• 5011
    çok enteresan bir hal almaya başladı sözlük. eleştiriye karşı muazzam bir tahammülsüzlük ortaya çıktı. yazarlara değil, galatasaray ve galatasaray ile ilgili olan kişi veya kişilere karşı herhangi bir eleştiri inanılmaz bir tepki alıyor.

    böyle yapılarak, galatasaray'a destek değil köstek olunuyor.

    şimdi, sen ne konuşuyorsun değişik, diyebilirsiniz. örneklerle açıklayayım.

    sezon başı. fatih terim, eboue'yi ısrarla orta sahada kullanmaya çalışıyor. çünkü sabri'den bir şekilde vazgeçmemeye ona takımda bir yer bulmaya çalışıyor. burda dil döküyoruz, olmaz hocam yapma böyle diye. sabri'den sağ bek, eboue'den de sağ iç olmaz diyoruz. fatih terim düşmanı ilan ediliyoruz. neden? çünkü fatih terim eleştirilemez. günah. mazallah eleştirirsen aforoz edilirsin. peki sonra ne oldu? fatih terim, eboue'yi sağ beke çekti. sabri'yi ise takımdan kesti. her şey yoluna girdi.

    baros sorunu var mesela. baros'u hepimiz seviyoruz ama kötü olduğunu, performansının çok düştüğünü, iyiden iyiye gücünü kaybettiğini söylediğimizde biz kötü oluyoruz. halbuki kötü bir şey demiyoruz. gözle görülen şeyleri anlatıyoruz. ama yok, o da dokunulmazlardan. onu da eleştirirsek ya da sorgularsak biz kötüyüz, biz kakayız.

    sezon bitti, transfer dönemi başladı. ünal aysal biz ondan herhangi bir söz istemediğimiz, bir talebimiz olmadığı halde ısrarla 2-3 defa söz verdi. sözlerinin hiçbirini dediği tarihte tutmadı. neler oluyor keşke açıklasa, dedik. transfer meraklısı taraftar ilan edildik. galatasaraylılığımız sorgulanır oldu. halbuki sadece ve sadece söz vermeyi bildiği gibi bunlar olmadığında şu şu şu sebeplerde olmadı diye bize açıklasın istedik. ne kötü bir şey dedik ne de büyük bir şey talep ettik. suçlu biz olduk.

    iyiden iyiye fenerli kafasına dönüş var burda. nedir o? fenerli kafası nedir? fenerli kafası sorgulamaz. padişahları aziz yıldırım ya da herhangi bir yöneticileri ne derse odur. doğru odur. şike de yapsalar doğru odur. bi kendinize gelin amına koyim ya. ortada yanlış bir şey varsa sorgulamak lazım. sorgulamak, yapıcı eleştirmek kötü bir şey değil. tam tersine, herkes insan. herkes hata yapabilir. insanları hatalarından döndürebilir bu sorgulamalar.

    abi neden sorgulamayayım ya? galatasaray ile ilgili her şeyi sorgularım. hele şahısları baya bi sorgularım. ulan ben anamı, babamı sorguluyorum. x kişisini mi sorgulamayacağım? annemi, babamı sorguluyorum, bu onları sevmediğim anlamına mı geliyor? az, elma ile armudu ayırmayı bilin. gidişiniz gidiş değil amk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın