangi bir geri dönüş yapmamış olması da beni rahatsız etti. toplumda normal karşılanıyor belki ama ben şahsi olarak kendi hayatımda merhaba, kolay gelsin, günaydın gibi günlük konuşma kalıplarına cevap verilmemesine çok sinirleniyorum ve hatta muhatabımı da böyle bir durumda elimden geldiğince uyarıyorum. bunlar çok basit günlük nezaket sözcükleri, buna karşılık vermemeyi hem karşıdakine hem kendine yapılmış bir saygısızlık, nezaketsizlik olduğunu düşünüyorum.
  • 4
    https://www.youtube.com/...4uY4v562E&t=126s

    mevcut başkan adayımızın, rahmetli eski başkanımıza yaptığı çirkin eylemdir.

    kimse sert bir omuz attı, yıktı geçti demiyor. açıkça görülüyor ki sıkışıklıkla falan alakası yok. yeterli boşluk olmasına rağmen omzuyla sağına doğru hamle yapıyor, bilerek dokunduruyor. hatta sonrasında ceketini düzeltirken sağ kolunu sol kolundan çok daha fazla açıyor. o tarafa bir yönelim, temas isteği var yani. kör değiliz.

    şu görüntüleri yorumlayabilmek için çok iyi gözlemci olmaya gerek yok.

    mustafa cengiz de bana omuz attı diye ağlayacak değil. gururlu adam.
  • 5
    kulübün kurucusunun mezarı önünde kulübün mevcut başkanına yapılan ahlaksızca hareket. olay yanlışıkla yapılmış ya da büyütülmemesi gereken bi mesele değil olay galatasaray spor kulübü başkanına başka bi galatasaray üyesi tarafından terbiyesizlik yapılması, bunu eleştirmek için illa bi tarafın trolü olmaya gerek yok her galatasaraylıyı rahatsız eden bi durum. o mezarın başında dursun özbek olsa dahi hiçbir kulüp üyesinin, sayın ali sami yen'in mezarında bu hareketi yapmaya hakkı yok. bu hareket beni çok rahatsız ediyor ve eşref hamamcıoğlu'na karşı ön yargılı olmama sebep oluyor. yarın öbür gün eşref bey seçildiğinde ve iyi başkanlık yaptığında da ben bunu unutmayacağım, kötü başkanlık yaptığında da sürekli bunun üzerinden vurmaya çalışmayacağım sadece galatasaray kültürüne yakışmayan hareket diye eleştiride bulunacağım. bazı olayları bu kadar basite indirmemek gerekir diye düşünüyorum.
  • 6
    hani bir muhabir sokakta bir vatandaşa kılıçdaroğlu x açıklamayı yapmış diye soruyor yanıt "haksız kesinlikle haksız" oluyor sonra soruyu soran muhabir özür dilerim bu açıklamayı sayın erdoğan yapmış diyor ve aynı vatandaş aynı soruya "haklı o zaman" diyor. iş oraya döndü.

    olay sanki iki tane normal insan arasında yaşanmış gibi davranılıyor. olmadı ayçiçek yağı sırasından görüntüler paylaşılsın insanlar neler yapıyor. bunun benzerini emre akyazıcı adlı üyenin atılmasını "bir harf değişti ya" diye yaptı millet.

    eşref hamamcıoğlu bu olayın gerçekleştiği zamanlarda divan kurulu başkanıydı ve divan kurulu onun döneminde mustafa cengiz muhalefet ofisi gibi çalışıyordu. eşref hamamcıoğlu'nun yönetim kurulu üyelerini fırçalamışlığı bile var. özetle bunları unutursanız mevzunun iki insanın tesadüfen çarpışması olarak değerlendirebilirsiniz. paşa gönlünüz bilir tabii ama bunlar yaşanmamış gibi yapamayız asıl olay çarpışma değil eşref hamamcıoğlu'nun her ortamda başkana olan tavrıydı.

    en nihayetinde bu olay eşref hamamcıoğlu'nun galatasaray başkanı olmaması için bir neden midir ? tabii ki hayır. dursun özbek başkan olsun diyen insan bile var eşref hamamcıoğlu neden olmasın.

    düzeltme : cümle düzeltildi.
  • 7
    --- alıntı ---

    ali uras, ikinci kez başkanlığa aday olduğu dönemde, özhan canaydın'a, bir söz nedeniyle kapıyı gösterdiğini söyledi. o dönemde, arkadaşlarından, aklı başında ve galatasaray'a faydalı olabilecek yönetici adaylarını bulup getirmelerini istediğini anlatan uras, olayı şöyle anlattı: “onları yönetime koyacaktım. galatasaray'ın nasıl yönetileceğini bu arkadaşlara gösterecektim. fazla oynamamasına rağmen basketbol takımından canaydın'ı tanırdım. terbiyeli bir çocuktu. o zaman ersan feray ve tuğrul demir, çapa hastanesi'ndeki odama özhan canaydın'ı getirdiler. yönetim kurulu listesini yapıyorduk. genç arkadaşları almak istiyordum. bana birdenbire, gayet ciddi bir tavırla, 'ali ağabey, seni severim, ama galatasaray başkanı olarak kabul edemem' dedi. nedenini sordum, 'sen mektepten mezun değilsin, mektepli olmayan bir insanın galatasaray başkanı olması mümkün değil' dedi. ben de 'senin gibi eğitilmiş bir insanın böyle bir laf söylemesi mümkün değil, kapı burada, siz gidebilirsiniz' dedim.”

    --- alıntı ---

    eşref bey omuz atmıştır atmamıştır ama takındığı tavır rahmetli özhan canaydın’ın rahmetli ali uras’a söylediklerinden farklı değildir.
    işlerine gelince genel kurulun iradesine saygı duyacaksınız diyorlar ama genel kurulun 2 bin küsür oyla başkan seçtiği insana saygı duymuyorlar.
    gerisi çok da mühim değil.
  • 8
    bir safta dar bir alan varsa dev cüssenizle oraya girmeden önce nezaket kuralları gereği iki yanınızdaki insanları uyarırsınız. bu asgari toplum nezdinde bir nezaket kuralı gereğidir. kaldı ki oradaki şahıslar mahalle camisinde saf tutmuş rastgele insanlar değil aksine bir kulübün en üst makamında görev yapan kamuya mal olmuş önemli şahıslardır.

    kimse şafak vakti operasyonunda kapı kırar gibi omuz attı demiyor. saygısızlık yapmak için adab-ı muaşeret kurallarını hiçe sayarak kendince "köftehorlar" lafının iade-i itibarını sağladığını sanıyor müstakbel başkan adayı.

    olay bu kadar basit.
  • 9
    yanlış bir hareket ama açıkçası plansız, istem dışı olduğunu düşünüp pek önemsememiştim. ancak aşağıdaki videodaki açıklamayı gayet önemserim. ve benim omuz videosunda gördüklerimle açıklama pek tutmuyor gibi. rahmetli cengiz başkan hamamcıoğlu araya girebilsin diye bariz şekilde yana tam adım atıp yer açıyor, sonrasında üstüne omuz yiyor ve hamamcıoğlu omuzu bastıktan sonra ikinci bir hareketle üstünü düzeltir gibi yapıyor. ama fazlasıyla tek taraflı açıklamaya göre cengiz yer vermek istememiş de hamamcıoğlu üstünü düzeltirken omuz atmış gibi olmuşmuş. "alan küçük olduğu için refleksif bir hareketle sığışmaya çalışırken istem dışı ittim, kötü niyet yoktu" dese benim için fazlasıyla yeterli bir açıklama olurdu ama anladığım kadarıyla kendini başkandan üstün görmüş, kibriyle alan mücadelesine girmiş, cengiz başkanı psikolojik/siyasi olarak ezmeye çalışmış ama o kendini ezdirmemiş ve hamamcıoğlu şimdi de bu hareketin zararını görmemek için inkar yoluna gidiyor.

    açıklama videosu:
    https://youtu.be/SW6JYjwrSz0?t=588
  • 11
    sanıldığı gibi olmadığı iki tarafça da açıklanmışken, halen birileri tarafından bir tür kara propaganda aracı yapılan, büyütülmüş olay.

    iddia konusu anın hemen öncesinde; kendisine omuz atıldığı iddia edilen rahmetli eski galatasaray yönetim kurulu başkanının, dönemin galatasaray divan kurulu başkanı tarafından kendisine hitaben söylenen "günaydın" sözünü karşılıksız bırakması ise nedense hiç konuşulmadı. ki aslında bu da çok önemli sayılmaz.

    rahmetli mustafa cengiz olgun bir insandı. sayın eşref hamamcıoğlu'nun da görgü bilen, olgun bir insan olduğunu düşünüyorum. arkadaşlar kusura bakmayın ama olgun insanlar anlamsız omuz darbeleriyle rekabet etmez. politikayı semt pazarı sanan malum bazı kuruluşların aksine, galatasaray gibi medeniyet yuvası bir kuruluşta bu asla olmaz.
  • 13
    bugüne kadar onlarca kez izlememe rağmen farketmediğim ama bugün ilk defa yakın çekim izleyince gördüğüm omuz(cuk).

    hareket hatalıdır. başkanlık makamını da bıraktım, bu hareketin yapılacağı adam vardır yapılmayacağı adam vardır.

    diğer yandan bam diye bir omuz da yoktur. eşref bey muziplik yapıp, hafif dokundurmuştur. mustafa başkan ile lise arkadaşını karıştırmıştir.

    bana kalırsa hareket "bu penaltı tam tersi olsa, galatasarayin aleyhine ali samiyende verebilir misin? hakem çalsa, taraftar ne der?" kivamidir.

    yapılmaması gerekirmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın