• 4
    3. gün maçları ile devam edelim. elenen ve yoluna devam eden takımlar belli oldu.

    yeni zelanda-angola: 68-64

    maçı takip etmedim. zelanda'ya üst tur için fark gerekiyordu ama o farkı sağlayamamışlar. angola ise resmen kendi kendini bitirdi. eğer bu maçı kazansaydılar rakipleri dominik cumhuriyeti olacaktı ve o maçta ciddi bir şansları olduğundan bahsedebilirdik ama kaybederek rusyayı karşılarında buldular. bu da mucize olmazsa onlar adına yolun sonu demek.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    dominik cumh.- rusya: 69-84

    dominik cumhuriyetinden bu maçta direnç bekliyordum. oyunun büyük bölümünde o direncide koydular ama 2.yarı rusya kirilenko önderliğinde vites yükseltince onlar adına yapacak bir şey kalmadı. horford müthiş oynadı ama yanına yardımcı oyuncu bulamadılar. potansiyelleri var ama bir tık üste çıkmaları lazım eğer olimpiyatı istiyorlarsa.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    litvanya-nijerya: 80-86

    geldik günün en büyük sürprizine. nijerya ilk maçında birazda hakem yardımı ile ev sahibi venezuela'ya yenilmişti ve bu maçta mutlak galibiyete ihtiyaçları vardı. inanılmaz savaştılar, maçı çok istediler, şanslarıda yanlarında olunca kendileri adına çok büyük bir adım atmış oldular. litvanya birazda averaj farkının verdiği rahatlıkla maçı çok zorlamadı. olan averaj yüzünden kaybeden venezuela'ya oldu ama nijeryanın yoluna devam etmesi ilk maçtaki olanlardan sonra adaletin göstergesi. chavez'in litvanya takımını ülke dışına çıkartmayacağı söylentisi var*

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    porto riko-yunanistan: 84-98

    geldik benim için günün maçına. keyifli geçeceğini tahmin ederek maçı izlemeyi planlıyordum,iyiki de izlemişim. seyir zevki açısından çok keyifliydi. yunanistan için rakipler 1-2 seviye altta olsa bile takımın hücum gücünün geldiği nokta takdire şayan. çok fazla hücum silahlarına sahipler. büyük usta spanoulis'e direksiyonu emanet etmişler ve onun etrafına serpiştirdikleri neredeyse her oyuncu kariyer açısından yükselişte. bu maçta oluşan fark aslında mücadeleyi tam olarak yansıtmıyor. yunanistan %58 yüzde ile tam 14 üçlük isabeti buldu ve porto rikodan 9 üçlük fazla atmaları farkı oluşturan ana etkendi. porto riko ise izlemesi çok keyifli bir takım. her takıma sayı bulacak potansiyele sahipler. iyi oyuncuları var ama savunmaları vasat. 2.22'lik dev adam ramos, eskiye nazaran çok daha gelişmiş. çok faydalı oynuyor. hala olimpiyatlar için rusya ve yunanistandan sonra 3.favorimler.

    http://london2012.fiba.com/.../9050/sid//game.html

    bu sonuçların ardından; ürdün,venezuela,kore,yeni zelanda turnuvaya ve olimpiyat hayaline veda ettiler.

    çeyrek final eşleşmeleri ise şöyle;

    rusya-angola
    yunanistan-nijerya
    makedonya-dominik cumh.
    litvanya-porto riko
App Store'dan indirin Google Play'den alın