• 5009
    sözlükler hakkında çok bilgim yoktu galatasaray sözlüğe üye olurken. gerçi hala yeteri kadar bilgim olduğuna inanmıyorum. ekşi sözlükte belli şeyler aramak dışında veya can sıkıntısında açıp bir şeyler okumak dışında hiç ilgim olmadı sözlüklere. internette rastgele denk geldim sözlüğe ve önce okumaya başladım. ki yazmaktan daha çok severim okumayı. sırf galatasaray ağırlıklı olması ayrıca ilgi çekiciydi. sonra yazar alımının açıldığını gördüm ve üye oldum, entryler girmeye başladım ve çok beklemeden üyeliğim onaylandı. üyeliğiniz onaylanınca ve resmen yazar olunca, insan her yere bir şey yazmak istiyor. daha önce 100 defa yazılmış şeyi bir de kendin yazmak istiyorsun. örnek olsun diye yazıyorum; arda gitsin, gelsin, seviyorum, sevmiyorum böyle yüzlerce entry giriliyor. ama görüşünü nedenleri ile yazan çok az kişi var.

    ben sözlükleri biraz daha ansiklopedi gibi düşünüyorum sanırım. ben mesela bilgi entryleri girmeyi daha çok seviyorum. ya da yaşanmış öyküler okumayı, tanımadığım bir oyuncu hakkındaki özgün yorumları, daha önce duymadığım bir takımın bir başarısını okumayı vs. şeklindeki entryleri okumayı daha çok seviyorum. bunu herkes sevecek veya bunu herkes yazsın diye demiyorum ama madem bu sözlüğe üye olduk biraz katkımız olsun. 1000. defa sabri ile ilgili "esprili" entry girmek bize bir şey kazandırmıyor.

    her ortamda yeni birileri geldiğinde, genelde ilgi çekmek adına sivrilmek isterler, eskilerde kendi üzerlerindeki ilginin başka yere kaymasından rahatsız olurlar. sözlükte şu aralar genel olarak o sıkıntıyı çekiyor. kısa sürede yeniden rayına oturacaktır sözlük. belli bir sure sonar zaten aradaki çürük yumurtalar temizlenecek ve yoluna daha sağlam devam edecektir. herkesin biraz daha sakin ve sabırlı olması lazım. neticede hepimizi buraya getiren tek bir neden var. hiçbirimiz birbirimizden üstün galatasaraylı değiliz. siz galatasaray maçı izlediğinizde elleriniz buz kesiyor, kalbiniz daha hızlı atıyorsa kimseye galatasaraylılığınızı kanıtlamak zorunda değilsiniz. ben çok fanatik bir taraftar sayılmam, bu ortamda benden çok daha iyi galatasaraylılar var ama bu benim galatasaray sevgimi sorgulatamaz kimseye. herkes benzer duyguları aynı yoğunlukta yaşayamaz. yaşamın içinde herhangi bir anda gözüme sarı-kırmızı bir şey çarptığında yüzüme bir gülümseme, gözüme bir parıldama geliyorsa bu benim için yeterlidir.

    yeni katılan arkadaşlardan bir ricam var, nolur mümkün mertebe noktalama işaretinden sonra boşluk bırakın. emin olun alışınca hiç zor bir şey değil. belli bir sure sonar zaten boşluğu koymadığınızda rahatsız oluyorsunuz. son olarak başta galatasaray olmak üzere hayata biraz daha olumlu bakın. her şeyin olumsuz tarafını görmek her zaman fayda sağlamıyor. hepiniz hoşgelmişsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın